Sona geldik galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Buraya taşınırken mecburduk. Kiramıza yüklü bir zam gelmişti, evimiz servis güzergahına çok uzaktı (evi tutarken değildi, pandemide sadece anayol şartı gelince uzak kaldı) eşim işe gitmek için servise her gün 3,5 km yürüyordu. Gece vardiyasından dönerken 1 de ıssız yerlerden geçiyordu vs.

Bize abim böyle bir teklifte bulununca cazip gelmişti. Buraya da kira ödüyoruz ama piyasadaki uçuk kiralar gibi değil. Üstelik geçen sene eşim 4 ay işsiz kaldı malum dükkandan da payımızı alamıyorduk. Başka bir evde otursak kirayı nasıl öderdik. Yine de aileme yansıtmadık işsizlik maaşından kiramızı ödedik ama diğer evlerde o kiraları karşılayamazık.

Eşim daha yeni garanti bir iş sahibi oldu ancak bu saatten sonra da ailemden uzaklaşmayı hiç düşünmüyorum. İyi ki buraya taşınmışım.

Ancak burada olduğum süre boyunca, yani tam 2 sene oldu, ailem toplasanız evime 5 defa gelmemiştir. İkisi zaten iftara davet ettiğimiz içindir. Eşim evdeyken bir ihtiyacımızı sormak için bile zile basmaz bana yazarlar. Ben ise eşim evdeyken hiç aileme çıkmam. Gün içerisinde uğrar vakit geçiririm. Her gün kendi yemeklerimizi yapar kendi düzenimize devam ederiz. Ki eşim hep der ki senin yerinde olsam yaşlı anneme yemek yaptırmam her gün yaptığım yemekten veririm. Ben de bazı özel şeyler yaptığımda götürürüm ama annem her zaman kabul etmez rahatsız olur. Herkes kendi evinde pişirsin yesin içsin der. Aile apartmanı diye sizde nasıl bir fikir oluştu bilmiyorum ama ne bir akşam annemler bizi arayıp hadi çaya gelin demiştir ne de biz onlara. Eşimin de aklına eserse kırk yılda bir hadi annenlere çıkalım der onun dışında karşılaşmıyorlar bile. Hatta eşimin annesi ve akrabaları annemlere göre daha çok geliyorlar diyebilirim.

Ve son olarak eşim hep diyor ki eğer aynı şekilde bizimkilere yakın oturuyor olsaydık hiçbir akşam çayı yalnız içme şansımız olmazdı. Hele ki böyle altlı üstlü otursak evimizde kahvaltı yemek bile yiyemezdik çünkü her dk çağırırlardı der.

Doğum gününü bu şekilde planlayan eşimdi. Kimseyi çağırmayalım kendimiz kutlayalım. Akşama da annenlere çıkar orda da pasta üfletiriz demişti. Hatta ben de ya annenler gelirse demiştim. Gelirlerse yukarı çıksınlar annenlere gelsinler demişti. Ya da davet etsek mi dediğimde ise hayır hatırlayan kendisi bir şey yapmak isterse yapar biz kimseyi davet etmeyelim demişti. Aslında hiçbir plan yapmamıştık akışına bıraktık ve sorun da yaşamadık. Sorun kardeşin para göndermesiydi. Diğer detayları anlatma sebebim eşimin yine bir şeylere hayır diyemediğini ifade etmekti.

Eşinizi haklı buldugumuz için komik bulup sasiranlar var ama bu dükkan mevzusunda çok abarttıniz siz ortaklıktan ayrilirken size para ödendi sizin sindiremediginiz belki meblanin az verilmesi veya kardeşinin sizden daha iyi konumda olması olan olmuş temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne koyan sizsiniz doğum günü için bişi demedim diyorsunuz annemden gelince konuyu açtım tartıştık diyen yine sizsiniz ne olmuş yani amcası para göndermiş bu konuşulacak mevzu değil siz kendinizle çalışıyorsunuz.Esinizin hatası yok mu elbette var ama siz hakliyken sürekli tartışarak karşı tarafa nefretinizi kusarak haksız duruma dusmussunuz eşiniz de artık sizin bunu unutamayacağınız anlamış olacak ki koşa koşa mahkemeye gidip gün almış inşallah bu saatten sonra ikiniz için de hayırlısı olsun

Bir de bu adama aileci diyorsunuz.
Şu anlattıklarınız da sorunun kimde olduğunu belli ediyor aslında. Tam sizin aklınızdaki tepkiyi veremedi diye boşanmaya varmanız hiç mantıklı değil .

Peki eşin bu boşanmayı nasıl hemen kabul etti

Peki eşin bu boşanmayı nasıl hemen kabul etti

Bilmiyorum. Benim bir şeyleri aşamayacağımın farkında bence. Kendisinin de farkında. Bugün olmasa yarın yine aynısı olacak. Bıktı demekki. Mesela ben de boşanacağım için çok üzülüyorum ama boşanmama ihtimalini düşününce içime bir ağırlık çöküyor. Artık her şeyi herkesi arkamda bırakmak yenir bir sayfa açmak istiyorum. Belki o da bunu istiyordur.

Bir de bu adama aileci diyorsunuz.
Şu anlattıklarınız da sorunun kimde olduğunu belli ediyor aslında. Tam sizin aklınızdaki tepkiyi veremedi diye boşanmaya varmanız hiç mantıklı değil .

Kendisine hiç aileci demedim. Aksine ailesiyle sorunları olan ailesinden kopuk biri. Buna rağmen yapılan haksızlıklara tepki gösteremediği için pasif dedim. Aileci olsa yaptığı şeylerin bir dayanağı olurdu adam aileci o yüzden böyle derdim.

Ailesiyle aynı apartmanda yaşamak ve bundan dolayı mutlu olmak insanı hangi açıdan sizin gözünüzde sorunlu kılıyor acaba? Eşimi buraya zorla getirmedim kendisi benden daha çok istedi çünkü ödeyeceği kira yarıya inecekti. Üstelik buraya onun ailesinin yakınından kalkıp gelmedik.

Yani emin misin

Sizin kendinizle ilgili açtığınız bir konu var mesela olaylara sürekli eleştirel yaklaşıp, küçük şeyleri büyüttüğünüzle ilgili. Bu kardeşten yenen kazıktan önce de yeni evliyken aile problemlerinden dolayi sürekli ağlayıp duruyormuşsunuz. Eşinize pasif diyorsunız ama sizde pasif agresif sürekli ağlayan, sızlayan, krizler geçiren birisiniz. Eşiniz neden bosanmayi kabul etti. Bir ömür böyle hayat geçmez çünkü.
Boşandıktan sonra bu haliniz yok olup gitmeyecek. Hayatınız devam edecek, kendinizi törpülemeniz lazım bence.

Bosandiktan snra umarm pisman olmazsnz

Çoğu insanın pasif bir insana tahammülünün olmama nedeni kendisinin fazlaca yönetme isteğinden kaynaklı yada hali hazırda yönetiyor olmasından kaynaklı karşı tarafa çok fazla müdahalede bulununca ona alan kalmıyor. Bu kişi pasif değilde daha fazla eril davransa emin olun şuan yaşadığınızdan daha çok sorun yaşarsınız.

Farklı bir örneğini senelerce eşimle özgürlük konusunda yaşadık. Beni fazlaca özgür bıraktığını bunun abartı olduğunu söyledim ve erkeğin biraz daha yapısı gereği sahiplenici olması gerektiğini anlattım. O ise gevşek bir insan olmadığını özgürlüğün kişiyi tanımada önemli bir rol oynadığını savundu. Toy zamanlarımda oldu bu olaylar yirmili yaşlarda. Yıllar geçtikçe ona hak verdim. Belki de o yaşlarda beni sıkıp bunaltsa boşanacaktık. Darlanmaya gelemezdim ama ısrarla ondan o yapmadığı için bunu istiyordum. Çünkü ailemden sevgiyi kısıtlanmak olarak görmüşüm neyse kızılcık şerbetine dönmesin şimdi konu.

Çift terapisti deneyin. İki tarafta seviyor boşanmak çözüm değil size bence.
Aile apartmanlarında da oturmayın.

Boşanın bence de eski konularınızdan hatırlıyorum ikiniz için de en iyisi bu gibi.
Bakın bakalım hayatınızdaki sorunların kaynağı eşiniz ve ailesi miymiş.
Uzun uzun anlatıyorsunuz hep cevaplarınızda öyle olunca haklıymış gibi görünüyor ama siz de yarı yarıya haksızsınız.

Anlayamadigim olay neden iliskinizi başkaları için bitiriyorsunuz ki? Onun ailesiyle arasindaki olaylar yani iliskiler buna çok girmeye karsiyim. Kardesim annem ve babamla sorunlarimiz olabilir ama kimse benim ailemle olan meselelerime giremez kaldı ki bende esiminkine girmem. Dogumgunleri sizin için onemlidir rica edersiniz gelenler fotograf cekimine yardimci olurlardi bence yani sırf foto alamadım diye de kafama bindiremem bunu yeterince sorun var zaten. Kaldı ki belki dolup burda tasmis olabilirsiniz bu yüzden karariniz caninizi yakmasin boşanma kararı hele de cocuk varken kolay alinmis bir karar olamaz. Kendinizden eminseniz devam edin arkaniza bakmayın. Eşinizi en iyi taniyan sizsiniz. Paylasimlariniz yoksa halledemiyorsaniz sorunlarinizi bir kere uzulun her gün uzuleceginize. Ama çok çok iyi düşünün artilari ve eksileri iyi tartin hayatta bazen bazi şeylerin dönüşü olmuyor

Eşiniz parayı aldı diye gerçekten ağlama krizimi geçirdiniz Çok abartı bi davranış degil mi ya sanki zehir verdi adam. Yeğeninin dogum gününü hatırlamış para göndermiş nolmus yani. Çok kaprisliniz ikinizinde sabir kalmamış ayrilmakla doğru karar veriyorsunuz en azından ayrı olsalar bile sağlıklı anne baba ile büyür çocuğunuz.

H Hodrimeydan dr_yad kız niye şaşırdım ifadesi bıraktınız dönüp dolaşıp yazıyı okuyorum gece gece

Yaşadıklarınız,olayların size hissettirdiği muhtemelen buraya yazdığınız kadar değildir sizi bu noktaya getirdiğine göre.Geçerli sebepler çok daha fazladır ama boşanmak istediğinizi söylediğinizde tepki vermemesi bence boşanmayı istiyor anlamına gelmiyor olabilir.Empati yaptım bana eşim dese çok üzülecek olamasa,ayrılmak istemesem de boşanmayalım demezdim

Arkadaşlar yorumum Alindalin hanıma yazılmış olup uzun metinlerde afakanlar basanlar bir sonraki mesajdan devam lütfen

'İki Gelinin Hatıraları'nda gelinlerden birisi 30'unu aşkın, muhtemelen savaştan sonra Travma sonrası stres bozukluğundan muzdarip bir adamla evleniyor ve adam yeniden doğuyor kadın sayesinde. Çirkin ördek yavrusu anlamlı bir kuğuya dönüşüyor.

Tabi benim hissederek okumayı seven romantik çocuk aklım nasıl içten alkışlıyor bunu, nasıl seviniyor adama. Bunun gerçek hayatta o kadar da kolay olmadiğını, çift taraflı bir çaba gerektirdiğini zamanla daha iyi idrak ediyorum.

Hayatın bana öğrettiği diğer şeyler şunlar;
Evlilikte iki tarafta bir paket olarak giriyor diğerinin hayatına. Paketi beğenmeyebilirsin, bazı kırışıklıkları düzeltebilirsin, ama herşeyini değiştiremezsin.

Eşiniz başka türlü nasıl davranılır bilmiyor. Hakkını aramaktan çok önce vazgeçmiş. Siz yokken de böyleymiş yani başta kendine haksızlık ediyor bu adam.
Ve haklısınız, vur ensesine al ekmeğini tarzında davrandığı için kızmakta, sizin ve çocuğunuzun rızkı yenirken susmasına kızmakta haklısınız. Yuvada sevgi, saygıdan sonra emniyet duygusu önemli.

Birde eşiniz bu konu için anne babasına gidip bazı şeyleri konuşmuştu orada bir kabuğundan çıkma hali vardı, söyledikleri de sakin ve çok yerindeydi. Onun adına güzel bir adımdı.

Bu konu sizin içinize bir ateş düşürdü ve sönmüyor. Kardeşinin yakasına yapışmadıkça da sönmeyecek. Ancak eşiniz sizin yerinize bunu yapacak karakterde bir insan değil.

Büyük kaynınız bir adım atma çabasıyla da yollamış olsa parayı, lalettayin,gelişigüzel bir hamle geldi bana. Sinirlenmekte haklısınız ve beklediğiniz hareketi kendiniz yapsaydınız en azından gerekli cevabı vermiş olurdunuz.

Kaynınız çıkarken eline verip; Geldiği için teşekkür ettiğinizi, fakat bunu kabul edemeyeceğinizi, geldiği yere iade etmesini söylerdiniz.

Güneş beklerken yağmur yağdığı için hayata kızmayın. Sizin planlarınızdan sandığınız kadar haberdar değil. Eşiniz muhtemelen hiç kuramadığı bağın yokluğunun acısını hala çekiyor. Ailesi ile iletişimi iyice koptu, kardesini geri çevirememesi bundan bence.

Hayatın öğrettiği bir diğer şey;
Çocuk olsun, yetişkin olsun insanları eksik taraflarını yüzüne vurarak değiştiremeyiz. Tam tersi o boşluğu doldururken destek olarak, küçük adımlarını da takdir ederek, yanında ve destekçisi olduğunuzu hissettirerek verim alabiliriz. Siz bunun için sık sık boşanma kartını öne sürmüşsünüz. Ve bu zamana kadar boşanmayışınız alttan alta "İstediğim gibi olmadıkça beni kaybediyorsun" mesajı vermek aslında.

Eşinizin hataları besbelli. Fakat şimdi çuvaldızı kendimize batıralım. Olaylara bakış açınızı ve yaklaşma şeklinizi değiştirirseniz eşinizin hataları gerçekten boşanmak için yeterli sebepler değil.
Onun kadar sizin yapınızın da değişime ihtiyacı var. Hayatınızın geri kalanı boşandığınız için daha huzurlu geçmeyecek, kendinizi yiyip bitirmek için tonla başka sebebiniz olacak.

Ben sizinde gerçekten boşanmak istediğiniz izlenimine kapılmadım. Eşiniz de boşanmak istemiyor sadece bu konuların aile gündeminizin merkezine çekilmesinden yorulmuş.

Boşanmakta kararlıysanız siz bilirsiniz tabi.
Ama hala terazileyen bir tarafiniz varsa birbirinize biraz zaman verin ve bu süreçte ayrı kalın bence. Madem anlaşmali boşanma süreci bir ay içinde tamamlanıyor siz emin değilseniz bu aralık değil ocak, şubatta olabilir.

Sizde çocuğunuza gelen bir doğum günu harçliğının ateşlediği bir kriz sonrasinda değil de salim kafayla karar vermiş olursunuz.

Konu sahibi biraz daha konu açık kalırsa neden dolandirildigin için kızıyorsun errrkek ailesi sonuçta kes sesini otur diyecekler. Aman tanrim didim
O kadar haklı bir yorum ki. diğer yorumunuzda da dalga geçer gibi hediye vermiş demişsiniz ben de yorumları okurken bunu düşünmüştüm. Amca 10 al 1 ver yapsın ve konu sahibinin bunu normal karşılaması beklensin. Diğer konularda eleştirilir de bu konuda da değil yahu.

Adam çocuk bahanesiyle herşeyi yutturuyor unutturuyor kocası ailesine pasifligi karısına aslan kesiliyor olay bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…