Diyet psikolojisi insanı hep aç yapar, çünkü beynimiz hep bir sonraki öğünde ne yiyeceğimizi düşünür. Kafamız hep yemek istediklerimizle dolar. Bir diyet listesi veriyor diyetisyenler her şeyin büyüklüğü, sayısı yazılı, insan onu gördükçe daha fazlasını yemek istiyor. Ama orda yazmasa canı istemeyecek bile insanın. Mesela ben zeytin sevmem pek ama 6 zeytin yazıyor ya doldurmak geliyordu içimden o tabağı zeytinlerle. Adına diyet dediğin zaman olmuyor o işte, sporuma yönelik besleniyorum diyeceksin, ben dedim ve iki ay oldu
İnsan beyninin kalıpları var, diyet hiçkimsenin kulağına hoş gelmeyen sözcük ama sağlıklı beslenme olunca adı çok daha tatlı oluveriyor kelime nedense
Canım günde en az yarım litre süt iç, ve en önemlisi işlenmiş hiçbir gıdayı yeme. Ara öğün yapacaksan kendine meyve yeme sadece meyve+süt, meyve+yoğurt yap çok daha uzun süre tok olacağını göreceksin. Salata yapacaksan ara öğünde yanında peynir de ye. Vücudunun direncini düşürme
Bu yeşil çay konusunda ben sevmiyorum bitki çaylarını tek şekersiz içebildiğim kekik çayı o da haftada en fazla 2 kere