soğan suyuna başladığımda reglime iki gün vardı devam ettim bir hafta oldu nerdeyse ve regl olmadım.soğan suyu regl olmamı engelleyebilir mi ?yoksa......((hamilemiyim
canım soğan suyu adet düzensizliğin varsa düzene sokuyor..bildiğim kadarıyla regl geciktirme gibi bir sonucu yok..:1rolleyes:
teşekkür ederim ...ama soğan suyundan kaynaklanmasını tercih ederdim :)))))))
beeeende denemek istiyorum
günde kac bardak icecez arkadas?
her defasinda tazemi kaynamasi gerekior????
inaniorum bende sogan suyuna:lepi:
Merhaba arkadaşlar
soğan beyaz mı olcak sarı mı ?
Arkadaşlar 1 baş büyük soğana 3 su bardağı su koyup 10 -15 dk kaynatıyorsunuz ben kaynamaya başlayınca ateşi kısıyorum soğanla iyice yumuşuyor.Zaten bu sürede su 3 bardak yada daha az kalıyor.Kuru soğanın beyaz olanları var.Hani arpacıktan ekilip soğan olan değil soğan tohumundan ekilip kocaman bembeyaz soğan olanlar vardır ya o soğanı kullanırsanız diğerine göre kaynarkenbile daha az kokuyor tadı daha tatlımsı oluyor.Bilmem soğanı tarif edebildim mi:)))Zaten marketlerde genelde o tür beyaz kuru soğanlar filelerde satılıyor.
Bu akşam uzakta olan akrabama ziyarete gitim.Yaz ayındakine göre kilo vermiş gördüm.Nasıl kilo verdin deyince oda bana bu soğan suyu ile zayıfladığını söyledi.Ama tek soğan değil bir baş soğan birkaç yaprak lahana yprağını kaynattım her sabah ve her gece yataken içtim dedi.Hımm benim formülümü çalmışın diye takıldım ona.İnanın haziran ayında resmen top gibi yuvarlacıktı.Oda soğan ve lahana bendeniz tombişin havasını indirdi diye espri yaptı.Şeker hastası ve yaşı olduğu halde bu kadar kilo verebilmiş.Oda toplam 4 ay süre ile bu ikili karışımı kullanarak 9 kilo vermiş.Aynı zamanda kollestrolüm ve şekerimde düştü doktor bile beni tebrik etti dedi.İnanın ben görüntüsünden 9 değil 20 kilo vermiştir diye düşündüm.Müthiş derecede incelmiş.Kilo çok vermediği halde yağları gitmiş.
Sakın hemen sıkılıp kilo vermedim diye suyu bırakmayın.Bünyeye göre hemen 1 ay gibi zamanda belki kiloda düşeleriniz lmayacak ama azimle devam edin en az 3 ay sonra kendinizle gurur duyacaksınız.İnanın ben her aynaya bakışımda kendimle gurur duyuyor kendimi daha çok seviyorum.Eskiden aynalara biraz küstüm:))) Lütfen sabır sabır eminim hepiniz kilolara veda edeceksiniz.
Arkadaşlar zayıflama konusunda hepimiz birkaç yerde değişik olarak yaptıklarımızı anlatıyoruz yok soğan suyu yok sandaloz sakızı ve sirke.Evet bunlar kilo verdiriyor.Bunları uygulayan bizler kilo verdiğimiz için sizlerle paylaşıyoruz.Ama bir bir doktor değiliz sadece ve sadece yaptıklarımız ve sonuç aldıklarımzı yazıyoruz.Bize dokunmayan size dokunabilir.herkesin bünyesi farklıdır bildiğimiz gibi.Bazı arkadaşlarımız soğan suyu eskiden çocuk düşürmek için kullanılıyormuş diye yazmış.Doğrudur.Buna birşey demiyorum ben ama kesinlikle hamile olanyada bebek isteyen bayanların ne soğan suyunu nede sirke sandaloz sakızı gibi şeyleri kullanmasını ben asla tavsiye etmiyorum.Bize zararı olmayanı size olabilir.bebek istemek gibi durumlarda varsa lütfen kilo vermek için birşey kullanıp zayıflamaya çalışmayalım.Bizler burada tecrübe ettiklerimizi yazıyoruz bir hekim değiliz.
Ben soğan suyu ile kilo verdim.Normalde tansiyonum çok düşüktür.Ama bana bu suyun hiçbir yan etkisi olmadı.Ağız kokusu yapmadı belki uzun süre kullandımı tende koku yapabilir biz zaten koksakta kendimize kokmayız.Fakat ben içtiğim süreçte eşime kızıma hep soruyordum hatır kokmuyorsun diyorlardı.Hemde soğan suyu bazı arkadaşların dediği gibi içilemeyecek gibi değil,mide meselesi tabiki buda.Zaten tiksinerek içtiğimizde ne olursa olsun iğrenç gelir.Ben normal su içer gibi nefes almadan bir dikişte içiyordum hemen arkasından da ağzıma birşeyler atıyordum.yani bana iğrenç gelmedi zamanla tadına bile alıştım diyebilirim.Regl zamanlarımda ara verdim.Daha öncede dediğim gibi 1 hafta içtim iki gün ara verdim yine bir hafta sonunda kimi 1 gün kimi 2 yada 3 gün ara vererek kullandım.Regl günlerimde ise kullanmadım.Ama ilk uyguladığım ay iyi hatırlıyorum soğan suyunu içmiştim bende hiçbir değişiklik oladı.Yanine kanama azaldı nede çoğaldı.
Hayat bu arkadaşımız soğan suyunu ne şekilde hazırlayıp ne kadar tükettiğini ne kadar ara verdiğini ve ne kadar kilo verdiğini çok güzel anlatmış.Kullanım hakkında farklı yorumlar var.özellikle sabah akşam diyen arkadaşlarımız var.Hayat bu,soğan suyuyla sonuç alan bir arkadaşımız olduğu için onun kullandığı gibi kullanacağım ben kendi adıma.Çünkü tansiyon düşürdüğünü biliyoruz günde iki kez nasıl etki eder bilmiyorumBendede tartılmaya çıktığmda kilomda düşme hemen olmadı.Daha öncede dedim kilom eksilmedi ama giyemediğim kıyafetleri gitmeye başladım.Göbeğim ufaldı aynı zamanda bende mide şişkinliğide vardı midem dahi çıkıktı ondada azalma oldu.Sanırsam 1 ay gibi zamanda yavaş yavaş kilo verdim .elektronik tartıda tartıldığımda kilolarım gram olarak azalmaya başladı kendime sö verdim suya başladığımın 2. ayının sonuda tartılacağım diye.8 kilo vermişim.Bu beni gaza getirdi yine suya devam ettim ama bu arada tatlı hamur sadece tadımlık yedim fakat hiç aç kalmadım yani yemeklerimi ekmek olmadan bol salata ile yaptım.3 ayın sonunda tam 75 kilodan 62 kiloya gelmişim.Bundan sonra soğan suyuna 15 gün kadar hiç içmemecesine ara verdim.bugun sonunda yine suya başladım bu sefer gün aşırı içmeye başladım.Ağustos başında tatile çıkcağım zaman tartıldım kilom 58 olmuş.O günden beride 57-58 arası gezip duruyorum..Ama her akşam bir bardak ılık su,1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı balı karıştırıp 20.00 gibi içiyorum.saati söyledim çünkü yemklerden belli süre sonra çay keyfimi yapmam gerektiği için çayımı ateşe koymaya gittiğide bu sirkei suymuda içmiş oluyorum:)))
Akadaşlar kilo vermediğinizi görünce moraliniz bzulmasın bilindiği gibi bünye olayı inanın 1 ayın sonunda kilo vermeye başladığınızı giysilerinizin hayli bollaştığını fark edeceksiniz.Önemli olan moral ben kilo veriyorum diyeceksiniz
canım zaten içmeye başladıktan sonra iştahta azalma oluyo bençok ekmek yerdim şimdi kendime şaşırıyorum , sabahları 1 dilim kepek ekmeğiyle kahvaltı yapıyorum ama peynir yada başka şeylerden kısıtlama yapmıyorum karnım doyuyo aç kamlıyorum yani akşamlarıda sulu yemek varsa ekmek yiyorum biraz ama pilav vs gibi şeyler varsa ekmeksiz karnım doyuyo zaten aradada yiyorom ama inan hiç açkalmıyorum isteyince oluyo canım .