Sokakta kalmış bir kadın

Hâlden anlamayan kadın hâlinden anlasilmasini bekliyor. Sinir oldum bir gün bile almayın. Kayınvalideme bıraktı eşim beni bir süre burdayım iyi değilim durumlarimi biliyorsun yardımcı olmicam kusura bakma deyin. Eşiniz konuşmuş kadınla tek çıkaryol bu. Konusmasa olurdu
Büyük ihtimalle ben olaydan uzak olacağım muhatap olmak istemiyorum çünkü kayınvalidem de söylesin isterse kadın sıvın evine yerleştiririz bir miktarda para veririm idare eder ama uzak durmak daha ıyı olcak bunu cok ıyı anladım

Burada habire mağara ayısı kocaları okuyoruz. Arada bir böyle nazik eşinin kıymetini bilen kaliteli adama denk gelince acıdım. Bardak kaldırtmayan kocaya da yazık yani, ne idüğü belirsiz tipleri eşimle muhatap etmezdim ben.

Ben kendimle de muhatap etmezdim. Eşim beni uzmemek icin kabul etti diyor ama bu öyle üzülmesin diye alinacak bir karar degil sokaktan kedi almiyorsun ki eve.
Ben üzülsem de eşim kabul etmezdi cunku ben o an mantikli dusunemiyorum diye tanimadigimiz disarida ne yaptigini neye bulastigini bilmedigimiz birini eve sokup her türlü güvenligimizi riske atmazdi. Konu sahibi de bu kişiyi dogru durust tanimiyor. Azcik mantik

Arkadaşlar uzun uzun yazıp sizin vaktinizi almak istemiyorum sadece bir fikre ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bir konuyla gelmiş olacağım benim 2020 yılında tanıdığım apartta tanıştım bir ablamız vardı evlenmiş boşanmış bir kadındı o da aparta yaşayan birbirimize kader yoldaşlığı diyebiliriz dün beni aradı sokakta kaldığını gidecek yeri olmadığını söyledi işinden olduğunu bir takım kendince özel sebepleri ve sıkıntıları oldu ben de 1 + 1’de yaşıyorum 75 metrelik bir evdeyim küçücük bir evde yaşıyorum şimdi sokakta kalan bir kadın var ortada mesele nerede yatması gerektiği değil aslında koltukta da yatar şu anda hamileyim kesemin etrafında küçük kanamalar mevcut temizlik dahi yapmıyorum kendi başıma asla bir iş yapmıyorum üç günde bir eşimle beraber temizlik yapıyoruz şu anda bir borç içindeyiz o yüzden durumumuz da çok fazla müsait de değil açık konuşayım sadece kendimize çevirecek kadar idare edebiliyoruz ben baştan söyledim hani 2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor şimdi korktuğum şu ben bu kadını evime alırsam 2.03 gün sonra mecbur gitmesi gerekiyor benim kocam da işten geliyor yorgun argın köpek gibi çalışıyor afedersiniz sürekli kesimle alakalı montajda zaten yoruluyor doğru düzgün uyuyamıyor adam geliyor zaten koltukta uzanıyor uyumak istiyor hadi 2.03 gün idare ederiz dedik sokakta kalan bir kadın var ve bu durumdanda haberim yokmuş bilmiyormuş gibi yapamıyorum uyuyamıyorum toplam 24 saattir uykusuzum dinlenmem gereken zamanda kafayı taktım biraz şimdi evimi alırsam yer bulamazsa git de diyemeyeceğim ben ne yapayım bilemiyorum ben kocamla otururum soğan ekmek de yerim öbür gün tavuk da yerim öbür gün et yerim ama misafirin olması onu ayarlayabilmek öyle olmuyor maalesef inşallah derdimi anlatabilmişimdir sizce evimi açmalı mıyım çok uzattım biliyorum kusura bakmayın lütfen🙏
Ben eve almazdım ama elimden geldiği kadarı yardim toplar verirdim ona vallah bu zamanda insan korkuyor cevremde cok şahit oldum en sonki olay komşumun olayıydı komşumun eşi onlara gelen misafirle aldattı komşumu

Ben kendimle de muhatap etmezdim. Eşim beni uzmemek icin kabul etti diyor ama bu öyle üzülmesin diye alinacak bir karar degil. Ben üzülsem de eşim kabul etmezdi cunku ben o an mantikli dusunemiyorum diye tanimadigimiz disarida ne yaptigini neye bulastigini bilmedigimiz birini eve sokup her türlü güvenligimizi riske atmazdi. Konu sahibi de bu kişiyi dogru durust tanimiyor. Azcik mantik
Yok o da zaten yazan kişi de aynı şeyi söylemiş kabul etmemem gerektiğini söylüyor ben de kabul etmiyorum etmeyeceğim kayınvalidem de kalacağımı eve geçemeyeceğimi kadın sığınma evine giderse yardımcı olacağımı dile getireceğim hiç tanımıyorum değil de tanıyorum da böyle bir cana yakın olduğum bir arkadaş gibi değil tabii eşim zaten kabul etmez kuzum benim o normalde öyle bir şey kabul etmez ama olayın içerisinde ben olduğum için beni kırmamak amaçlı bana bıraktı eğer bir sıkıntısı yoksa problem yaşamayacaksak gelsun dedı ama en fazla ıkı uc gun dedı ben de zaten onu da kabul etmiyorum artık yazdıklarınız her şey benim için çok değerli ve çok kıymetliydi çünkü gerçekten kafam çok dolu sayenizde aydınlandım ben de gerçeğin bu olduğunu biliyorum ama tamamen kalbim yapma sokakta orayı cok dinlediğim için böyle bir kararsız kalmıştım beni aydınlatcağınızı biliyordum ve öyle de oldu🙏

Çok çok zor bir durum. Benim de benzer durumda kaldığım oldu. Maalesef tecrübeme dayanarak şöyleyim ki olmaz. Gel demesi kolaydır git demesi zordur. Kadının gidecek yeri de yok kovamazsın evden. 2-3 gün sonra diyecek biraz daha kalayım vs evden de atamazsınız... Maddi yardımda bulunabilirsiniz belki. Gerçekten çok çok zor bir durum ve sizi anlıyorum ama baştan tavrınız net olsun, suçu eşinize atın gerekirse, eşim asla kabul etmiyor, yapamaz deyin, ve kadınla kalabileceği neresi var (başka arkadaşı, ailesi farklı şehirde de olsa vs) araştırın. Kadın sığınma evi kabul eder mi bilmiyorum ama ederse o da olabilir.

Ben eve almazdım ama elimden geldiği kadarı yardim toplar verirdim ona vallah bu zamanda insan korkuyor cevremde cok şahit oldum en sonki olay komşumun olayıydı komşumun eşi onlara gelen misafirle aldattı komşumu
Yok kuzum benim öyle bir şey söz konusu değil zaten annemle yaşıt bir kadın bu ha bu demek oluyor ki olmayacak anlamına gelir mi şeytandır olur mu olur bak bunun garantisini veremem ben eşime güveniyorum herkes eşine güvenir o ayrı en ufak bir şey olsa bana söyleyebilecek bir insan çekinmez der de benim olayım bu değil de benim olayım bu kadın ne yaşadı da bu duruma geldiği aslında

Hamile bir kadın nasıl başka birini evine alabilir? Ne tanırsın ne bi şey. Madde satıyorsa? Ya hu böyle masum cici gariban dediğimiz kadınlar Madde satmaktan yakalandı. Kimseyi evinize almayın sizin böyle bir sorumluluğunuz yok. Terör bağlantısı da olabilir. Düşünün kimsenin istemediği birini ne cesaret alasınız ki evinize? Resmi nikahı bile yok.
İnsanlar çok kötü arkadaşlar. Siz onu dışarı atmadınız, vicdan yapacak hiçbir şey yok. Eğer ev derdi olsaydı gittiği ev sahibinin kovacağı bir hareket yapmazdı!
Lütfen biraz mantıklı düşünün

Tabi tabi biliyor hatta şunu söyledim ben kayınvalidemdym maddi sıkıntılarım var hem de yemek yapamıyorum bebek hakkında problem de var o yüzden burada kalıyorum o da bana şunu söyledi ben ne yapayım sokakta kaldım nereye gideceğim hani eve gelmem için ısrar etti
5 yıldır görmediğiniz, gerçekte samimiyetiniz olmayan bir kadın. Kusura bakma, kabul edemem deyin; geçin.

Arkadaşlar uzun uzun yazıp sizin vaktinizi almak istemiyorum sadece bir fikre ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bir konuyla gelmiş olacağım benim 2020 yılında tanıdığım apartta tanıştım bir ablamız vardı evlenmiş boşanmış bir kadındı o da aparta yaşayan birbirimize kader yoldaşlığı diyebiliriz dün beni aradı sokakta kaldığını gidecek yeri olmadığını söyledi işinden olduğunu bir takım kendince özel sebepleri ve sıkıntıları oldu ben de 1 + 1’de yaşıyorum 75 metrelik bir evdeyim küçücük bir evde yaşıyorum şimdi sokakta kalan bir kadın var ortada mesele nerede yatması gerektiği değil aslında koltukta da yatar şu anda hamileyim kesemin etrafında küçük kanamalar mevcut temizlik dahi yapmıyorum kendi başıma asla bir iş yapmıyorum üç günde bir eşimle beraber temizlik yapıyoruz şu anda bir borç içindeyiz o yüzden durumumuz da çok fazla müsait de değil açık konuşayım sadece kendimize çevirecek kadar idare edebiliyoruz ben baştan söyledim hani 2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor şimdi korktuğum şu ben bu kadını evime alırsam 2.03 gün sonra mecbur gitmesi gerekiyor benim kocam da işten geliyor yorgun argın köpek gibi çalışıyor afedersiniz sürekli kesimle alakalı montajda zaten yoruluyor doğru düzgün uyuyamıyor adam geliyor zaten koltukta uzanıyor uyumak istiyor hadi 2.03 gün idare ederiz dedik sokakta kalan bir kadın var ve bu durumdanda haberim yokmuş bilmiyormuş gibi yapamıyorum uyuyamıyorum toplam 24 saattir uykusuzum dinlenmem gereken zamanda kafayı taktım biraz şimdi evimi alırsam yer bulamazsa git de diyemeyeceğim ben ne yapayım bilemiyorum ben kocamla otururum soğan ekmek de yerim öbür gün tavuk da yerim öbür gün et yerim ama misafirin olması onu ayarlayabilmek öyle olmuyor maalesef inşallah derdimi anlatabilmişimdir sizce evimi açmalı mıyım çok uzattım biliyorum kusura bakmayın lütfen🙏
Bide kadın niye size bu kadar ısrar ediyor ki başka tanıdığı yok mu onları arasın
1.Ya gercekten ariyacak eş dost arkadaşı yok kimsesizdir para pulu yok mecbur seni aradı.
2.Ya da sizin eve yerleşip çıkmamaya niyeti var.
3. De hırsız olabilir

Sonra onu göndermeniz zor olucak gibi

Yok kuzum benim öyle bir şey söz konusu değil zaten annemle yaşıt bir kadın bu ha bu demek oluyor ki olmayacak anlamına gelir mi şeytandır olur mu olur bak bunun garantisini veremem ben eşime güveniyorum herkes eşine güvenir o ayrı en ufak bir şey olsa bana söyleyebilecek bir insan çekinmez der de benim olayım bu değil de benim olayım bu kadın ne yaşadı da bu duruma geldiği aslında
Ben de şimdi merak ettim dediğim gibi onu yüz üsttü bırakmam yardım toplarım ona ama eve alamam

Büyük ihtimalle ben olaydan uzak olacağım muhatap olmak istemiyorum çünkü kayınvalidem de söylesin isterse kadın sıvın evine yerleştiririz bir miktarda para veririm idare eder ama uzak durmak daha ıyı olcak bunu cok ıyı anladım
Bende evime alamazdim ,hesap nmrsi isterdim hesabına apartta 3 gün kalabilcek kadar para atardım , hasta yada yatılı çocuk bakabilirsin bir sürü sarı sitede ilanlar var onlara bakarsın derdim

Sakın evini açma. Daha dün arkadasim bir olay anlattı. Kadın sığınma evinde tanıştığı bir kadın ile kiraya çıkmış. Kadın meğer evli iken başka evli adamla ilişkisi varmış. Kadını kandırıyor. Kiraya çıkıyorlar. Tüm eşyaları aldiriyorlar. Adamin ibanina ( elden para verildi) şeklinde açıklama yazdırıp eşyaları aldiriyorlar. Şimdi kadını tehdit ediyorlarmis. Evden çıkacaksın. Kirayı da sen ödeyeceksin diye
Dünyanın binbir türlü hali var. Kimseye güvenmeyin. Ayrıca ne evin durumu,ne maddiyatınız ne de eşinizin durumu buna müsait değil.

Ben aralarda görüştüğünüz biri sandım ona rağmen kabul etmeyin dedim.
Kadınla hiçbir bağınız yok zaten.
Görüşmedğiniz yıllarda ne yaptı, neye bulaştı onu da bilemezsiniz. Böyle birini evinize almanız sorumsuzluk olur kusura bakmayın.
Eşinizi de zor durumda bırakmayın.
Eve kabul edemem deyin gecin. Uzerinde durmaya bile gerek yok.

Bide kadın niye size bu kadar ısrar ediyor ki başka tanıdığı yok mu onları arasın
1.Ya gercekten ariyacak eş dost arkadaşı yok kimsesizdir para pulu yok mecbur seni aradı.
2.Ya da sizin eve yerleşip çıkmamaya niyeti var.
3. De hırsız olabilir
Tamamen yerleşmeye niyeti yok aslında düşündüğü şey sürekli ev bulun ev bulun ben de diyorum ki ev bulmak 50 60.000’den aşağı değil aparta yerleş dedim 2.03 gün idare edebileyim yeter dedi gidecek bir yeri yok sanırım işte dün birinde kalmış o da o kadın da evinden kovmuş dedim neden böyle bir şey oldu kadın işte kocasından ayrılıp psikolojisi bozuk dün böyle konuşuyordu bugün böyle yaptı falan demiş

Para falan vermeye de kalkışmayın. Durduk yere başınıza saracaksınız kadını. Kadının çocukları var, memlekette ailesi var. Ailesini arasın.

Evlisiniz eşiniz var minicik ev tabiki kabul etmeyin. Bekar olsanız misafir edin birkaç hafta yakınsanız derdim

Sakın evini açma. Daha dün arkadasim bir olay anlattı. Kadın sığınma evinde tanıştığı bir kadın ile kiraya çıkmış. Kadın meğer evli iken başka evli adamla ilişkisi varmış. Kadını kandırıyor. Kiraya çıkıyorlar. Tüm eşyaları aldiriyorlar. Adaman ibanina ( elden para verildi) şeklinde açıklama yazdırıp eşyaları aldiriyorlar. Şimdi kadını tehdit ediyorlarmis. Evden çıkacaksın. Kirayı da sen ödeyeceksin diye
Dünyanın binbir türlü hali var. Kimseye güvenmeyin. Ayrıca ne evin durumu,ne maddiyatınız ne de eşinizin durumu buna müsait değil.
İşte ben de aldatma bir hikayesi mi var düşüncesindeyim neden bir adam bir kadınlık olsun ki daha Eskişehir’den kalkıyorlar kayınvalidesi kredi çekiyor buradan ev tutuyorlar beraber aynı işe giriyorlar çalışıyorlar hani ben durumlarına falan görüyordum bir anda böyle olması zaten şüpheye düşürdü bir yandan da kadın dedim yani sokakta nasıl olacak ama az önce eşime de yazdım durum böyle böyle dedim ben dedim kadınlar kulübüne yazdım herkese dedim aynı fikirde sen de bu şekilde yaz dedim ben dedim kabul etmiyorum senin için de kabul etmiyorum dedim konuyu da kapattım

Çok çok zor bir durum. Benim de benzer durumda kaldığım oldu. Maalesef tecrübeme dayanarak şöyleyim ki olmaz. Gel demesi kolaydır git demesi zordur. Kadının gidecek yeri de yok kovamazsın evden. 2-3 gün sonra diyecek biraz daha kalayım vs evden de atamazsınız... Maddi yardımda bulunabilirsiniz belki. Gerçekten çok çok zor bir durum ve sizi anlıyorum ama baştan tavrınız net olsun, suçu eşinize atın gerekirse, eşim asla kabul etmiyor, yapamaz deyin, ve kadınla kalabileceği neresi var (başka arkadaşı, ailesi farklı şehirde de olsa vs) araştırın. Kadın sığınma evi kabul eder mi bilmiyorum ama ederse o da olabilir.
Eğer dışarıda gerçekten kaldıysa doğruyu söylüyorsa mecbur kabul etmek zorunda çünkü ben az önce konuyu noktaladım bu şekilde söyledim artık yapabileceğim bir şey yok açık açık söyledim

X