• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Geline bahsettiğiniz konuda tabi ki hak veriyorum hak vermediğim üzüldüğüm nokta bana karşı üslubu davranışı hoş değil. Ajitasyona ihtiyacım yok bu arada burdan bi yorumcu arkadasa.

Bana kimsenin haber verdiği yok demiş ya orada üzgün oluşu net anlaşılıyor.
Eşi bile söylememiş yani.
Ve bu tür konular eşler arasına maalesef ki sıkıntı sokar.
Daha ince düşünüp hareket etmek gerekir.

Ben asla evin hanımı olmayan bir yere girmem mesela. Daha önce böyle durumlar oldu ve gitmeyi ret ettim.
Hatta beş dakika içeri girmeyi kabul etmedim.
Yenge evi değildi ancak evin hanımı yoktu işte.

bır gorumce olarak yazıyorum
bazı seylerın usturubu vardır
mesela benım esım ben yokken eve kımseyı cagırmaz
bı bulusma gorusme ayarlayacaksa mutlaka benı de davet eder eger ben yoksam musaıt degılız bı arada olursak daha guzel olur benım hatuncan da sızlerı ozlemıstır gormek ıster der

herseyın bı usulu yordamı vardır

ben bı yere gıderken mesela abımlere gıderken gelınımızı ararım . cunku hazırlık yapacak olan o belkı musaıt degıl belkı gorusesı yok belkı huzursuz olacak... ınsan nezaket geregı evın hanımını aramalı ve boyle seyler hanımlar arasında hallolur . erkekler gorusme ayarladıysa kendı aralarında gorussunler ama eslı aılecek gorusme varken ozellıkle bırının olmadıgı tarıhe denk getırıp haber bıle vermeden bı anda sosyal medyadan duyurunca orda bı destur dersın

kızı dıs kapının mandalı yerıne koymak ev sahıbını bı hıc yerıne koymak aman o olmasa da olur demek hıc bı anlayısa sıgmaz... bu sebeple buyuk cogunluk gelın hanıma hak verdı

bı gorumce olarak konu sahıbının yaptıgına cok sasırdım ... abınızle evlı evet o sızın abınız ama esı de evı de aılesı de var . abınızı arada koymamanız yengenızı hıce saymamanız gerek ...

bırde konu sahıbesı ben hep abımı ararım hıc onu aramam demıssınız demekkı aranızda bı samımıyetde yok kız zaten mesafelıymıs bu durumlar yasanmasın dıye resmı duruyor bellıkı... bı ınsan resmı duruyorsa boyle seylerden hoslanmayacagını herkes bılır.

Dediklerinizde haklısınızdır buna lafım Yok ama o an abiyle program ayarlandıysa yengeyi ayrı aramaya gerek Yok. Siz de diyorsunuz eşim bana sorar diye. Abisi konuşacaktı, gelin de abiyle halledecekti çünkü konu sahibi bu denilen lafları kolay kolay unutmaz.

Konu sahibi şakalar yaparak ılımlı konuşmuş. Kendisi çok fevri cevaplar vermiş. Karşısında fevri bir görümce olsaydı konu çok daha farklı yerlere gelirdi.

Son olarak kimseye çamur atmayı sevmem lakin öyle yorumlar var ki kadın olarak ben gerçekten utandım. Belli bir ezikliği yaşayan insanlar gelip burada başkalarını suçluyor,aşağılıyor. Kendi kendimize yapıyoruz çoğu şeyi, erkeklere bile gerek kalmıyor.

Geline bahsettiğiniz konuda tabi ki hak veriyorum hak vermediğim üzüldüğüm nokta bana karşı üslubu davranışı hoş değil. Ajitasyona ihtiyacım yok bu arada burdan bi yorumcu arkadasa.

İnsanlar görgüsüzlüğe, saygısızlığa maruz kalmamak için de soğuk davranabilirler. Gelininiz de belki o yüzden size soğuk davranıyordu. Belki de dedi ki "o kadar soğuk davranmama rağmen bunları yapıyor, bari tepkimi tam olarak ortaya koyayım da bir daha yapmasın"

Son düzenleme:
Şaka gibi yorumlar. Haber vermesi gereken abi. Eşini arayıp kardeşim geliyor bizde kalacak bir kaç gün demesi gereken abi. Çünkü abi davet etmiş. ne var evin hanımı evde yokken kocanın ailesi gelip kalamaz ne demek mutfağı kullansın istediği gibi yemek yapsın ne var? Ne ayıp ya? Kocanız yokken eve kardeşinizi almayacak mısınız? Nedir bu kadınlardaki evim evim tutkusu? Gelinin haklı olduğu tek yer kocasının haber vermeyişi. Diğer şeyler teferruat. Bu kadar art niyetli olunmaz kimse sizin evinizi yemiyor. Sadece sizin değil karı kocanın evidir o. Adamlar ölsün mü köle mi aldınız kendinize esir kampı mı bi ev temizleyip iki kap yemek yapınca ne bu afra tafra yalnız yaşasanız ev temizlemeyecek mısınız? Taş mı kemirceksiniz? Bunları yapıyorsunuz diye ben yokken kayınvalidem yatılı değil oturmaya bile gelemez ne demek? Ay şoklardayım. Kocasına etsin sitemini gelin ama eve gelen misafire çemkirmek nedemek yahu? Görümce değilim.

O haklı ve çok mantikli aynen benim icimden gecen cevaplari vermis sana acik acik dürüstce bence mantiksizligi sen yapmışsın açık sözlüymüş bravooo sessizxe kusebilirdi de ben ce sen düşüncesizlik yaptigini acikla ve gönlünü al derim

Şaka gibi yorumlar. Haber vermesi gereken abi. Eşini arayıp kardeşim geliyor bizde kalacak bir kaç gün demesi gereken abi. Çünkü abi davet etmiş. ne var evin hanımı evde yokken kocanın ailesi gelip kalamaz ne demek mutfağı kullansın istediği gibi yemek yapsın ne var? Ne ayıp ya? Kocanız yokken eve kardeşinizi almayacak mısınız? Nedir bu kadınlardaki evim evim tutkusu? Gelinin haklı olduğu tek yer kocasının haber vermeyişi. Diğer şeyler teferruat. Bu kadar art niyetli olunmaz kimse sizin evinizi yemiyor. Sadece sizin değil karı kocanın evidir o. Adamlar ölsün mü köle mi aldınız kendinize esir kampı mı bi ev temizleyip iki kap yemek yapınca ne bu afra tafra yalnız yaşasanız ev temizlemeyecek mısınız? Taş mı kemirceksiniz? Bunları yapıyorsunuz diye ben yokken kayınvalidem yatılı değil oturmaya bile gelemez ne demek? Ay şoklardayım. Kocasına etsin sitemini gelin ama eve gelen misafire çemkirmek nedemek yahu? Görümce değilim.
Ama dikkat edersen gelinin tatile gidecegini hepsi biliyomus ve diyoki sitem ederken ben varken gelseniz daha iyi olurdu diyo sirasimi yani erkek erkeğe kalacaklardi diyo acil durumlar farkli ben yokken kalsın ailesi ama bu durum çok farkli sanki onun olmadigini firsat bilip arkasindan plan yapilmis gibi olmuş ve instagramdan ogreniyo olsa bile bu durum ona da aciklanmali o da korkuluk değil o evin kadini yani

Ayyy abimin/kardesimin evine giderken izin mi alcam diyenler size super bir onerim var.
Gidin kendi gorumcelerinize "Burasi abinin/kardesinin evi, istedigin gibi evimde at kosturabilirsin ben kimim ki" deyin.
Ha bekar misiniz, o zaman bol keseden sallamayin.

Gorumceler bile kabullenemiyormus baksaniza, yazik kayinvalideler bir de ne yapsin.
Amman bee evlensen bir dert, evlenmesen bir dert.

Eşın ne güzel abinle demekki iyi anlaşıyor plan yapıyorlar. Siz niye güzel ilişkilerini bozuyorsunuz? Neticede sen unutursun abin sonuçta affedersin ama esin kirilinca kolay kolay geçmez.
Mesajı okutmak ile hata etmişin. Bak gelininiz olayı sadece seninle çözüyor kimseyi dahil etmiyor.
Görünene göre kötü niyet yok düşünememişin o an . Belliki naifte birisin karşında öyle cevap alınca kötü hissetmişın. Talihsiz bi olay olmuş unutulur gider birdahakine daha dikkatli davranirsinjz sonucu da böyle olmaz.
Ben kendi adıma ben yokken benim tarafımdan biri bile kalsın istemem benim olmadığım evde ne yapacaklar en sevmediğim şeydir.
Bence sizde böyle düşünüyorsunuz. Mesaj yazma şekliniz çok samimi içten saniyorum o An basiretiniz bağlandi dusunemediniz gayet normal.
Zaman zaman hepimiz saçmalayabiliyoruz ve sonucunda toslayinca kizabiliyoruz insanī bir durum. Bana kalırsa hiç uzatmayin büyütmeyin olur böyle şeyler birbiriNizin huyunu suyunu böyle böyle öğreneceksiniz.
Zaten uzaksinizdà yüz göz de olmazsiniz size tafsiyem olaya asla éşlerinizi dahil etmeyin birdaha sonucunda yine ucu sana dokunur .

Ben geline hak verdim ben olsam bende çok sinirlenirdim ben yokken ewime nisafir ne alaka da geliyo daha uygun zaman bulamadı mı yani die düşünürdüm bu yaptığınız gelini hiçe saymak olmuş resmen kusura bakmayın düşüncesizlik etmişsiniz

Gelin haklı. Derdini de gayet kibar ve güzel bir şekilde anlatmış. Gelinin çok soğuk olduğundan dem vurmuşsunuz sürekli. İnsanlar fazla samimiyeti sevmeyebilir siz seviyorsunuz diye onun sevmemesini kabullenmeme şansınız yok. Keza kendi evine kendisi yokken misafir gelmesini hoş karşılamayabilir, siz hoş karşılıyorsunuz diye onun bu huyunu kabullenmeme şansınız da yok. Aslında insanlar kendi huylarını başkalarında göremeyince şok yaşamak yerine karşısındakini tanımaya çalışıp olduğu gibi kabul etse bunca sorun hiç yaşanmaz.
Herkes teklifsizce yapılan hareketleri hoş görecek diye bir durum yok. Ev insanın mahremiyetidir ayrıca evin kadını yokken kusura bakmayın o evde kimsenin işi yok.

Ay kiyamet koparcak ne var yaaa :) valla bizim millet siyirmis.. bakin ben kardesimin evine gitsem gelinimiz olmasa ortaligi bile toplarim bulasigini yikarim ne varsa yaparim.. ne kiymetli evleriniz var yahu.. osuruktan nem kapmak buna denir..cok istiyosa kocasini arayip hesap sorsun
YatKlarin da da siz yatın .ev karı kocanın kendine aittir. öyle olmasa herkes kaynanasiyla gorumceleritle aynı evde yaşamak ister.abisi evli bu ev ikisinin ama evin hanımı düzen oturttuğu için bu kadar rahat davranilmamasi gerekiyor

Bu arada abiyin eşini hakli bulsam da seni de takdir ettim abine belli etmemişsin kötü niyetli olsan hemen alınıp olayi baska yerden anlayip baska yerlere çekip abine şikayet ederdin bravooo eşine de bahsetme bence erkekler girmesin konuya hiç siz eskisi gibi olursunuz merak etme çünkü ikinizde art niyet yok...

Bu arada abiyin eşini hakli bulsam da seni de takdir ettim abine belli etmemişsin kötü niyetli olsan hemen alınıp olayi baska yerden anlayip baska yerlere çekip abine şikayet ederdin bravooo eşine de bahsetme bence erkekler girmesin konuya hiç siz eskisi gibi olursunuz merak etme çünkü ikinizde art niyet yok...
Yalnız eşine okutmuş mesajı o da abisini arayıp söylemiş.

Dediklerinizde haklısınızdır buna lafım Yok ama o an abiyle program ayarlandıysa yengeyi ayrı aramaya gerek Yok. Siz de diyorsunuz eşim bana sorar diye. Abisi konuşacaktı, gelin de abiyle halledecekti çünkü konu sahibi bu denilen lafları kolay kolay unutmaz.

Konu sahibi şakalar yaparak ılımlı konuşmuş. Kendisi çok fevri cevaplar vermiş. Karşısında fevri bir görümce olsaydı konu çok daha farklı yerlere gelirdi.

Son olarak kimseye çamur atmayı sevmem lakin öyle yorumlar var ki kadın olarak ben gerçekten utandım. Belli bir ezikliği yaşayan insanlar gelip burada başkalarını suçluyor,aşağılıyor. Kendi kendimize yapıyoruz çoğu şeyi, erkeklere bile gerek kalmıyor.

Açık konuşmak gerekirse bende onun gibi dvransaydim birbirimize karşı hiçbir kapımız suan açık olmazdı. Cunku bende asiri gergin bi insanim ozellikle tartismalarda cok parlarim. Hayatımda ilk defa kestirip atmamaya çalışıyorum nihayetinde abimin eşi yüzyüze bakicaz başta abim e ayıp olur.

Back