- 16 Aralık 2011
- 13.791
- 13.671
-
- Konu Sahibi bikahvebana
komunustler çoğu atesittir dinlere inanmaz ... ne demek olduğunu bilmiyorsanız susun oturun bence ..biraz araştırın yada ünlü komunistleri ...
Sizce solcu erkek ve müslüman kız evlenirse bu evlilik yürür mü?
Kendime not:
Burada mesaj yazarken lütfen daha dikkatli ol:)
Kendini iyi ifade et. Kelimelere, kavramlara dikkat et.
Tartışmak olmasın amacın, yardımcı olmak olsun.
Ayrıca solcu erkek ve Müslüman kız denilince, özellikle solcu olan Müslümanlar'da kendilerine dinsiz denildiği algısı oluşuyor. Ülkemizin hali acınası, nerelere geldik.
Neyse iyi oldu, bahsi geçen erkeğin arkadaş çevresinde sizin gibi solcular olabilir daha dikkatli olacağım.
che guevera ateist değildi heralde ..Araştırmalarınızın ve çıkarımınızın kaynağını öğrenebilir miyim?
Zira babam sosyalist sol partilerin birinde aktif olarak çalışıyor ancak sizin yaptığınız çıkarımı muhtemelen sizin yaşınız kadar olan siyaset hayatında yaptığını duymadım.
Arkadaşlar Merhaba,
Yakın zamanda hayatıma biri girdi. Daha bir kaç hafta olmuşken evlenme teklifi aldım. Kişiliği, ahlakı, kültürü, aileler çok uygun. Saatlerce konuşabiliyoruz. Ancak bir elektrik alamıyorum. Karşımdaki insanın benden etkilendiğine şüphem yok, ancak bende bir çekim oluşmadı. Daha tanıyalı çok az oldu. İdealimdeki erkeğe çok yakın omasına rağmen ısınamadım. Sizce mantık evliliği yapsam yürür mü? Sevgi denilen şey zamanla oluşur mu?
özelhayatını deşmiş gibi olmayayım ama aşağıdaki mesajında bahsettiğin kişi ile bugün sorduğun kişi aynı mı?
ama her şeyi yazıp anlayıp yine de yaptiğın karşılastırmanın yanlıs oldugunu anlamaz ayagına yatıp düzeltme yapma çünkü amacın tartışma yaratmaktı değil mi??
che guevera ateist değildi heralde ..
koyu solcular atesittir . zaten dinlere inanmazlar .. dinlerin insanları ayırdığına eşitlilğin bozulduğuna inanırlar .
ben 5 vakit namaz kılan bir sosyalist görmedim senin baban kılıyorsa bilemem .
ayrıca atesitlik kötü demedim ki ...hakarette etmedim . bu sitede herşeyi yanlış anlıyorsunuz .. biraz araştırın .
che guevera ateist değildi heralde ..
koyu solcular atesittir . zaten dinlere inanmazlar .. dinlerin insanları ayırdığına eşitlilğin bozulduğuna inanırlar .
ben 5 vakit namaz kılan bir sosyalist görmedim senin baban kılıyorsa bilemem .
ayrıca atesitlik kötü demedim ki ...hakarette etmedim . bu sitede herşeyi yanlış anlıyorsunuz .. biraz araştırın .
ama her şeyi yazıp anlayıp yine de yaptiğın karşılastırmanın yanlıs oldugunu anlamamaz ayagına yatıp düzeltme yapma çünkü amacın tartışma yaratmaktı .
sen bizimle dalga gecmeye gelmişsin galiba?
dini inancı yoktu zaten bu ideolojinin temeli budur .. üff isteyen istediğine inansın ... banane ya .. beni ilgilendirmez .. 5 vakit namaz kılan alkol almayan müslüman olsun solcu olsun banane yani . uzatmayın ...Gerçekten hayretler içindeyim şu an, olaylar arasında bağlantı kurma yeteneğinize hayran kaldım. Çok merak ediyorum ben sosyalist sol partilerin içinde büyümüşken ve bu çıkarımı yapamıyorken siz nasıl yapabiliyorsunuz, kaç tane sosyalist tanıdınız?
Dip not: Google araştırmanızı eksik yapmışsınız. Che Guevara Marksist bir politikacıdır, marksist hümanizme inanır.
ben de sana diyorum ki bin keredirBenim derdim sevdiğim adam ile mutlu olabilmek için kendim, o, ailesi, çevresi, görüşlerimiz, dinimiz, değerlerimiz ve önemli diğer şeyleri değerlendirip, olası sorunları hesap etmekti.
Solcuları gayrimüslim sandığın sürece değil evlilik, hayat başlı başına zordur :))
Araştırmalarınızın ve çıkarımınızın kaynağını öğrenebilir miyim?
Zira babam sosyalist sol partilerin birinde aktif olarak çalışıyor ancak sizin yaptığınız çıkarımı muhtemelen sizin yaşınız kadar olan siyaset hayatında yaptığını duymadım.
P.S. Hristiyan sosyalizmi diye bir kavram duydunuz mu? Hani senelerce dünyada büyük güç olmuştu? Bunun için google araştırmasına falan gerek de duymazsınız.
Bir sonraki aşama
ateist=satanist
Gerçekten hayretler içindeyim şu an, olaylar arasında bağlantı kurma yeteneğinize hayran kaldım. Çok merak ediyorum ben sosyalist sol partilerin içinde büyümüşken ve bu çıkarımı yapamıyorken siz nasıl yapabiliyorsunuz, kaç tane sosyalist tanıdınız?
Dip not: Google araştırmanızı eksik yapmışsınız. Che Guevara Marksist bir politikacıdır, marksist hümanizme inanır.
Mesela Sosyalizm ve Komünizm herkese aynı oranda eşitlik demektir en basit tabiriyle.
Kabe'de ise herkes eşittir.
Sosyalizm ve Komünizm direkt dinsizlik değildir.
Bunlar ideolojidir.
Ekonomik yaptırımları ile öne çıkarlar dini görüşleri ile değil.