Soğuk bir eş.Fikirlerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamamen aynı durum.İnsanları olduğı gibi kabul etmek gerek demek ki..

Benim esimde boyle 7 yillik evliyiz degismedi ama beni cok sevdiginden eminim onlarda yapilari oyle bu sevmedigi anlamina gelmiyor. 5 sevgi dili gercekten guzel bir kitap okuyun insanlarin sevgisini ifade etme sekilleri bambaska

Yine sana katılmıyorum maalesef insanların davranışlarına ve kişiliklerinde yetiştirilme tarzı çocukluğu ve meslekleri gördükleri çok önemli. Tabii ki de eşlerimizi savunmuyoruz keşke daha ilgili ve sevecen olsalar hiç de aklamıyorum hatta gereken eleştiri kendim yapıyorum kendisine de arkasından da. Ben onu bu şekilde olduğu gibi kabul ediyorum artık çünkü beni sevdiğini gerçekten biliyorum Her anlamda çok merhametli dürüst ve namusludur bir gün olsun başka bir kadınla mesajlaşmasını ya da göz ucuyla başka bir kadına baktığını görmedim şükürler olsun. Varsın benim kadar öpüp sarılmasın kalbi ile sevsin kimseyi değiştiremiyoruz maalesef

Benim esimde boyle 7 yillik evliyiz degismedi ama beni cok sevdiginden eminim onlarda yapilari oyle bu sevmedigi anlamina gelmiyor. 5 sevgi dili gercekten guzel bir kitap okuyun insanlarin sevgisini ifade etme sekilleri bambaska
Ben de sevdiğini düsünüyorum yaptığı fedakarlıklardan,sürekli annem babam gibi beni düşünmesinden,gece uyanıp uyanıp üzerimi örtmesinden..ne biliyim üstümü örteceğine sarılsa daha cok mutlu olurum sanki yasamadan bilemiyorum.Kitabı muhakkak okuyacağım..aynı durumu yasayanları görmek ve sevildiklerini görmek bana gercekten iyi geldi..

Yetiştiği kültürel cevre,coğrafya benimle bambaşka,bastırılarak büyümüşler.Bizler gibi acık sekilde yetişmemişler bunları da düsünüyorum..Yetişme,tarzı kültür farkı vs diye..

Tamaamen bununla alakali. Benim babam cok daha rahat bir ailede buyumus, annem de muhafazakar bir cevrede büyümüş ve kendisi de tutucu bir insan ama yine de kadin erkek iliskilerinin boyle yürüdüğüne inanan, daha açık fikirli insanlar, toplum icinde bile el ele diz dize yaşarlar. Evde zaten yapış yapis sgzgavavs Biz oyle gördük yani.
Eşim ama daha kapali bi toplumda büyümüş. Eşlerin birbirini sevmedigi evliligin düpedüz görev, kadinin köle oldugu kara cahil bi toplulukta. Bırakın teması karilar kocalar konusmuyor dogru duzgun onlarin memleketinde benim gördüğüm kadariyla.
Esim de temasa o kadar yatkin degildi. Cunku bildigi alistigi bir sey degil. Cocuklukta cok işleniyor insanın kafasina boyle seyler. Zamanla biraz daha alıştı. Daha rahat artik. Biraz da bu ayni zamanda cok yakin arkadas olmamizdan sanirim. Ama hala toplum icinde cok rahat degildir esim mesela. Ona da alışır belki bilmiyorum. Ama tek sebep kultur farki bence. Baska probleminiz yoksa kafaya takmayin bunu. Siz temas kurun, elleyin , taciz edin afafsvs Zamanla alışır

yalnız değilsin, benim kocam da böyle maalesef hiç temasla işi yok... bi temas olacaksa da tam temas eder ancak öyle öyle dokunayım, sarılayım, öpeyim hiç işi olmaz. ben de çok dert ediyorum bunu, insan öpülüp koklanmak bi sevgi göstergesi bi şey istiyor... sevildiğini bilmek yeterli gelmiyor hissetmek de istiyorsun. ben sevildiğimi biliyorum mesela, bazen o kadar uç noktada kötü davranır öyle kavgalar çıkarırım ki kaybedeceğini düşünüp ağladığı olur. ama yine de yapamıyor. çok duygusal cümleler de kuramaz. oturup bir gün tane tane anlattım bak biz karı kocayız arkadaş gibi sürekli davranma bana ne bileyim iki güzel söz söyle bi şey yap yani ne bileyim vıdı vıdı konuştum konuştum ve bana çaresizce bakıp verdiği cevap: "sence ben şu an duygularımı ifade edebilecek miyim yani ben senin kadar konuşamıyorum ki:/" kafamı taşlara vuracaktım. bir dediğimi iki etmez, beğenildiğimi bilirim ancak ne yazık ki bazı şeyler olmayınca olmuyor ve çaresi de yok. sevildiğimi biliyorum, güven içindeyim, bundan başka sorunum da yok deyip gülü sevip dikenine katlanıyorum işte.

Hdhshshshsh taciz ediyorum zaten cünkü seviyorum,beğeniyorum genciz neden dokunmadan yasayalım birbirimize taciz etmeye de devam edeceğim belki alısır zamanla.Ben de acık görüslü,muhafazakar olmayan bir ailede büyüdüm babam erkek arkadaslarımı bildi,tanıstı eşimle de tanıstığımızın ertesi günü babamla tanısmaya götürmüstüm ki evleneceğimizden de haberi yoktu:) sanırım böyle ailelerde büyüdüğümüz icin hepten farklo geliyor bu durumlar.
Bu arada eşlerimizin memleket aynı olabilir ve biz bir de orada yaşıyoruz

Tamamen aynı seyleri yasıyoruz..Karsıma alıp konustuğumda ben bilemiyorum ki ne biliyim vs gibi cevaplar.Bazen de espriye vurup kendini sevimli yapıp yırtmaya çalışıyor.
Ben de sevildğimden eminim buna emin olmasam sanırım sorunlar cok daha farklı olurdu benim acımdan ama yine de bazen düsünüyorum gercekten seven birinin icinden gelir heralde dokunmak öpmek vs.
Ama değilmiş demek ki..Ben de kendimi onun yanında güvende ve huzurlu hissediyorum evet fiziksel bağlılık olarak cok eksik ama aynı sekilde gülü seven dikenine katlanır hesabı..
Konuyu bunu yasayan baskalaro var mı?Nasıl ilerledi,normal mi gibi sorularıma cevap aramak icin actım.
Yalnız değilmism aynı durumda cevap veren coğu kadın da mutlu ve eşlerinin sevgisinden emin.
Bunları bilmek büyük ölcüde beni rahatlattı ve bakım acımı değiştirdi..

Herkesin mizacı farklıdır. Annem babam bizi aşırı öperek severek büyüttü. Ben lise sondayken babam sokakta beni kucağına almaya çalışırdı. O kadar ilgisini sevgisini dokunarak ifade eden ailede büyüdüm. Ama ben hoşlanmıyorum. Benim için sevgi anlayış demek. Eşime de günlük hayatta gidip sırnaştığım olmamıştır. Eşim tam tersi dokunur şaka yapar ama rahatsız oluyorum bu durumdan. Kızım 2.5 yaşında o da benim gibi. Küçücük çocuk birinin onu opmesine ona dokunmasına o kadar sinir oluyor ki. 1 yaşından sonra biz bile düzgün opemedik onu anlıyorum da. Bende öyleyim. Eşinizi öyle kabul edin. Kültürden ayrı mizaç bu.

Es memleketinde yaşayarak en buyuk hatayi yapmissin ya. Benim adam oraya 3-5 günlük gidince bile onlarin yargilamalari laflarindan boguldugumuz icin bi garip hallere giriyor. Yasadigimiz yerde şort giyiyor mesela, benim memleketimde de giyiyor, kendi memleketinde giymiyor yani demek istedigim, boyle olmasina sebep olan kültürün icinde oldugu surece degismesi daha zor. Uzaklassaniz daha rahat edersiniz

Adam başından beri böyleymiş bilerek evlenmişsin.
Bende mıç mıç dokunmaktan hoşlanmam.
Sabah uykudayken öpülmesi bile sinirlerimi bozar uykum kaçıyor diye :)

Ama evladıma öyle değilim nedense onunla öpüşüp koklaşırız :)

Sorun etme bence eşinin karakteri böyle seni sevmediği anlamına gelmiyor bu emin ol

Siz sorun olarak görüyorsunuz ama adam öyle görmüyor yapısı bu. Hep böyleymiş evlenince karakter mi değiştirmeli? Olduğu gibi kabul etmediniz mi niye değiştirmeye çalışıyorsunuz? O sizi değiştirmeye çalışsa tepki göstermez misiniz? Tamam insan sevdiğine sarılmak öpmek dokunmak istiyor, bu iyi bir şey tabii ama yapmayana da zorla yaptırılmaz ki.

Canım benimkide aynı.17 sene olacak evliliğimiz.hiç bişey değişmiyo konuştum kaç kere ama sanırım tarzları böyle.evin içinde bana namahremi gibi dokunmaz bana öpmez sarılmaz.öyle gider o bacım.umutsuz vaka bunlar

X kuşagi temas kurmadan buyutmuslerdir çocuklarıni geneli böyledir. Karadeniz'de o kuşak erkekleri temas hiç kurmazlar mesafeli dururlar.sevgisini fedakarlık yaparak gösterirler mesela Ege genelinde böyle değildir. Onlarin çocukları ile ilişkileri daha yakındır. Bölgesel farklılıklar elbette var. Hatta bizler çocukları uykuda sevinki simarmasin denen çocuklarız. İnsanlar da ebeveynleri ile olan ilişkilerini kendi evliliklerini yansıtırlar. Siz temas kurmasini sevgi olarak değilde kendinizi daha güvenli hissetmenizden dolayı istediğinizi söyleseniz belki farklı düşünür.

Ben de temas sevmem çok rahatsız olurum çocuklarım hariç başka bir problem yoksa mizaç deyip geçin bunun için evliliğinizi yıpratmayın

Kesinlikle aile yetiştiriliş tarzı kültür bunların çok etkisi var kişiliğin olusmasinda.Tam da anlattığın gibi bir eşle evliyim konu sahibi.22 yılı devirdik yaşlarımız 47 oldu değismedi.Ama ben sevgisinden emin oldugum için kabullendim.Ha tacizlerime son verdim mi asla Hala şap diye öperim gece yatakta ayaklarımı ısıt diye sırnaşırım.Herkes bildiği ve hissettiği gibi sevsin.Yeter ki sevsin de...

Evlenmeden önce de böyleymiş eşiniz. Bir anda olmamış. Bu mesele sizin için boşamayi düşündürecek kadar önemliyse niye evlendiniz?

Herkes demiş ama zaten evvelden böyleymiş. Değişmemiş ki size karşı. Yerinizde olsam hiç problem etmem. Al adamın elini eline, nerede gezmesini istiyorsan gezdir :) Sonrasını o getirir zaten :) Haydar Dümene döndük :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…