Fobi edinmek ne ya hobidir o
sizin mantık seviyenize inebilsem acıklama yapardimHobi edinir gibi fobi edinmek mi, derdiniz çok büyük tabi.
Turkceye cikman yeterli beybisusizin mantık seviyenize inebilsem acıklama yapardim
teşekkür ederim. biber gazı taşıyorum ancak onu etkili kullanabilecek miyim diye bile geriliyorum.Saldırganın amacı sadece tacizse topuklu ayakkabı o kopasıca kafasını delmek için etkili bir silahtır
Amacı kılıçla bıçakla veya boğarak can almaksa koşu ayakkabısı da giyseniz kaçarak kurtulacak fırsatınız olmaz. Allahım tüm tacizci ve canilerden hepimizi korusun.
Kendinizi korumak için ayakkabıdan daha önemli minik tedbirler düşünün derim. Göz yaşartıcı sprey, biber gazı, mini şok aleti gibi. Yakın dövüş sğorcularından kendinizi korumak için önemli hareketleri öğrenmek için özel ders almak gibi
O masum kadınların topuklu giydikleri için kaçamadıklarını sanmıyorum. Ama ille de buna takılıyorsanız topuklunuzu gittiğiniz yerde giymek üzere yanınızda taşıyıp yolda spor bir ayakkabıyla yürümek de bir tercih olabilir(. Sırf kendinizi iyi hissedin diye)
Sorunuz cidden komik geldi bana kusura bakmayın.. topuklu ayakkabıyla hiç birimiz sizi görmedikgece dışarı çıkamamak, tenha yoldan geçememek, kısa şort giyememek bunlar pelinsu derdi mi? sizce diyorum topuklu engeller mi kendimi savunmamı yoksa fark etmez mi, ben mi kafamda kuruyorum? dalga konusu yapılacak bir taraf göremedim
Ooo başgan hanım da buradaymışVahşet team
abla ne negatif kastin ya yat uyu ya da ayağını toprağa falan basTurkceye cikman yeterli beybisu
haklısın. fikir almak istedimSorunuz cidden komik geldi bana kusura bakmayın.. topuklu ayakkabıyla hiç birimiz sizi görmediktazı gibi kosanda var iki adım gidemeyip ayağını burkan da bunlardan biri benim keklik gibi avlanirim topuklu ayakkabıyla ..bunun cevabını topuklu ayakkabı giymesini seven sizin daha iyi bilmesi lazım degil mi mantıken ben biliyorum mesala
Topuklu giymemenin çözüm olmadığını bizden duymak istedi ya da korkusunun boyutunu ifade etmek istedi heralde bilemiyorumTopuklu ayakkabıyla kendini savunmanın herhangi bir bağı olmadığı için tepki görmüş olabilir mi konu sahibi?
Hadi diyelim ki konu sahibi yanlış bağlantılar kurmuş topuklu ayakkabı giyince kendini savunamayacağına inanmış. E bunun da çözümü topuklu giymemek zaten.
Ablan gurban olsuunabla ne negatif kastin ya yat uyu ya da ayağını toprağa falan bas
Rica ederim. Özellikle tenha sokaklardan geçiyorsanız ve geç veya çok erken saatlerde binaya girip çıkıyorsanız çantanızda değil cebinizde ve avucunuzda taşımanız öneriliyor onu.teşekkür ederim. biber gazı taşıyorum ancak onu etkili kullanabilecek miyim diye bile geriliyorum.
Yani ne desem bılemedım.Allah burun kadınları korusunboyum 165 falan daha uzun gözükmek istediğim için topuklu ayakkabı tercih ediyorum hep. son zamanlarda kadına şiddetin artması, akıl hastalarının sokak ortasında insan öldürmesi suçluların salınıvermesi vs olaylardan tedirgin oluyorum topuklu ayakkabıyla kendimi savunamayacağımı düşünüyorum herhangi bir saldırıda. topuklu giymeye alışkın biriyim aslında. sizce ne yapmalıyım? daha çok fobi oluştu sanırım.
çok geçmiş olsun. zeytinkoy bolgesine yakın yaşıyorum ben de, keşleri ile meşhurdur. her gün farklı macera.Bu arada amacı saldırmak olan bir erkeği zaten engellemek pek mümkün değil. Bunun normal bir şeymiş gibi konusunu açmak bile üzüyor ama geçenlerde bir kadın yolda yürürken samuray kılıcıyla öldürüldü. Yani öyle bir durumda insanın ne giydiğinin hiç önemi yok. Spor ayakkabı da giyseniz muhtemelen bir erkek sizden hızlı koşar.
Ben sadece tenha yolda yürümemeye çalışırım, akşam döndüğümde yolumu uzattığı halde kalabalık yerden giderim. Onun dışında ne giydiğimi ne taktığımı falan hiç umursamam. Geçen gece yurttayken karnım acıktı pijamalarımla aşağı sokaktaki köfteciye gideyim dedim. Yani herhalde ondan pespaye halim de olamazdı. Dönüşte biri beni takip etti mesela. Saldırsaydı hiçbir şey yapamazdım muhtemelen ama sarkıntılık amacıyla yaptı.
Bir de daha bugün başıma geldi bu olay. İstanbul'da hava iyiydi bugün o yüzden etek giydim ama üzerinde daha uzun kabanım vardı, neyse kısacası güzeldim bugünMetrobüste durağın oraya giden merdivenlerden inerken bi adam bana baktı ama böyle rahatsız edici bir şekilde. Beylikdüzü tarafına giden yerde bekliyordu ben de Söğütlüçeşme tarafına gidecektim. Neyse işte ben hep en ön kapıdan binerim metrobüste şöfore yakın yerde dururum. Baktım bu adam da geldi yanımda bekledi. Sonra benimle birlikte bindi. İki durak sonra indim, istanbuldakiler bilir avcılar üniversite durağı boş metrobüslerin kalktığı yerdir. İki durak sonra indim, o da benimle indi yine yanımda durdu falan. Hiç çaktırmadım korktuğumu. Birkaç metrobüsün geçmesini bekledim o gitsin ben kalayım diye ama bi baktım gitmedi yanımda duruyor. Neyse gelen metrobüse bindim, bir köşede durdum oradaki koltuğa oturdu. Sonra tam metrobüs hareket ederken fırladım kapıdan çıktım. Gitti metrobüs, yolladım adamı ters yöne. Bir sonrakine bindim.
Aslında çok korkunç olaylar ama artık bazı şeyleri normalleştirmeye başladım özellikle buraya geldiğimden beri. Soğukkanlı davranmaya çalışıyorum. Bunları da neden anlattım bilmiyorum anlatasım varmışSonuç olarak ister pijamalarınızla gezin, ister eteğinizle bu ülkede tacizciler için nefes almanız yetiyor. Biri size zarar verecek şekilde saldıracaksa, giydiğiniz ayakkabı da engellemez. Dediğim gibi sadece dolaştığınız yerlerin tenha olmamasına dikkat edin. Fiziksel olarak tacize uğramanızın önüne geçebilir diye düşünüyorum. Sözlü tacize ise sürekli uğruyorum, dönüp çantayı kafasına geçirsem dediğini inkar edip bana saldırma ihtimali yüksek. Bir şey demediğimde hoşuma gitti zannedip devam eden biri vardı. Ona da kulaklık takmakla çözüm buldum. Yürürken müzik dinlemem ama kulaklık takarım.
Biri geçen gün 'önünü kapat üşüme bağğyan' dedi mesela, duydum ama cevap vermedim. Sonra arkamdan geldi 'sizi taciz mi ettim, normal diyalog kuramaz mıyız' falan yaptı. O gün de ara sokaktaki bir yerde kargo vermem lazımdı. Terslemeye korktum kimse yoktu o an. Kulaklığı çıkarıp 'pardon duymamışım' dedim. Caddeye çıkana kadar geçiştirdim adamı sonra cevap vermeden yoluma gittim. Böyle durumlarda sakin kalmaya çalışın lütfen. Korktuğunuzu belli ederseniz daha çok üzerinize gelirler.
Not: Ülkedeki tüm taciz vakalarını sen mi yaşıyorsun diyenler için avcılar-esenyurt arasında bulunan bir yerde yaşıyorum. İstanbul'u bilenler için yeterli olmuştur sanırım.
bayan ilerleSaçlarınızı da üç numaraya vurdurun, ele gelmesin, saçtan tutup dövüp öldürmesinler.
Umarım hiçbir kadının başına gelmez, keşke böyle şeyler yaşanmasa ama bu korkularla da yaşayamayız, bence madem korkularınız sizi bu kadar ele geçirdi terapi alın zira Allah göstermesin bir saldırı anında ayağınızda topuklu veya düz ayakkabı olması bir şey fark ettirmeyecektir.gece dışarı çıkamamak, tenha yoldan geçememek, kısa şort giyememek bunlar pelinsu derdi mi? sizce diyorum topuklu engeller mi kendimi savunmamı yoksa fark etmez mi, ben mi kafamda kuruyorum? dalga konusu yapılacak bir taraf göremedim
Yorum harikaİlk defa kamu spotu ile pelinsu derdi arasinda bir konu gordum. Hangi taraf karar veremiyorum
Bende var mıyım o team da ? Yoksam sana beğenmedi ataccaaağamm.Vahşet team
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?