Şok oldum üzgünüm..

Ay aman görüşmesinler canıma minnet. Bu arada görümcem sizin gibi olursa zaten ben kapıdan içeri adım attırmam merak etme ona fırsat bırakmam. Herkes haddini bilecek. İyi geceler.
burda hiç tanımadıkları insanların fikirlerini sindiremezken bu olayı gayet rahat sindirmeleri büyük çelişki bence. Eş istemediği sürece o eve adım atamazsın ama anlamıyorlar işte.zamanla anlarlar

Arkadaşlar az sakin, kırmaya değmez birbirinizi. Fikir alış verişi iyidir, candır. Ben severim karşılıklı fikir tartışmayı; ama kırmadan, dökmeden. Sabahtan beri bir sürü kişi banlanmış üzüldüm doğrusu.

Kendine yapılmasını istemediğini karşındakine yapmıcaksın,
Ben istemem görümcemin eşi çocuğu ile ben yokken evimde zaruri bir durum olmadıkça kalmasını, o ev iki kişiye aitse ikisinin de rızası olmalı, kaldı ki orası bizim özelimiz mahremimiz,
kendim de gidip kalmam, gelinimin Rızası olsa da ne işim var evinde,
Biraz empati yapınca ilişkiler sorunsuz ilerleyebiliyor aslında, ama bazıları hayatı yokuşa sürmeyi seviyor

burda hiç tanımadıkları insanların fikirlerini sindiremezken bu olayı gayet rahat sindirmeleri büyük çelişki bence. Eş istemediği sürece o eve adım atamazsın ama anlamıyorlar işte.zamanla anlarlar
Yok canım hata bizde, bizim evimiz kıymetli. Eşimiz bize haddini bildirmeli.

Elbette oyle ama bu söyledikleriniz evin tek bir kisiye ait oldugunu gostermezki yada evi ben cekip ceviriyorum sadece benim iznim olucak gibi bir yaklasim adaletsiz olur bence.Cunku iki tarafta kardes varsayiyorum ben ev hanimiyim evi ben duzenliyorum yemegi ben hazırlıyorum.O sebeple Benim haberim olmali düşüncesi biraz Yanli bence kosullar iki tarafta esit olmali varsayiyorum ben Esim olmadığında kardeşimi ve esini agirlama hakkina sahipsem sebebi ne olursa olsun esimin ayni hakki olmali yada ben gorumcem ve esinin ben olmadan ziyaretine sicak bakmiyorsam esiminde bu hakki olmali.Ama yineliyorum burdaki en buyuk problem aradaki iletişimsizlik taraflar yeteri kadar birbirini tanimiyor ve aradaki mesafeyide koruyamiyor.

Yani herkes kismen hakli ve kismen haksiz bu olayda gelinin rahatsız olmasi olabilir .Daha yeni evli ne gorumceyi ne esini yeteri kadar tanımıyor pek vakit gecirememisler.Ama burdaki detayi herkes atlıyor gelin benim neden haberim yok ordan burdan ogreniyorum dese ben tamamen Anlarim.lakin abin bekar degil ev benim ve butarz konuşmasında haber verilmemesine degil direk encok kendisi evde olmadigi icin bozulmus.Yani haber verilse bile tepkisi cokta olumlu olmayacakti.Ama yinede haber verilmeliydi yani uzerlerine duseni yapmalilardi

Öff yine "erkekler anlamaz" üzerinden almış yürümüş konu. " adam haber vermez görümcenin haber vermesi lazımdı"

Yahu ne zaman bu erkeklere biraz olsun sorumluluk vereceksiniz? Adam aldatır, pis kadın aklını çelmiştir. Adam döver, anası doldurmuştur. Yazık bu erkeklere hiçbir şeye akılları ermiyor demek.

Yahu kadının kocası haber verecek, kız kardeşim de geliyor diye. Kadınla yakın değiller zaten görümcesi belli ki. Neden adam eşine haber vermiyor kardeşinin geleceğini? A, tabi çünkü o erkek yazık akıl edememiştir.

Erkeklerin çoğunluğu kadınlardan çok daha zeki, ben bunu bilir bunu söylerim. Kadınlar da hala kendini avutsun.

İlk başta konu sahibini haklı buluyordum, abisi eşine sormadan davet etmemeliydi ama çocuk olduğunu duyunca niye bu kadar tepki gösterdiğini anladım .çocuk varsa durdan anlamaz,muhtemelen kadının tüm özel eşyalarını karıştırırdi.bir eve çocuklu gitmek bambaşka bir şey,çocuklar genelde her şeyi merak eder fırsatını bulduğu anda kurcalar. O yüzden sizin ailecek gelmenizi uygun bulmamistir .

Yazdiklariniz ki okurken mantıklı oldugunu düşünüyordum ta ki kadinin ailesinin gelmesiyle erkegin ailesinin gelmesi bir mi demenize kadar.Bir kural hassasiyet varsa iki tarafada uygulanmali eger normal karsilaniyorsa iki tarafin ailesine de ayni sekilde.Ben esime senin kardeşinin gelmesiyle benim aileminki bir mi desem Konu isin icinden cikilmaz hal alir.Ozaman esimde sen evdesin ben calisiyorum ben kazaniyorum senin le benim harcamam esit olamaz diycek insiyatif ise iki tarafa da herkes fazla emek verdigi konuda fazladan insiyatif beklerse konular uzar gider bence

Ay konuyla alakasız ama ne olay yasadi ozelmi yada onemlimi

Ben yazdıklarımda da belirtim erkek de kadın da haberdar olmalı diye. Benim kardeşlerim de haber verirler diye ama nasıl bir anlayışları varsa yetişme tarzıma kadar sorgulama hadlerine ulaştılar. Benim kardeşim de olsa erkeğinki de olsa bilmeli.

Ama bir erkek evde yokken ağırlanan misafirle, bir kadın evde yokken agırlanan misafirin konumu bir olmaz. Bu misafirlerin içinde kadın varsa. Erkek yoksa evde, kadın yine özelini korur. Ama evde kadın yoksa gelen misafir de kadınsa, özelini koruyamaz. Anlatabiliyor muyum? Yoksa diğer mesajlarında belirttim. Israrla anlamadılar.

Ohhşş saptırılan konular, en sevdiğim

Kadınların belli bir samimiyeti var konu içinde, gelin önceden davet etmiş, davete iştirak edilmemiş. "11 ay boyunca buradaydım, benim bir ay gideceğim günü mü buldu" ya getirmiş de lafı... Abi hala şu halde görümcenin "Masum" gezi planını destekleyen var ya, neymiş, abiye haber etmiş okeymiş.

Orası iki kişinin evi, evin hanımını ararsın önce; hele ki defalarca davetine iştirak etmediğin birine geleceğini mendil sallaya sallaya söylersin "Biz geliyoruz yengeee" diye. Bir şeylerden çekinilmiş herhal, abi aranmış salt.

Neyse güzel hoş, haklar verilip dağıtılmış, konu almış yürümüş 80 sayfa, milleti bilip bilmeden yalancılıkla itham edenler olsun, yargılayanlar olsun, gelmişler bu konuda temiz bir sayfa açıp misafir ağırlamanın incelikleri üzerine Osmanlılara dayanan adap dersleri vermişler, sonracığıma "Kimse hakkında bilip bilmeden konuşmayın" demişler ama 4 sayfa öncesinden "Siz şöylesiniz, böylesiniz, babanızı da sevmezdim zaten" tarzında atıp tutmuşlar... Konu ne zaman durulur dedim merak ettim, eh öbür konu sabotajcıları da yetişmiş, konu görümceden gelinden çıkmış kadın zekası, erkek zekası, adamın aldatmalarına tepkilere filan gelmiş....

Yav onu ikram etmeyin tatlım, kullanın siz de bir zahmet
Merakla bekliyorum, konu ne zaman Ortadoğudaki savaşlara ve Suriyelilere gelecek. 10 sayfaya kadar oraya gelir herhalde

O da bir şey mi?
Konu kocasının geline haddini bildirmesine, evini temiz tutsaymış hazır ol da bekleseymişe..... Sonra da benim nasıl bir ailede yetiştirilmeme kadar geldi. Gerisini sen düşün.

Tutarsızlıkları sevmiyorum ya cidden kendisinin haberi olmadan, yeni sayılabilecek evli bir çiftin yeni sayılabilecek evine, çoluk çocuk gitmek haber vermeden, evin kadını olmadan. Bunu savunanlar var, masum cici görümceyi. Hata bizde ya hu! Biz nasıl yetiştirildik, kocamız bize hiç mi had bildirmedi! Terbiyesiz biz...

Her konuda bilip bilmeden konuşup, yargılıyoruz. Sen nasıl ilahiyatçısın ya? Hiç mi adab-ı muaşeret dersi almadın?

Yoo ben sizi elestirmek icin söylemedim.Burda fikir bildirirken konuyu kisisellestirip aileye Ozele getirmek elbet gereksiz olur.Ben sizi anlıyorum peki siz benim ne demek istedigimi anladinizmi ben fikirlerimi diger mesajlarimdada. bildirdim.Yine diyorum bu olayda herkesin iyi niyetle yada art Niyetlede olsa hata payi var.Cunki ortada bir iletisimsizlik var buda iliskilerinin daha cok yeni ve oturmamis olmasindan kaynaklı.O yuzden ilişkileri zamana yaymak ve birbirini tanimak çok onemli orda sinirlara saygi başlıyor.İlişkilerde kimle olursa olsun mesafe coook onemli insanların mesafe diyince sogukluk suratsizlik samimiyet deyincede kendilerinde herhakki gorme olarak algılamasını anlamiyorum Ben Yahu ikisi farklı seyler ben genel Olarak insanlarla mesafeliyimdir.Ama kırmadan kararlarina saygi duyarak da samimiyetimi korumaya calisirim.Yani insanlar mesafesini koruyarak hayatlarada saygi duyarak da guzel bir samimiyet kurabilir benim fikrim

Ben o dersten kaldım

Hani burada, milletin "Ya böyle kv mi olur, böyle görümce mi olur, elti mi olur, bacanak mı olur? Yuh" dediği, inanasımızın gelmediği konular var ya, hah artık bundan sonra hepsine inanırım. Aramızdalar işte, KKdalar

Keşke sizin gibi karşılıklı farklı görüşleri de olsa kırmadan, dökmeden iğnelemeden ve buna zorlanmadan savunacağımız konuşmalar olsa.

Anlıyorum tabi ki. Ortak bir paydamız var kadının da erkeğin de haberi olmalı. Buradan farklı yerlere gidiyoruz.

Sebebi şu konunun bütün sayfalarını okursanız görümcenin eski vukuatları da var. Anlattığı gibi masum değil. Borçtan girmiş soğukluğundan bahsetmiş. Kızın arkasından dedikodular yapılmış. Tutarsızca kızın hayatına müdahil olup, merakla ısrarla, dedikoduyla kızı kötülemiş ve uzaktan da olsa fesatlaşmış. Sonra da bu insanın evine bu yokken gitmek istiyor çocuklarıyla ve kadın bunu istegramdan öğreniyor. Bence bu masum değil. Vukuatı olmasa bir anlık boşluk derdim ama sayfalarca gelinin arkasından atıp tuttu. Çok masum değil.

Bana bulaşma kendimi ve ailemi sorguluyorum şu an

Artık her şeye inanırım ben, kadına hiç muamelesi yapılıp sonra da had bildirsin diyenler de var.

Ben saygisizliga varmadikca olayi kisisellestirmedinten sonra her fikire saygi duyarim sizinki nede farkli gurus bildirene de yani Mesele fikir alisverisi olmali birbirimizin degerlerini yargılamak degil.Ben Abide suc buluyorum kopru olarak esiyle konuşmadan kardesine böyle bir davette bulunmamaliydi.Gelinin ise durumdan rahatsizlik duymasini gayet iyi anliyorum herkesin Huyu karakteri farklı ama yine diyorum birseyi söylemenin cok yolu varken bu üslupla olmamaliydi.Yani birsefer icin esiyle konuyu halletmeli gorumceyle yuzgoz olmamalıydı haa tekrarlanirsa gorumceye uygun bir dille anlatmalıydi.Yani gelinin yazdıklarının arasinda ev benim abin bekar degil artik demek biraz fazla olmus.Konu sahibinin esine gelince abiyi arayip gelini eleştirmesi apayri bir durum o en yanlisi

Bana bulaşma kendimi ve ailemi sorguluyorum şu an

Artık her şeye inanırım ben, kadına hiç muamelesi yapılıp sonra da had bildirsin diyenler de var.

Haklılar, kadın kim oluyor hea? Kadın nedir ablası bak ben sana anlatayım:
Kadın dediğin "Bir kadına göre oldukça zekisin" dendiğinde, bunu iltifat olarak alacak kadar global bir algı ile kendinden uzaklaştırılmış bir varlık. Hadler hep kadınlara bildirilmiş, namus hep kadına biçilmiş, saçı uzun aklı kısa denmiş, kadın kendine küstürülmüş. Ondan kadın kadına düşman olmuş.

Burada hepi topu 50 kişi bu konuyu yorumladık diyelim, ellimiz de kadınız. "Kadın" demek iletişim yeteneği demek; biz gündelik hayatta bile bilmem kaç kelime fark atıyoruz da erkeklere, şuraya gelip satırlarca yazıp - okuyup yine de "Anlıyorum, tabi fikirler farklı olabilir, bence böyle, sence böyle" demeyi bilemiyoruz. Hep bir iddia, hep bir yarış eh en sonunda mutlaka da birinin hayatı irdeleniyor "Sin nisil bir çivridi yitiştiysin irtik" diye. Dön bak kendine, sen nerede yetiştin kardeş? Sanki ormanda maymunların büyüttüğü kayıp çocuk gibi, sanki o derece kopuk.

Bir biz hadsiziz kuzum, hadsiz hudutsuzuz, kimsenin sınırına, özel alanına girmediğimizden dan dun diye, had bildirenimiz hiç olmadığından had bilmeyiz :) Onlar had bilir, çünkü o haddi her yerde defalarca geçe geçe öğrenme aşamasındalar mazur gör, öğrensinler "Had" diye diye, haddi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…