Son durumla ilgili desteğinize ihtiyacım var

Aslında olması gereken bu ,ama daha sonra gelişecek olaylara dayanabilir mi? Çocuğu kime bırakacak, eşi ne tepki verecek ,tüm bağlar kopacak ki bence kopmalı .....Ben gitmezdim çünkü kendimi biliyorum uslu oturamaz illa bir laf sokardim haksızlığa karşı çenemi tutamam , ortalık yangın yerine dönerdi...

Ya eşi napacak boşayacak mı? O filmi zaten çektiler, adam baktı boşanınca kimse yüzüne bakmayacak, ailesi çoktan safını seçmiş, oturdu oturduğu yere. Bişey olmaz. Kaynana ağlar zırlar tepinir sonra susar. Baya siyasetçi bir kadın, güç nerde o orda. Ona sağlam bir deli lazım böyle susar kaçarsan daha çok üstüne gelir.

İnsanlara çocuğunuza baktırıyorsanız gitmemek, sorun çıkarmak çok garip kaçar. Kıskançlıktan öte sizi sağlıklı bulmazlar.

Çocuğum kreşe gidiyor. Cumartesi günleri de annem bakıyor. Bugün oğlum gitmek istediği için işe giderken oraya bıraktım.

Evet boşanma olmaz ,o hikayeyi baştan yazmazlar ama eşi yapmasaydin falan der amannnn düşündüm de doğru söylüyorsun Katibim ya!!! döksün eteğindeki taşları herkes görsün.Bunlari saf diye yoldukca yoldular( koca saf) bari alin çıkarsın tırnaklarını.....

Kv her şeyini kendi yapar bana iş yaptırmaz zaten. Ben gidersem iş çıkışı gideceğim için her şey hazır olur. Normalde de benim elimi işe sürdürmez. Aslında böyle evlat ayrımı vs yapmasa iyi bir kv olabilirdi. Klasik kv problemleri yaşamadık. Yapıcı olumlu bir insan. Ama maalesef ki evlatları arasında ayrım yapan, parası olana tapan biri. Bu da aslında bir yere kadar beni ilgilendirmez evlatları düşünsün derdim. Ama ortak bir dükkan açtık ucu bana dokundu. Ben de bu konular konuşulsun istiyordum ama onlar üzerini örtmeye çalışınca konu buralara geldi.

Çocuğum kreşe gidiyor. Cumartesi günleri annem bakıyor. Bugün oğlum gitmek istediği için işe giderken götürdüm. Ki kv kendisi bakmak istiyor. Bu sene kreşe vermeyin ben bakayım demişti ama kreşe gönderdik.
Eşim zaten bugünkü konuyu da hemen anlattım ve dedi ki tebrik ederim annem en azından bir tavır gösterebilmiş. Ama surat asıp tavır yapıyorsa bundan sonra olacaklara kendisi de hazır demek ki, çocuğu da bi daha isteseler de götürme dedi.

Bundan sonra olacaklara ben de hazırım açıkçası. Eşimin ailesi ve akrabalarla bağım tamamen kopsa da sorun değil. Ki akrabaları ilgilendiren bir şey yok en fazla günden çıkarım. Benimle görüşmek isteyene de kapım açık.

Çok iyi ediyorsun. Asıl tavır koymadığın, net duruş sergilemediğin sürece seni ezdikçe ezecekler. Kaynının marifetleri artık duyulmalı. Belki de kim saf dost kim yanar döner anlamanın vakti de gelmiştir.

Eşim yapmasaydın demez. Bazen bir müsibet bin nasihatten iyidir derler ya dükkan meselesinde gördü ailesinin gerçek yüzünü. O günden sonra eşim de inanılmaz derecede değişti. Kardeşi açılış yaptı gitmedi. Normalde giderdi. Ailesine gidip kardeşiyle ilgili yaşadığı sorunun sadece para değil saygısızlık olduğunu konuştu. Bunu da yapmazdı. Bu arada neden kardeşiyle değil de ailesiyle konuştu çünkü ailesi birilerine bizimle ilgili bir şeyler söylemişti. O da benim o tavrımın sebebi işte bunlar diyerek gidip konuştu.

Bunların hiçbiri eşimden beklenen hareketler değildi. Kardeşinin eve gelme mevzusunda da arkamda durdu.

Çocuğuma bakmıyorlar, kreşe gönderiyoruz. Bugün gitmek istediği için götürdüm. Önceden kendim tavır alınca çocuğumu da götürmüyordum ama artık öyle düşünmüyorum. Bir çocuğun en çok sevip sevilmeye ihtiyacı var. Şu an ilk ve tek torun olduğu için orada çok güzel ilgi görüyor. Zaten çocuk sevildiğini hissetmese gitmek de istemez. O nedenle gitmek istediğinde götürüyorum. Bugün işe giderken bıraktım çıkışta alırım diye düşündüm.

Evet dahiyane fikirleri elinde patlasın istedim ben de. O nedenle zaten en başında güne katıldım bu konular açılsın konuşayım diye. Sonra baktım güzel de geçiyor seviyorum da diğer akrabaları. Öyle devam etti. Konu da açılmadı hiçbir şekilde.

Ama şimdi tek gündem yeni gelin olduğu için mutlaka bu günde konusu olacaktır. Eğer kız ve annesi güne gelmezse diğer akrabalar bana soracaktır eee ne yaptın eltinle tanıştın mı falan diye. Ben de orada yoo karşılaşmadık dersem zaten konu açılır diye düşünüyorum.

Anladım, çocuk konusunda bıdı bıdı etmeye hakkı yok kendi istiyorsa, zaten o konuda resti göze alamaz bence, elalem sorar çünkü. Alırsa da bi yolu bulunur zaten. Çok iç içe yaşantıları var anladığım kadarıyla, herkesin hayatı herkesin dilinde, kaynana ondan korkuyor örtmeye çalışıyor. Susup geri çekilirsen hem içine atmaktan hasta edeceksin kendini, hem de ardından yazılan tonla hikayeyi duyup daha fena olacaksın. Git o hikayeyi sen yaz, öyle bir yaz ki kimse üstüne kalem oynatamasın.

Hayat çok yorucu değil mi böyle, kusura bakmayın ama derdi olmayan kendine nasıl dert edinir ,cümlesine örnek olmuşsunuz.Ben zaten bu denli kişilere takılan ,her söyleneni problem edinen insanları anlamıyorum.Hayat kısa değmez bu kadar gerilmeye.
Ayrıca kayınvalideye çocuk baktırıp trip atmak da ayrı bir level galiba.

Ben de böyle düşünüyorum. Öyle ki eğer kv birilerinden saklamaya çalışmasa bu durum umrunda bile olmazdı. Çünkü kendi ağzıyla söyledi diğer oğlunu haklı bulduğunu. Eşim zor zamanda kardeşini borca sokmuş payını isteyerek. Kimse bize yapılan haksızlığı ve bizim o zor zamanlarda ne yaşadığımızı bilmiyor tabi. Yani kv dünyanın en iyi insanı bile olsa bize bu konuda hiç gelip sormadı siz ne yaşadınız diye.

Kaldı ki biz haksız bile olsak adaletli bir anne ne yapardı? Alır karşısına evlatlarını konuşurdu. Bir araya getiremiyorsa önce ayrı ayrı dinlerdi sonra bir şekilde çözüm üretirdi. Kayınvalidem suya sabuna dokunmadan bu konu unutulur gider sandı.

Desteğiniz için de teşekkür ederim. Çoğunluk takma düşünme gitme diyor ama kimse neden kendimi açıklamak istediğimi anlamıyor.

Konunun başına güncelleme olarak da yazdım. Oğlumu alırken kız ve annesi kayınvalidemdeydi. Ben de girip tanıştım. Bugün dönüyorlarmış. Günde olmayacaklar yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…