Sağol bitanem çok şükür geldi geçti. Herşey bir sınav. Ne demişler hem "BEKLENEN GÜN GELECEKSE, ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR." tam bizlik bir söz gerçekten de.
Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin kolay doğumlarla onlara kavuştursun inşallah kuzum.
Evet kuzum hatırlıyorum doğum hikayeni hatta tekrarlar mı diye korkmuştun bi aralar neyse ki doktorun senin içini rahatlatmıştı. Aynen öyle bitanem verilmiş sadakanız varmış Rabbim seni de güzel kızçeni de korumuş çok şükür.
En güzeli bitanem iyi düşün her zaman biz olumsuzu düşünmeyelim ki hayatımıza çağrıştırmayalım. Rabbim sana da doktorunu vesile kıldı ve yeni bir yol gösterdi emin ol hiç biri tesadüf değil. Hepsi kaderimizin işlenmiş bir parçası.
Güzelimm
sen zaten sınavını geçmişsin, mükafatını da aldın.
Sana en güzel hediyeyi verdi tekrar sağlıklı ve hayırlısıyla nasip etti Allah
Ne gelirse Allah'tan; her şerde bir hayır var neticede, hayat bunu öğretiyor bize ister istemez.
Önemli olan sağlıklı olmamız, valla hiç bir şeyde gözüm yok.
Sağlığım olmadıktan sonra neye yarar zaten, ben hep öyle dua ediyorum.
Evet kuzum, 2. çocuğa karar verince tesadüfen karşıma çıkmıştı tekrarlama riski çok ama çok korkmuştum.
Çünkü Allah korusun çok daha erken ayrılma riskleri var, hiç kolay değil. Biz çok şanslıydık doğumun olacağı gün oldu ama ne hikayeler var bu konuyla ilgili, Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah.
Benim de rahmetli anneanneciğimin bir lafı vardı, her hamile kadının bir ayağı mezarda derdi 'ne alaka ya saçma' derdim; ama başıma gelince anladım kuzum
Cidden öyle, risk hiç bitmiyor maalesef, Allah'a emanetiz sonuçta olacakla öleceğe çare yok ki
Evet kuzum, kanıtlanmış; annelerde hamilelik sürecinde tiroit eksikliği veya sendeki gibi yükselmesi anında bu hormonun dengelenmesi şart, hem bizim hormonlarımızın şefi olan tirotimizi dengeliyor hem de fetüsün hamilelik süresinde gelişimine özellikle beyin gelişimine katkısı varmış.
Hatta doktorum o zamanlar bana bir anneyi örnek vermişti, kadında yine böyle gebeliğinde tiroit değerleriye ilgili bişey çıkmış. Aynı doktorum ilaç kullanması gerektiği söylemiş, hamileliği boyunca; ancak kadının eşi gebelikte ilaç mı kullanılır diye izin vermemiş. Ve kadının çocuğu engelli doğmuş.
Bende ilk duyduğumda hiç hoşuma gitmemişti ilaç kullancak olmam, ama iyi ki doktorumu dinlemişim canım.
Sende lütfen hiç endişe etme gönül rahatlığıyla kullan, hatta bebek büyüdükçe sen zaten takip süresinde olacaksın artık bu anlamda, dozlarını arttırabilir ilerleyen zamanda, ben 75'e kadar çıkmıştım.
Bebek büyüdükçe haliyle günlük alacağı ihtiyaçları da artıyor; ee ben kendime mi yeteceğim bebişe mi anacım
; takviye şart
Hatta ben doğumdan sonra da bir süre iyice dengelenene kadar kullanmıştım.
Emzirme döneminde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsin eğer gerekirse, bu zaten bizim vücudumuzda olan doğal hormonun sentetik hali oluyor yani
Yaa evet, olsun ve bitsin bir an önce o moddayım
Keşke eşim gelebilseydi benimle ama, maalesef gelemiyor.
Ben de annemle gideceğim artık
Haberdar ederim kuzum sizi de