- 16 Ağustos 2013
- 2.171
- 1.488
-
- Konu Sahibi bikahvebana
dini inancı yoktu zaten bu ideolojinin temeli budur .. üff isteyen istediğine inansın ... banane ya .. beni ilgilendirmez .. 5 vakit namaz kılan alkol almayan müslüman olsun solcu olsun banane yani . uzatmayın ...
bir sürü sosyalist tanıdım bir sürü arkadaşım var . ben kötü birşey demedim ..
bir atesitte humanist olabilir . hümanistlik dinle ilgili birşey mi allahaşkına ya ?humanizm hristiyanlık müslümanlık gibi bir din mi ?konuştukça batıyorsunuz ..
sürekli ters tepki veriyor arkadaş ik,i açıklama yazmadı erkek arkadaşıyla ilgili,bir şey anlamadım yeminle,tepki verenler haklı bence..ben de sana diyorum ki bin keredir
dini gereklikleri yerine getiren bir kadın- getrmeyen erkek yerine ne alaka gidip solcu erkek-müslüman kadın karsılastırması yaptın? ne alaka yani?
ne bilelim biz solcu ama müslüman mı? solcu ama dinini yasıyıor mu? solcu ama ateist mi? en bilelim senin iki cümlelik konundan?
sormayıp ne yapalım? cıkarımda bulunmayıp ne yapalım söyler misin?
bin kere sordum yine soruyorum verir misin cevabını? eger varsa mantıklı bir açıklaman?
Solcu ve müSlüman diye yapılan bi sınıflandırmada müslüman sıfatını vermediğin kişi gayrimüslim olarak geçer otomatikmen. Etiketlemeyi yapan sİZin gibi iyi insan kötü insan iyi ahlak kötü ahlak değilde solcu müalüman yahudi alevi sağcı vs vs seklindeki sıfatları kullananlardır.zirA siZin gibi insanların hiçbi etiketlemesi benim çıkarımım olamaz.Solcu dedim, gayrimüslim demedim. Sizin çıkarımınız toplumda yaratılan etiketlemenin sonucu olsa gerek. Ne diyelim.
Ps: darısı herkese.
Solcu erkek denilince Müslüman olduğu gibi pozitif bir anlam çıkarabilirdin:) Neyse teşekkürler ne diyebilirim ki size daha fazla. Söz de bitiyor.ben de sana diyorum ki bin keredir
dini gereklikleri yerine getiren bir kadın- getrmeyen erkek yerine ne alaka gidip solcu erkek-müslüman kadın karsılastırması yaptın? ne alaka yani?
ne bilelim biz solcu ama müslüman mı? solcu ama dinini yasıyıor mu? solcu ama ateist mi? en bilelim senin iki cümlelik konundan?
sormayıp ne yapalım? cıkarımda bulunmayıp ne yapalım söyler misin?
bin kere sordum yine soruyorum verir misin cevabını? eger varsa mantıklı bir açıklaman?
siz niye tartışıyorsunuz ayol
Hümanistlik nedir?
dini inancı yoktu zaten bu ideolojinin temeli budur .. üff isteyen istediğine inansın ... banane ya .. beni ilgilendirmez .. 5 vakit namaz kılan alkol almayan müslüman olsun solcu olsun banane yani . uzatmayın ...
bir sürü sosyalist tanıdım bir sürü arkadaşım var . ben kötü birşey demedim ..
bir atesitte humanist olabilir . hümanistlik dinle ilgili birşey mi allahaşkına ya ?humanizm hristiyanlık müslümanlık gibi bir din mi ?konuştukça batıyorsunuz ..
benim gördüüğüm sosyalistler genelde müslüman değildi . ramazanda oruç tutmaz namaz kılmazdı .benim herkese saygım var uzatmayın . bir cümle yazdım yüz tane şey çıkardınız ya yeter ama ..Mesela Sosyalizm ve Komünizm herkese aynı oranda eşitlik demektir en basit tabiriyle.
Kabe'de ise herkes eşittir.
Sosyalizm ve Komünizm direkt dinsizlik değildir.
Bunlar ideolojidir.
Ekonomik yaptırımları ile öne çıkarlar dini görüşleri ile değil.
ne diyorsun sen iyi misin ?
doğru konuş benle . saygılı ol mikser ne .
komunistler ateist değil mi ?ateistlere hakaret mi ettim şimd?
solcular ateist demedim önce okuduğunu anla . solcudan kastın komunist demek istedin healde dedin . yazma bana cevap ne yazdığım ortada hadi işine .
che guevera ateist değildi heralde ..
koyu solcular atesittir . zaten dinlere inanmazlar .. dinlerin insanları ayırdığına eşitlilğin bozulduğuna inanırlar .
ben 5 vakit namaz kılan bir sosyalist görmedim senin baban kılıyorsa bilemem .
ayrıca atesitlik kötü demedim ki ...hakarette etmedim . bu sitede herşeyi yanlış anlıyorsunuz .. biraz araştırın .
Tartışmıyorumsiz niye tartışıyorsunuz ayol
önceki mesaj için: aynı değillerse tamam kafam karıştı birden
şu mesaj içinse:
Sizce solcu erkek ve müslüman kız evlenirse bu evlilik yürür mü?
Kendime not:
Burada mesaj yazarken lütfen daha dikkatli ol:)
Kendini iyi ifade et. Kelimelere, kavramlara dikkat et.
Tartışmak olmasın amacın, yardımcı olmak olsun.
Ayrıca solcu erkek ve Müslüman kız denilince, özellikle solcu olan Müslümanlar'da kendilerine dinsiz denildiği algısı oluşuyor. Ülkemizin hali acınası, nerelere geldik.
Neyse iyi oldu, bahsi geçen erkeğin arkadaş çevresinde sizin gibi solcular olabilir daha dikkatli olacağım.
niye hâlâ bu kadar kırıcı bir üslupla yazıyorsun ki, burdaki bazı kadınlar hakikaten zehir gibi zekaya sahip onları bu savunma psikolojisiyle kandıramazsın hatanı kabul etmen en güzel erdem
yapmış olduğun karşıt sınıflamada Müslüman versus solcu etiketiyle bu algıyı yaratan sensin
evet maalesef bu algıyla boğuşuyoruz şahsen ben çocukluğumdan beri bu savaştayım iyi ki örümcek beyinliler yüzünden dinimden soğumadım ülkeyi bu hale getiren bizi bu savunma psikolojisine sokanın ne olduğunu sen de ben de çok iyi biliyoruz.
eğer senle aynı dine inanıyorsak sadece bir hatırlatma: hoşgörü (anahtar kelime)
benim gördüüğüm sosyalistler genelde müslüman değildi . ramazanda oruç tutmaz namaz kılmazdı .benim herkese saygım var uzatmayın . bir cümle yazdım yüz tane şey çıkardınız ya yeter ama ..
saldırmayı bekleyen panterler gibi gayet masumca yazdığım bir cümleye takıldınız .
sanki atesit demek hakaret gibi birşey . atesit olmasınlar banane ki . ben solculardan bahsetmiyorum en uç noktadakilerden bahsediyorum . örnek istiyorsan yunanistanın yakışıklı başbakanına bakabilirsin ..tamam bırakın artık peşimi daha irşey yazmıcam ..
hakaret mi ettim ?sen nasıl okuyorsun hadi okudun anlamıyorsun bile ...Gerçekten hiçbir bilginiz yok değil mi yazdıklarım hakkında?
Marksist hümanizm hakkında da zerre fikriniz olduğunuzu düşünmüyorum. Ateizm de bir din değildir bu arada.
Son çırpınışlarınızı yapıyorsunuz ama dedim ya yanlış kişiye çarptınız. Hakaret etmeden, seviyeyi düşürmeden tartışmayı bilmediğiniz için tartışmayı sürdürmek kendi adıma anlamsızlaştı.