- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.977
- 248
- Konu Sahibi NightStalker
Konu sahibi şokun büyüğünü muhtemelen burda yaşadı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Misafire saygı diye çok önemli bir konu gündemde.
Yaşından ötürü saygı göremeyen kaynana kayinpederler neyimiz eksikti diye ağlıyorlar. :)
Laf sokuşturmaya gelene kadar...Yalnız hanımlar ilk sayfalarda da ben bunları yazdım, hala aynı şeyleri yazıyorum, konuya bu şekilde yeni müdahil olmadım. Başından beri aynı savunmayı yapıyorum ve ben hayatımı çelişkili yaşamıyorum. Misafirse misafirliğini bilsin demem, yaşlı ise yaşlılığını bilsin de demem. Böyle davranmam en başta ailemi üzer, benden önce aileme laf gider, nasıl çocuk yetiştirmişler diye, sırf ailem üzülmesin diye bile susarım, iki laf sokuşturmak benim ailemden önemli değil. Bilmediğiniz insanlar ve hayatlar üstüne yorum yapmayın.
Bilmediğiniz insanlar ve hayatlar üstüne yorum yapmayın.
Şaka gibi yorumlar devam ediyor. Gelin isterse über haklı olsun dağdan yeni inmediyse görgü kurallarını biliyordur, misafire böyle saydırılmayacağını bilir ki gelin net görgüsüz. Ben bu gelini haklı bulanları sunumcu, kocikolotocu gelinlere benzettim. Burdaki çoğu kadın reelde bizde misafir şöyle ağırlanır, böyle ağırlanır diye hava basar. Şimdi burda misafire saldırmayı haklı görüyorlar. Demek kocaları kendi kardeşlerine, annelerine, babalarına "ben evde yokken geliyorsun, burası benim evim, benim evim." diye bu şekilde saldırsa, "haklısın kocacım, iyi ettin." diyecekler. Ben kendi aileme ne laf ettiririm ne de ezdiririm.
Not: görümce olma ihtimalim bile yok, bazıları görümeceler saldırıyor demiş.Insani ilişkiler üzerinden yorum yapıyorum tamamen. Görgü ve nezaket kurallarını çok şükür unutmadım henüz.
Yalnız hanımlar ilk sayfalarda da ben bunları yazdım, hala aynı şeyleri yazıyorum, konuya bu şekilde yeni müdahil olmadım. Başından beri aynı savunmayı yapıyorum ve ben hayatımı çelişkili yaşamıyorum. Misafirse misafirliğini bilsin demem, yaşlı ise yaşlılığını bilsin de demem. Böyle davranmam en başta ailemi üzer, benden önce aileme laf gider, nasıl çocuk yetiştirmişler diye, sırf ailem üzülmesin diye bile susarım, iki laf sokuşturmak benim ailemden önemli değil. Bilmediğiniz insanlar ve hayatlar üstüne yorum yapmayın.
Hanım efendicim adab-ı muaşeret kuralları ta Osmanlıdan bu yana olan kurallar ki o dönemlerde çoğu aile çocuklarına bunun da eğitimini aldırırmış. Sizin dediğiniz gibi duruma göre hareket etme değil maalesef. Bunları insanlar yazı haline dökmüş, bunda anormal bir durum yok, toplumumuzda fazla bilinmediğini de bu başlık sayesinde öğrendim. Siz genel-geçer kurallar beni bağlamaz, toplum kuralları beni ilgilendirmez diyebilirsiniz; ama ben nezaket kurallarına önem veriyorum. Ve buradakiler de benim girdiğim yerden savunma yapmaya çalışmış; lakin bunlara bir baksalarmış da ona göre savunmalarını yapsalarmış. Misafire çemkirmek nerde normal karşılanıyor bilmiyorum; ama bizim burda ne koşulda olursa olsun misafire laf edilmez. Sizin eşiniz bir gün kardeşiniz size haber verip de ondan habersiz misafirliğe geldiğinde böyle saydırınca, "iyi ettin, haklıydın, haddini bilsin." diyebilirsiniz mesela; ama ben yaptığının görgüsüzlük olduğunu anlatırım.
Sorun da o ya kadın haber vermiş, bir önceki sayfaya görgü kurallarını bile attım, konu sahibinin doğru yaptığı apaçık ortada. Bir şeyi savunacaklar bari araştırıp, savunsalar. Olmayan bir kuralı var gibi gösterip, cidden görgü kurallarına uyan insanlara görgüsüz diyip, terbiyesizce mesaj atan, görgü edep nedir bilmeyen bir kadını haklı bulmalarını aklım almıyor.
Iyi de bu konu ile ne alaka? Bu kadar basit bir olayı büyütecek ne vardı. Kadın sormuş gelebilir miyiz diye zaten. Adam ya eşim yok olmaz der ya da eşine sorar yine karar alınıp, söylenir. Adamın eşekliğinden kaynaklı her şey. Görümce bunları yüzüne de dememiş ki kin tutup da şimdi dökülsün. Bakın bunlar evleneni bir sene bile olmamış, kinlenecek ne yaşababilir bu kadar? Desem ki on yıllık evli, senelerin birikimi kadın içini dökecek fırsat kollamış, yine yarı yarıya belki hak verirdim size de.Laf sokuştırmaya gelene kadar...
Gelini cildirtmislar
Konu sahibinin gelin hakkında söylediklerini hatırlatayım
Abisi borç almış ödememiş gelin ise girsin çalışsın altınını bile bozdurmuyor zaten abinle hep tartışıyorlar soğuk uzak mesafeli akrabanın gittik 1 hafta kaldık gelinde vardı hazır yemek varya ondan geldi (kendisi yerken o hazır yemeği sorun yok ama)
O bahsettiğiniz aile terbiyesi görümce içinde geçerli o dediğinize katılıyoruz onda sorun yok
Benzettim dedim, öyleler demedim, sizde bir anlama problemi var, önce onu bi giderin sonra benle aşık atarsınız.Niye siz gelini haklı bulanlar sunumcu kociskotolu, misafir böyle ağırlanir diye hava basanlardandir diye etiketlediniz ya.
Tanışıyor muyuz pardon?
Hayatımı ne kadar biliyorsunuz da böyle konuşuyorsunuz madem.
Çelişkiler çelişkiler devam..
Misafir evin hanımının onayı var mı yok mu nereden bilecek? Kocanız eşekse misafirin ne suçu var?"Davetsiz gelen,döşeksiz oturur " derler atalarımız bilirmisiniz,aynen adab-ı muaşeret gerektirir.Nasıl davranmayı bilmeyi gerektirir,evin beyi çağırdı diye evin hanımını hiçe saymak da görgüsüzlükdür.
Misafirliğe gideceği eve haber vermiş. Kime verdiğinin bir önemi yok, evdeki diğer bireylere haber verilen kişi iletecek, sonra duruma göre tekrar geri dönülür misafire.kadın haber vermiş derken kasttetiğiniz nedir? yanlış mı anladım diye soruyorum zira konu sahibesinden bahsediyorsanız insg da paylaşmış yengenin haberi o şekilde olmuş..
Iyi de bu konu ile ne alaka? Bu kadar basit bir olayı büyütecek ne vardı. Kadın sormuş gelebilir miyiz diye zaten. Adam ya eşim yok olmaz der ya da eşine sorar yine karar alınıp, söylenir. Adamın eşekliğinden kaynaklı her şey. Görümce bunları yüzüne de dememiş ki kin tutup da şimdi dökülsün. Bakın bunlar evleneni bir sene bile olmamış, kinlenecek ne yaşababilir bu kadar? Desem ki on yıllık evli, senelerin birikimi kadın içini dökecek fırsat kollamış, yine yarı yarıya belki hak verirdim size de.
Benzettim dedim, öyleler demedim, sizde bir anlama problemi var, önce onu bi giderin sonra benle aşık atarsınız.
Misafir evin hanımının onayı var mı yok mu nereden bilecek? Kocanız eşekse misafirin ne suçu var?
Iyi de bu konu ile ne alaka? Bu kadar basit bir olayı büyütecek ne vardı. Kadın sormuş gelebilir miyiz diye zaten. Adam ya eşim yok olmaz der ya da eşine sorar yine karar alınıp, söylenir. Adamın eşekliğinden kaynaklı her şey. Görümce bunları yüzüne de dememiş ki kin tutup da şimdi dökülsün. Bakın bunlar evleneni bir sene bile olmamış, kinlenecek ne yaşababilir bu kadar? Desem ki on yıllık evli, senelerin birikimi kadın içini dökecek fırsat kollamış, yine yarı yarıya belki hak verirdim size de.
Benzettim dedim, öyleler demedim, sizde bir anlama problemi var, önce onu bi giderin sonra benle aşık atarsınız.
Misafir evin hanımının onayı var mı yok mu nereden bilecek? Kocanız eşekse misafirin ne suçu var?
Osmanlı derken sarayı falan diyorsunuz herhalde, yoksa orta sınıf halkın öyle bir eğitim falan verdiği yoktu o kadar abartmayınız. Ben osmanlı torunu değilim zaten de bizde kültür olarak (xabze derler ufak bi google yaparsanız size de genel kültür olur) doğru davranış nedir nerede nasıl davranılır davaları ufacık yaşta öğretilir, ki beni şanslı hissettiren o güzel terbiyenin kaynağı bir internet sayfası linki de değildir, yanlış kişiye yanlış olguları öğretmeye çalışıyorsunuz üzgünüm. Bu yüzden ben olayı doğru değerlendirebiliyorum ama malesef siz değerlendiremiyorsunuz, çünkü referans kaynağınız temelsiz.Hanım efendicim adab-ı muaşeret kuralları ta Osmanlıdan bu yana olan kurallar ki o dönemlerde çoğu aile çocuklarına bunun da eğitimini aldırırmış. Sizin dediğiniz gibi duruma göre hareket etme değil maalesef. Bunları insanlar yazı haline dökmüş, bunda anormal bir durum yok, toplumumuzda fazla bilinmediğini de bu başlık sayesinde öğrendim.
Ben yanlış anlamam siz merak etmeyin, siz şu anlama sorununuzu giderin o bana yeter. Benzetebilirsiniz; ama siz benzetmeyip, öyle yaşıyorlar dediniz. Ne zaman, nerde tanıştık da beni bu kadar iyi tanıdınız bilemem; lakin benimle tartışmak için önce anlama sorununuzu giderın rica ediyorum, ben de insanım, birine bir şey anlatmak zaten zor geliyor.Iyi ben de bu konuda görümceye hak verenleri misafire saygı diye kendini tüketenleri de reelde saygı ne bilmeyen insanlara benzettim aa bakiyim tıpkısı bir daha bakiim valla tıpkısı.
Benzettim haa yanlış anlamayın :)
Ben de ikna oldum sankiVallahi haklısınız,artık diyecek bişe bulamıyorum :) Şaşkınım !
Misafirliğe gideceği eve haber vermiş. Kime verdiğinin bir önemi yok, evdeki diğer bireylere haber verilen kişi iletecek, sonra duruma göre tekrar geri dönülür misafire.
Ben yanlış anlamam siz merak etmeyin, siz şu anlama sorununuzu giderin o bana yeter. Benzetebilirsiniz; ama siz benzetmeyip, öyle yaşıyorlar dediniz. Ne zaman, nerde tanıştık da beni bu kadar iyi tanıdınız bilemem; lakin benimle tartışmak için önce anlama sorununuzu giderın rica ediyorum, ben de insanım, birine bir şey anlatmak zaten zor geliyor.