- 25 Haziran 2016
- 1.436
- 3.321
- 133
- Konu Sahibi NightStalker
- #1.081
Sanırım herkes kendi görümcesini örnek alarak yapmış. Yani umarım öyledir yoksa bu kadar acımasız olabileceğinizi düşünemiyorum. Evlenirken eşinizin ailesiyle de evlenirsiniz, onlar da sizin aileniz olur. Eşinizin anne babasına anne ve baba derken laf olsun diye diyorsunuz sanırım. Gelin haberi olmadığı için bozulmuş olabilir fakat burada suç abidedir görümcede değil. Eve gitmek için hem abiyle hem yengeyle konuşacak değil konu sahibi. Biriyle konuşulur diğeri de eşiyle konuşur ortak karar alınır. Herkesin başına gelse bozulur ama hiçbiriniz "benim evim,benim kocam" diye tepki vermez misafire tepki de gösterilmez gelin eşiyle halledecekti. Eşiyle yaptığı tartışma unutulur fakat konu sahibiyle yaptığını tartışmanın unutulması zor olacak.
Konu sahibi ortada yanlış var fakat bu abinizin yanlışı. Ayıp olan durum da görümcenizin davranışları. Kendinizi hiç üzmeyin.
Ben gelin hanimi hakli bulanlari anlamiyorum.
Sonucta konu sahibin eşi gidecekmiş ve gelin sahibi bundan haberdar ve onayliyor hatta. Yani o evde olmadan o eve misafir geliyor. Konu sahibinin gelmesi sadece bir ekstra kişinin daha gelmesi olacakti.
Yani burda sorun gelin hanim evde olmadiginda birinin gelmesi degil, sorun görümcenin gelmesi ve evet bu cok kaba ve saygisizca.
Ayrica bunlari eşi ile konuşmanin yerine bu şekilde hal etmesi onun sinsiligini ortaya koyuyor. Ben olsam buz gibi sogurdum ondan ve asla bir adam bile onlarin evine atmazdim.
Belirli bir yere kadar okudum tüm yorumları ama şu 3 yoruma kuvvetli bir şekilde katılıyorum. Elbette benim de evim olan yere benden habersiz misafir gelse sinirlenirim ama DAVETİ YAPAN ABİ. Şimdi abi davet ettikten sonra, eş ısrar ediyor sen de gel diye üzerine gidiliyor bu aniden gelişen bir şey eğer abinin bundan haberi varsa o söylemeli zaten. Görümce neden suçlu olsun?Herkesin düşüncesi farklı ama geline bu kadar çok hak veren olmasına da ayrı şaşıyorum.
Eve ben yokken gelen misafir beni neden bağlasın ki eşimi bağlar.
Hele ki aileden biri geliyorsa.
O kadar ayıp görüyorum ki tepki vermeyi.
Kendimi, ablamı, yengemi düşünüyorum, hiçbirimiz problem etmeyiz.
Dayanağı yok çünkü.
"Ben yokken eve misafir gelemez.
Neden?
Evin hanımı benim."
?!!!??
Yani?
Ne alaka?
Anlamıyorum bu kafayı yeminle.
Ha yok abi sadece damadı çağırmışsa ve gelin bundan haberdarsa son dk böyle birşey olduysa konu sahibi siz de nezaketen en azından "eşim ısrar edince ben de geleyim dedim son dk oldu, sen de yoksun ne zaman geliyorsun seni de görebilecek miyim" diye mesaj atsaydınız