• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Evet gelin haklı olabilir başlangıçta ama çok fazla uzatmış.
Karsindaki de kocanın kardeşi yani ne diye uzatıyorsun ortada kötü niyet yok gorumcen sana güzelce açıklama yapmış.
Ama yok soğuk nevale illa uzatacak.
Yani evet pat diye gelmelere karşıyım ben de evin hanımı mutlaka haberdar edilmelidir ama burada art niyet yok önemli olan bu.
Gelin hanım art niyetli düşünmüş bence.
Abinin içinden gelmiş kızkardeşini çağırmış orası onun da evi kabalık etmiş gelin.

Siz de gelin de haklı bence. Ama gelin haksız da.. Valla ben de gelinim, hem de erkek kardeşim var. İkinizin yerine de koyuyorum kendimi. Evet ev abinizin olduğu kadar eşinin de evi, doğru. Aksini iddia etse biri karşımda ben de sinirlenirim. Bırak abimin ya da kardeşimin evini sahiplenmeyi anneme giderken dahi programı varsa diye habersiz gitmeyi doğru bulmuyorum. Abimin evine giderken izin mi alacağım diyenler olmuş ama yanlış düşünüyorlar, abinizin evi sizin eviniz demek değildir. Ama asıl yanlış olan gelininizin hoşlanmadığı bu duruma tepkisini size yansıtmış olması. Sonuçta doğru olan abinizin eşiyle konuşması, eşi siz geldiğinizde evde olmak istediğini söylerse de abinizin size bunu güzelce ifade etmesiydi. Sonuçta program sahibi abiniz, siz değilsiniz. Bu yüzden gelininizi haksız buldum. Daha doğrusu haklıyken haksız duruma düşmüş. Sizin bir yanlışınız yok, eşler arasındaki sürtüşmeyi size yansıtmış aslında gelininiz.. Bence bir müddet mesafe koyun, o davet edene kadar siz gitmeyin yani. Siz kırıldığını görüp gönlünü almaya çabalamışsınız ama karşı taraf iyice kırıp dökmüş.. Üzülecek olan, yanlış yapan siz değilsiniz. Siz üzerinize düşeni yapmışsınız. Ben de benden habersiz evime ailecek gelinmesine kızardım sanırım ama bana haber vermesi gereken misafirim değil davet sahibi olan eşimdir, kızmışsam misafirime değil eşime olurdu tepkim.

Gelin haklı, hem de çok haklı ama böyle bir dille söylenmez. Yani siz kibar davranmışsınız, boş yere uzatmış. Onun haricinde çok doğru söylüyor. Gitmemekle de iyi yaparsınız, kadın evde yok sonuçta ve sizi ağırlayacak olan da oydu. Haklı yani, hem de en azından yüzünüze söylemiş arkanızdan konuşup eşiyle araısını bozmaktansa. Saygı duydum...

kiz hakli diyenler neyin kafasini yasiyor acaba... hakli makli degil arkadaslar! abimin evine giderken kimden izin alcam pardon????!!!!
İzin almıycaksınız zaten haber verceksiniz.. orası artık ayrı bi ev dangır dungur gidilmez öyle. Eşim bana sormadan eve kimseyi davet etmez etse de muhakkak haber eder. Bende ona sormadan kardeşim bile olsa kabul etmem. Belki kötü bigün geçirdi. Yatmak ister dinlenmek ister ya da başka bi işi planı gibi gibi bisürü şey olabilir.. nihayetinde o evde birlikte yaşanıyosa birbirine saygı duymak şart. Herkesin aile dinamiği farklı.

Ki gelin yeni gelin huylarını bilmiyo tanımıyo noluyo demiştir kendince..

Onun dışında çat kapı eşimin ailesinden biri geldiğinde hep güleryüzle karşıladım. Ama eşimin haberi olduğu halde bana haber vermezse bozulurum

Aslinda ben sizin kotu niyetle yaptiginizi düşünmüyoruz.İnsanız bazen detayları kacirabiliyoruz.Yanilabiliyoruz yani insanlık hali.Ama kemdimden ornek verirsem beni iyi taniyanlar cok sever tanimayanlarda çocukluğumdan buyana cok soguk mesafeli oldugumu düşünürler.Aslinda ilişkileri zamana bırakmak lazim bazi insanlar zamanla paylasimla samimi olabiliyor.Ben oyleyim mesela 12 yillik evliyim gorumcem esimin halalari beni soguk mesafeli bulurlarmis halbuki ozellikle yada art niyetle yapmazdim.Evime gelene cok misafir perverimdir insanlari kolay kirmam asla laf sokmam yani insnlar icin elimden geleli yaparim ama yeni tanidigim fazla bisey paylasmadigim insanlarla zamanla samimiyet kurarim.Belki gelininizde Boyle biri kendimden yola ciktim
Ya şöyle soyliyim benim çevremde çok insan yok ama olanı da el üstünde tutmayı severim bizim kiz aşırı soğuk öyle böyle değil bende tam tersiyim aalinda bende soğuk gozukurum ama konuşulduğu zaman anlarlaröyle olmadığını. ben onu kendime çekmeye çalıştım iyi anlaşalım biz aile olduk dedim kendi kendime. hep ben yazdım hatta bi ara abime sordum sordum hep böyle midirdiye öyleymiş. Ama bakıyorum bi tek benimle böyle sanki. Bu yorumu da sanki sadece bu mevzu için değil de ne bileyim beni sevmiyor ışte :)

Bende evime isteyen gelir istedigi kadar kalabilir diyenlere sasiriyorum:kahve:
Evim benim ozel alanimdir.
Evini mi yedi esyani mi yedi diyorsunuz birde. Yer tabi:KK53:
Onun temizligi var ayri duzeni var. Onuda kadinlar yapar genelde. Birde kadin olarak detayciyiz. Evime erkek misafir gelse takmam bile temiz mi vs diye pek onlarda takmaz görmez hatta. Ama kadin misafir olunca insan kirli camasirlarini cam ustunde kalmis tozlarinin gorunmesini istemez utanir. Temiz bile olsa mahremdir insanin evi.
Ben baskasinin evinde hanimi olmadan kalsam, ki kalmam, bu gorumcemin evi bile olsa kendimi kotu hissederim :KK70:..birde kalkip genis genis yemek bile yapamam ic huzuruyla. Diken ustunde olurdum. Bisey kirilir birseyin yeri karisir vs...
İnsanin kendi annesinin evindeki mutfagindaki duzeni bile farkli oluyor.
Hangi bezle neyi siliyor mesela bilemezsin.
Cok rahat insanlar varmis..
Sizede uzulmustum gelin boyle agir konusunca ama hic de geline hak veriyor gibi degilsiniz biraz da olsa empati kurmaniz lazim. O yuzden soylediklerini hak ediyorsunuz kusura bakmayin. Cuk oturmus dedikleri ki kirilmissiniz cunku hakli.
İnsan en azindan cekinir yahu azcik. Gidip birde esinize anlatmissiniz.. Aglanacak birsey de yok yani.. Ortaligi bulandirmak yerine gelinin kendi evinin hakkindaki kararlarina sınırlarîna saygi gosterin. Bitsin gitsin bu konu. Oyle miymiy abimle aralarida kotuymus deyip acitasyon moduna girmeye luzum yok da yani..
Gelini de soguklugundan vurmaya gerek yok. Herkesin yapisi farklidir. Konuyla alakasi yok.

Ya şöyle soyliyim benim çevremde çok insan yok ama olanı da el üstünde tutmayı severim bizim kiz aşırı soğuk öyle böyle değil bende tam tersiyim aalinda bende soğuk gozukurum ama konuşulduğu zaman anlarlaröyle olmadığını. ben onu kendime çekmeye çalıştım iyi anlaşalım biz aile olduk dedim kendi kendime. hep ben yazdım hatta bi ara abime sordum sordum hep böyle midirdiye öyleymiş. Ama bakıyorum bi tek benimle böyle sanki. Bu yorumu da sanki sadece bu mevzu için değil de ne bileyim beni sevmiyor ışte :)
Yani biz ne desek bir yere kadar siz gozlemliyceksiniz.Ve bu soguklugun size ozelmi olduguna siz karar vereceksiniz .Burda herkes kendi hayati kendi karakterine gore cevap vermis
sizin yaşantinizda doğruyu zamanla siz bulacaksınız.Dedigim gibi ben genel yorum yapmak istiyorum bende insanları taniyana kadar benimseyene kadar mesafiyimdir he karakterime yakin birisiyse yinede zamanla samimiyet kuruyorum.Bazi insanlar hemen kaynasamiyor zaman istiyor paylaşım istiyor o yuzden cabalamak yerine zamana biraksaniz daha iyi olurmus.Hatta bu problemi ozaman ben yaşayacağınızI düşünmüyorum.Cunku insanlar birbirlerini tanidikca birseyler paylastikca birbirlerinin sınırlarını anlıyor.Ben hayatımda genelde oyle davraniyorum.Ama art niyetle yada hasetten degil daha saglam ilişkiler kurmak niyetiyle

Bende evime isteyen gelir istedigi kadar kalabilir diyenlere sasiriyorum:kahve:
Evim benim ozel alanimdir.
Evini mi yedi esyani mi yedi diyorsunuz birde. Yer tabi:KK53:
Onun temizligi var ayri duzeni var. Onuda kadinlar yapar genelde. Birde kadin olarak detayciyiz. Evime erkek misafir gelse takmam bile temiz mi vs diye pek onlarda takmaz görmez hatta. Ama kadin misafir olunca insan kirli camasirlarini cam ustunde kalmis tozlarinin gorunmesini istemez utanir. Temiz bile olsa mahremdir insanin evi.
Ben baskasinin evinde hanimi olmadan kalsam, ki kalmam, bu gorumcemin evi bile olsa kendimi kotu hissederim :KK70:..birde kalkip genis genis yemek bile yapamam ic huzuruyla. Diken ustunde olurdum. Bisey kirilir birseyin yeri karisir vs...
İnsanin kendi annesinin evindeki mutfagindaki duzeni bile farkli oluyor.
Hangi bezle neyi siliyor mesela bilemezsin.
Cok rahat insanlar varmis..
Sizede uzulmustum gelin boyle agir konusunca ama hic de geline hak veriyor gibi degilsiniz biraz da olsa empati kurmaniz lazim. O yuzden soylediklerini hak ediyorsunuz kusura bakmayin. Cuk oturmus dedikleri ki kirilmissiniz cunku hakli.
İnsan en azindan cekinir yahu azcik. Gidip birde esinize anlatmissiniz.. Aglanacak birsey de yok yani.. Ortaligi bulandirmak yerine gelinin kendi evinin hakkindaki kararlarina sınırlarîna saygi gosterin. Bitsin gitsin bu konu. Oyle miymiy abimle aralarida kotuymus deyip acitasyon moduna girmeye luzum yok da yani..
Gelini de soguklugundan vurmaya gerek yok. Herkesin yapisi farklidir. Konuyla alakasi yok.
Hay ağzına sağlık. Sanki misafire tü kaka muamelesi yapıyoruz da bi sürü laf saydıran olmuş. Bu saygıdır.

Kardeşim bikaç defa arayıp çağırmıştı beni eşin yorgun olur üzgün olur öyle her zaman gününde olmaz o görmek isteyince arar veya ben ararım ablacım dedim.. hakikaten de sağolsun kendi arayıp davet eder gelinimiz.. ama çok saygılıyım ona kıymet veriyorum sınırlarına özen gösteriyorum. Geri dönüşü de o yönde oluyo haliyle. O da yapı itibariyle soğuk ama beni artık iyice tanıdığı için gayet sıcak davranıyo. Maşallah diyim kızkardeş gibi olduk kardeşim damat gibi :KK70: bunlar çoğuna gereksiz gelebilir ama bu ayrıntıları kaçırmayınca güzel ve sağlıklı ilişki kendiliğinden geliyo.

Geline bahsettiğiniz konuda tabi ki hak veriyorum hak vermediğim üzüldüğüm nokta bana karşı üslubu davranışı hoş değil. Ajitasyona ihtiyacım yok bu arada burdan bi yorumcu arkadasa.

E tamam sizinde yaptiginiz hos olmamis.
Karsilikli ödestiniz ozaman konuyu buyuterek erkeklere kadar uzatmanin tatsizlik cikarmanin manasi yok.
İyi gecinmek istiyorsunuz sonucta degilmi oyle diyorsunuz ya hani?
Ben bu olayin gorumce gelin yönünden bile bakmiyorum. Kim olsa yapilmaz yani sizin yaptiginiz resmen saygisizlik. Etkiye tepki almissiniz. Saygisizliga karsi saygisizlik gormussunuz. Boyle arkadaslik kurulmaz :KK14:

Hay ağzına sağlık. Sanki misafire tü kaka muamelesi yapıyoruz da bi sürü laf saydıran olmuş. Bu saygıdır.

Kardeşim bikaç defa arayıp çağırmıştı beni eşin yorgun olur üzgün olur öyle her zaman gününde olmaz o görmek isteyince arar veya ben ararım ablacım dedim.. hakikaten de sağolsun kendi arayıp davet eder gelinimiz.. ama çok saygılıyım ona kıymet veriyorum sınırlarına özen gösteriyorum. Geri dönüşü de o yönde oluyo haliyle. O da yapı itibariyle soğuk ama beni artık iyice tanıdığı için gayet sıcak davranıyo. Maşallah diyim kızkardeş gibi olduk kardeşim damat gibi :KK70: bunlar çoğuna gereksiz gelebilir ama bu ayrıntıları kaçırmayınca güzel ve sağlıklı ilişki kendiliğinden geliyo.
Ben de hakli yada haksiz demiyorum.Saglikli ilişkiler zamana paylaşıma bağlıdır damdan duser gibi olunca insanlar birbirini yeterince tanımadan hareket ediyor haliyle sınırlara girilmiş oluyor.BAna göre biseyi yapmanin 10 tane yolu vardir.Ama asil mesele dogru yoldan saygıyla hoşgörüyle halletmektir.Dedigim gibi ben esimin ailesiyle cok sık biraradaydim Jakob oturuyoruz.elimden geleni yapardım guler yuzlu uyumlu olmaya calisirdim.Ama yillar sonra gorumcelerimin ve esimin halalarinin beni soguk bulduklarını ogrendim.Halbuki ben soguk değildim sadece insanları tanımaya mesafelerimi ayarlamaya calisiyordumki daha saglikli saygili uzun omurlu ilişkiler olsun diye Simdi beni cok seviyorlar gorumceler kp.halasiylada aram cok iyi he o surecte kime nasil davranmam gerektiğini yada kimlerle Mesafemi daha fazla koymam gerektiğini öğrendim.Bence en saglikli ilişki zamanla paylasimla ve saygıyla devam ediyor

Başta kızın üslubuna uyuz oldum "Evime bensiz geleceğin tutmuş yaaanii" tavri biraz gıcıkti ama sonradan yaptığı açıklamada hak verdim ve dürüstce dolandırmadan söylemesimi de doğru buldum, sana güzel konuşup abini şişirip üzerine sarabilirdi. (Bende öyle bir yenge var maalesef )

Yani sonuçta orası ne kadar abinin de evi olsa evde hakimiyet kadınındir, düzeni o sağladığı için kendini hiçe sayılmış hissetmiş sanırım. Abin keşke yengene söyleseymis ya da sen en azından bi mesaj atsaydın "sen olmadan gelmek istemem ama benimki sensiz gitmem diye tutturdu" diye.

Bu arada konu başlığı ve konuya girişinden her an aşk-i memnu tadında bir şey çıkacak sandım :KK53: bu kadar şok olunacak bir şey değil yani. ben bizim yengeyi anlatmaya kalksam en az 300 sayfalık konu olur :dondurma: hiç boşuna takma kafana zamanla unutulur. :KK36:

Helal olsun kıza çok açık bir kızmış.
Arkanızdan konuşup dedikodu edeceğine açık açık konusmuş ve gerçekten haklı.

Sizinde bu konuşmayı dallandirip abinize sebep olarak sunmadiginiz için iyi niyetli olduğunuz belli.

Yüz yüze bakamayacak bir durum yok. Haklıya haklı değip yolunuza devam edeceksiniz :)

Back