ayyyy bayıldım yaaa.....Eki Görüntüle 1539756
Bu da artist hali kızımın
Kıyamam yaaa
Sürekli tek ayak üzerinde olduğu için şu tarz düz bir tünek tavsiye ederim, daha dinlendirici olur:
Haşlanmış yumurta mamasını da severler. Ben katı olarak haşlayıp rendeliyorum, içine haşlanmış buğday, pirinç, ceviz, havuç vs koyuyorum. Bizimkiler yemden ziyade sebze, meyve ve böyle mamalardan yiyorlar
görüş açıları çok dar..aslında geri dönmek istiyorlarmış ama yolu bulamıyorlarmış..
ahh canım ya nasıl su serptin şimdi yüreğime..aslında ben ölmesinden acı çekmesinden çok korkuyordum..ama bu şekildede yaşıyorlarmış..kuşuna çok üzüldüm bu arada..evin bir bireyi oluyorlar..
kıyamam canım yaa...başka kuş al yine olmaz mı?evet canım dediğin gibi evin bir bireyi idi. minicikte olsa bir varlığı vardı 2 yıl önce kaybettim aklıma geldikçe gözlerim dolar
bacakta kırık varsa pamuk takviyeli bilezik takılabilir veteriner veya kuş satan yerler tarafından
Ayağı sandığım kadar kotu değil minnakın pekte tatlı :)))Eki Görüntüle 1539763 Eki Görüntüle 1539763
çook teşekkür ederim.hemen eve gidince denicem..tünek yemlik suluk ve vitamin aldım inşallah işe yarar
Ayağı sandığım kadar kotu değil minnakın pekte tatlı :)))
kıyamam canım yaa...başka kuş al yine olmaz mı?
yarın veterinere tekrar götürcez sarsın diye ayağını bir ümit belki düzelir..gerçi umut yok düzelmez dediler ama
Merhaba ne kadar güzel birşey yapmışsınız sahip çıkarak tebrik ederim... Bir tavsiyede bulunabilirim bu konuda belki kuşun ayağı boyutunda bir pipet kesip iki ucunu da hafif yakın yani uçların sivriliği ve keskinliği gitsin onu uzunlamasına kesin ve ayağını pipetin içine gelecek şekilde geçirin ve bantlayın pipeti 15-20 gün içinde kaynayabilir ayağı muhtemelen... eşim de kuş besliyordu o bu şekilde yapmıştı birkaç kez ordan biliyorum inş. düzelir
ozaman Allah şimdikine sağlık versin..kuşlar çok hassas oluyor işte ömürleride kısıtlı..bizler gibi...ama bizden çok çok narin yapıdalar..bizim kartalımızda güçlü galiba yaşıyor en azından..var canım herhalde ömrüm boyunca da evimizden eksik olmayacaklar :) inşallah düzelir o minicik bedenler ne badireleri atlatıyor gözümle gördüm
merhaba öncelikle teşekkür ederim..bu dediklerinizi veteriner yada kuşçular yapamaz mı acaba?biz yapamayız gibi geliyor..inşallah ayağı kaynar canımın...sonra düzeldimi ayağı kuşunun
veteriner ya da kuşçular yapabilir evet ama benim kendi görüşüm sizin gittiğiniz veteriner nasıl bilemiyorum ama burada kuş balık gibi küçük hayvanlarla pek ilgilenmiyolar uğraşmak istemiyor veterinerler yani siz gittiğinizde bu şekilde falan yapın demesseniz yapmayabilirler ama siz isterseniz yaparlar muhtemelen.... evet kuşların ayağı düzeldi ama tabi kırıldığı zaman yapılmasının da etkisi vardır muhtemelen
Mumkunse atsana bir fotograf. Bende aynu senin gibi sokakta buldum yillar once. Camasir asarken geldi ipe kondu. Aldik eve 6yil filan yasadi bizle. Geldiginde de buyuktu zaten eceliyle oldu. Cok uzulmustuk. sepet uzatmistim ben hemen geldi minik. Anam nasil yemisti yemini acikmis sipa. Sonra sabahlari konusuyordu. Daha once ne ogrettilerse. Biz anlayamadigimiz icin unuttu onlari.yeni bir dil olusturmustuk birlikte
o zaman yarın götürdüğünüzde söyleyin çünkü üzerinden ne kadar zaman gecerse o kadar zor olur kaynaması...2 tane veterinere götürdük valla...sararım isterseniz diyen birkaç gün sonra falan getirin dedi.şuan çok korkuyor diye..yarın götürcez ozaman söylerim..inşallah kaynar Allah ım ya...
bugün veterinere götürcez ama acaba kuşçuya mı götürsek karar veremedim..bu sabah öttü kuşumuz :)o zaman yarın götürdüğünüzde söyleyin çünkü üzerinden ne kadar zaman gecerse o kadar zor olur kaynaması...
Eğer götürecekseniz fazla vakit kaybetmeden ayağının sarılması lazım ne kadar erken, kaynama olasılığı o kadar yüksek olur.
Bende bir mubiş beslıyorum 10 gun once kadar talıhsız bır olay gecırdık ve ayagı kırıldı. Hemen en yakın veterınere gotrurdum ama kus ıle ılgılenmedıgını soyledı. Aksam saatlerıne dogru hayvan hastanesıne goturdum ve ılk dedıklerı ayagı kırılalı kac saat oldu keske hemen getırseydınız kaynama olasılıgı daha yuksek olurdu. Halbukı ılk gıttıgım veterıner bu konuda uyarmamıştı.
Neyse bugun kontrole gittik çok şükür ki ayaga takılan destek tutmuş düzgün bir şekilde bacagı kaynamış ama parmaklarını hareket ettıremıyor. Ama suankı durum bıle benım için çok çok iyi. En azından hayatta ve hayatını devam ettırecek kadar saglıklı.
İnşallah en kısa zamanda olabileceğinin en iyisi şekilde sağlığına kavusur kuşunuz. O kadar şirin ve masumlar kı insan hiç kıyamıyor dayanamıyor :/