Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Can kızlar
Soğan kürü ve testere dişlisini 15 gün tamamlamış bulunuyorum. Şimdi regl gününü beklemeye başladım bakalım inşallah güzel sonuç alırım. Bol bol dua edelim birbirimize. Bu ay olumlu sonuç alamazsam hsg çektirip tekrar yapmayı düşünüyorum soğan kürünü.

Birde komik bişey söyleyeyim. Eşime ev alalım soğan ekmek yemeye raziyim diyordum aldık çok şükür benim ki sözünü tutuyor bol bol soğan yiyor diyor

Evet yaa cok pahali. Dedigin gibi siviyi verdijce sanci da geliyor abla. Yaa aslnda hani hareket edebilme olasiligimis olsa belki o kadar mahfetmicek bizi. Ama film cekilecegi icin ne ayaklari ne o bolgeyi oynatamiyoruz o pozisyonu hic bozmamak gerekiyor ya o yuzden skntiya giriyoruz. Bende dehset adet sancm vardr bacaklarimi karnima cekmeden asla oturamam. Amaan beee dayandik iste bi sekilde. Darisi senin basina ama agri kismi degil tabiki hemen cekilsin bitsin:KK200:
Hakikaten pahalıymıs ben 350ye çektırdim gecen ay hemde ağrısız

Kuzum sen 3 saat doğum sancısını çektiysen inan bana bu ondan ağır olamaz üstesinden gelirsin. Hem biz kadınlar gerçekten de çok güçlüyüz. Başımıza gelmeden dayanılmayacak gibi görünen şeylerde bile başımıza gelince üstesinden geliyoruz.

Ben normal doğum yaptım 5 saat sancı çekmiştim. Tabi içimden kendime çok söylendim sen misin normal doğum isteyen sezeryan olsaydı diye. Ama sonra geçince yine olsa yine normal isterim dedim. Sonrasında kürtajı internetten 5 dk işlem hemen geçiyor diye okudum hep ama benim öncesinde hapla düşük yaptırdılar 10 saat bildiğin suni sancı gibi sancı çektim sonra kürtaja alındım. O anda dayanılmıcak gibi oluyor ama yine dayanıyorsun. Hatta kürtaj anestezili olacaktı dedim bende bu kadar sancıyı çektikten sonra canlı canlı bile kürtaj olurum ne olacak ki bu sancının yanında dedim.

Seninki de tabi ki biraz acısı olacak o an belki canın çok yanacak ama sonra geçecek. Sen o esnada olumlu şeyler düşün bebişinle aranızdan bir engel kalkıyormuş da sen bebişine yakında kavuşacağını düşün ona odaklan.
Yaaaa kıyamam sana canım benim, çok çok geçmiş olsun.
Allah'ım işte derdini verdiyse dermanını da veriyor.
Çok şükür atlattın artık kuzum, darısı bu meleğinin başına inşallah; Allah bir avazda kolaycacık doğumlar nasip etsin.
Benim sonum maalesef sezeryanle bitti, burda daha önce anlatmıştım, çok riskli bir doğum olmuştu.
Plesanta, doğumun olacağı gün erken ayrılmıştı:KK43: Verilmiş sadakamız vardı bizim de gerçekten, Allah çok büyük:dua:
Dediğim gibi tatlım, iyi düşünmeye gayret ediyorum, bir şekilde olacak artık, ok yaydan çıktı bi kere:KK66:

Gayet iyi olmuş canım, halletmene sevindim, geriye bir tek diğer muayanen kaldı; onu da kolayca geçiverirsin inşallah:dua:
Tiroitler için maalesef canım bir gebelikte başına geldi mi diğerlerinde de aynı durumla karşılıyorsun, ama o ilacı kullanmak bebeğe asla tabi ki zararlı değil ne de olsa, aksine zeka gelişimini destekliyormuş. Benim doktorum aynı zamanda o hastanenin başhekimiydi, o zamanlar çok güzel bilgiler vermişti. Aklımda hiç soru işareti kalmamıştı.
Sana da tekrar bir önceki gebeliğinde olduğu gibi şifa olsun canım:KK39:
Bu bebişler yok mu bu bebişler bizim vücudumuza resmen ortak oluyorlar, bildiğin tüketiyorlar analarını heheheh:KK70:
Minicikler ama depolarımızı ele geçiriyorlar:-)
İnşallah canım bakalım bana da bu hafta cumartesi gelmez yani, düşün düşün artık:KK57:
Aklımdan çıkmıyor dünden beri, acaba nasıl olacak nasıl hissedeceğim, nasıl geçecek, bişey çıkar mı?:ukala:
Kafamda deli sorular modundayım yani anlayacağın:confused:

Günaydın kuzum :KK200::KK37:

Bak bunu duyduğum süper oldu ilacın bebeğe zararı olmadığını biliyordum ama zeka gelişimine katkı sağlaması süper oldu. Teşekkür ederim kuzu bilgi için.

Bebişler sağolsun anneden çekiyorlar kuzum herşeyi biz de zannedermişiz ki aman bebeğimin bişeyi eksik kalırmı bu vitaminler yeterli mi aslında hamileyken aldığımız vitaminler tamamen kendimize folik asit hariç. Çünkü bebek anneye yeter mi ikimize yeter mi diye bakmıyor depolardan dediğin gibi ihtiyacı olanı alıyor sağolsun kuzucuklar. Onlar analarını hep sömürmeye devam ediyorlar zaten kuzum sağ olsunlar sağlıklı olsunlar da anneleri de zaten seve seve ömür harcıyorlar onlara.:anne::KK200::nazar:

Oyyy kuzum kıyamam sana heyecan bi yandan endişe bi yandan dediğin gibi zor olacak cumartesiyi beklemek sana. Ama merak etme kuzu Allah'ın izniyle çok güzel ilerleyecek herşey hsg den de güzel olumlu sonuçlar çıkacak inşallah. :dua::KK200::nazar:

Desene bu cumartesi yine sendeyiz bizde hayırlı haberlerle bize geleceksin inşallah kuzum takipteyim seni :KK19::KK200:

Yaaaa kıyamam sana canım benim, çok çok geçmiş olsun.
Allah'ım işte derdini verdiyse dermanını da veriyor.
Çok şükür atlattın artık kuzum, darısı bu meleğinin başına inşallah; Allah bir avazda kolaycacık doğumlar nasip etsin.
Benim sonum maalesef sezeryanle bitti, burda daha önce anlatmıştım, çok riskli bir doğum olmuştu.
Plesanta, doğumun olacağı gün erken ayrılmıştı:KK43: Verilmiş sadakamız vardı bizim de gerçekten, Allah çok büyük:dua:
Dediğim gibi tatlım, iyi düşünmeye gayret ediyorum, bir şekilde olacak artık, ok yaydan çıktı bi kere:KK66:

Sağol bitanem çok şükür geldi geçti. Herşey bir sınav. Ne demişler hem "BEKLENEN GÜN GELECEKSE, ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR." tam bizlik bir söz gerçekten de.

Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin kolay doğumlarla onlara kavuştursun inşallah kuzum.
Evet kuzum hatırlıyorum doğum hikayeni hatta tekrarlar mı diye korkmuştun bi aralar neyse ki doktorun senin içini rahatlatmıştı. Aynen öyle bitanem verilmiş sadakanız varmış Rabbim seni de güzel kızçeni de korumuş çok şükür.

En güzeli bitanem iyi düşün her zaman biz olumsuzu düşünmeyelim ki hayatımıza çağrıştırmayalım. Rabbim sana da doktorunu vesile kıldı ve yeni bir yol gösterdi emin ol hiç biri tesadüf değil. Hepsi kaderimizin işlenmiş bir parçası.

Yaa korkma gozunu korkutmak icin anlatmadim bunlari benimkinin lekelenme gunu biraz uzun surdu bide oyle kan felan degildi bildigin lekelenmeydi. Ayrica ben ped felan kullanmadim akmadi birsey iceride mi kaldi kii:KK48:
Fazla zedelendim galibaa:halay::halay:
Sende cektir filmi paso yat agrin yoksa bile var de biraz naz yap. Benim naz yapcak kocam yoktu o yuzden hic naz yapmadim:KK48:
ehehehh:KK45::KK48: yok canım sanmam öyle bişey olduğunu, herkeste akıntı ya da kanama olacak bir kaide yokmuş zaten; okuduğum kadarıyla herhalde olması ihtimaline karşılık yanınıza ped alın felan diye yazıyordu
Maalesef yoktu olsa çok acimazdi canım doktor fobisi oluştu bu yüzden
Kadın olmak gerçekten zahmetli, muayenelerimiz maalesef böyle hassas işte:KK43:
Dayimin kizida pcolu canim o hacamat yaptirmis suan hamile. Bana en yakin ornek o suanda. Hacamatin her seye faydasi var kabataslak soylemek gerekirse vucuttaki pis kan aktigi icin hucreler yenileniyor
Aaa ilk kez duydum ya, çok şaşırdım. Umarım sana da şifa olur canım:KK39:
Bu arada ben normal dogum yaptim dogurdugumda o rahatlamayi öldümde kurtuldum zannettim :halay:. Yalvarmistim oysaki sezeryana alin artik diye :KK48:
Ayy canım bende çok ama çok istekliydim normal doğuma; hem fizyolojik olarak hem ruhsal olarak, herşey son güne kadar mükemmel gitti ama doğumun olduğu gün terslik oldu acil sezeryan olmak zorunda kaldım.
Sonrası çok zor sezeryanın işte 10 gün sonra ayaklanmaya başladım tam anlamıyla, çok bakım istiyor cidden doğum sonrası.
Boşver en iyisi her zaman normal doğum canım, ben sezeryane alınana kadar 3 saat kadar 1 dk da gelen sancı çektim...
Aman Allah'ım, bir de o esnada nst'ye bağlıydım harekette edemiyordum iyice kasılıyordum hatırladım da yine içim fena oldu:cry::KK17:

Çok sağol canım benim yazdığın için.. Ben soğan kürüne istikrarla devam ederimm inciri de ara öğünde yaparım öyle de olur. Nar suyu rahim duvarında kalınlaşma yaparmış, tutunmayı sağlarmış onu da günde 1 bardak içmeye çalışsam olur galiba. Tedbir bizden, takdir Allahtan. Rabbim bu sitede yer alan tüm hastalara şifa, anne olmak isteyen herkese annelik nasip etsin hayırlarla.

Amin canım Rabbim bütün isteyen hakeden herkese anneliği nasip etsin inşallah.

Sen kürlerini yap inşallah sana hepsi şifa olur vesile olurlar. :dua:

Can kızlar
Soğan kürü ve testere dişlisini 15 gün tamamlamış bulunuyorum. Şimdi regl gününü beklemeye başladım bakalım inşallah güzel sonuç alırım. Bol bol dua edelim birbirimize. Bu ay olumlu sonuç alamazsam hsg çektirip tekrar yapmayı düşünüyorum soğan kürünü.

Birde komik bişey söyleyeyim. Eşime ev alalım soğan ekmek yemeye raziyim diyordum aldık çok şükür benim ki sözünü tutuyor bol bol soğan yiyor diyor
Günaydın, gözünüz aydın ne güzel tamamlamışsınız.
Bende bu cumartesi hsg çektireceğim, çok heyecanlıyım:KK17:
Soğan espirisine çok güldüm, tam yerine denk gelmiş:KK70:

Yaa korkma gozunu korkutmak icin anlatmadim bunlari benimkinin lekelenme gunu biraz uzun surdu bide oyle kan felan degildi bildigin lekelenmeydi. Ayrica ben ped felan kullanmadim akmadi birsey iceride mi kaldi kii:KK48:
Fazla zedelendim galibaa:halay::halay:
Sende cektir filmi paso yat agrin yoksa bile var de biraz naz yap. Benim naz yapcak kocam yoktu o yuzden hic naz yapmadim:KK48:

Oyy kuzum benim kıyamam neler yaşadı tek başına naz yapacak kocası da uzaktaydı. Sen çok güçlü çok dirençlisin canım benim. Rabbim bu çabalarının emeklerinin karşılığını sana verecektir hiç şüphen olmasın.

Can kızlar

Ohh ne güzel afiyet şifa olsun inşallah. Beklenen adet gelmesin yerine minnak bebişler gelsin inşallah.

Eşin lafı gediğine koymuş gerçekten. :KK70: Eyy soğan sen evlere girdin gireli kadınlar ilk defa bu kadar kadrini kıymetini bilmiştir herhalde. Önceden olsa alt tarafı soğandın yemeklere konan. Oysa şimdi mucizevi bir besin kaynağı oldun . :KK73:

Sağol bitanem çok şükür geldi geçti. Herşey bir sınav. Ne demişler hem "BEKLENEN GÜN GELECEKSE, ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR." tam bizlik bir söz gerçekten de.

Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin kolay doğumlarla onlara kavuştursun inşallah kuzum.
Evet kuzum hatırlıyorum doğum hikayeni hatta tekrarlar mı diye korkmuştun bi aralar neyse ki doktorun senin içini rahatlatmıştı. Aynen öyle bitanem verilmiş sadakanız varmış Rabbim seni de güzel kızçeni de korumuş çok şükür.

En güzeli bitanem iyi düşün her zaman biz olumsuzu düşünmeyelim ki hayatımıza çağrıştırmayalım. Rabbim sana da doktorunu vesile kıldı ve yeni bir yol gösterdi emin ol hiç biri tesadüf değil. Hepsi kaderimizin işlenmiş bir parçası.
Güzelimm:KK200: sen zaten sınavını geçmişsin, mükafatını da aldın.
Sana en güzel hediyeyi verdi tekrar sağlıklı ve hayırlısıyla nasip etti Allah:dua: Ne gelirse Allah'tan; her şerde bir hayır var neticede, hayat bunu öğretiyor bize ister istemez.
Önemli olan sağlıklı olmamız, valla hiç bir şeyde gözüm yok.
Sağlığım olmadıktan sonra neye yarar zaten, ben hep öyle dua ediyorum.
Evet kuzum, 2. çocuğa karar verince tesadüfen karşıma çıkmıştı tekrarlama riski çok ama çok korkmuştum.
Çünkü Allah korusun çok daha erken ayrılma riskleri var, hiç kolay değil. Biz çok şanslıydık doğumun olacağı gün oldu ama ne hikayeler var bu konuyla ilgili, Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah.
Benim de rahmetli anneanneciğimin bir lafı vardı, her hamile kadının bir ayağı mezarda derdi 'ne alaka ya saçma' derdim; ama başıma gelince anladım kuzum:KK43:
Cidden öyle, risk hiç bitmiyor maalesef, Allah'a emanetiz sonuçta olacakla öleceğe çare yok ki:cry:
Günaydın kuzum :KK200::KK37:

Bak bunu duyduğum süper oldu ilacın bebeğe zararı olmadığını biliyordum ama zeka gelişimine katkı sağlaması süper oldu. Teşekkür ederim kuzu bilgi için.

Bebişler sağolsun anneden çekiyorlar kuzum herşeyi biz de zannedermişiz ki aman bebeğimin bişeyi eksik kalırmı bu vitaminler yeterli mi aslında hamileyken aldığımız vitaminler tamamen kendimize folik asit hariç. Çünkü bebek anneye yeter mi ikimize yeter mi diye bakmıyor depolardan dediğin gibi ihtiyacı olanı alıyor sağolsun kuzucuklar. Onlar analarını hep sömürmeye devam ediyorlar zaten kuzum sağ olsunlar sağlıklı olsunlar da anneleri de zaten seve seve ömür harcıyorlar onlara.:anne::KK200::nazar:

Oyyy kuzum kıyamam sana heyecan bi yandan endişe bi yandan dediğin gibi zor olacak cumartesiyi beklemek sana. Ama merak etme kuzu Allah'ın izniyle çok güzel ilerleyecek herşey hsg den de güzel olumlu sonuçlar çıkacak inşallah. :dua::KK200::nazar:

Desene bu cumartesi yine sendeyiz bizde hayırlı haberlerle bize geleceksin inşallah kuzum takipteyim seni :KK19::KK200:
Evet kuzum, kanıtlanmış; annelerde hamilelik sürecinde tiroit eksikliği veya sendeki gibi yükselmesi anında bu hormonun dengelenmesi şart, hem bizim hormonlarımızın şefi olan tirotimizi dengeliyor hem de fetüsün hamilelik süresinde gelişimine özellikle beyin gelişimine katkısı varmış.
Hatta doktorum o zamanlar bana bir anneyi örnek vermişti, kadında yine böyle gebeliğinde tiroit değerleriye ilgili bişey çıkmış. Aynı doktorum ilaç kullanması gerektiği söylemiş, hamileliği boyunca; ancak kadının eşi gebelikte ilaç mı kullanılır diye izin vermemiş. Ve kadının çocuğu engelli doğmuş.:KK43:
Bende ilk duyduğumda hiç hoşuma gitmemişti ilaç kullancak olmam, ama iyi ki doktorumu dinlemişim canım.
Sende lütfen hiç endişe etme gönül rahatlığıyla kullan, hatta bebek büyüdükçe sen zaten takip süresinde olacaksın artık bu anlamda, dozlarını arttırabilir ilerleyen zamanda, ben 75'e kadar çıkmıştım.
Bebek büyüdükçe haliyle günlük alacağı ihtiyaçları da artıyor; ee ben kendime mi yeteceğim bebişe mi anacım:KK45:; takviye şart:KK48: Hatta ben doğumdan sonra da bir süre iyice dengelenene kadar kullanmıştım.
Emzirme döneminde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsin eğer gerekirse, bu zaten bizim vücudumuzda olan doğal hormonun sentetik hali oluyor yani:KK66:
Yaa evet, olsun ve bitsin bir an önce o moddayım:KK51:Keşke eşim gelebilseydi benimle ama, maalesef gelemiyor.
Ben de annemle gideceğim artıkHoppaHaberdar ederim kuzum sizi de:cool:

Kızlar günaydın
Sanırım hayattan soğumuş durumdayım
Dün arkadaşlarıma oturmaya gittik
Arkadaşımın cips paketini açmasıyla o gelen iğren cips kokusu( normalde bayılırdım) beni bir buhrana sürükledi
Sabaha kadar cips kokusun iğrençliğinden midem bulandı hala hiçbirşey yiyemiyorum
Tecrübeli anneler ne yapacağım böyle ömür geçmez gözümü açamıyorum resmen

Kızlar günaydın
Sanırım hayattan soğumuş durumdayım
Dün arkadaşlarıma oturmaya gittik
Arkadaşımın cips paketini açmasıyla o gelen iğren cips kokusu( normalde bayılırdım) beni bir buhrana sürükledi
Sabaha kadar cips kokusun iğrençliğinden midem bulandı hala hiçbirşey yiyemiyorum
Tecrübeli anneler ne yapacağım böyle ömür geçmez gözümü açamıyorum resmen
Günaydın canım;
Benim kardeşimde aynı durumu türk kahvesinde yaşadı.her gün ayıla bayıla içtiği kahvenin mutfakta olmasına bile tahammülü yoktu ama 4.ayında tekrar sevmeye başladı.

Günaydın canım;
Benim kardeşimde aynı durumu türk kahvesinde yaşadı.her gün ayıla bayıla içtiği kahvenin mutfakta olmasına bile tahammülü yoktu ama 4.ayında tekrar sevmeye başladı.
Kuzumm inşallah senin bulanmışız geçer.. gerçi kardeşinde varsa şense de olur sanki :)
Aman bebiş olsun da boşver

kızlar günaydın;
Bildiğim üzere gebelik yokmuş kan sonucu negatif ve adetin üstünden 9 gün geçti.yarıın sabaha doktorumdan randevu aldım.bakalım neler olacak
Günaydın Canım,
Evet tahminimiz de bu yöndeydi ancak yine de netleşmesi daha iyi olmuş.
Bayağı olmuş kuzum, baksana benim bile bugün reglimin 5. günü artık, benim bitmek üzere..
Doktorun adet söktürücü gibi bişey verir belki. Geçmiş olsunHoppa

ehehehh:KK45::KK48: yok canım sanmam öyle bişey olduğunu, herkeste akıntı ya da kanama olacak bir kaide yokmuş zaten; okuduğum kadarıyla herhalde olması ihtimaline karşılık yanınıza ped alın felan diye yazıyordu

Kadın olmak gerçekten zahmetli, muayenelerimiz maalesef böyle hassas işte:KK43:

Aaa ilk kez duydum ya, çok şaşırdım. Umarım sana da şifa olur canım:KK39:

Ayy canım bende çok ama çok istekliydim normal doğuma; hem fizyolojik olarak hem ruhsal olarak, herşey son güne kadar mükemmel gitti ama doğumun olduğu gün terslik oldu acil sezeryan olmak zorunda kaldım.
Sonrası çok zor sezeryanın işte 10 gün sonra ayaklanmaya başladım tam anlamıyla, çok bakım istiyor cidden doğum sonrası.
Boşver en iyisi her zaman normal doğum canım, ben sezeryane alınana kadar 3 saat kadar 1 dk da gelen sancı çektim...
Aman Allah'ım, bir de o esnada nst'ye bağlıydım harekette edemiyordum iyice kasılıyordum hatırladım da yine içim fena oldu:cry::KK17:
Aynen ablam o yuzden sen benim agrimi sizimi dinleme seninki inaallah hic agrisiz guzel guzel rahat rahat gecicek. Ben varya herkes illa anestezili yaptir diyordu o yuzden anestezili yaptircaktim. Filmden 2 gun ince grip oldum film gunu doktorumun asistani eski kankim arzu ablaya soyledim oda senin anesteziyi bizim mehmet yapcakti arim konus dedi mehmet abi de sesimi duydugu anda asla yapmam bilge dedi. Bende o zamn sknti yok anestezisiz yaptircam dedim zaten bende gram korku yoktu. O yuzden sende kimseye kulak asmadan git. Kimseyi dinleme yani

X