• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Misafirliğe gideceği eve haber vermiş. Kime verdiğinin bir önemi yok, evdeki diğer bireylere haber verilen kişi iletecek, sonra duruma göre tekrar geri dönülür misafire.
Erkekler kendi arasında anlaşmış goruseceklermis gelin bunu biliyor buna birşey dediği yok
Gelin evde olmadığı için ! Gorumcede plana dahil oluyor
Görümce o eve gidecek yatılı kalacak çocuklu tüm ev karış karış ellenip yatak yorgan yemek için heryeri açılıp bakılacak ve bundan ev sahibinin haberi yok

Bunu erkek düşünemez görümce arayıp canım sensiz içime sinmiyor böyle plan değişikliği oldu demek yerine konuyu uzatinca gelinde hoyt diyor

Sonuna kadar okumadim da konu bu değil konu bana yapılan haksızlık herşeyi unutun baştan okuyun kızı az çok anlayabilmemiz için anlatıyorum ni kac bişey çünkü hala salladikca sallayanlar var. Bahsetmedigim daha bi çok şey var. Toparlamak gerekirse aynı durumda ben olsam bu kadar ağır bi tepki vermem.
Sen birazda abinin dolayısıyla gelinin size borcu olduğu için yaptığı şeyi sindirmekte bu kadar zorlandın... bu öyle açık anlaşılıyor ki... pasif biri olman seni iyi niyetli yapmıyor, gelininiz çetin ceviz bu arada :)

Benim evime benden habersiz hem de ben yokken biri gelecek,
Ona izin veren kocanın ellerini ayaklarını bağlar,tırnaklarını tek tek söktükten sonra kedime de karnını tekmeletirim.
:KK53:
Olmadı cırmalatırım yüzünü gözünü.

:D

Tüm konuları istediğiniz gibi anlayan siz anlamadan bahsetmeyin olur mu?

Istedigim tarafı haklı bulup haklı diyorum diye o bahsettiğiniz kesime benziyor olmam ben.

Siz beni o kadar iyi tanimiyorsunuz benzetme hakkınız dahi yok.

Önce fikir özgürlüğüne saygı duyun sonra misafire duyarsınız.

Son cevabimdir ban almaya değer görmüyorum.
Selametle..

Aa öyle deme Nomu, herkes herkesi o kadar iyi tanıyor ki KKda, şaşıyorum :D
Mesela ben ilahiyat okumuşum haberim yokmuş, ben okumadım sanabilirim, ama okumuşum ya, okumuşum işte niye yalan söylüyorum :D :D
Ya ciddi ciddi yazamayacak kadar gülüyorum şu an :D :D :D

Aa öyle deme Nomu, herkes herkesi o kadar iyi tanıyor ki KKda, şaşıyorum :KK70:
Mesela ben ilahiyat okumuşum haberim yokmuş, ben okumadım sanabilirim, ama okumuşum ya, okumuşum işte niye yalan söylüyorum :KK70: :KK70:
Ya ciddi ciddi yazamayacak kadar gülüyorum şu an :KK70: :KK70: :KK70:

Okudun demişlerse okumuşsundur o keddderr :)
Git bir sorgulat istersen üniversitelerden.
Belki aklından çıkmıştır okuduğun :)

Osmanlı derken sarayı falan diyorsunuz herhalde, yoksa orta sınıf halkın öyle bir eğitim falan verdiği yoktu o kadar abartmayınız. Ben osmanlı torunu değilim zaten de bizde kültür olarak (xabze derler ufak bi google yaparsanız size de genel kültür olur) doğru davranış nedir nerede nasıl davranılır davaları ufacık yaşta öğretilir, ki beni şanslı hissettiren o güzel terbiyenin kaynağı bir internet sayfası linki de değildir, yanlış kişiye yanlış olguları öğretmeye çalışıyorsunuz üzgünüm. Bu yüzden ben olayı doğru değerlendirebiliyorum ama malesef siz değerlendiremiyorsunuz, çünkü referans kaynağınız temelsiz.

Uzgunum bilgileriniz yanlis.

Osmanli Devletinde gerek halk gerek saray görgü kurallarina son derece hakimdi.

Orf-adetler toplum tarafindan yuksek duzeyde kabul edilmis ve hayat ona gore sekillenmisti.Biraz arastirin lutfen.

Bu arada Osmanli torunuyum..

Okudun demişlerse okumuşsundur o keddderr :)
Git bir sorgulat istersen üniversitelerden.
Belki aklından çıkmıştır okuduğun :)

Tabi. Sorgulatmak lazım, onlar dediyse odur.
Sen de bi sorgulat aman Nikaragua su ürünleri okumuşsundur haberin yoktur filan mazallah :KK70:

Herkes otursun kendini sorgulatsın kardeşim, kendi hayatınızdan haberiniz yok, gelip burada söylemeseler yani, ne biçim yaşıyorsunuz siz böyle... :KK70:

Osmanlı derken sarayı falan diyorsunuz herhalde, yoksa orta sınıf halkın öyle bir eğitim falan verdiği yoktu o kadar abartmayınız. Ben osmanlı torunu değilim zaten de bizde kültür olarak (xabze derler ufak bi google yaparsanız size de genel kültür olur) doğru davranış nedir nerede nasıl davranılır davaları ufacık yaşta öğretilir, ki beni şanslı hissettiren o güzel terbiyenin kaynağı bir internet sayfası linki de değildir, yanlış kişiye yanlış olguları öğretmeye çalışıyorsunuz üzgünüm. Bu yüzden ben olayı doğru değerlendirebiliyorum ama malesef siz değerlendiremiyorsunuz, çünkü referans kaynağınız temelsiz.
Biz sarayda yaşamıyorduk; ama öğretilmiş büyüklerimize. Bizim toplumumuzda bu böyledir ben buna göre yorum yaparım, dediğim gibi size uymayabilir.
Çok yanlış anlamissiniz siz konuyu

Gelin hanıma birşey soran yok kadının biseyden haberi yok Instagram'da görüyor öğreniyor kadın

Evinizde plan yapılıyor ve sizin haberiniz yok

Üstelik diyor ki 11 aydır burdayım keşke ben varken gelseydin görümce net konusmak yerine konuşmayı uzatinca gelinde keskin şekilde kestirip atıyor

Anlattıklarimin konuyla alakası su konu sahibi gelinleri hakkında bunu söylüyor böyle davranıyor sonra gelin soğuk mesafeli bizi istemedi diyor . Halbuki sizin hakkınızda da böyle konuşan gorumceniz olsa aranızda kalpler çiçekler uçmaz herhalde gorumcenin kocası bile geline laf söylüyor düşünün...

Gelin kendisine böyle olan bı kadini kendisi olmadan evinde haberi yokken kabul etmek istemiyor bu kadar basit
Yanlış anlamadım. Soracak olan kocasıydı, görümce değil. Eşi suçlu. Adam yerine koymayan kocası.
Haa bir de benzettim sadece diye ekleyince etiketlememiş olmuyorsunuz. :)

Gayet tanımadığınız hayatlar için etiketleme yapmış oluyorsunuz.
Tüm konuları istediğiniz gibi anlayan siz anlamadan bahsetmeyin olur mu?

Istedigim tarafı haklı bulup haklı diyorum diye o bahsettiğiniz kesime benziyor olmam ben.

Siz beni o kadar iyi tanimiyorsunuz benzetme hakkınız dahi yok.

Önce fikir özgürlüğüne saygı duyun sonra misafire duyarsınız.

Son cevabimdir ban almaya değer görmüyorum.
Selametle..
O cümleye okuyunca benzetme yapıldığı aşikar, benim bunu açıklamam bile saçmaydı; ama siz anlamadığınız için mecburen benzetme yaptım dedim, etiketleme yapacak olsam öylesiniz derdim tıpkı sizin gibi.
Ben hiçbir konuyu istediğim gibi anlamadım; lakin siz nedense yazmadığım şeyleri, hep yazmışım gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz, bu da dediğiniz şeyi kendinizin yaptığını gösterir aslında. Sizinle tartışmaya zaten ben de meraklı değilim, bu şekilde her cümleyi açmak benim içinde sıkıcı ve yorucu maalesef, iyi edersiniz dediğinizi yaparsanız.
iyide ev sahiplerinden biri evde yok. hemde 1 hafta kadar önce aynı evde kalıp harika vakit geçirdiğini iddia ettiği, kadının daha önceki gelişlerinden birinde ısrarla evine davet ettiği ama konu sahibesinin üşendiğinden gitmediği kişi..
çok zor değil bence bir telefon edip canım böyle böyle eşim gelecekti tek başına ama durumlar bu şekilde gelişti bende geleceğim haberin olsun demek..
kadın zaten o davet ettiği zamanlar gelmediği için konu sahibesine sitemli ki bunu dilede getirmiş..
adabı muaşeretse nezaketen bir haber vermekte buna dahil bence..
ya gelinde beni çok davet etti bir türlü o varken gidemedim şimdi gitsem yanlış anlar mı diye düşünmekte nezaket.
sanki konu sahibesi çok düşünceli de geline saydıran saydırana.
bende buna şaşırdım.
Bu dedikleriniz zaten konuda yazıyor. Zor veya kolay önemli değil, misafir üstüne düşeni yapmış, kadını adam yerine koymayan kişi eşi. Burda görümceye yüklemek anlamsız, eşi haber verecekti kadına.

Uzgunum bilgileriniz yanlis.

Osmanli Devletinde gerek halk gerek saray görgü kurallarina son derece hakimdi.

Orf-adetler toplum tarafindan yuksek duzeyde kabul edilmis ve hayat ona gore sekillenmisti.Biraz arastirin lutfen.

Bu arada Osmanli torunuyum..
Memnun oldum ben osmanlı torunu değilim.

Bilgilerim doğru, (gerçi osmanlı demek 700 yıllık bir tarih demek benim kastettiğim son dönemler) o dönemde bırakın görgü kuralları eğitimini, işlevini yitirmiş medreselerdeki yanlış din bilgileri dışında eğitim bile yoktu malesef. Ben o dönemdeki insanlara görgüsüz demiyorum, görgü eğitimi diye bir eğitim yoktu diyorum (günümüzde de yok), ikisi farklı şeyler. Akli melekeleri yerinde olan toplum içine çıkan ortalama bir insan zaten nerede nasıl davranılacağını bilir. Benim o yorumum sanki her ailenin mürebbiyesi varmış gibi aksedilmesine idi. Ufak bir azınlık dışında hepimizin dedeleri çiftçilik yapan orta sınıf insanlardı sonuçta, bu kötü birşey değil.

Gercekten iyi niyetli olan bir insan böyle şeylerin hesabini yapmazdi.Resmi hesaptir bu.Canim ya sen geliyorsun ama ben evde yokum.Ben varken gelseydin sizi ağirlardım hayaallah bizimkilerle sen ilgilenirsin artik der geçerdi.insan olmak bu kadar basit.Konu sahibi sen haklısın.

Biz sarayda yaşamıyorduk; ama öğretilmiş büyüklerimize. Bizim toplumumuzda bi böyledir ben buna göre yorum yaparım, dediğim gibi size uymayabilir.

Yanlış anlamadım. Soracak olan kocasıydı, görümce değil. Eşi suçlu. Adam yerine koymayan kocası.

O cümleye okuyunca benzetme yapıldığı aşikar, benim bunu açıklamam bile saçmaydı; ama siz alamadığınız için mecburen benzetme yaptım dedim, etiketleme yapacak olsam öylesiniz derdim tıpkı sizin gibi.
Ben hiçbir konuyu istediğim gibi anlamadım; lakin siz nedense yazmadığım şeyleri, hep yazmışım gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz, bu da dediğiniz şeyi kendinizin yaptığını gösterir aslında. Sizinle tartışmaya zaten ben de meraklı değilim, bu şekilde her cümleyi açmak benim içinde sıkıcı ve yorucu maalesef, iyi edersiniz dediğinizi yaparsanız.

Bu dedikleriniz zaten konuda yazıyor. Zor veya kolay önemli değil, misafir üstüne düşeni yapmış, kadını adam yerine koymayan kişi eşi. Burda görümceye yüklemek anlamsız, eşi haber verecekti kadına.
telefon etmek bukadar zor olmamalı
Ev kişinin mahremidir
Banyoda kirli çamaşırı var
Yatak odasında özel eşyaları var
Özeli
Ev sahibinden biri yok bu başlı başına bir sebep

Erkekler dışarda oluyor bitek yatmaya eve geliyorlar görümce dahil olunca iş değişir yemek yapılmalı yataklar ortaya çıkmalı özel diye birşey kalmıyor

Saygı meselesidir bu ne derseniz deyin gorumceyii haklı çıkarmaz eşi kardeşine gelme diyemez karısı zaten gelirlerse bozusuruz demiş ayrıca görümce abisini bilmiyor mu oturmuş karısını kardeşine cekistiyor Allah aşkına yahu...

Biz sarayda yaşamıyorduk; ama öğretilmiş büyüklerimize. Bizim toplumumuzda bu böyledir ben buna göre yorum yaparım, dediğim gibi size uymayabilir.

Çoğunluğu zaten içinde yaşadığım bana da uyan olgular, ayrıca eşinin de sorması gerektiği konusunda size katılıyorum ki önceki yorumlarımda da bunu belirtmiştim. Amacım laf dalaşına girmek değil ben de kendimce fikrimi belirtmek istedim eğer maksadını aşan bir yorumum olduysa kusura bakmayınız, iyi akşamlar.

Ama bu kadar nokta atışı olur.
Bilmemek var tamam da,bilmediğini biliyor sanıp bir de yargılamak var,
Tey tey tey,
Buraları eskiden çayır idi çimen idi.
İlahiyat mezunu idi :KK53:

O gülücük işaretinin altını sen çok iyi biliyorsun müdür :)
Hiç mi 85694 kilo olmadın hea? Hiç mi?
Anlayamazsınız...

:D :D

telefon etmek bukadar zor olmamalı
Ev kişinin mahremidir
Banyoda kirli çamaşırı var
Yatak odasında özel eşyaları var
Özeli
Ev sahibinden biri yok bu başlı başına bir sebep

Erkekler dışarda oluyor bitek yatmaya eve geliyorlar görümce dahil olunca iş değişir yemek yapılmalı yataklar ortaya çıkmalı özel diye birşey kalmıyor

Saygı meselesidir bu ne derseniz deyin gorumceyii haklı çıkarmaz eşi kardeşine gelme diyemez karısı zaten gelirlerse bozusuruz demiş ayrıca görümce abisini bilmiyor mu oturmuş karısını kardeşine cekistiyor Allah aşkına yahu...
Telefon edilmiş zaten. Kocalarınız çocuk değil herhalde, size bunu iletmesi gereken o. Iletmediyse suçlu görümce değil. Ortada kirli çamaşırlar varsa enişte de görür bunları. Size göre erkekler hiçbir iş yapmıyor, fark etmiyor pisliği. Ama mesela benim halamın kocası tüm evi temizleyip, yemek yapar. Halam kolay kolay iş yapmaz. Misafiri de ağarlar hatta adam genelde.

Dur daha tam netleşmedi kim haklı :KK70:
Kesinlikle gelin
Büyük çoğunluk gelin diyor içimi gönül rahatlığıyla sisirebilirim :D
Ya saskinim gerçekten
Abimin evi istediğimde girer çıkarım sana mı sorucam dayatması yapanları kayinvalideyle birlikte yaşamalarına davet ediyorum ayrı evleri olacaksa evin yedek anahtarı görümce ve kayınvalide de olmalı ozaman . Dedikleri bu sonuca da gelir...

konuda yazıyor tabi ki yoksa ben nereden bileyim..
sizin için nasıl keskin bir durumsa üstüne düşeni yapmış olduğu benim içinde o kadar keskin nezaketen telefon etmesi gerektiği.. hepimizin yaşayış biçimi geldiğimiz kültürler farklı aynı düşünmek zorunda değiliz ama kalkıp sizin gibi düşünmeyenlere adabı muaşeret dersi vermeye , anlamıyorsunuz ki demeye başladığınız noktada işler başka noktaya gitmiş oluyor..
şaşırdım vs .. şaşılacak ne var ki . insanların doğruları bunlar..

Back