Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Oyy kuzum benim kıyamam neler yaşadı tek başına naz yapacak kocası da uzaktaydı. Sen çok güçlü çok dirençlisin canım benim. Rabbim bu çabalarının emeklerinin karşılığını sana verecektir hiç şüphen olmasın.
Yaa sana kurban olurum cok sagol ablam benim karsiligini gorecegime eminim yaa rabbim bizi geri cevirmicektir insallah hicbirimizi:KK200:

Günaydın Canım,
Evet tahminimiz de bu yöndeydi ancak yine de netleşmesi daha iyi olmuş.
Bayağı olmuş kuzum, baksana benim bile bugün reglimin 5. günü artık, benim bitmek üzere..
Doktorun adet söktürücü gibi bişey verir belki. Geçmiş olsunHoppa
Sağol kuzum ne verecekse versin valla işin ilginç tarafı ne şişkinliğim var ne de rahatsız edici bişey.sanırsın adet oldum bitti öyle bir rahatlık :KK60:

Aynen ablam o yuzden sen benim agrimi sizimi dinleme seninki inaallah hic agrisiz guzel guzel rahat rahat gecicek. Ben varya herkes illa anestezili yaptir diyordu o yuzden anestezili yaptircaktim. Filmden 2 gun ince grip oldum film gunu doktorumun asistani eski kankim arzu ablaya soyledim oda senin anesteziyi bizim mehmet yapcakti arim konus dedi mehmet abi de sesimi duydugu anda asla yapmam bilge dedi. Bende o zamn sknti yok anestezisiz yaptircam dedim zaten bende gram korku yoktu. O yuzden sende kimseye kulak asmadan git. Kimseyi dinleme yani
Kuzum işte bende gribi atlatalı henüz 10 gün felan olmuştur, ama arada burun akıntım ve nadiren de olsa öksürük halen var canım.
Bir de ben çevremdeki bi kaç hastaneyi aradım hiç biri anestezi yapmıyor, önermiyor da, süre çok kısa olduğu için sanırım
Sonra araştıra araştıra bu gideceğim yeri ve o radyoloji doktoruna denk geldim, diğer tüm hastaları gibi bakalım ben de memnun kalacak mıyım:işsiz:
benim canım çok tatlıdır canım, benim kadar kimse mızmız olamaz öyle söyliim, mutlaka canım acır biliyorum kendimi ama idare edeceğim artık napiim:KK17:

Sağol kuzum ne verecekse versin valla işin ilginç tarafı ne şişkinliğim var ne de rahatsız edici bişey.sanırsın adet oldum bitti öyle bir rahatlık :KK60:
Bence o içtiğin çaylar belki ödemeni mi aldı acaba bu arada?
Merak etme doktorundan sonra daha da rahatlayıp gerçekten adetini olacaksın canım, sonra şifa olacak gelsin ilaçlar:KK54:

Kuzum işte bende gribi atlatalı henüz 10 gün felan olmuştur, ama arada burun akıntım ve nadiren de olsa öksürük halen var canım.
Bir de ben çevremdeki bi kaç hastaneyi aradım hiç biri anestezi yapmıyor, önermiyor da, süre çok kısa olduğu için sanırım
Sonra araştıra araştıra bu gideceğim yeri ve o radyoloji doktoruna denk geldim, diğer tüm hastaları gibi bakalım ben de memnun kalacak mıyım:işsiz:
benim canım çok tatlıdır canım, benim kadar kimse mızmız olamaz öyle söyliim, mutlaka canım acır biliyorum kendimi ama idare edeceğim artık napiim:KK17:
Beybiyi dusununce dayanirsin bence. Hareket edemiyoruz yaa ellerimle saclarimi tutmustum ayak parmaklarim bir oynuyor anlatamam sonradan cok guldum kendime ama kisacik bi surec o yuzden dayanirsin. Bide ben biyerde okumustum eger tuplerde sknti yoksa cok agri olmuyormus hafiften bi agri oluyormus. Ama eger tupler tikaliysa agri cok olurmus sanirim benim agri o yuzden cok fazla oldu.
Bence iyimi degilmi felan cok dusunme kismetinde orasi varmis ya o yuzden rahat ol hic dusunme iyi olcak hersey:KK200:

Bence o içtiğin çaylar belki ödemeni mi aldı acaba bu arada?
Merak etme doktorundan sonra daha da rahatlayıp gerçekten adetini olacaksın canım, sonra şifa olacak gelsin ilaçlar:KK54:
Doktorum adet söktürücü ilaç verecekti,hocam benim adet olmamla ilgili sorunum yok ki demiştim,kadının içine doğmuş demek ki:KK48::KK48:

Günaydın, gözünüz aydın ne güzel tamamlamışsınız.
Bende bu cumartesi hsg çektireceğim, çok heyecanlıyım:KK17:
Soğan espirisine çok güldüm, tam yerine denk gelmiş:KK70:

Allah yardımcınız olsun inşallah ağrısız geçer ve güzel sonuçlar alırsınız.
Bende çok güldüm soğan esprisine paylaşmak istedim bi nebze yüzümüz gülsün diye.

Beybiyi dusununce dayanirsin bence. Hareket edemiyoruz yaa ellerimle saclarimi tutmustum ayak parmaklarim bir oynuyor anlatamam sonradan cok guldum kendime ama kisacik bi surec o yuzden dayanirsin. Bide ben biyerde okumustum eger tuplerde sknti yoksa cok agri olmuyormus hafiften bi agri oluyormus. Ama eger tupler tikaliysa agri cok olurmus sanirim benim agri o yuzden cok fazla oldu.
Bence iyimi degilmi felan cok dusunme kismetinde orasi varmis ya o yuzden rahat ol hic dusunme iyi olcak hersey:KK200:
Yaaaa:KK48::KK48: canım ya kıyamam; sen yalnız mı gittin?
Ben tek gitmeye cesaret edemedim, ödleğim zaten anamı alacağım yanıma:KK53:
Bakalım ağrım olursa ben nerelerimi tutucam:mad: Kuzum bilmiyorum ki bende var mı tıkanıklık, o dediklerini bende okumuştum canım, olsun senin ne güzel açıldı bak, gelsin spremcikler yollar açık artık:KK70:

Doktorum adet söktürücü ilaç verecekti,hocam benim adet olmamla ilgili sorunum yok ki demiştim,kadının içine doğmuş demek ki:KK48::KK48:
Hadi yaaaa, hakkaten bilmiş kadıncağız yaaaaa:KK70:
Ama işte biz de vücudumuza güvendiğimiz için nereden aklına gelecekti ki, bu kadar gecikebileceği:KK51:
Allah yardımcınız olsun inşallah ağrısız geçer ve güzel sonuçlar alırsınız.
Bende çok güldüm soğan esprisine paylaşmak istedim bi nebze yüzümüz gülsün diye.
Amin canım, inşallah dediğin gibi ağrısız atlatırım:KK66:
İyi yaptın, güldürdün valla:KK48:Zaten bu kocaların işlerine gelen hep akıllarında kalıyor:KK45:

Yaaaa:KK48::KK48: canım ya kıyamam; sen yalnız mı gittin?
Ben tek gitmeye cesaret edemedim, ödleğim zaten anamı alacağım yanıma:KK53:
Bakalım ağrım olursa ben nerelerimi tutucam:mad: Kuzum bilmiyorum ki bende var mı tıkanıklık, o dediklerini bende okumuştum canım, olsun senin ne güzel açıldı bak, gelsin spremcikler yollar açık artık:KK70:

Hadi yaaaa, hakkaten bilmiş kadıncağız yaaaaa:KK70:
Ama işte biz de vücudumuza güvendiğimiz için nereden aklına gelecekti ki, bu kadar gecikebileceği:KK51:

Amin canım, inşallah dediğin gibi ağrısız atlatırım:KK66:
İyi yaptın, güldürdün valla:KK48:Zaten bu kocaların işlerine gelen hep akıllarında kalıyor:KK45:
Benim anacigim calisiyordu evli bi kuzenim var onunla bide kiz kardesimle gittim uzun surunce onlar telaslanmis kapida bekliyorlardi. Ciktim iste kuzenim sarildi bana benim gozlerim felan dolmustu hatta agladim cikinca anlattim boyle boyle dedim. O da kizdi bana ne agliyon acmis doktor iste tupunu bide sonuclardan sonra gorusurz bakalim ne dicek dedi. Sagolsun cok destek oldu bana. Biz otururken bwnde sonra giren kadin cigligi basti kuzenim diyor senden cit ses cikmadi bu niye bagiriyor :KK48:
Dedimm ee herkes ben mi :KK48:
Doktorumun yanina gittik odadan beraber ciktik beni arzuya anlatti doktorum sarildi bana benim kizim erkek gibi herseye dayanikli biliyormusun arzu dedi bosuna anestezili istemis basta dedi hastanede calisirkende hep erkek gibiydi helal olsun kiz sana senin yerinde baskasi olsa inletirdi orayi felan dedi. Canim doktor ya iyiki var. Anaaam bende ne cok uzatir oldum bu yazmalari:KK48::KK48:
Oyle iste ablacigim sen sadece pozitif enerjilerle git insallah hic biseycik olmicak :KK200:

Benim anacigim calisiyordu evli bi kuzenim var onunla bide kiz kardesimle gittim uzun surunce onlar telaslanmis kapida bekliyorlardi. Ciktim iste kuzenim sarildi bana benim gozlerim felan dolmustu hatta agladim cikinca anlattim boyle boyle dedim. O da kizdi bana ne agliyon acmis doktor iste tupunu bide sonuclardan sonra gorusurz bakalim ne dicek dedi. Sagolsun cok destek oldu bana. Biz otururken bwnde sonra giren kadin cigligi basti kuzenim diyor senden cit ses cikmadi bu niye bagiriyor :KK48:
Dedimm ee herkes ben mi :KK48:
Doktorumun yanina gittik odadan beraber ciktik beni arzuya anlatti doktorum sarildi bana benim kizim erkek gibi herseye dayanikli biliyormusun arzu dedi bosuna anestezili istemis basta dedi hastanede calisirkende hep erkek gibiydi helal olsun kiz sana senin yerinde baskasi olsa inletirdi orayi felan dedi. Canim doktor ya iyiki var. Anaaam bende ne cok uzatir oldum bu yazmalari:KK48::KK48:
Oyle iste ablacigim sen sadece pozitif enerjilerle git insallah hic biseycik olmicak :KK200:
Canım yaaa ne güzel anlattın:KK200: Ben o zamanda bu konudaki yorumlarını okuduğumda helal olsun valla demiştim.
Çünkü dediğin gibi kuzum tüplerde tıkanıklık olduğu için aslında ağrı daha da fazla oluyormuş. Sen çok çok iyi dayandın, sen normal doğum yaparsın kuzum bence, artık hsg olayını unut:KK66: İnşallah bir daha da gerek kalmazHoppa
Şahsen benim de ağrım dayanamayacağım kadar olursa bağırırım, tutamam kendimi:KK70:
Uff yaaa, gelsin artık şu Caumartesi:mad:

Canım yaaa ne güzel anlattın:KK200: Ben o zamanda bu konudaki yorumlarını okuduğumda helal olsun valla demiştim.
Çünkü dediğin gibi kuzum tüplerde tıkanıklık olduğu için aslında ağrı daha da fazla oluyormuş. Sen çok çok iyi dayandın, sen normal doğum yaparsın kuzum bence, artık hsg olayını unut:KK66: İnşallah bir daha da gerek kalmazHoppa
Şahsen benim de ağrım dayanamayacağım kadar olursa bağırırım, tutamam kendimi:KK70:
Uff yaaa, gelsin artık şu Caumartesi:mad:
Normal dogumdan cok kotkuyorum. Dogumlara girdigimde kadin aglardi bende onunla beraber aglardim :KK48: Normal dogum cok fazla gordugumden korkuyorum valla :KK48: Herseyin hayrlisi bakalim insallah beybi olsunda normalde yapariz anormalde :halay:
Senin agrin olmicak icini ferah tut :KK200: ayol ne kaldi surda cumartesiye ben mac icin sen de hsg icin bekleyelim bakalim :KK48::KK200:

kızlar günaydın;
Bildiğim üzere gebelik yokmuş kan sonucu negatif ve adetin üstünden 9 gün geçti.yarıın sabaha doktorumdan randevu aldım.bakalım neler olacak

Günaydın kuzum. En azından test sonucuna göre rahatlıkla ilaç kullanabileceksin canım. Randevunu da almışsın git bakalım neler olacak. İnşallah herşey çok güzel olacak kuzum :KK19:

Kızlar günaydın
Sanırım hayattan soğumuş durumdayım
Dün arkadaşlarıma oturmaya gittik
Arkadaşımın cips paketini açmasıyla o gelen iğren cips kokusu( normalde bayılırdım) beni bir buhrana sürükledi
Sabaha kadar cips kokusun iğrençliğinden midem bulandı hala hiçbirşey yiyemiyorum
Tecrübeli anneler ne yapacağım böyle ömür geçmez gözümü açamıyorum resmen

Günaydın canım. Hoş geldin hamileler kervanına. İşte bu da gebeliğin zor yanları. Tabi güzel yanları daha çok sakın korkma. Bende bugün çok kötüyüm her günden daha fazla bulantı var bugün ilk kusmayı da yaşadım. Çok kötüydü bi de iş yerinde olunca daha zor lavaboya zor yetiştim. Hala bişey yiyemiyorum 1 tane galete yedim zorla sanki ağzımda büyüdü. Allah yardımcımız olsun. Ama merak etme bugünler geçecek ve çok güzel günler gelecek.

Rabbim can yoldaşımız arkadaşlarımıza da tez zamanda nasip etsin hamile kalıp sağlıcakla ilerletmeyi. :KK200::anneadayı::emir_bebek::nazar:

Bakalım beni yarın yine ne gibi enteresanlıklar bekliyo ay sinirim bozuldu :KK70::KK70::KK70::KK70:

Merak etme kuzum hiç bir enterasanlık beklemiyor seni bazen kadınlar bu tarz gecikmelere maruz kalıyor. Doktorun ileri görüşlü kadınmış:KK70: sana yarın adet sökücüyü vercek yollayacak. Sende içtikten sonra adetini olacaksın ve rahatlayıp tedavine başlayacaksın. İnşallah çok güzel bir ay seni bekliyor kuzum bunu düşün pozitif ol.

ehehehh:KK45::KK48: yok canım sanmam öyle bişey olduğunu, herkeste akıntı ya da kanama olacak bir kaide yokmuş zaten; okuduğum kadarıyla herhalde olması ihtimaline karşılık yanınıza ped alın felan diye yazıyordu

Kadın olmak gerçekten zahmetli, muayenelerimiz maalesef böyle hassas işte:KK43:

Aaa ilk kez duydum ya, çok şaşırdım. Umarım sana da şifa olur canım:KK39:

Ayy canım bende çok ama çok istekliydim normal doğuma; hem fizyolojik olarak hem ruhsal olarak, herşey son güne kadar mükemmel gitti ama doğumun olduğu gün terslik oldu acil sezeryan olmak zorunda kaldım.
Sonrası çok zor sezeryanın işte 10 gün sonra ayaklanmaya başladım tam anlamıyla, çok bakım istiyor cidden doğum sonrası.
Boşver en iyisi her zaman normal doğum canım, ben sezeryane alınana kadar 3 saat kadar 1 dk da gelen sancı çektim...
Aman Allah'ım, bir de o esnada nst'ye bağlıydım harekette edemiyordum iyice kasılıyordum hatırladım da yine içim fena oldu:cry::KK17:
Insallah canim :KK66:

X