- Konu Sahibi NightStalker
-
Onu da nereden çıkardınız erkekler pis iş yapmıyor demedim benim eşim ütü ve cam duvar siliyor balkon yıkıyor dayilarimda... Çok da güzel yemek yaparlarTelefon edilmiş zaten. Kocalarınız çocuk değil herhalde, size bunu iletmesi gereken o. Iletmediyse suçlu görümce değil. Ortada kirli çamaşırlar varsa enişte de görür bunları. Size göre erkekler hiçbir iş yapmıyor, fark etmiyor pisliği. Ama mesela benim halamın kocası tüm evi temizleyip, yemek yapar. Halam kolay kolay iş yapmaz. Misafiri de ağarlar hatta adam genelde.
O konu şöyle gelişti. Ben ilk yorumlarımda adab-ı muaşeret kurallarından bahsettim, sonra bazıları böyle bir görgü kuralı da var asıl görgüsüz görümce diyip bunu hararetle savununca, ben de yanlış mı biliyorum acaba oldum. Onlar bilir gibi yazınca ben de böyle kural olmadığını gösterdim. Yoksa ilk yorumlarımda birilerine bir şey öğretme gibi bir olaya girmedim.konuda yazıyor tabi ki yoksa ben nereden bileyim..
sizin için nasıl keskin bir durumsa üstüne düşeni yapmış olduğu benim içinde o kadar keskin nezaketen telefon etmesi gerektiği.. hepimizin yaşayış biçimi geldiğimiz kültürler farklı aynı düşünmek zorunda değiliz ama kalkıp sizin gibi düşünmeyenlere adabı muaşeret dersi vermeye , anlamıyorsunuz ki demeye başladığınız noktada işler başka noktaya gitmiş oluyor..
şaşırdım vs .. şaşılacak ne var ki . insanların doğruları bunlar..
Evet suç eşimde, anahtarı vermeden önce danışması gereken benim, vermek ya da vermemek ortak karar olmalı. Evlendiyse bunu idrak edip, ona göre yaşayacak olan o. Tıpkı burdaki gibi, artık bekar olmadığını idrak edip, eşine haber verip, görümceye gel ya da gelme demesi gibi. Sabahtandır aynısını yazıyorum. Eşine sorup, sonra görümceye dönmesi gerekirdi adamın.Onu da nereden çıkardınız erkekler pis iş yapmıyor demedim benim eşim ütü ve cam duvar siliyor balkon yıkıyor dayilarimda... Çok da güzel yemek yaparlar
Siz ya anlamak istemiyorsunuz ya da gerçekten anlamiyorsunuz demek istediğimi
Evinizin anahtarını gorumceyle verebilirsiniz istediği zaman gelsin kalsın abisinin evi . Sizden izin mi alacaklar eşinizin anahtarı vermesi yeter değil mi ? Sizde ömür boyu kavga edin eşinizle .. sonuçta hata esinizde . Hayır abicim burası yengeminde evi demeyen gorumcede suç yok sonuçta .. değil mi :)
Tamamen orneklendirme...belki böyle anlarsınız diye size de son yazisim çünkü anlamiyorsunuz...
Istemezdim ama olabilir ne olmus yani cok abartiyoruz benim evim mevzusunu.Hoslanmasam da boyle pat pat gorumceye cikismazdim ben olsam.Ama arkasindan konusmamis yuzune demis o da guzel.Abinin esi haklı net. bende ben yokken evime girilmesini istemezdim.
Haklilik payin var %100 olmasa da 80 falan.Valla aynı şey başıma gelse aynı tepkiyi veririm sizin gelinle. ..siz çok ayıp etmissiniz nasıl olur da eşiniz ısrar etmiş de tamam demişsiniz de bu evin kadını kim kine sorup da tamam dediniz. ...üstüne üstlük sizin yuzunuzden karı koca arasına soğukluk girecek ve belki girdi...tipik görüMCE okayi;gelini yok saymak kardeşi hala bekar gibi görüp karısına dış kapinin mandali muamelesi. ..kendinizi haklı görecek birşeyin iz yok ben olsam yerinizde sebep olduğum karikoca soğukluğu da acayip vicdan yapardım. ..evet 11 ay orda gitmeyin de kadın evinde değilken gidilir mi?orası kardeşinin evi değil artık sevgili görümce :)
%100 katiliyorumGelin hanım, gelin olduğu ve hissettiklerini çok net ifade edebildiği için herkesçe haklı görülecektir. Ortada sizden kaynaklı herhangi bi kötü niyet yok esasında. Sizin, onun bahsettiği noktaları aklınızdan geçirmediğinizi sanıyorum. Yani aaa hazır o da tatilde gideyim dememişsinizdir, ya da en azından onun da söylediği gibi o evinde değilken evine gitmenin doğru olmayabileceğini -ki bu da tartışılabilecek bi konu, nihayetinde orası öz abinizin de evi- düşünmüş olsanız muhakkak gelin hanımı haberdar ederdiniz bence. Fazla alıngan davranılarak sorun haline getirildiğini düşünüyorum. Üslubunu ve birkaç noktadaki ısrarcı ifadelerini rahatsız edici buldum. Kararınızı değiştirmenizi ise isabetli.
Ya hak veriyorum ama yine de soylenmez ya.Misafire had bildirilmez.gelin hakli. sadece esin gitmesi ile ailece gidilmesi arasinda ne faek var denmis.
soyle ki iki erkek evde cok durmaz. gerekirse hazir yer disardan soyler. erkekler kiy koseye pek bakmaz.
ama bir kadin arti birde cocuk gelince o evde tum duzen degisir. kiy kose ortaya cikar. hicbir kadin ev duzeninin kendi ortada yokken bozulmasini istemez.
gunler kisitlimiydi ki. gelin evdeyken neden gitmediniz.
esinize soylemeniz yanlis olmus. empati yapip zamana birakmaliydiniz bence
Bir tek bu sikinti olmus.Buna ragmen bu ayar had bildirme ayip olmus.Icini dokmus belki ama olmaz boyle yine de.iyide kadına nezaketen haber eden bile olmamış..
ins dan öğrenmiş ..
Onu nerden ogrendin.?Ne acik sozlu insanlar var ben bu yasta bu yasanmislikla bu kadar acik sozlu olamam.Olurum da ayip karsilarim.Bu arada bu konu yüzünden iki üç gündür abimle soguklarmis
Katiliyorum.Burda millet birine gideceği zaman hem adamı hem kadını arayıp, haber veriyorlar ayrı ayrı sanırım. Ne de olsa ev iki kişiye birden ait, birine haber vermek yetmez.
Daha ne kadar saçmalanabilir kk'da merak ediyorum.Misafirliğe gidilineceği zaman ev sahiplerinden birine dersiniz, o da eşine sorar, müsaitiz ya da değiliz denilir. Hayatın olağan akışı böyledir. Kocası kadını adam yerine koymuyorsa suç misafirde midir yani? Misafire saydırmak gibi görgüsüzce bir hareket nasıl haklı bulunur, anlayamıyorum.
Kızın mesajını okudukça sinir oluyorum. Benim evim, benim evim diye bastırmış, hayır efendim orası kocanla senin evin. Haklı değil, yeni nesil sonradan görme gelinlerden net.
Kesinlikle gelin
Büyük çoğunluk gelin diyor içimi gönül rahatlığıyla sisirebilirim
Ya saskinim gerçekten
Abimin evi istediğimde girer çıkarım sana mı sorucam dayatması yapanları kayinvalideyle birlikte yaşamalarına davet ediyorum ayrı evleri olacaksa evin yedek anahtarı görümce ve kayınvalide de olmalı ozaman . Dedikleri bu sonuca da gelir...
Valla biz de evlendikMomo bunun kompleksle inan alakasi yok. Elbette kompleksli olanlarda vardir ama ev gercekten kadinin evi oluyor. Neden mi çünkü oncelikle temizligi bakimi tamamen kadina ait. Sen evde yokken biri gelip otel gibi kullandiginda sende kendini kullanilmis hissediyorsun. Hee dersinki kendi ailesi gelmek istese ayni tepkiyi verir mi gelin ? Vermeyebilir cunku herkes kendi evladina yakinina karsi dusunceli oluyor. Hep karsiyi es geciyor. Siz de muhtemelen gorumcesiniz benim gorumcem yok. Bilmiyorum o iliskiyi ama erkek eve gunluk misafir davet ederken bile kadindan icazet alir. Kafam rahat mi evde yiyecek biseyler var mi ikram yapabilir miyiz ev temiz mi ne bileyim.. yani bizde boyle kadinin hakimiyeti var evde bu aileye has bisey degil. Yarin sizde yuva kurdugunuzda anlayacaksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?