Soğan Kürü - İbrahim Saraçoğlu

hayır bekleyecen adet olmayı geç olıyor ben soğanı bitirdikten 10-14 gün sonra regly olmuştum tam günü hatırlamıyom.adet olacan ve sonraki adetine 10 gün kala 10 gün daha yapacan en fazla 3 ay yapmak lazımmış ama unutma.

arkadaşlar sizler soğan kürüne devam ettinizmi peki sonuç ne oldu sonra hiç yazmamışsınızda

tşk ederim arkadaşım cevapladığın için ama ya adet olmazsam ne olacak cok üzgünüm

ben 2.kürümü de bitirdim ve 3 gün önce adet oldum.durumumu özetlemek gerekirse
30 yaşındayım.adetlerim eskiden sadece ilk gün sancılı olurdu.ama son 1yıldır agrılarımın şiddeti artınca doktora gittim.ve sol overde 46 mm bir kistim oldugunu ögrendim.bana hap vermemişti.küçük die.ama sonraları adetlerim bitsede kistin oldugu yer agrımaya devam ediyordu.hatta yatarken soluma yatamıyordum.sogan kürünü çok yaptım ama hiç düzenli yapmadım geçen 2 aya kadar.1. ay 15 gün 2 ay 10 gün yaptım kürü.ilk kürde sanki kistimin oldugu yeri kazıyorlardı.sancım çok oldu adetliyken.ancak adet bitince hiç agrım olmadı kistin yerinde.2 ay da ise ne aadetliyken ne de sonrassında sancım agrım olmadı.bendeki etkileri böyle oldu.agrılarım azalınca ilaç kullanmaktan vazgeçtim.3 .ayı da yapıp öle başlıcam ilaca.ve tabiki doktora gidicem önce.
şunu da söylemeliyimki adetlerim düzenlidir.günü şaşmaz.sadece kistim için yaptım ben

yıllardır yasminsiz adet olamayan ben ilk kez soğan kürü sayesinde doğal bir şekilde adet oldummmmmmm :)))))) Allahım mutluluktan ağlıyorum resmen.....

yıllardır yasminsiz adet olamayan ben ilk kez soğan kürü sayesinde doğal bir şekilde adet oldummmmmmm :)))))) Allahım mutluluktan ağlıyorum resmen.....

cnm gözün aydın.çok sevindim.sakın bırakma soğan kürünü.diğer aylarda devam et.adetliykende içebilirsin.yasmini niçin kullanıyordun.
ve vucudunda etkileri ne oldu?
kist için içtiysen küçülme oldu mu.kilo aldınmı yada tüylerin azaldımı?cevaplarsan sevinirim

cok cok tşk ederim cnm. Allah bugünleri de gösterdi ya binlerce kez şükür. cnm ben de pco var yasmini onun için kullandım senelerceeee ilaçsız 6 ayda adet oluyodum. Bende pconun tüm yan etkileri var. tüylenme saç dökülmesi adet görememe gibi sadece kilo problemi yok. ilacı kullandığım müddetçe kistler küçülüyodu ama bıraktığımda gene büyüyolardı. yasmin kilo yapmadı bende. var olan tüylerin sadece daha geç çıkmasını sağlıyodu yeniden kıllanma yapmıyodu.

ben çikolata kisti iiçn içicem.ama nasıl içilecegi konusunda farklı görüşler var.burdan ögremeye çalışıyorum.bir grup 7 günlük ara verilmeli ve adet görülmeli diyor.diğer grup ise ara verilmeden içilmeli kistin erimesi için diyor.ara verilmeyecegi için adet olmayacak yani 3 ay boyunca hiç yumutlamayacaksın ve kistin eriyecek.napıcagımı şaşırdım.doktorlarda bi öle bi böyle diyor.ögrenmem lazım nedir dogrusu.Allah herkese şifalar versin.ugraşıyorz bakalım.ben bekarım.2 yıla kadar da evlilik görünmüyo maalesef.evlenmeden bu işi çözmem lazım.ameliyatsız.ameliyat çözüm değil yeniden tekarralıyor çünkü.dogum kont hapı en azından büyümesini engelliyor.sogan kürü de 2 ay yaptım sancılarım bayagı azaldı benim.kistimin küçldgnüde hissediyorum ama geçmediginin de farkındayım.doktora gitmek psikolojimi mahediyor. bir daha gitmeyi düşnmüyorum açıkcası.kendim çözmeye çalışıcam bitkiyle hapla .iyi geceler herkese

Ben 9 yıl önce sol overden çikolata kisti amelyatı oldum. yaşım 33..çok ağrım oluyordu, aşırı kanamalarım vardı, bir süre doktorlar ne olduğunu anlayamadılar, çünkü aynı zamanda irritabl(spastik) kolon sendromu da vardı. adetlerim düzenliydi..bekardım ve kadın doğumla ilgili olduğunu anlamam çok geç oldu..genelde bağırsakla ilgilidir diye gastrologlara yöneltildim!!!O zamanlar böyle soğan kürü vs. bilmediğim için uygulayamadım.. Laparoskopi oldum. Sonucunda 9 yıl tekrarlamadı, hiçbir ilaç kullanmadım..evlendim, 2 yıldır yaklaşık bebek deniyoruz..doktora gidiyorum...endometriosiz kisti küçük bir şekilde 3cm kadar tekrarlamış, ayrıca bir de yumurtalık (basit) kist oluşmuş.. Ancak ağrım yok..yani normal regl ağrısı oluyor o kadar..Tüp bebeğe geçmemi önerdi doktor. 1 ay basit kisiti takibe aldık ve ilaç vermedi kendi kendine düşebilirmiş çünkü.. ayrıca yumurtalık rezervlerimde azalma var.. Soğan kürüne başladım... ancak reglimin 20. günü gibi başladım bu gün 30.gündeyim..28 günde bir adet oluyorum genelde ...inşallah tüm bu kistlerden kurtulurum ve bebeğim olur diye Allaha dua ediyorum..Benim gibi olan tüm arkadaşlar için de aynı şeyleri diliyorum. Bunları çeken bilir ancak. Herneyse, soğan kürü, akıntılarımı azalttı..bilmiyorum sanırım hormonlara da ii geliyor, kistlerle sivilceler bağlantılı olabiliyor, sivilcelerimde azalma var sanki:)Bu arada dün doktora gittim ultrasonda hamilelikle ilgili bişi söleemdi.. Ultrasonda bebek oluşsa en erken ne zaman görünüyor biliyor musunuz?Hepinize sevgiler ve Yüce Allah'tan şifalar diliyorum...

slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım nisan ayında bebeğimi kaybettim ve kürtaj oldum 1.5 aylıkken karnımda bebeğimin gelişi durmuş. biz 3 ay korunduk ama 3-4 aydır korunmuyoz ama malesef hamile kalamıyorum. geçen ay doktora gittim ultrasonda yumurta rezervime baktı yumurtlama dönemindesin dedi. yani bu dönem hamile kalabilrmişim dedi. adetin 21. günü hormon testi istedi. onu yaptırdık progesteron 13.25 çıktı prolaktin yüksek 32.75 diğer hormonlar referans aralığında normal yani . ama malesef bu ay gene hamile kalamadım adetin 2-3 günü gene hormon değerlerim ölçüldü fsh lh ve e2 bunlarda normalmiş . doktor bana kürtajdan dolayı tüpler tıkanmış olabilir dedi hsg filmi çektirecekmişim nette araştırdım acılı bir işlemmiş ve korkuyorum... bir arkadaşım incir kürünü tasviye etti sizce bu çözüm olurmu...

ayrıca basit kist geçmeden yumurtalık kisti yani, kişi tüp bebek bile olamıyormuş... doktorum öyle söyledi

kızlar bence bu iş moral işi.öle cocuk olmaz olmayacak diye canınıızı sıkmayın.neden olmasın.eger alnınızda yazılı ise olur.yok değilse yapıcak bişey yok.tıb çok ilerledi.artık herşeyin çözümü var.bence asla negatif düşünmeyin.Rabbim herkese hayrlı evlatlar verir inş.

slm kızlar bende pkoluyum ve bu ay başaldım soğan suyuna adetimin 2günü inş.faydasını görürüm. topikden bir arkadaşımın kistri vardı soğan kürü yaptı ve kist giddimi diye doktora gidecekti ve hamıle oldugunu ögrendı darısı bizim başımıza inş.

Bende aşılama olduktan sonra klomenden dolayı kist oluştu ve 15 ekimde adet olmam gerekiyordu hala olmadı. Tedaviyede ara vermemiz gerekti bu yüzden doktor bekleyeceğiz dedi ama adet olmuyorum soğan kürü denedim 2 kez içtim ama çok kötüydü içemedim siz nasıl içiyorsunuz (((((

canımmm bende ilk zamanlarda içememiştim ama sonra alştım soğanın kokusunu almamaya çalış ben peçeteye limon kolanyası döküp burnuma çekip içmiştim 3gün öyle öyle içtim sonra alıltım bu 2kez uygulamaıs oluyorum bu ay hiç kolanya dokmeeden başladım bu ayy sende öyle dene kokusunu alamamya çalış canım hakkında hayırlısı olsun

soğan kürüne başlayalı 5 gün oldu ama benim hiç akıntım olmuyor. 8 aydır bebek istiyoruz ve bende pko var. akıntı olmaması normal mi sizce kızlar :18:

soğan kürüne başlayalı 5 gün oldu ama benim hiç akıntım olmuyor. 8 aydır bebek istiyoruz ve bende pko var. akıntı olmaması normal mi sizce kızlar :18:

Merhaba canım.Bende de pko var ve ilaçsız adet olamıyordum.Geçen ay soğan kürü uyguladım.Ama düzenli değil.Çalıştığım için çok düzenli yapıp içemedim.İlaçları bıraktım.2 aydır adet olmuyordum.Ama Allah'a şükür bu ay kendiliğinden geldi.Soğan kürü sayesinde.Ayrıca 15 gün bile içmedim.En fazla on gün içmişimdir o da günde 1 kez bazen 2 kez.Tabi ben böyle yaptım diye sende yapma.Düzenli iç ve faydasını göreceğine emin ol.O zaman olur.Bu arada akıntı bende de hiç olmadı.Yaklaşık 10 gün içtim ama burada kullanan arkadaşların anlattığı gibi yoğun akıntılar hiç olmadı.Bu yüzden bunu da kafana takma.Benim adetim yeni bitti.Şimdi adete 10 gün kala uygulanan 2. kürü yapıcam ve bu sefer düzenli içicem.Benim 2 kez düşüğüm oldu ve prolaktinim de yüksek.Bi de üstüne pko çıkınca umutlarım tükenmişti.Ama Allahın izniyle bu sefer olacağına inanıyorum.İnşallah tüm anne olmak isteyenlerin duası kabul olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…