Sokakta kalmış bir kadın

Sonradan kötü olacağınıza baştan kötü olun. Müsait değilim, misafir ağırlayamam, ayağa bile kalkmamam gerekiyor deyin. Eşimin ailesi bile kalmaya gelemiyor deyin. 2 günlüğüne gelen misafire katlanırsın, işi vardır kesin gidecektir ama sevgilisiyle kavga eden kadının ne kadar kalacağı belli değil. İmam nikahlı, ev açmış evi kapatmış yazdınız belki de evli biriyle beraberdi. Abartma diyeceksiniz ama bu kavga ettiği adamla bile başınız belaya girebilir.

Kabul ederseniz büyük hata edersiniz. Riskli gebelik vs olmasaydı bile kabul etmeyin derdim. Kadın sığınma evine veya karakola gitsin, yönlendirirler.

Ya herkes alma diyor ben de başta almaya meyilliydim ama şöyle soylım ağırlayanbileceğim bir yerim yok bana 2.03 gün söylüyor ama 2.03 gün gibi de durmuyor konuşma tarzından ve benim Gebeliğim şu an riskli ben önümdeki bardağa bile kaldırmama izin vermiyor eşim birini ağırlayıp misafir edebilecek pozisyonda değilim çünkü ağrılarım oluyor ama vicdanen de ne yapacağımı da bilemiyorum
Bunu ona da söylediniz mi

2-3 gün sonra ne yapacak, ne değişecek yani ve şuanda gerçekten parklarda falan mı uyuyor? Böyle bi durumda olan bir insanın 3 gün sonra evden çıkmak isteyeceğini sanmam, bu da sizin için kötü olur. Alternatif çözümler üretilmesi gerekir.
Ben de en başta şunu düşünmüştüm hani 2.03 gün kalır o süreçte bir apart buluruz ama baktım fiyatlar almış başına gidiyor hiç sanmıyorum çıkabileceğini kadın sığınma evine gitmesı lazım artık hepinizden fikir Ala ala iyice kafama yerleşti çok sağolun 🙏

Hatta şu an mesajı düzenlemeye çalışıyordum bazı yerleri keseyim insanları yormadan belki okumazlar diye☺️ ya o kadar vicdanım rahat etmıyor kı az önce mesaj atmış şu an gidecek yerim yok işte sokaktayım telefonumun şarjı yok ne yapacağımı bilmiyorum ben de kayınvalidemdeyim yemek yapamıyorum ztn afedersiniz sadece bir tuvaletten tuvalete kalkıyorum dört aylık sürecek kadar bir sıkıntım olacak onun için eve gelecektim biraz da zaten maddi olarak da sıkıntımız var bu evi bekarken tutmuştum 75.000bın tl borcun içine girdim onu kapatmaya çalışıyorum evet kiramızı ödüyoruz çok şükür iyi kötü idare ediyoruz ama yine biz eşimizle her türlü karnımızı doyuyoruz yarın olur daha lüks yeriz öbür gün daha aşağıda oluyor inişli çıkışlı böyle şimdi misafir ayarlayabilecek kadar bir durumum yok korktuğum şeylerden biri de dediğim gibi ya gitmezse zaten küçücük ev bu adam işe gidecek sabah rahat rahat duş alamıcak eşim stn ben ne dersem o kafasında ilk kez kafam cok karıstı
Bu kadınla 2020 yılından sonra ne kadar görüştünüz; kendisini ne kadar tanıyorsunuz ? Yediğiniz, içtiğiniz ayrı gitmeyen bir insan mıydı ?

Öncelikle kendinizi, karnınızda size tutunmaya çalışan bebeğinizi ve aile huzurunuzu düşünün.

Arkadaşlar uzun uzun yazıp sizin vaktinizi almak istemiyorum sadece bir fikre ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bir konuyla gelmiş olacağım benim 2020 yılında tanıdığım apartta tanıştım bir ablamız vardı evlenmiş boşanmış bir kadındı o da aparta yaşayan birbirimize kader yoldaşlığı diyebiliriz dün beni aradı sokakta kaldığını gidecek yeri olmadığını söyledi işinden olduğunu bir takım kendince özel sebepleri ve sıkıntıları oldu ben de 1 + 1’de yaşıyorum 75 metrelik bir evdeyim küçücük bir evde yaşıyorum şimdi sokakta kalan bir kadın var ortada mesele nerede yatması gerektiği değil aslında koltukta da yatar şu anda hamileyim kesemin etrafında küçük kanamalar mevcut temizlik dahi yapmıyorum kendi başıma asla bir iş yapmıyorum üç günde bir eşimle beraber temizlik yapıyoruz şu anda bir borç içindeyiz o yüzden durumumuz da çok fazla müsait de değil açık konuşayım sadece kendimize çevirecek kadar idare edebiliyoruz ben baştan söyledim hani 2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor şimdi korktuğum şu ben bu kadını evime alırsam 2.03 gün sonra mecbur gitmesi gerekiyor benim kocam da işten geliyor yorgun argın köpek gibi çalışıyor afedersiniz sürekli kesimle alakalı montajda zaten yoruluyor doğru düzgün uyuyamıyor adam geliyor zaten koltukta uzanıyor uyumak istiyor hadi 2.03 gün idare ederiz dedik sokakta kalan bir kadın var ve bu durumdanda haberim yokmuş bilmiyormuş gibi yapamıyorum uyuyamıyorum toplam 24 saattir uykusuzum dinlenmem gereken zamanda kafayı taktım biraz şimdi evimi alırsam yer bulamazsa git de diyemeyeceğim ben ne yapayım bilemiyorum ben kocamla otururum soğan ekmek de yerim öbür gün tavuk da yerim öbür gün et yerim ama misafirin olması onu ayarlayabilmek öyle olmuyor maalesef inşallah derdimi anlatabilmişimdir sizce evimi açmalı mıyım çok uzattım biliyorum kusura bakmayın lütfen🙏
Maalesef bu şekilde cok zor. Başka şekilde yardım etmeyi deneyin belki maddi yardım toplayabilirsiniz. Oturduğunuz sehirde ev arkadası arayan uygun fiyatlı dairelere bakması için yonlendirebilirsiniz. Ayrıca sığınma evine de gidebilir kendini toparlayana kadar. Hem iş desteği de sağlıyorlar

Sonradan kötü olacağınıza baştan kötü olun. Müsait değilim, misafir ağırlayamam, ayağa bile kalkmamam gerekiyor deyin. Eşimin ailesii bile kalmaya gelemiyor deyin. 2 günlüğüne gelen misafire katlanırsın, işi vardır kesin gidecektir ama sevgilisiyle kavga eden kadının ne kadar kalacağı belli değil. İmam nikahlı, ev açmış evi kapatmış yazdınız belki de evli biriyle beraberdi. Abartma diyeceksiniz ama bu kavga ettiği adamla bile başınız belaya girebilir.

Kabul ederseniz büyük hata edersiniz. Riskli gebelik vs olmasaydı bile kabul etmeyin derdim. Kadın sığınma evine veya karakola gitsin, yönlendirirler.
Adam evli değil onu biliyorum da bunlar normalde Eskişehir’de yaşıyorlardı ama Derya abla İstanbul’daydı hep sonra bu Eskişehir’e gidiyorlar ne oluyorsa geri İstanbul’a geliyorlar hatta adamın annesi bunlara kredi çekiyor ev tutsunlar diye ama adam ne yaşadı da bu kadar zahmet etti her şeyi sonra niye evi kapattığını anlayamadım

Arkadaşlar uzun uzun yazıp sizin vaktinizi almak istemiyorum sadece bir fikre ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bir konuyla gelmiş olacağım benim 2020 yılında tanıdığım apartta tanıştım bir ablamız vardı evlenmiş boşanmış bir kadındı o da aparta yaşayan birbirimize kader yoldaşlığı diyebiliriz dün beni aradı sokakta kaldığını gidecek yeri olmadığını söyledi işinden olduğunu bir takım kendince özel sebepleri ve sıkıntıları oldu ben de 1 + 1’de yaşıyorum 75 metrelik bir evdeyim küçücük bir evde yaşıyorum şimdi sokakta kalan bir kadın var ortada mesele nerede yatması gerektiği değil aslında koltukta da yatar şu anda hamileyim kesemin etrafında küçük kanamalar mevcut temizlik dahi yapmıyorum kendi başıma asla bir iş yapmıyorum üç günde bir eşimle beraber temizlik yapıyoruz şu anda bir borç içindeyiz o yüzden durumumuz da çok fazla müsait de değil açık konuşayım sadece kendimize çevirecek kadar idare edebiliyoruz ben baştan söyledim hani 2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor şimdi korktuğum şu ben bu kadını evime alırsam 2.03 gün sonra mecbur gitmesi gerekiyor benim kocam da işten geliyor yorgun argın köpek gibi çalışıyor afedersiniz sürekli kesimle alakalı montajda zaten yoruluyor doğru düzgün uyuyamıyor adam geliyor zaten koltukta uzanıyor uyumak istiyor hadi 2.03 gün idare ederiz dedik sokakta kalan bir kadın var ve bu durumdanda haberim yokmuş bilmiyormuş gibi yapamıyorum uyuyamıyorum toplam 24 saattir uykusuzum dinlenmem gereken zamanda kafayı taktım biraz şimdi evimi alırsam yer bulamazsa git de diyemeyeceğim ben ne yapayım bilemiyorum ben kocamla otururum soğan ekmek de yerim öbür gün tavuk da yerim öbür gün et yerim ama misafirin olması onu ayarlayabilmek öyle olmuyor maalesef inşallah derdimi anlatabilmişimdir sizce evimi açmalı mıyım çok uzattım biliyorum kusura bakmayın lütfen🙏
Hayir olmaz.hamilesiniz birde hic gerek yok.1+1 evde dipdipe. Soydan kandan olmayan bir kadin. Kocan evde. Ben olsam almazdim sizi bilemem. Belediyeye basvursun

Bu kadınla 2020 yılından sonra ne kadar görüştünüz; kendisini ne kadar tanıyorsunuz ? Yediğiniz, içtiğiniz ayrı gitmeyen bir insan mıydı ?

Öncelikle kendinizi, karnınızda size tutunmaya çalışan bebeğinizi ve aile huzurunuzu düşünün.
Yok ben çok sıkı diyemem sadece hayatını dinlemiştim öyle bir sohbetimiz olmuştu sadece bu konular hakkında konuşmuşluğumuz çalıştığım için o da çalışıyordu çok fazla muhabbetimiz olmazdı ama konulara hakimim dıyebılırdım ama dönem için neredeyse beş yıl olacak neler neler değişiyor ama gördüğüm kadarıyla bildiğim kadarıyla iyi bir insandı ama sonraki hayatına neler yaptığını hiç bilmiyorum o dönemde konuştuğu bir insan vardı onunla evlendi ve ayrıldı sonra işte bu adamla beraberdı ne olduysa bitirdiler olayın aslını öğrenmek isterdim ama bulaşmak istemiyorum ben de tamamen bir kadın olarak bir kadını yarı yolda bırakmak istemedim sokakta başına bir şey gelmesin diye ama sizleri dinleyecıyınce ıyıce gözum acıldı dıyebılırım

İmam nikahlı, ev açmış evi kapatmış yazdınız belki de evli biriyle beraberdi. Abartma diyeceksiniz ama bu kavga ettiği adamla bile başınız belaya girebilir.

Demeyim dedim yazmissiniz. Belki de o imam nikahli adam evliydi. Normal biriyle birlikte olsa niye imam nikahla eşyali ev acsin :) sonra da pat diye kapatip sokaga atsin.
Cidden bu kadinin ne yaptigi belli degil neden atildigi belli olmayan biri disarda belalisi mi var kiminle ne kavgali belli degil. Basiniza bela alirsiniz derken bunu kastetmek istemistim.
Bu devirde ne cesaret ki tanimadik birini eve alacaksin. Konu sahibinin kocasi da demis 2-3 gun kalsin. Benim eşim asla boyle bir sey kabul etmezdi. 🙄

Bunu ona da söylediniz mi
Tabi tabi biliyor hatta şunu söyledim ben kayınvalidemdym maddi sıkıntılarım var hem de yemek yapamıyorum bebek hakkında problem de var o yüzden burada kalıyorum o da bana şunu söyledi ben ne yapayım sokakta kaldım nereye gideceğim hani eve gelmem için ısrar etti

hatta adamın annesi bunlara kredi çekiyor ev tutsunlar diye ama adam ne yaşadı da bu kadar zahmet etti her şeyi sonra niye evi kapattığını anlayamadım
Boş beleş adamın peşine mi takılmış? Lütfen kabul etmeyin. Durduk yere evinizde eşinizle huzursuzluk yaşamayın. Eşiniz böyle tipleri eve kabul etse ister miydiniz?

Tabi tabi biliyor hatta şunu söyledim ben kayınvalidemdym maddi sıkıntılarım var hem de yemek yapamıyorum bebek hakkında problem de var o yüzden burada kalıyorum o da bana şunu söyledi ben ne yapayım sokakta kaldım nereye gideceğim hani eve gelmem için ısrar etti
Biraz düşüncesizce hareket ediyomuş devam mesajlarını okudum. Boşverin. 😶‍🌫️

Madem içiniz rahat etmeyecek, bir hostel gibi birşey bulun geceliği uygun fiyata. 3 gece için ödemesini yapın orada kalsın. Sonrası onun bileceği iş. Bir de bence bunu yaptıktan sonra engelleyin telefonunuzdan size ulaşamasın. Siz kimseye sürekli yardım edecek durumda değilsiniz belli ki bu kadın sizin zaafınızın farkında, vicdanınıza oynayıp devamında da evinize yerleşecek gibi. O yüzden iletişimi de kesin.

Demeyim dedim yazmissiniz. Belki de o imam nikahli adam evliydi. Normal biriyle birlikte olsa niye imam nikahla eşyali ev acsin :) sonra da pat diye kapatip sokaga atsin.
Cidden bu kadinin ne yaptigi belli degil neden atildigi belli olmayan biri disarda belalisi mi var kiminle ne kavgali belli degil. Basiniza bela alirsiniz derken bunu kastetmek istemistim.
Bu devirde ne cesaret ki tanimadik birini eve alacaksin. Konu sahibinin kocasi da demis 2-3 gun kalsin. Benim eşim asla boyle bir sey kabul etmezdi. 🙄
Onun kabul etme sebebi benden dolayı kuzu ya beni kıramıyor benim üzülmemi istemiyor şimdi o reddederse benim üzüleceğimi düşündü ama bunu söylerken de emin misin dedi zaten bana ben de bilemiyorum dedim net bir şekilde cevap veremedim o da bana akşama kadar düşün dedi ona göre dedi karar verirsin şunu söyliyim kıskançlıkla alakalı bir durum söz konusu değil bunla alakalı emin olun içim çok rahat yoksa asla ben de zaten acaba mı demezdim aksi durum söz konusu olursa herhalde cenazesini çıkartırım yani benim biraz huyum terstir çok vicdanlıyımdır ama tersimde de ters oluyor o konuda bir sıkıntım yok ama diğer konuda imam nikahlı olan kişi haklıysa sıkıntı bundaysa dıye düşündüren buydu

Hâlden anlamayan kadın hâlinden anlasilmasini bekliyor. Sinir oldum bir gün bile almayın. Kayınvalideme bıraktı eşim beni bir süre burdayım iyi değilim durumlarimi biliyorsun yardımcı olmicam kusura bakma deyin. Eşiniz konuşmuş kadınla tek çıkaryol bu. Konusmasa olurdu

Madem içiniz rahat etmeyecek, bir hostel gibi birşey bulun geceliği uygun fiyata. 3 gece için ödemesini yapın orada kalsın. Sonrası onun bileceği iş. Bir de bence bunu yaptıktan sonra engelleyin telefonunuzdan size ulaşamasın. Siz kimseye sürekli yardım edecek durumda değilsiniz belli ki bu kadın sizin zaafınızın farkında, vicdanınıza oynayıp devamında da evinize yerleşecek gibi. O yüzden iletişimi de kesin.
İşte ben de bundan çok korkuyorum kıramam kıramam diyorum ama fazlası olursa çok da güzel kırarım sonra düşünüyorum diyorum ki komşusu açken tok yatan bizden midir diye bu söz aklıma geliyor bu arada bir de duygusal olarak hamilelikten sanırım ama galiba iki günlük bir yer ayarlayıp dediğiniz gibi de olabilir kadın sığınma evini de yazdım artık ne yaparsa bilemiyorum insanlara o kadar çok fazla iyiliğim dokundu ki bir çocuğun hayatını kurtardım bir genç kızın aynı şekilde herkese karşı bir iyiliğim dokunuyor bunu tamamen Allah korkusu olduğu için yaptım asla bu durum benim için digerleri gibi olmadı o kadar çok şey yaşadım ki ben annesiz babasız kaldım dört yaşında sokaklarda kaldım o dört yaşında bedenimle karın için uyudugumu biliyorum biraz da o yüzden merhametim çok çok fazla oluyor ama kimse de bana acımıyor orası ayrı

Bu arsizda birsey anladigim kadariyla mesajdan. Surekli ben napim illa bisey yapilmasi lazim demek ne demek. Yapilacak sey belli ne ev tutabiliyosun ne paran var valilige gideceksin yada siginma evine. Milletin oda kadae evine cokmeye calismaya hakkin yok ki. Arayip taciz boyutunda ben napicam diyosun.belki suan empati yapamiyoruz on yargiliyiz ama devir cok kotu. Kic kica yasanilan evde kayinvalideleri istemiyoruz elin kadinin ne isi var? Hamilelik donemleri zaten riskli her açidan. Hersey gozunuze batabilir.uc gun kalsa o adam duş almayacakmi uzanmayacak mi kaldiki bu uc gunden fazla gidemem yerim yok kalayim diyecek bir tipm kimse kusura bakmasin. Net konusun. Alamiyorum diyin

Burada habire mağara ayısı kocaları okuyoruz. Arada bir böyle nazik eşinin kıymetini bilen kaliteli adama denk gelince acıdım. Bardak kaldırtmayan kocaya da yazık yani, ne idüğü belirsiz tipleri eşimle muhatap etmezdim ben.
Ya ben ona kıyamam o benim o kadar büyük bir şansım ki bunu söylerken bile gözlerim dolu dolu söylüyorum Allah başımdan eksik etmesin 26 yaşındayım ama şu hayatta aklım erdiğiğinden beri çok şeyler çektim çok düştüm çok kalktım o yüzden düşenin halinden anlamaya çalışıyorum o da benim yaşadıklarımı bildiği için bana karşı çok şükür sevgi dolu her zaman Allah herkese nasip etsin benim hem bu hayatta hem ahirete giden cennet kapım oldu işte tam da bu yüzden bu konuyu açtım ama tamamen hepinizle şu an kesinlikle aynı fikirdeyim

Evine alma ne münasebet tanımıyorsun bile devir kötü başına is alirsin sende şunu de rahatsızlandim kayınvalidemin evinee bıraktı eşim doğuma kadar buradayım kusura bakma tanımadığı insanların evinde isi ne insanlar çok garip

X