Oyyy yeni gordum. Tek ayagiyla da tutunmus kiyamam sana. Adi ne bu minnagin? Yeni evinde cok cok mutlu olur insallah
Oyyy yeni gordum. Tek ayagiyla da tutunmus kiyamam sana. Adi ne bu minnagin? Yeni evinde cok cok mutlu olur insallah
Ben de seneler önce bir muhabbet kuşu bulmuştum. Bizimkinin gagası kırılmıştı o kadar kötü görünüyordu ki. Çok üzülmüştüm elimden gelen her şeyi yaptım ama 3 ay kadar yaşadı sadece.Umarım sizinki iyileşir
teşekkür ederim valla çok bakıyorum ama benim kartalıma yapacak birşey yokmuş malesef..çok üzülüyorum çünkü heryeri sağlam maşallah birtek ayakçığı tutmuyoriyi ki vicdan sahibi biri bulmus minigi,genelde papaganlar hakkinda bilgiler var ama googlea papagan okulu yazarsaniz sitede faydali bilgiler var.
Götürdünüz mü kartalı veterinere inş güzel şeyller olmuştur iyileşmesi adına
meraba oncelikle yaptiginiz buyuk bi sevap ne mutlu size onna sahip cikmissiniz basinizi cevirip gitmemissiniz. sayfaların hepsini okuyamadim soylenmis olabilir ama internnetten muhabbet kuşu videolari dinletirseniz otmesine yardimci olabilirsiniz ben im de 2 tane kuşum vardı videodaki kuşları duydukça onlarla yarışır gibi şakımaya başlarlardı:) bunu dinletebilirsinzi meselaherkese merhaba..evcil hayvan bölümüne yazdım fakat kimse yok orda sanırım..iki akşam önce arkadaşıma oturmaya giderken bir muhabbet kuşu buldum..yavru daha..sanırm evden kaçmış..kargalar falan zarar vermiş..özellikle sağ ayağı tutmuyor..aldım getirdim eve..annemlerde fazladan küçük kafes vardı ona yem su koyduk maşallah 10 dk boyunca yem yedi..
dün veterinere götürdük..ayağı kopmuş yavrumun yapacak birşey yok dedi..canı acımıyormuş artık ödem falan olmamış..ama görseniz kafeste nasıl hereketler yapıyor tek ayağıyla..
birde uçmaya başladı ama konamıyor dengesini kaybediyor..alışacak bu duruma dedi veteriner..
dün akşam ağladım resmen çabasını gördükçe..
hiç ötmüyor sesini duymadık daha korkuyor canım hala...
kendi kendine ayağı kaynamazmı acaba bir mucize olmaz mı??bu şekilde yaşayan kuşu olan var mı?
fotoğraf yükledim 8. sayfada
meraba oncelikle yaptiginiz buyuk bi sevap ne mutlu size onna sahip cikmissiniz basinizi cevirip gitmemissiniz. sayfaların hepsini okuyamadim soylenmis olabilir ama internnetten muhabbet kuşu videolari dinletirseniz otmesine yardimci olabilirsiniz ben im de 2 tane kuşum vardı videodaki kuşları duydukça onlarla yarışır gibi şakımaya başlarlardı:) bunu dinletebilirsinzi mesela
bir de soguk almamasına dikkat edin gerci havalar ısındı ama esintiye hic gelemiyo yavrucaklar cereyana kapıya cama dikkat edin..
keşke öyle olsa...ayağını hiç kullanamıyor malesefuzaktan sağlam gibi duruyo ama?
teşekkür ederim canım..keşke ayağıda iyi olabilseydi..İyiki sokakta sizinle karşılaşmış bu güzel kuş..
teşekkür ederim canım..hiç aklıma gelmemişti eve gidince dinleteyim bakalım neler yapacak..aslında aklımda kalıyor akşam 17:30 a kadar evde yalnız caanı sıkılıyormu ne yapıyor merak ediyorum..
tamam haber vericem yarın..buakşam dinleticem hemen..sabahları ses çıkarıyor ötmek istiyor ama değişik ses çıkıyor..bu işe yarar inşallah..cok sık kullanılan bi yontem bu oten kuslara bile dinletiliyo daha guzel otsunler diye:) sesi cok yuksekten acmazsanız korkmaz insallah ise yarar benimkiler videoyla duet yapardı resmen.. internette bi suru video var bi arastirin ise yararsa haber verin lutfen:))
Zamanla alisacaktir benimkinin de tuyleri gelismiyo az bi uzasin dokuluyo kanat falan kalmadi hayvanda ucamiyo ama nesesi yerinde cok sukur 20ye yakin kelime konusabiliyo :)) baslarda baya zorlandi ucmak istedi dustu vs ama alisti artik ucmaya yeltenmiyo bile.
Size alistiktan sonra keyiflenir insallah. Urkutmemeye calisin.
Bu arada kafesteki gazeteyi alsaniz iyi olur cunku yiyebiliyolar e malum gazete de sirf boya. Ben izgara gibi bisey var ya onun altina koyuyorum
teşekkür ederim..renkleride kendide çok güzel dimi?? tek ayakla hayata tutunmaya çalışıyor yavru kuşum..Çok geçmiş olsun ona. Epey korkmuştur canım ya.
Siz bulduğunuz için çok şanslı. Çok güzel, maşallah.
teşekkür ederizz..Çok tatlisiniz
Anam menüye bak. Canım çektiKıyamam yaaa
Sürekli tek ayak üzerinde olduğu için şu tarz düz bir tünek tavsiye ederim, daha dinlendirici olur:
Haşlanmış yumurta mamasını da severler. Ben katı olarak haşlayıp rendeliyorum, içine haşlanmış buğday, pirinç, ceviz, havuç vs koyuyorum. Bizimkiler yemden ziyade sebze, meyve ve böyle mamalardan yiyorlar