- 9 Nisan 2011
- 21
- 0
bende soğan kürünü bitirdim ve incire başladım reglimin 1. günü .....çünkü incir kürü döngüyü tam içine alıyo bittiği günden bir gün sonrada soğan kürümün 2.kısmı denk geliyo eğer soğana devam edeceksen 1 . günü başla derim....soğan kürünü yaptım ama bende bi değişiklik olmadı gerçi regli günlerim düzgün 28 günde bir oluyrm çok şükür bir sapma olmadı şimdiye kadar ben sadece iltihap falan varsa diye içmiştim ama ne akıntı oldu nede başka bişi ama saraçoğluda hemen ilk kürde hamile kalmanız şart değil diyo bakalım bu ay ne olacak hayırlsı
Hmmm...bende sogan kurunun 10. gunundeyken adet oldum.Adet olunca sogan kurunu biraktim bir gun dinlenmeye aldim kendimi ve yarinda incir kurune basliycam hayirlisiyla...sogan kuru bendede akinti vesaire bi degisiklik yapmadi...sadece adet dongumu 3 gun kisaltti...bakalim simdi hastaligimin 3. gunu ile incir kurune basliycam ama simdi asil mesele ne zaman yumurtladigimi anlayabilmek...adetlerim duzensiz oldugu icin ( 13 subat-19 mart-21 nisan ) hesaplayici kullanamiyorum...su ovulasyon testlerinden alicam ama eczanelerde bulamiyorum :S internet uzerinden alicam ama ne marka alacagimi bilmiyorum...guya adetimin 3. gunu hormon testlerim yapilacakti ama 23 nisan resmi tatil diye doktorum yokmus yaptiramiyorum :S offf offff offfff !!!!!!!!
mrb canım yazın ilgimi çekti bende adet düzensizliği yaşayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum,ve yumurtlama günlerimi şöyle hesaplıyorum.ben geçen ay sadece 19 gün temiz kaldım ve regl oldum reglimden sonra ki 5.gün yumurtam çatladı.nasıl diyeceksin şöyle 19 dan 14 çıkarsa 5 kalır demeki ovulasyon günüm o gün.çatlamanın olduğu gün dr gittim merak etim gerçekten çatlama olmmuşmu diye vee yanılmadım.ovulasyon gerçekleşmişti.ve şöyle dedi şu üç dört gün ilişkide bulun.demek istediğim misal 20 günde bir adet oluyosun 20 den 14,ü çıkarırsan 6.gün çatlama günündür her sayıdan bu[14 çıkarma işlemini yap]senin yumurtlama günün 21den 14 çıkarırsak 7 kalır allah bozmazsa kesin yumurtlamısındır.ve akıntındanda şu şekil anlarsın eğer akıntın baş parmak ve işaret parmağın arasında 10 santim uzuyorsa yumurtan çatlamıştır .bu ay dikat et belki yakalarsın. işallahta yakalıyaçaksın.inanıyorum.olaçak olaçak inanmak başarmaktır.:93::93:
merhaba arkadaşlar ben daha önceki okuduğum yazılarda ve tv de izlediğim kadarıyla klomen falan gibi ilaçlar kullanılırken soğan kürünün bir zararı yokmuş ve incir kürü ile klomen aynı etkiyi yapıyormuş ben ilaç kullanmıyorum henüz. incir kürünü yapamadım çok kötü çok şekerli geldi tadı pekmez gibi hayıta devam
Incir kurunun klomen ile ayni etkiyi yaptigina cok sevindim...Doktor bana gecen ay sadece progesteron hormonuma bakarak,progesteronum cok dusuk diye (0.99'du ) ,yumurtlama problemin var dedi ve Serophene adinda bir ilac vermisti.Buda muhtemelen klomenle esdeger bir ilac..Ama ben hemen ilaca baslamak istemedim ve o ilaci kullanmaya baslamayip bu ayi incir kuru ile denemek istedim.Su anda incir kurunun bana doktorun verdigi o ilacin etkisinin aynisini yapmasi icin dua ediyorum ... insallah incir kuru ile yumurtlamam duzelir ama birde bunun sonrasinda yumurtayi yakalamak var...Allah yardimcimiz olsun ...
görünce dayanamadım yazıyım dedim yumurtlamanız azsa kuru inciri yiyebilirsiniz o bile yarar. bir ara bende kullandım yalnız benim yumurta sayım zaten fazlaydı incir yiyince 12 nin üzerine çıkmıştı. progesteronumda 20 nin üzerindeydi. yalnız dikkatli kullanın benim hamile kalmayla ilgili bir problemim yok boşu boşuna bünyemi bozmuşum bunlarla. emin olduktan sonra kullanın bide bünyenizin kist yapmıycağından emin olun.
Cok cok tesekkur ediyorum ilgine...Muayenede doktor kistik bir durum olmadigini soylemisti yani temizdi yumurtaliklarim...Sadece yumurta sayim yok denecek kadar azdi..1 ya da 2 taneydi ve en buyugu sadece 11 mm idiBu yuzden incir kurunun beni zaten ancak istenilen yumurtlama kivamina getirecegini hatta belki ona bile yeterli olmayacagini dusunuyorum Bu ay bu sekilde deneyip 21. gun yine progesteronuma baktiricam umarim hersey cok guzel gelisir. Su an icin beklemedeyim...:97:
mutlaka işe yarıycaktır incir tam sana göre demekki günde 2-3 tane kuru incir yesen bile işe yarar çok etkili. normalde 5 tane yumurtam olurdu progesteronda 12-13 çıkardı. senin 1-2 yumurtan varsa yeterli değilmi ki ben baskılamak için ilaç kullanıyorum. yumurtam 1 tane falan oluyor ama kalitesi artıyor gebelik oluşuyor sonuçta. bünyenizle fazla oynamayın dr kontrolündeyseniz birşeyler ters gidiyorsa hemen bırakın kürleri falan.
bugün soğan kürüm bitiyor. şükür olsun
28de adet olmayı bekliyorum. bakalım ne olacak:44:
şimdi kızlar bu ay eğer gebelik yoksa ne yapacağım birdahaki ay tekrar içeyimmi? ve ne zaman başlayayım. lütfen cevap yazrmısınız:97:
Merhaba,oncelikle umarim bu ay hastalanmazsin ve hamilelik haberini aliriz :) Ama eger hastalanirsanda okudugum sayfalardan birinde sogan kurunun 2. evresinin nasil olmasi gerektigi asagidaki gibi anlatiliyor...
Soğan kürünün adet döneminde uygulamasının her hangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Fakat, etkisi açısından en ideal zaman adet bitiminden en erken 7 gün sonra uygulanmalıdır.
İlk kür uygulandıktan sonra 2. adetin başlamasından 10 gün önce tekrar 5 gün ya da 7 gün bu soğan suyu kürünü tekrarlamalısınız.
Hamile kalmak için soğan suyu küründen sonra kuru incir kürü uygulamalıdır. (her iki kürü aynı anda uygulamayınız)
Uyarı: Soğan suyu kürü 15 günden fazla uygulanmamalı.
Sanirim benim yumurtam ebat olarak gereken buyukluge erismedigi icin ( benimki 11 mm'di..olmasi gereken 17-18 mm ' imis ) yeterli olmuyor gebe kalmama...bende incir kuru ile yumurtalarimin hem sayisini hemde boyutunu buyutmeye calisiyorum ... bu arada bir sey sorucam...ben bu progesteronumun duzensizligini tiroid hastaligima bagliyorumda acaba sizdede varmiydi tiroid ?
Incir kurunun klomen ile ayni etkiyi yaptigina cok sevindim...Doktor bana gecen ay sadece progesteron hormonuma bakarak,progesteronum cok dusuk diye (0.99'du ) ,yumurtlama problemin var dedi ve Serophene adinda bir ilac vermisti.Buda muhtemelen klomenle esdeger bir ilac..Ama ben hemen ilaca baslamak istemedim ve o ilaci kullanmaya baslamayip bu ayi incir kuru ile denemek istedim.Su anda incir kurunun bana doktorun verdigi o ilacin etkisinin aynisini yapmasi icin dua ediyorum ... insallah incir kuru ile yumurtlamam duzelir ama birde bunun sonrasinda yumurtayi yakalamak var...Allah yardimcimiz olsun ...
inşallah canm ya sonuç verir incir eğer bi sonuç alamazsan ilaçlarını kullanırsın yumurta takibiyle öğrenebiliyorsun dr undan ve de ovulasyon testleri kullanabilirsin gitti gidiyor da baya uyguna alıyosun aynı marka ovulasyon kitlerini inş sende bize bu ay umut olursun canmm stres yapma
Sagolasin...aynen dedigin gibi gittigidiyordan aldim ovulasyon testlerimi...bugun elimde olmasini bekliyorum...ama adetim duzensiz oldugu icin testlere hangi gun baslamaliyim onuda bilmiyorum :S normal hesaplayicilara gore her adet siklusuna gore birbaslama tarihi vermisler...ama benim bir ay 39 gun, bir ay 35 ,diger ay 34 gun surdu adet donemim...simdi ben neyi baz alicam,neye gore basliycam hic bilmiyorum :S adetim dun bitti ...4-5 gun daha bekleyip oyle basliycam teste...adetten hemen 4-5 gun sonra yumurtlamaz bir insan degil mi ? Bilgisi olan var mi acaba ?