- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
ya şu karga ne pis bi hayvan ya... ben de geçen yıl bir karga grubunun beyaz bir güvercine saldırdığını görmüştüm. resmen dövüyorlardı. müdahale etmesek öldüreceklerdi.
sanırım kendi çirkinliklerine bakıp güzel hayvanlardan nefret ediyorlar.
Acilir acilir bizim minik insana alisikti. O zaman konu komsuya haber saldik. Kusu ucan varsa bizde diye ama kimseden ses cikmadi bize kaldi.aaayy nasıl kısmet işte gel sen ipe kon :)...sizde alıp bakmışsınız tebrikler...daha ötmüyor bile inşallah açılır zamanla..eve gidince atayım fotograf ama nasıl atıldığını yazar mısın?hiç atmadım bilmiyorum..cep telefonumda fotosu var..ordan mı kolay olur acaba..
Oyy kıyamam yavrucağa...Kopmuş mu ayağı yoksa kırılmış mı anlayamadım. Kırıksa ve yanlış kaynadıysa da düzelmez gerçi...
Her halükarda çok kolay adapte olur. Bendeki papağanlardan birinin üst gagası kırık, bir diğerinin gözleri görmüyor. İkisi de çok neşeli, ve gayet güzel adapte oldular. Hatta gözleri görmeyenin kafes şeklini değiştirsem bile mutlaka yemini suyunu sebzesini buluyor. Hayvanlar insanlar gibi karalar bağlamıyor tabi, yaşamlarını devam ettirmeye bakıyorlar.
Bu arada dezenfekte için sirkeli su iyidir. Sokakta kaldıysa arada bir üzerine fıslatabilir ve suyuna katabilirsiniz.
Acilir acilir bizim minik insana alisikti. O zaman konu komsuya haber saldik. Kusu ucan varsa bizde diye ama kimseden ses cikmadi bize kaldi.
Canim mesaj yazdigin yerin altinda dosya ekle var. oradan yukleyebilirsin fotograf.
Acilir acilir bizim minik insana alisikti. O zaman konu komsuya haber saldik. Kusu ucan varsa bizde diye ama kimseden ses cikmadi bize kaldi.
Canim mesaj yazdigin yerin altinda dosya ekle var. oradan yukleyebilirsin fotograf.
Ben kargaya çok saygı duyarım ve severim. Gerçekten çok zeki ve eğlenceli hayvanlar. O nedenle çirkin ve pislik olduğu konusunda size katılmıyorum. Tabii ki bunlar (karganın zekası dışında) subjektif konular, o nedenle bu konu üzerinden devam etmeye gerek yok sanırımGüvercini yemek için saldırmıyorlardı. Sadece yaralamak ve zarar vermek için. Bütün kargalara ÖLÜM falan demiyorum yahu, yanlış anlaşılmasın.
Ama lütfen kabul edelim karganın çirkin ve pislik bir hayvan olduğunu.
kargaların suçu ne ki mükemmel hayvanlar çok zekiler
martılar da güvercin yer mesela.
Doğası bu onların napalım :)
benim de muhabbet kuşum kaçtı inşallah onu da sizin gibi iyi biri bulmuştur da kuşum ölmemiştir...
muhabbet kuşu forumlarına sorun onlar daha çok yardımcı olurlar
O ayağı ameliyatla sallanan yerden almaları daha mantıklı olabilir ancak muhabbetler çok minik olduklarından tabi ameliyata pek dayanamıyorlar.ayak yerinde duruyor ama sallanıyor can yok yani..ahh kıyamam ben onlara ya...maşallah gözleri görmediği halde yemeni buluyor..ben nasıl koysam yemini suyunu diye düşünüyorum..sirkeli su üzerine doğrumu fıslatayım..hep temizlenmeye çalışıyor zaten..biraz alışsa yıkanır onlar çok seviyor yıkanmayı..
Bak benim canavarım 3 yaşına girecek neredeyse doğar doğmaz elime geldi beraber buyuduk:)))
Eki Görüntüle 1539752
Benimki ballı darıyı olduruyor illa anında bitirecek hepsini koparıp yere atıyor alasım gelmiyo yeminle:)))O ayağı ameliyatla sallanan yerden almaları daha mantıklı olabilir ancak muhabbetler çok minik olduklarından tabi ameliyata pek dayanamıyorlar.
Siz yine de tüneklerin yakınına yerleştirin suyu ve yemi, alışana kadar tırmanma sorunu çekmesin:)
Ben elma sirkesini ve suyu karıştırıp direk üzerine fıslatıyorum. Çoğu zaman yağmur zannedip yıkanıyorlar zaten:) Çok ıslatmayın tabi 2-3 hafta boyunca günde 2 fıs yapsanız bile tüylerinin nasıl parladığını göreceksiniz.
Bir de yazları yulaf serin tutar, havuç tüy gelişimi için iyidir...Dal darı da petshoplarda satılır ve ödül olarak kullanılır çok severler:) Aklıma gelenler bunlar
O ayağı ameliyatla sallanan yerden almaları daha mantıklı olabilir ancak muhabbetler çok minik olduklarından tabi ameliyata pek dayanamıyorlar.
Siz yine de tüneklerin yakınına yerleştirin suyu ve yemi, alışana kadar tırmanma sorunu çekmesin:)
Ben elma sirkesini ve suyu karıştırıp direk üzerine fıslatıyorum. Çoğu zaman yağmur zannedip yıkanıyorlar zaten:) Çok ıslatmayın tabi 2-3 hafta boyunca günde 2 fıs yapsanız bile tüylerinin nasıl parladığını göreceksiniz.
Bir de yazları yulaf serin tutar, havuç tüy gelişimi için iyidir...Dal darı da petshoplarda satılır ve ödül olarak kullanılır çok severler:) Aklıma gelenler bunlar
O ayağı ameliyatla sallanan yerden almaları daha mantıklı olabilir ancak muhabbetler çok minik olduklarından tabi ameliyata pek dayanamıyorlar.
hii kıyamam canım ya...bizim kartalımız hayata tutuncak inşallah..benim kuşumun da gagası kopmuştu o yem yiyemediği için yaşayamadı malesef ama sizinkinin böyle bir sorunu yok hem söylüyorsunuz gayet iyi durumda diye bir sıkıntı olmayacaktır bence tek bacağına siz de o da alışacaktır.
Bak benim canavarım 3 yaşına girecek neredeyse doğar doğmaz elime geldi beraber buyuduk:)))
Eki Görüntüle 1539752
Kıyamam yaaaEki Görüntüle 1539763 Eki Görüntüle 1539763
çook teşekkür ederim.hemen eve gidince denicem..tünek yemlik suluk ve vitamin aldım inşallah işe yarar