Soğuk bir eş.Fikirlerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Temas etmeyi çok seven erkekler de var.hatta kadınlardan daha çok seven erkekler de var.ben kadın erkek değil kişilik özelliği olduğunu düşünüyorum.biz kadınlar yazmışsınız ya ona istinaden yazdım.bence hicbir meselede kadınlar şöyle erkekle böyle denmemeli.bakıyorsun tersi örnek de çok fazla.koskoca kişilerin davranışlarının hâlâ psikologlar gibi aileye, yetiştirilmeye gore yorumlanmasını da abes ve fazla iyi niyetli buluyorum.adam gelmiş 35 yaşına.hala mı aile, yetiştirilme yani kendinin ne isteyip istemediğini, neyin yetiştirilmeden neyin kendi içinden olduğunu da bir zahmet analiz etsin koskoca insanlar.ona göre davranışlarını şekillendirsin.bizle ilgili sıkıntılarda maşallah kimse kadıncağizı öyle yetiştirmişlerdir ne yapsın falan demiyor.kazık ladar kadın deniyor.biz neden erkeklere anne şefkatiyle yaklasıp, çocukluğuna falan inme ihtiyacı hissediyoruz garip doğrusu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevginin 5 Dili isimli bir kitap var.
Onu okumanizi tavsiye ederim.
Hatta bu mesajı okuyan herkesin okumasını tavsiye ederim.
Herkesin sevgi gosteris şeklinin aynı olmadığını göreceksiniz.
Kimininki temas, kimi söz ile, kimi davranış ile....
Sizde kendi sevgi dilinizi ve eşinizin sevgi dili i kesfedersiniz bu kitapla.
Ve bu farklılıklara saygı duymayı ogreneceksiniz

Malasef bizde aynıyız eşim asker belki meslek icabıdır diyorum ama çok ciddi ve soğuk. Köyde büyümüşler anne babasi hala yan yana bile oturmaz. Eşimde sadece bir yerden giderken veya eve geldiğinde öper başka türlü durduk yere öpeyim elini tutuyum güzel bir laf edeyim demez . Yattigimizda ben sarılırım ben öperim oda karşılık verir ama asla aklına kendi getirmez . Malasef kişilik meselesi sanırım

Meslek icabı değil.benim de asker sevgilim olmuştu.adam çatışmadan çıkar yanıma gelir dünyanın en sevecen, en şefkatli adamı olurdu.kızlar kısaca bahane üstüne bahane üretmeyin.ne yetiştirilme tarzıyla ne meslekle bir ilgisi yok bu işin. Hatalı davranışlara kilıf uydurup adamları aklama konusunda üstümüze yok valla.hem banane kazık kadar adamın aile tarzından.biriniz de kral çıplak deyin açık açık.

Öncelikle tesekkür ederim cevap verdiğiniz icin..Benim de temasın,yakınlığın üst seviyede olduğu bir iliskim oldu zamanında,mesela orada da bu fedakarlığı bu güveni,huzuru bulamadım..Su an eşimle kendimi güvende hissediyorum ama düsünüyorum fiziksel temas ve icinden gelmemesi de benim icin büyük bir eksik..
Hamile kalma konusuna gelince ben isteyerek ve cabalayarak hamile kaldım.Hamile kalmadan önceden de eksileri artıları tartarak karar verdim.Cocukları aşırı cok seviyorum cocuk sahibi olmak istedim her zaman.Maddi imkanları,evliliğimizi,nasıl bir baba olacağını,cocuğun ev ortamındaki huzurunun her seyi düsünerek karar verdim hamiliğe planladıktan 2 ay sonra hamile kaldım..Yani hamile kaldıktan sonra aklım basıma gelmedi..
Fakat düsündüğüm nokta bu fiziksel temas konusu gittikce kötülesir mi?Evlilik birliğinin bozulmasına kadsr gider mi?
Ben kabullenirsem gitmez cünkü karsımdaki insan hayata karsı genel olarak doğru biri..
Ama mesele bu eksikliği tolare edebilecek miyim veya onu alıştırabilecek miyim?
yukarıda sarilimoncuk adlı arkadasın eşinin yıllar icinde bu sevgi diline alışması gibi ve gercekten onun yorumunda kendimi buldum ve bana umut ve ışık oldu,konuyu buraya açmamın amacı da,yaşayan insanlardan görüş ve tavsiye almaktı..
Yetiştirilme tarzına gelince ben dediğiniz gibi bir anne babayla büyümedim,muhafazakar bir aile değiliz.
Birbirlerine hep sıcaklardı annem babam ki hala öyleler o çekim ve sevgi hala hissediliypr aralarında..
Belki hep öyle gördüm o yüzdrn beklentim bu yönde oldu..
Eşimin ailesini de gözlemleme fırsatım cok oldu..Fazlasıyla ataerkil bir ev.Baba sevgisini gösterememiş ve simdi bunun pişmanlığını yaşıyor oğluna bakıp...Bunu babayla da paylastım anlattım evet kültürel olarwk farklılıklar cok ama anlayıslı bir adam..
Adamın cevabı kızım sabret onlar böyle baskılanarak yetistiler ve bu bizim hatamız oldu.Adam diyor ki biz babamızın yanında cocuğumuzı kucağımıza alamazdık ayıptı diyor mesela…Değiştirmek senin elinde diye konustık.Ben de hayatı evlendikten sonra gördüm cocuk yasta evlendik diyor..Ben de isterim oğlum eşinin bir elini tutsun yanımızda bir mutluluğunu görelim diye , babanın düşünce tarzı da cok destekleyici oldu.
Yani yetiştirilme tarzıyla bağlantılı olmadığı konusuna katılmıyorum..sevgiler

Eşinizin sizi sevmediğini düşünmüyorum. Belli ki sevgisini ifade etme şekli sizinkinden farklı. Kültürel olarak ve yetiştiği ailenin/çevrenin de etkisi olabilir, karakter özelliği de olabilir; biliyorsunuz bazı insanlar soğuk mizaçlıdır daha mesafelidir. Bazı aileler var yanında çocuğunu bile sevemezsin, ayıp karşılanabiliyor veya annesiyle babasının birbiriyle ilişkisi bu şekilde olduğu için o da gördüğünü uyguluyordur. Canınızı sıkmayın, daha yeni evlisiniz; siz bildiğiniz yoldan devam edin, zamanla o da size belki de uyum sağlar. Cinsellik olarak haftada üç kere gayet iyi, hamilelik olmasa da ilerleyen dönemlerde çalışan insanlar haftada bir ikiye düşürüyor cinselliği. Peki af buyurun özel olacak ama baş başayken sizi arzuladığını nasıl belli ediyor? Hep siz mi tensel olarak temasta bulunup onu davet ediyorsunuz?

Valla ben aklama cabasında değilim bu eksiği de beni fazlasıyla rahatsız ediyor ama dediğim gibi insani yönleri,olumlu tarafları da cok ağır basıyor doğruya doğru tek yanlısını görmedim ki iftira atayım..Su an derdim bunu yaşayan insanlar var mı evlilikte bunu görmek?
Yasayanlardan tavsiye dinlemek..Evlilik karmasık bir sey çözülmesi zor..Dört dörtlük olan da yok sanırım..Tekrar söylüyorım yetişme tarzının,karakterinin olusurken etkisi olduğuna eminim insanların.
O konuda size katılamıyorum sadece..

Tıpkı benim arada kaldığım durumu yaşamışsın.ben de bana temas etmeyen adama karşı içimde dolup taşan bir sevgi, huzur vardı ki sorma.hayatımda bu kadarını yaşamamıştım.onun evindeki yatağa yattıgım zaman dünyanın en huzurlu dingin insanı oluyordum.ama gel gör ki temas sorunu vardı.biz de cinsellik sorunu da vardı.hiç olmuyor değildi ama hissediliyordu zamanla azalacağı.tutku eksikliği vardı.şöyle.günlerce ayrı kaldıktan sonra için şehvetle dolar kapıdan girer girmez sevişmeye başlarsın ya o durum olmuyordu.ya da özlediğini belli eden mesajlar atarsın.yine dediğin gibi temas bağımlısı ve cinsellikte çok iyi olan sevgilimde de çok tereddütler yaşadım arada kaldım.ne yapacağıma bir türlü karar veremiyordum.dediğin gibi o huzur ve mutluluk hissini onda bulamıyordum.tam bir çıkmazdaydım yani.zor kararlar bunlar gerçekten.

Merhaba öncelikle cevapladığınız icin tesekkür ederim..
Dediğiniz gibi düsünüyorum ama bazen arada kalıyorum.
Sorunuza gelince cinsellik konusunda arzuladığında elimden tutup yatakodasına götürüyor,işte espriler yapıyor o konuda utana utana espriye vurarak ifade etmeye calısıyor ama bir sekilde baslatıyor ilişkiyi arzuladığında.
Yorumunuzu merak ediyorum buna

İşin özü bence baslı baslına evlilik cok zor bir karar..
Ve sanimiyetimle söylüyorum isteyerek ve severek bir evlilik yapmama rağmen,büyük sorunlarım da olmamasına rağmen, kimseye de evliliği tavsiye edemem..

Onca doğrunun yanında, böyle küçük bir yanlış (ki çoğu kadına göre yanlış bile değil, çünkü her insan sevgisini farklı gösterir) göze batmaz diye düşünüyorum.

Bana kalsa ben de evlenmem ama karşı taraftan çok ısrar gelirse ne yaparım bilmiyorum.bana kalsa 2,3 günde bir görüşüp hem duygusallığı hem cinselliği dinamik tutmak daha mantıklı geliyor bana.eee tabi çocuk yapacaksan mecbur evleneceksin.

Eleştirilere acık biriyim..haklısınız iyi bir eş olduğunu ben de ifade ettim.Hayalini kurduğum eş var mı yok mu bilemem ama kusursuz evlilik yok buna eminim..Maksadım tamamen aynı durumu yaşayan kadınlardan tavsiye almak ve paylasım yapmak..Dediğiniz gibi size göre dert olmayan bir sey bambaska bir sehirde ve kültürde tek basıma olduğum icin bana göre bir dert,dert cok doğru bir tavir değil belki,evlilik icinde bir sorun diyelim..

Kitabı okuyacağım tavsiye icin tesekkür ederim

Önemli bir sorun valla.ben de yaşamıştım.temas ihtiyacın karşılanmadıgı için sürekli kavga çıkıyor.

Yine de mücadele vermeye devam edeceğim.
Bu sevgi diline alısır mı alısmaz mı onu bilemiyorum.Ama kendim icin,mutlu olmak icin denemeye değer diye düsünüyorum.Bence sizin icin de öyle

Benim eşim de belli bir süre köyde büyümüş.Ataerkil bir aile ve toplum,fazlasıyla muhafazakar bir sehir.Bence bunların etkisi cok fazla karakterin ve alıskanlıkların oluşmasında.
Benim eşim de ben yaptığımda rahatsız değil karsılık veriyor,zaten rahatsız olduğunu hissetsem devam etmem ve gercekten büyük bir sorun olduğunu düsünüyorum,sevgi eksikliği gibi.Sizin durumunuzla aynı yani..Belki zamanla bu sevgi diline alışır belki de hep böyle gider.İçgüdüsel olarwk icinden gelmez.
Sizin kac sene oldu? Ve her zaman cabaladınız mı yakın olmak icin?fikir olması acısından soruyorum

Biz 4 senedir evliyiz çabaladım tabi ama 1 hafta istediğim gibi olursa diğer hafta unutuyor . Yada ben temas bağımlılsiym bilemiyorum ki kimde sorun . Yani bir yere giderken veya geldiğinde sarılıp öpüyoruz ama durduk yere olmiyor açıkcasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…