canım ben maşuk için (çapkının eşi idi) veterineri aradım aşırı mantarı vardı;veterinerler hiç bana alınmasın darılmasın ben hayatımda böyle bir cevap duymadım...diyor ki;vallahi hanımefendi biz kedi köpek bakıyoruz hani kuş için çok yardımcı olamayızbugün veterinere götürcez ama acaba kuşçuya mı götürsek karar veremedim..bu sabah öttü kuşumuz :)
Veterineriniz dürüst davranmış.canım ben maşuk için (çapkının eşi idi) veterineri aradım aşırı mantarı vardı;veterinerler hiç bana alınmasın darılmasın ben hayatımda böyle bir cevap duymadım...diyor ki;vallahi hanımefendi biz kedi köpek bakıyoruz hani kuş için çok yardımcı olamayızo yüzden bir petshopa götür ama sıradan bir petshop olmasın ,hayvan sever bir petshop olsun
ya da petshoptn daha iyisi kuşçulukla ilgilenen biri varsa çevrende (güvercin değil,kanarya falan)onlar daha iyi bakarlar..
ama o da saçma değil mi hasta hayvan Allaha emanet mi olsun..en azından veterinerlerde de branş olabilir..bana dedi ki uludağ ünide egzotik hayvanlar ana bilim dalı başkanlığı varmış onlar kuşları inceliyorlarmış oraya götür..adam benim mantarlı muhabbeti napsın..adı üstünde adamlar anormal kuş türleriyle ilgileniyorlardır muhtemelen göç yolları künyeleme çart çurt..evlerde en çok beslenen evcil hayvanların en başında mubişler geliyor kediden köpekten daha çoklar..ama haklı olduğun kısım kimse muhabbet kuşunu veterinere götürmüyor..kediye köpeğe verdiğimiz kadar kıymet vermeliyiz oysaki diye düşünüyorum..bu arada teşekkür ederim maşuk gitti artık..çapkınıma bir şey olmasınVeterineriniz dürüst davranmış.
Çoğu veteriner kanatlı ve egzotik hayvandan çok anlamaz. Şehirdekiler çiftlik hayvanından, kırsaldakiler evcilden anlamaz. Çünkü o doğrultuda kendilerini geliştiriyorlar. Kuşunu veya kaplumbağasını veterinere götüren çok az insan var. Hele ki sürüngenlerde falan, yetkin hekim bulmak çok zor.
Ha mantardan anlayıp ilaç yapabilirdi evet, çok komplike bir şey değil, orası ayrı ama genel olarak her hekim her hayvandan anlamaz.
Geçmiş olsun bu arada.
hah hiç sorma çapkını bir yıl oğlum diye sevdim petshop yüzünden hatta yanına sözde dişi eş almıştım (limon) yılın sonunda ikisininde dişi olduğunu öğrendiğimde şoka girdim..karnımdaki bebeği kızım diye seviyom benim herif diyo ki boşuna uğraşma sen çapkınıda oğlum diye seviyodunKuşlardan anlayan veteriner sayısı az olsa da kuşçulardan bir şey bilenine daha hiç rastlamadım. Cinsiyete bile yunrtlamış kuşuma erkek diye direten olmuştu o derece kötüler...
Ya bir de utanmadan yok kesinlikle erkek bu diyorhah hiç sorma çapkını bir yıl oğlum diye sevdim petshop yüzünden hatta yanına sözde dişi eş almıştım (limon) yılın sonunda ikisininde dişi olduğunu öğrendiğimde şoka girdim..karnımdaki bebeği kızım diye seviyom benim herif diyo ki boşuna uğraşma sen çapkınıda oğlum diye seviyodun
Ben de bu konuda madur olanlardanim maalesef. Petshopdan erkek diye aldigim canim kusum disiymis. 1 yil sonra yanina disi bir kus aldim. Lezbiyen olacakmis diye saka yapiyorsun ama bizim erkek sandigimiz disi kus o yolda ilerliyordu. Allahtan 2 ay sonra anlasamadiklari icin uzulerek ikisini de petshopa goturduk de ozaman ogrendik gercegi...Ya bir de utanmadan yok kesinlikle erkek bu diyorPetshoplarda bilmiyorum diye bir cümleye rastlamadım henüz:) Onların yüzünden lezbiyen olacakmış sizinkiler
ama o da saçma değil mi hasta hayvan Allaha emanet mi olsun..en azından veterinerlerde de branş olabilir..bana dedi ki uludağ ünide egzotik hayvanlar ana bilim dalı başkanlığı varmış onlar kuşları inceliyorlarmış oraya götür..adam benim mantarlı muhabbeti napsın..adı üstünde adamlar anormal kuş türleriyle ilgileniyorlardır muhtemelen göç yolları künyeleme çart çurt..evlerde en çok beslenen evcil hayvanların en başında mubişler geliyor kediden köpekten daha çoklar..ama haklı olduğun kısım kimse muhabbet kuşunu veterinere götürmüyor..kediye köpeğe verdiğimiz kadar kıymet vermeliyiz oysaki diye düşünüyorum..bu arada teşekkür ederim maşuk gitti artık..çapkınıma bir şey olmasın
hahaha güldürdün beni amin...Saçma değil aslında. Doktorları düşünün, onlar her alandan anlamıyor değil mi? Kaldı ki tek türüz, insanız hepimiz. Veterinerleri düşünün, kedi, köpek, kuş, balık, kaplumbağa, tavşan, hamster, at, eşek, inek, koyun, tavuk... üstelik bunların içinde bile çok farklı canlılar var. Dolayısıyla her hayvanın her hastalığından anlamamaları çok normal bence. Genel olarak hepsinin eğitimini alıyorlar ama uzmanlaşma olayı çok ayrı.
Allah'a emanet olma kısmında haklısınız evet, ölüme terk edilmez sonuçta, iyi kötü yine müdahale eder o kadar ciddi bir şey olsa diye düşünüyorum.
Fakülteler de her hayvana bakar. Muayeneye giderseniz ilgili birimden internler ve/veya hocaları klinik muayene yaparlar.
Allah Çapkın'a uzun ömürler versin : )
kuşlarda cinsiyet olayı olmuyor öpüşmelerine atıfta bulunuyorsanBen de bu konuda madur olanlardanim maalesef. Petshopdan erkek diye aldigim canim kusum disiymis. 1 yil sonra yanina disi bir kus aldim. Lezbiyen olacakmis diye saka yapiyorsun ama bizim erkek sandigimiz disi kus o yolda ilerliyordu. Allahtan 2 ay sonra anlasamadiklari icin uzulerek ikisini de petshopa goturduk de ozaman ogrendik gercegi...
canım ben maşuk için (çapkının eşi idi) veterineri aradım aşırı mantarı vardı;veterinerler hiç bana alınmasın darılmasın ben hayatımda böyle bir cevap duymadım...diyor ki;vallahi hanımefendi biz kedi köpek bakıyoruz hani kuş için çok yardımcı olamayızo yüzden bir petshopa götür ama sıradan bir petshop olmasın ,hayvan sever bir petshop olsun
ya da petshoptn daha iyisi kuşçulukla ilgilenen biri varsa çevrende (güvercin değil,kanarya falan)onlar daha iyi bakarlar..
Ne yaptiklarini da pek anlayamamistik. Bizim kiz surekli ayagini diger kizin kanadina dogru atiyordu onu yakalamaya falan calisiyordu. Ben ciftlesmek istedigini dusunmustum. Neyseki cok gecmeden ayirdik...kuşlarda cinsiyet olayı olmuyor öpüşmelerine atıfta bulunuyorsaneninde sonunda bi,rbirlerine giriyorlar aynı çiftlerse zaten..bizimkiler bir öpüşüyorlar vallahi folluk koymuştum bunlar tamamdır diye..hemen arkasından devlerinb kavgası kanatlar havada uçuşuyodu
valla ne yapsam bilemedim..veterinere rica edeyim ayağını sarsın diye..Kuşlardan anlayan veteriner sayısı az olsa da kuşçulardan bir şey bilenine daha hiç rastlamadım. Cinsiyete bile yunrtlamış kuşuma erkek diye direten olmuştu o derece kötüler...
evet çiftleşmeye çalışıyormuş sizin sapıklarNe yaptiklarini da pek anlayamamistik. Bizim kiz surekli ayagini diger kizin kanadina dogru atiyordu onu yakalamaya falan calisiyordu. Ben ciftlesmek istedigini dusunmustum. Neyseki cok gecmeden ayirdik...
Saçma değil aslında. Doktorları düşünün, onlar her alandan anlamıyor değil mi? Kaldı ki tek türüz, insanız hepimiz. Veterinerleri düşünün, kedi, köpek, kuş, balık, kaplumbağa, tavşan, hamster, at, eşek, inek, koyun, tavuk... üstelik bunların içinde bile çok farklı canlılar var. Dolayısıyla her hayvanın her hastalığından anlamamaları çok normal bence. Genel olarak hepsinin eğitimini alıyorlar ama uzmanlaşma olayı çok ayrı.
Allah'a emanet olma kısmında haklısınız evet, ölüme terk edilmez sonuçta, iyi kötü yine müdahale eder o kadar ciddi bir şey olsa diye düşünüyorum.
Fakülteler de her hayvana bakar. Muayeneye giderseniz ilgili birimden internler ve/veya hocaları klinik muayene yaparlar.
Allah Çapkın'a uzun ömürler versin : )
oooo sendekiler tam cinsmiş ..ben bu aralar salamıyorum çapkın yemek masamın sandalyesine dadandı kemiriyor..taşlı duvar saatimizin tüm taşlarını düşürdü..Allahın isimlerinin yazılı olduğu yumurta biblolar varya onların tüm taşlarınıda söktü..biraz pitbulluk tam randımanlı kemirgenlik mevcut kendisinde..kimlik bunalımda zaarBenim minnaklarim ...
iyiki anlamışsınız..kuşlarda cinsiyet sanırım gaga renklerinden anlaşılıyor..çokta kolay deil anlamak..Ne yaptiklarini da pek anlayamamistik. Bizim kiz surekli ayagini diger kizin kanadina dogru atiyordu onu yakalamaya falan calisiyordu. Ben ciftlesmek istedigini dusunmustum. Neyseki cok gecmeden ayirdik...
ayyy çok şekerler maşallah...Benim minnaklarim ...
oooo sendekiler tam cinsmiş ..ben bu aralar salamıyorum çapkın yemek masamın sandalyesine dadandı kemiriyor..taşlı duvar saatimizin tüm taşlarını düşürdü..Allahın isimlerinin yazılı olduğu yumurta biblolar varya onların tüm taşlarınıda söktü..biraz pitbulluk tam randımanlı kemirgenlik mevcut kendisinde..kimlik bunalımda zaar