sokakta bulduğum muhabbet kuşum

ya şu karga ne pis bi hayvan ya... ben de geçen yıl bir karga grubunun beyaz bir güvercine saldırdığını görmüştüm. resmen dövüyorlardı. müdahale etmesek öldüreceklerdi.
sanırım kendi çirkinliklerine bakıp güzel hayvanlardan nefret ediyorlar.

kargaların suçu ne ki mükemmel hayvanlar çok zekiler
martılar da güvercin yer mesela.
Doğası bu onların napalım :)

benim de muhabbet kuşum kaçtı inşallah onu da sizin gibi iyi biri bulmuştur da kuşum ölmemiştir...

muhabbet kuşu forumlarına sorun onlar daha çok yardımcı olurlar

aaayy nasıl kısmet işte gel sen ipe kon :)...sizde alıp bakmışsınız tebrikler...daha ötmüyor bile inşallah açılır zamanla..eve gidince atayım fotograf ama nasıl atıldığını yazar mısın?hiç atmadım bilmiyorum..cep telefonumda fotosu var..ordan mı kolay olur acaba..
Acilir acilir bizim minik insana alisikti. O zaman konu komsuya haber saldik. Kusu ucan varsa bizde diye ama kimseden ses cikmadi bize kaldi.

Canim mesaj yazdigin yerin altinda dosya ekle var. oradan yukleyebilirsin fotograf.

Oyy kıyamam yavrucağa...Kopmuş mu ayağı yoksa kırılmış mı anlayamadım. Kırıksa ve yanlış kaynadıysa da düzelmez gerçi...
Her halükarda çok kolay adapte olur. Bendeki papağanlardan birinin üst gagası kırık, bir diğerinin gözleri görmüyor. İkisi de çok neşeli, ve gayet güzel adapte oldular. Hatta gözleri görmeyenin kafes şeklini değiştirsem bile mutlaka yemini suyunu sebzesini buluyor. Hayvanlar insanlar gibi karalar bağlamıyor tabi, yaşamlarını devam ettirmeye bakıyorlar.
Bu arada dezenfekte için sirkeli su iyidir. Sokakta kaldıysa arada bir üzerine fıslatabilir ve suyuna katabilirsiniz.

ayak yerinde duruyor ama sallanıyor can yok yani..ahh kıyamam ben onlara ya...maşallah gözleri görmediği halde yemeni buluyor..ben nasıl koysam yemini suyunu diye düşünüyorum..sirkeli su üzerine doğrumu fıslatayım..hep temizlenmeye çalışıyor zaten..biraz alışsa yıkanır onlar çok seviyor yıkanmayı..

benim kuşumun da gagası kopmuştu o yem yiyemediği için yaşayamadı malesef ama sizinkinin böyle bir sorunu yok hem söylüyorsunuz gayet iyi durumda diye bir sıkıntı olmayacaktır bence tek bacağına siz de o da alışacaktır.

Acilir acilir bizim minik insana alisikti. O zaman konu komsuya haber saldik. Kusu ucan varsa bizde diye ama kimseden ses cikmadi bize kaldi.

Canim mesaj yazdigin yerin altinda dosya ekle var. oradan yukleyebilirsin fotograf.

tamam canım denicem..bende apartmanın yanında buldum ordaki birkaç insana sordum kimsenin deil ozaman benimsin dedim...:)
tamam canım denicem fotoğraf yüklemeyi..

tamam canım denicem..bende apartmanın yanında buldum ordaki birkaç insana sordum kimsenin deil ozaman benimsin dedim...:)
tamam canım denicem fotoğraf yüklemeyi..

Güvercini yemek için saldırmıyorlardı. Sadece yaralamak ve zarar vermek için. Bütün kargalara ÖLÜM falan demiyorum yahu, yanlış anlaşılmasın. :KK48:

Ama lütfen kabul edelim karganın çirkin ve pislik bir hayvan olduğunu.Hoppa
Ben kargaya çok saygı duyarım ve severim. Gerçekten çok zeki ve eğlenceli hayvanlar. O nedenle çirkin ve pislik olduğu konusunda size katılmıyorum. Tabii ki bunlar (karganın zekası dışında) subjektif konular, o nedenle bu konu üzerinden devam etmeye gerek yok sanırım :KK50:

Bak benim canavarım 3 yaşına girecek neredeyse doğar doğmaz elime geldi beraber buyuduk:)))
IMG_20150111_121438.jpg

kargaların suçu ne ki mükemmel hayvanlar çok zekiler
martılar da güvercin yer mesela.
Doğası bu onların napalım :)

benim de muhabbet kuşum kaçtı inşallah onu da sizin gibi iyi biri bulmuştur da kuşum ölmemiştir...

muhabbet kuşu forumlarına sorun onlar daha çok yardımcı olurlar

aynı fikirdeyim bütün hayvanları severim ve hepsinin doğada ayrı ayrı görevleri var..inşallah bulmuşlardır kuşunu..zaten can ya kıyamıyorsun Rabbim onada can vermiş..derdini anlatamıyor..

ayak yerinde duruyor ama sallanıyor can yok yani..ahh kıyamam ben onlara ya...maşallah gözleri görmediği halde yemeni buluyor..ben nasıl koysam yemini suyunu diye düşünüyorum..sirkeli su üzerine doğrumu fıslatayım..hep temizlenmeye çalışıyor zaten..biraz alışsa yıkanır onlar çok seviyor yıkanmayı..
O ayağı ameliyatla sallanan yerden almaları daha mantıklı olabilir ancak muhabbetler çok minik olduklarından tabi ameliyata pek dayanamıyorlar.
Siz yine de tüneklerin yakınına yerleştirin suyu ve yemi, alışana kadar tırmanma sorunu çekmesin:)
Ben elma sirkesini ve suyu karıştırıp direk üzerine fıslatıyorum. Çoğu zaman yağmur zannedip yıkanıyorlar zaten:) Çok ıslatmayın tabi 2-3 hafta boyunca günde 2 fıs yapsanız bile tüylerinin nasıl parladığını göreceksiniz.
Bir de yazları yulaf serin tutar, havuç tüy gelişimi için iyidir...Dal darı da petshoplarda satılır ve ödül olarak kullanılır çok severler:) Aklıma gelenler bunlar

O ayağı ameliyatla sallanan yerden almaları daha mantıklı olabilir ancak muhabbetler çok minik olduklarından tabi ameliyata pek dayanamıyorlar.
Siz yine de tüneklerin yakınına yerleştirin suyu ve yemi, alışana kadar tırmanma sorunu çekmesin:)
Ben elma sirkesini ve suyu karıştırıp direk üzerine fıslatıyorum. Çoğu zaman yağmur zannedip yıkanıyorlar zaten:) Çok ıslatmayın tabi 2-3 hafta boyunca günde 2 fıs yapsanız bile tüylerinin nasıl parladığını göreceksiniz.
Bir de yazları yulaf serin tutar, havuç tüy gelişimi için iyidir...Dal darı da petshoplarda satılır ve ödül olarak kullanılır çok severler:) Aklıma gelenler bunlar
Benimki ballı darıyı olduruyor illa anında bitirecek hepsini koparıp yere atıyor alasım gelmiyo yeminle:)))

çook teşekkür ederim.hemen eve gidince sirkeli suyu yapıcam..tünek aldım 2 tane..yemlik sluk birde vitamin aldım..inşallah mutlu olur..

image.jpg
image.jpg

çook teşekkür ederim.hemen eve gidince denicem..tünek yemlik suluk ve vitamin aldım inşallah işe yarar

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    168,1 KB · Görüntüleme: 209
benim kuşumun da gagası kopmuştu o yem yiyemediği için yaşayamadı malesef ama sizinkinin böyle bir sorunu yok hem söylüyorsunuz gayet iyi durumda diye bir sıkıntı olmayacaktır bence tek bacağına siz de o da alışacaktır.
hii kıyamam canım ya...bizim kartalımız hayata tutuncak inşallah..

Eki Görüntüle 1539763 Eki Görüntüle 1539763

çook teşekkür ederim.hemen eve gidince denicem..tünek yemlik suluk ve vitamin aldım inşallah işe yarar
Kıyamam yaaa:KK43:
Sürekli tek ayak üzerinde olduğu için şu tarz düz bir tünek tavsiye ederim, daha dinlendirici olur:
5683891.jpg

8461576.jpg

Haşlanmış yumurta mamasını da severler. Ben katı olarak haşlayıp rendeliyorum, içine haşlanmış buğday, pirinç, ceviz, havuç vs koyuyorum. Bizimkiler yemden ziyade sebze, meyve ve böyle mamalardan yiyorlar:KK70:
ddrh.jpg

8m83.jpg

4i8t.jpg

X