- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.005
Aha veterinerlere hakaret ettin. Hemen abimi çağırıyorumcanım ben maşuk için (çapkının eşi idi) veterineri aradım aşırı mantarı vardı;veterinerler hiç bana alınmasın darılmasın ben hayatımda böyle bir cevap duymadım...diyor ki;vallahi hanımefendi biz kedi köpek bakıyoruz hani kuş için çok yardımcı olamayızo yüzden bir petshopa götür ama sıradan bir petshop olmasın ,hayvan sever bir petshop olsun
ya da petshoptn daha iyisi kuşçulukla ilgilenen biri varsa çevrende (güvercin değil,kanarya falan)onlar daha iyi bakarlar..
:)) veterinerler genellike büyükbaş eğitimi alıyorlar..ayrı branşları varmış hepsinin..kuş sanırım maddi açıdanda onlara pek yararı olmadığı olmadığı için geneli kedi köpek bakıyor..Aha veterinerlere hakaret ettin. Hemen abimi çağırıyorum
Yalnız ben de sokakta yaralı kedi falan görünce kendisini aradığımda "inek getir,koyun getir,kuzu getir." diyip başka arkadaşına yönlendiriyor :)
çok saol canım..hergün annecim aşkım diye seviyorum onu..çokta boğmamaya çalışıyorum 1hafta 10 gün alışma zamanları varmış..maşallah sizin kıza :) inşallah benim yaralı kartalımda öter..ne güzel bişey yapmışsın sen hiç bırakma onu, senin sevginle daha iyi olur inşallah
bizimde çenesi düşük bi oğlumuz ve hırçın agresif bi dişimiz var bütün gün başımı şişiriyolar :)
Türkiye'de kuşlara yönelik eğitim henüz yok zaten bakabilmeleri için kuş bilimi sertifikası almaları gerekiyor, yurt dışında ihtisas yapmaları gerekiyor ki bunu yapmış veterinerlerin sayısı da bir elin 5 parmağını geçmiyor. Kuşu da götürdüğünüzde sonradan bir hak iddia edebilmek için kayıt altına alınması gerekiyor.:)) veterinerler genellike büyükbaş eğitimi alıyorlar..ayrı branşları varmış hepsinin..kuş sanırım maddi açıdanda onlara pek yararı olmadığı olmadığı için geneli kedi köpek bakıyor..
3 tane veterinere götürdüm hiçbiri kayıt altına almadı..genellikle fakültelerde bakıyorlarmış..gerçi benim kuşum için yapacak birşey yok malesef ama insanların çoğu 15-20 liraya aldığı kuşa 100-200 lira masraf yapamam düşüncesindeymiş bunu veterinerler söyledi..yani kuşunu getiren sayısı oldukça azmış malesef..Türkiye'de kuşlara yönelik eğitim henüz yok zaten bakabilmeleri için kuş bilimi sertifikası almaları gerekiyor, yurt dışında ihtisas yapmaları gerekiyor ki bunu yapmış veterinerlerin sayısı da bir elin 5 parmağını geçmiyor. Kuşu da götürdüğünüzde sonradan bir hak iddia edebilmek için kayıt altına alınması gerekiyor.
Bakma yetkileri yok belki de...3 tane veterinere götürdüm hiçbiri kayıt altına almadı..genellikle fakültelerde bakıyorlarmış..gerçi benim kuşum için yapacak birşey yok malesef ama insanların çoğu 15-20 liraya aldığı kuşa 100-200 lira masraf yapamam düşüncesindeymiş bunu veterinerler söyledi..yani kuşunu getiren sayısı oldukça azmış malesef..
Bakma yetkileri yok belki de...
Ben özellikle araştırarak bulmuştum kuşlardan anlayan bir veteriner ve kuşu kayıt altına aldı ismiyle beraber. Hatta yazdığı dozdan eksik doz ilaç verip 2 gün yetmeyince elimde belge olduğu için şikayet edeceğimi söylemiştim de kurye ile ilaçlar gelmişti...
Sadece kuşa özel değil, her hayvanı götürürken bu şekilde götürmek gerekiyormuş.
şuan ayağını sardırdık minnakın ama biraz rahatsız bu durumdan yarın çıkarıcaklar ama ümit yok malesef hiç hissetmiyor ayağınıSon akıbeti nedir acaba ?
Allah senden razı olsun
saol canım..vijdanı merhameti olan herkes aynı şeyi yapardı..Allah senden razı olsun
ayy canım inşallah alışır yaralı kartalım...ben hiç görmedim tek ayaklı kuş..bir bacakli kus cok gördüm been. Alisiyormus kuslar bu duruma...
hatta gecende gördüm ... kus bacagini gövdesine dogru cekiyor öylece öyle sarkmiyor bacakkk...ayy canım inşallah alışır yaralı kartalım...ben hiç görmedim tek ayaklı kuş..
hatta gecende gördüm ... kus bacagini gövdesine dogru cekiyor öylece öyle sarkmiyor bacakkk...
Insallah
INSALLAH!! Senin gibi kahramani var cok sükür :)uyudukları zaman bacağını içeriye çekiyorlarmış ama benim minnakım çekemiyor..alışıcak ya ben onda o gücü görüyorum..
INSALLAH!! Senin gibi kahramani var cok sükür :)
ben bi çifti yumurtlattmıştım.yavrular büyüdü uçtu uçacak bitanesi ile ilgilneirken yüklüğün yanında idim üstümüze yastık düştü.hayvan ayağını bi süre basamadı sonra yavaşça kendi kendine düzelmişti.