simdi soyleki, eger kedi/kopek/kus artik neyi ellediyseniz, bu hayvancagiz parazitlendiyse, bu parazit kaka yolu ile disari ciktiysa ve bu kaka hayvanin tuyune yapistiysa ve siz de bu tuyu yuttuysaniz ve sindirim sisteminiz sindiremeyip size yerlesme olasiligi olduysa, veya bu parazitli diski hayvanin gaga/pence/patisine yapistiysa ve size derinizi kanatacak sekilde zarar verdiyse hastalanabilirsiniz ancak tedavi her hastalikta oldugu gibi gec kalinmadiysa bu kadar kotu duruma gelmez. Sokakta besledigim asla elletmeyen ancak kendini size surten 2 kedim var (asi masi hakgetire), yolda sokakta gordugum her tuylu ve 4 ayakli arkadasa manyak gibi atliyorum. (evde de 1 kopek kizim var) 30 yasimdayim. Cokca tirmalandim, 2 kere isirildim, henuz bir hastalik kapmadim. Bir de lutfen yanlis anlasilmasin biraz da bence evham ile alakali, bir konu hakkinda ne kadar evhamlanirsaniz o kadar basiniza geliyor. Hicbiseycik olmaz korkmayin. Sevin onlari ki enerjiniz yukselsin, vucudunuz topraklansin, bagisikliginiz artsin.