• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Gayet açık ergen henüz genç kızlık çağında evlenmemis ..evi

Arkadaşım seni tanımam etmem surdaki bir yorumunla asagilamak adina ergensin demedim..
Bunu normal goruyorsaniz evli degil daha genc kizsinizdir ..kendinize ait bir ev ve sorumlulugunuz yoktur bu konu size ozaman saçma gelebilir .

28 yasindayim ergen degilim arkadasim, bu konuda sizin gibi düsünmüyorum diye ergen mi oluyorum yani? ya da herhangi bi konuda farkli düsünen herkese yasina basina bakmadan ergensin heralde mi deniyor. ilgincmis.

Konunun gerçekten gelinlikle gorumcelikle falan alakasi yok. Bunu anlarsaniz konu sahibi yani aile ilişkilerinden cikip disardan bakarsaniz olaya anlayabilirsiniz.

benim sana verdigim cevapta ne var ki bu kadar attack yaptin? bekar olmak hakaret degil, anlayisli tarzda ya da gelinlerin hoslanmadigi tarzda yorum yapinca herkes tuhaf tuhaf konusuyor da. he ergenim var mi itirazi olan hayret biseysiniz ya.
Siz diyeceksin,ama ergenlikte boyle star gider olur idare ederim.

Görümcelerine ses edemeyip arası kötü olanlar burada görümcenin üstüne yürüyor bence başka açıklaması olamaz. Hep bir rekabet aile olmaya çalışılsa böyle olmaz. Bir tane üye seni görümce seni aldın cevabını tarzı bir şeyler yazmış gerçekten çok ayıp.
bır gorumce olarak yazıyorum
bazı seylerın usturubu vardır
mesela benım esım ben yokken eve kımseyı cagırmaz
bı bulusma gorusme ayarlayacaksa mutlaka benı de davet eder eger ben yoksam musaıt degılız bı arada olursak daha guzel olur benım hatuncan da sızlerı ozlemıstır gormek ıster der

herseyın bı usulu yordamı vardır

ben bı yere gıderken mesela abımlere gıderken gelınımızı ararım . cunku hazırlık yapacak olan o belkı musaıt degıl belkı gorusesı yok belkı huzursuz olacak... ınsan nezaket geregı evın hanımını aramalı ve boyle seyler hanımlar arasında hallolur . erkekler gorusme ayarladıysa kendı aralarında gorussunler ama eslı aılecek gorusme varken ozellıkle bırının olmadıgı tarıhe denk getırıp haber bıle vermeden bı anda sosyal medyadan duyurunca orda bı destur dersın

kızı dıs kapının mandalı yerıne koymak ev sahıbını bı hıc yerıne koymak aman o olmasa da olur demek hıc bı anlayısa sıgmaz... bu sebeple buyuk cogunluk gelın hanıma hak verdı

bı gorumce olarak konu sahıbının yaptıgına cok sasırdım ... abınızle evlı evet o sızın abınız ama esı de evı de aılesı de var . abınızı arada koymamanız yengenızı hıce saymamanız gerek ...

bırde konu sahıbesı ben hep abımı ararım hıc onu aramam demıssınız demekkı aranızda bı samımıyetde yok kız zaten mesafelıymıs bu durumlar yasanmasın dıye resmı duruyor bellıkı... bı ınsan resmı duruyorsa boyle seylerden hoslanmayacagını herkes bılır.

Olabilir. Diyebilir. Karşı taraf yanlış diye yanlış mı olmak lazım. Abimin de evi demek doğru olur ancak abimin evine giderken kimden izin alacağım gibi bir düşünce en azından benim için yanlış. Abiniz de onun kocası oluyor sonuçta.
Gelinin hakli taraflari var ama ev benim abin bekar degiI demek cok fazla gibi.Ha bana sorsanız buyuk konusmiyim bu durumu yaşamam cunku cok iyi tanıdığım birseyler paylastigim beni iyi tanıyan neyi ne niyetle yaptığimi Bilen insanlarla yakınım.Bana yapilsa ne yapicagimdan daha onemli bunu kimin ne niyetle yaptığı olurdu.Ama bu kisiler birbirini yeterince tanımıyor.Ve tanima asamasinda Sert bir giris olmus

Gülüm plana dahil olan benim planı kuran abimle esim kadın yazliga 1 ay 20 gün tatile gidicek abim de evde tek ise gidip geliyor iyi olur diye çağırdı bizi. Bu arada özellikle abim ben ve esim dost gibiyiz güler egleniriz o yüzden belki de haber verilmedi yabancı değiller düşüncesiyle ama bana gore yine abimin söylemesi gerekirdi gerçi bunu ona söylediğimde soylicektim tam jnstgramdan görmüş demisti
Kadin diye yazdiginiz kim ? Abinizin esi sizinde yengeniz olan evin hanimi hanimefendi mi ?

Ayrica erkek te yasiyor sadece ona danisilarak gelinmez..diye birsey yok
Istisnalar haric hangi erkek evin yemegi temizligi vs biseyiyle ugrasiyorki
Misafir gelecegi zaman toz almani bile sacma bulur erkek milleti...
Erkekler bu tur seylere takilmazlar onun icin bekar arkadasada ses etmezsin ama
Bayanlar oyle degil belki kadin ustunkoru topladi gitti evini..
Kirli sepetinde bile kirlisi vardi azdi diye yikamadi vs vs..
Gelicek yatak çarşaf icin bile devamli yatak odasinda gezicek..
Ne gerek varyaa
Isteyen kabul eder ama bu yenge istememis hakli ...

Açık sözlülük ne zamandan beri patavatsizlikla karistiriliyo ya pat pat kadina saydirmis benim evim benim evim hee anladık senin evin kadinda ömür boyu çöreklenme peşinde deyil terbiyesiz ne olursa olsun gelecek olan misafire bu sekilde konuşulmaz bizim kültürümüzde bu yok kırılmış olabilir bunu bu şekilde dile getirmek açık sözlü olmakmi yani peeees doğrusu konunun özünde kırılmakta haklılık payi olabilir ama kadin kirilmamis falan bildigin dovmekten beter etmis... konu sahibi kız senden hiç hoşlanmıyo belliki bileniyomus yerinde olsam benden asla bir daha evlerine gitmezdim ama evime gelirlerse elimden gelenin en iyisini yapıp utandirirdim

Gelin hakli... Evine gidecekseniz onu haberdar etmeliydiniz... Ben de olsam ben yokken evime yatılı misafir gitmesini üstelik o misafirin bana haber bile vermemesini iyi niyetli bulmam...

28 yasindayim ergen degilim arkadasim, bu konuda sizin gibi düsünmüyorum diye ergen mi oluyorum yani? ya da herhangi bi konuda farkli düsünen herkese yasina basina bakmadan ergensin heralde mi deniyor. ilgincmis.
Bırakın bence kendilerince yazsınlar. Kocaları bir gün, "ben yokum alamazsın evime kardeşini." denilirse o zaman anlarlar ancak, kimin ergen kimin yetişkince düşündüğünü. Bir onlar görüyor her şeyin doğrusunu, her şeyi dışardan en iyi onlar anlayabiliyor.
Ben gülüyorum artık yorumlara. Birisi demiş ki mesela, "iç çamaşırını banyoda unutmuştur belki." Enişte bey görebilir iç çamaşırı; ama görümce görmemeli kesinlikle. :işsiz:

Gülüm plana dahil olan benim planı kuran abimle esim kadın yazliga 1 ay 20 gün tatile gidicek abim de evde tek ise gidip geliyor iyi olur diye çağırdı bizi. Bu arada özellikle abim ben ve esim dost gibiyiz güler egleniriz o yüzden belki de haber verilmedi yabancı değiller düşüncesiyle ama bana gore yine abimin söylemesi gerekirdi gerçi bunu ona söylediğimde soylicektim tam jnstgramdan görmüş demisti
Canim simdi sen kendini hakli goruyorsun dogal olarak ama bir suru yanlisin var. Abin konusur yengen konusur orasi teferruat. Evin hanimi kabul ediyorsa (ki ona bile her hanim musaade etmez) kocan gider abinle erkek erkege takilir evine doner o ayri. Hanimsiz eve siz cift olarak gidiyorsunuz yabanci degiliz tam soyleyecektim abim soyleyecekti falan bahane olamaz. Evine girip cikan kv veya gorumcen varsa bilirsin ev nasil degisir o vakitlerde hem de senin varligina ragmen.

Bırakın bence kendilerince yazsınlar. Kocaları bir gün, "ben yokum alamazsın evime kardeşini." denilirse o zaman anlarlar ancak, kimin ergen kimin yetişkince düşündüğünü. Bir onlar görüyor her şeyin doğrusunu, her şeyi dışardan en iyi onlar anlayabiliyor.
Ben gülüyorum artık yorumlara. Birisi demiş ki mesela, "iç çamaşırını banyoda unutmuştur belki." Enişte bey görebilir iç çamaşırı; ama görümce görmemeli kesinlikle. :işsiz:

kadin milletinden( iyi niyetliler müstesna) tiksinti geliyor bazi konulari okuyunca mesela bu konuda benim icin böyle bi konu oldu yani..

ya kendinle celisip komik duruma düsüyorsun ablacim. sen önce bana bi sen deme de bakilir sonra.
Höfff saygiyla konusmayi bilmiyorsun. Saldirgansin. Evet kabul etsen de hakaret de kabul etsen 50 yasinda da olsan ergensin.Ustelik baydin. Artik konusmak istemiyorum senden alabilecegim tartisabilecegim senden birsey ogrenebilecegim seviyede biri degilsin. Ve ben sana haddini astigindan beri siz demeyi biraktim. Lutfen artik baskasini bay.

Benimde gorumcem zamaninda bana haber vermeden uzak bir sehirden misafirliğe gelmisti ..
Gelmesine yarim saat kala ogrendim
Yemek bile yoktu neyse ok yabanci degil disarda yeriz dedik...
Ve kapi açılır yanında 2 arkadasla beraber ..
Tabi o insana ona gore muamele yapilir...:))

Çok saçma geldi bana. Ben yokken eve kimse gelmeyecek mi? Özellikle kardeş, anne, baba gelebilir zaten. Bekar erkeklerin takılmasını istemem aksine. Ev benim, o evli demekte abartı geldi. Evli olunca ne oluyor kardeşi geliyor altı üstü. Gelin yemek yapacaktır, o misafiri ağırlayacaktır o zaman tabiki kadına söylenir eve gelineceği ama o yokken ne gerek var. Düşünüyoru eşimin kardeşleri ile yıllardır görüşmüyorum, ben yokken gelseler sen evlisin ev benim evin hanımı benim demem. Sonuçta benim olduğu kadar eşimin de evi orası. Ben yokken ağırlasın ailesi sonuçta. Bana ters bu düşünceler. Sen iyi kalpli bir insansın belli. Ben olsam kardeşime gelmeme nedenimi açıkça söyler mesajları atardım. Eşin yokken bir daha çağırma diye de eklerdim. Ayıklasın pirincin taşını. Ev benim demeyi görürdü.

Back