• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin çocuklarınızda böyle mi? Delirmek üzereyim

Bu başlığı çok sinirli bir anımda yazdım artık başa çıkamadığım için
Belki mesajlarıma da bu yansıdı bilemiyorum
Ama suan yargılanmak en son isteyeceğim şey
Çünkü ben çocuğum için onunla iletişimimiz için zaten bu konuyu açtım
Çözüm bulmaya çalışıyorum
Elbette kurallar olsun demişsiniz
O kısımdayım ben zaten o kuralları benimsetmeye çalışıyorum yoksa tutupta evde sürekli emirleri yağdırıp 20 yaşında ki insanın yapması gerekenleri beklemiyorum
Buraya yazamadığım başka şeylerde var
Ama sizin mesajınıza biraz sinirlendim evet çünkü ne olursa olsun insanların o an ki sorun ettiği şey onun derdidir
Daha kötüleri düşünmek sadece avunmak olur
Kendimi anlatabildim mi bilmiyorum
Yorumlarınız için teşekkür ederim
Sizi asla yargılamadim çünkü ben yargilacak son insan bile olmam bu konuda benim de oğlum dehb li ve disleksili bir cocuk sizin de üstün zekalı evladınız sanıyorum bambaşka yollar olsa da sonuçta süreçleri farklı ilerliyor.
Aslında anlatmak istediğim buydu bir profosyenel yardım alsanız surec daha kolay ilerler sizin için de belki dehb li dikkati aşırı dağınık hayatını da bu sebepten toparlayamiyor olabilir bilemiyorim bunu uzman birisi yorumlasa size yol gösterse işiniz kolaylasabilir.

Görmezden gelmek derken?

Ne biliyorsunuz hayatımız hakkında?

Haddinizi aşmayın, önyargının da sınırı olur.

Tüm çocuklar sizinkiler gibi mükemmel(!) olamıyor.
Kendiniz yazmışsınız ona cevap verdim, yapması gereken şeyleri yapmayan çocuğa olduğu gibi kabul edelim demissinz, evet olduğu gibi kabul edelim ama tembelliği normallestirmeyelim....ayrıca ben çocuğm mumemmel demedim öyle bir iddiam da yok ama olduğu gibi kabul edilecek şeyler var edilmeyecek şeyler var

Evet sizin derdiniz, ve o kadar devede kulakki.. bir eğitmen olarak sizden daha fazla sevgi dolu, çocuklarıni hele de kendi çocuklarını ne olursa olsun yük olarak görmeyen daha fazla sabırlı ve özverili olmanizi beklerdim. Sorunlarınızı görmezden gelin asla demedim sadece şükretmeniz gerektiğini ve bu problemlerin gelip geçici olduğunu iletmek istedim. Siz çocuğunuzun zeki olmasını bile size yük olarak gördugunuzden, dezavantaj olarak ifade etmiş olmaniz üzücü .. umarım bu düşünceleri çocuklarınız hissederek böyle davranmaya devam ediyor olmaz .. bu bakış açılarını ile hayat size gerçekten zor. Allah kolaylık versin
Siz lütf
Evet sizin derdiniz, ve o kadar devede kulakki.. bir eğitmen olarak sizden daha fazla sevgi dolu, çocuklarıni hele de kendi çocuklarını ne olursa olsun yük olarak görmeyen daha fazla sabırlı ve özverili olmanizi beklerdim. Sorunlarınızı görmezden gelin asla demedim sadece şükretmeniz gerektiğini ve bu problemlerin gelip geçici olduğunu iletmek istedim. Siz çocuğunuzun zeki olmasını bile size yük olarak gördugunuzden, dezavantaj olarak ifade etmiş olmaniz üzücü .. umarım bu düşünceleri çocuklarınız hissederek böyle davranmaya devam ediyor olmaz .. bu bakış açılarını ile hayat size gerçekten zor. Allah kolaylık versin
Umarım gerçek hayatta gelip size dert yanan insanlara da böyle cevaplar vermiyorsunuzdur
Çünkü zaten kendini kötü hisseden birine daha büyük bir kötülük yapamazsınız
Aynı düşünmediğimiz ortada neden yorum yazıp kendiniz yoruyorsunuz
Sanırım başka birilerine bir hırsınız var ve onu tetikledim
Lütfen bana yorum yazarak o güzel ellerinizi yormayın

Görev tahtaları gibi şeyler var onlardan alıp bir süre uygulayabilirsiniz. Belki biraz motive olur ama bence bir pedagogla ilerleyin. Temel şeyleri yapması önemli...

Sizi asla yargılamadim çünkü ben yargilacak son insan bile olmam bu konuda benim de oğlum dehb li ve disleksili bir cocuk sizin de üstün zekalı evladınız sanıyorum bambaşka yollar olsa da sonuçta süreçleri farklı ilerliyor.
Aslında anlatmak istediğim buydu bir profosyenel yardım alsanız surec daha kolay ilerler sizin için de belki dehb li dikkati aşırı dağınık hayatını da bu sebepten toparlayamiyor olabilir bilemiyorim bunu uzman birisi yorumlasa size yol gösterse işiniz kolaylasabilir.
Çok özür dilerim sizin mesajınıza sinirlenmedim başka bir yorumla karıştırmışım mesajınızı cevabın büyük bir kısmı size değildi
Çok teşekkür ederim haklısınız tek çözüm bu gibi geliyor artık bana da

Bu konuda sizin gibi düşünüyorum aslında ama uygulama konusunda bazı mecburiyetler beni kararlılık konusunda zorluyor ama tekrar daha kararlı deneyebilirim
Babasıyla bu konuda iş birliği yapıyoruz ama bizim başka kimsemiz yok babaanne anneanne vs her şeyi biz yapmak zorundayız bu da bazı şeyleri daha zor hale getiriyor
Bakın aynısı birebir olmaz tabi ki siz de kendi hayatınıza göre ayarlarsiniz çünkü herkesin şartları farklı...bazı kararlar alın ve arkasında durun bunu şimdi yapmazsanız ilerde daha çok zorlanacaksınız, çok yakın arkadaşmdan biliyorum kızı şimdi unide ama kendi kıyafetini utuleyemez diyorum arkadaşıma yapma, e utusuz mu gitsin okula diyor gitsin ne var bunda, bu arkadaşımn kızı annesi hasta olunca bir çay demleyip getirmeyi akıl etmez, kadına en ufacık bir desteği bile akıl etmez ve aklıma gelmez çünkü annesi yapar hep ve bu çocukları bencilliği itiyor, arkadaşım da çalışıyor ama yazık çok üzülüyorum tabi ki çocuğu çok seviyor ama bu şekilde olmamalı, çocuklarımız islerimizi yapsın değil ama kendi işlerini yapsın, hastalık vs olur bir bardak çay getirsin...sadece bugünü değil ileriyi ve kızınızın hayatini düşünün hem pedagojik destek hem de siz kararlı olun

Kendiniz yazmışsınız ona cevap verdim, yapması gereken şeyleri yapmayan çocuğa olduğu gibi kabul edelim demissinz, evet olduğu gibi kabul edelim ama tembelliği normallestirmeyelim....ayrıca ben çocuğm mumemmel demedim öyle bir iddiam da yok ama olduğu gibi kabul edilecek şeyler var edilmeyecek şeyler var
İyi de o kabullenme sınırların farkında olmak.

Siz nörotipik yavrunuza tüm becerileri kazandırabilirsiniz ve nöroçeşitli bir çocukla yaşamadığınız için 8 yaşında giyinememesi size ebeveyn başarısızlığı olarak görünür.

Kimin kime sevgi göndereceğini boşverin siz.

Bakın aynısı birebir olmaz tabi ki siz de kendi hayatınıza göre ayarlarsiniz çünkü herkesin şartları farklı...bazı kararlar alın ve arkasında durun bunu şimdi yapmazsanız ilerde daha çok zorlanacaksınız, çok yakın arkadaşmdan biliyorum kızı şimdi unide ama kendi kıyafetini utuleyemez diyorum arkadaşıma yapma, e utusuz mu gitsin okula diyor gitsin ne var bunda, bu arkadaşımn kızı annesi hasta olunca bir çay demleyip getirmeyi akıl etmez, kadına en ufacık bir desteği bile akıl etmez ve aklıma gelmez çünkü annesi yapar hep ve bu çocukları bencilliği itiyor, arkadaşım da çalışıyor ama yazık çok üzülüyorum tabi ki çocuğu çok seviyor ama bu şekilde olmamalı, çocuklarımız islerimizi yapsın değil ama kendi işlerini yapsın, hastalık vs olur bir bardak çay getirsin...sadece bugünü değil ileriyi ve kızınızın hayatini düşünün hem pedagojik destek hem de siz kararlı olun
Evet çok haklısınız ben hep hayatında olamam ki zaten
Kararlı olmaya çalışacağım zorlasa da bu etkili bir çözüm olabilir

gerçekten sizin çocuğunuzun ruh halini şu alaycı tavirlarinizdan anlamak hiç zor değil. Siz yol aramaya değil insanlara kendinizin haklı olduğunu duymaya sizin gibilerinde var olduğunu duymaya gelmişsiniz. Benim güzel ellerim yorulsun önemli değilde sizin ruhunuzun yorgunluğu nasıl geçecek. Dikkate alirsiniz , almazsınız sizin tercihiniz ben sıradan bir vatandaş olarak yanlış ilerlediğinizi yanlışı düşündüğünüzü iletmek durumundayım. Sormuşsunuz madem bence acilen çocukla birlikte pedegog yardimi almalısınız. Sevgiyle kalın .

Ah bu dediğinizi yapabilsem
Keşke bende onun gibi umursamaz olsaydım en azından uyum sağlardık birbirimize malesef ki tipik bir başağım
Şimdi belli oldu neden detaycı olduğunuz 😂ayy demek başak burcu annesisin.
Şahsen başak burcu annem olsun istemezdim 😂

İyi de o kabullenme sınırların farkında olmak.

Siz nörotipik yavrunuza tüm becerileri kazandırabilirsiniz ve nöroçeşitli bir çocukla yaşamadığınız için 8 yaşında giyinememesi size ebeveyn başarısızlığı olarak görünür.

Kimin kime sevgi göndereceğini boşverin siz.
O zaman çocuğunzn özel durumunu belirtirsinz ona göre yorum yapılır, üstteki kişi özel durumu olmayan çocuktan bahsediyor siz de benim cocugmda aynı diyorsunuz ben de buna cevap veriyorum ! Her cocugn yapacağı şeyler farklıdır ama özel durumu olmayan çocuk giyinmeyi bilir ama benm cocugmn yapamayacağı şeyler var bunları olduğu gibi kabul ederim, bir sorun yokken giyinmemesini uzmanlar da normal bulmaz bunu neden anlamak istemiyorsunz

O zaman çocuğunzn özel durumunu belirtirsinz ona göre yorum yapılır, üstteki kişi özel durumu olmayan çocuktan bahsediyor siz de benim cocugmda aynı diyorsunuz ben de buna cevap veriyorum ! Her cocugn yapacağı şeyler farklıdır ama özel durumu olmayan çocuk giyinmeyi bilir ama benm cocugmn yapamayacağı şeyler var bunları olduğu gibi kabul ederim, bir sorun yokken giyinmemesini uzmanlar da normal bulmaz bunu neden anlamak istemiyorsunz
Yorum mu istedim ben sizden?

Siz lütf

Umarım gerçek hayatta gelip size dert yanan insanlara da böyle cevaplar vermiyorsunuzdur
Çünkü zaten kendini kötü hisseden birine daha büyük bir kötülük yapamazsınız
Aynı düşünmediğimiz ortada neden yorum yazıp kendiniz yoruyorsunuz
Sanırım başka birilerine bir hırsınız var ve onu tetikledim
Lütfen bana yorum yazarak o güzel ellerinizi yormayın
gerçekten sizin çocuğunuzun ruh halini şu alaycı tavirlarinizdan anlamak hiç zor değil. Siz yol aramaya değil insanlara kendinizin haklı olduğunu duymaya sizin gibilerinde var olduğunu duymaya gelmişsiniz. Benim güzel ellerim yorulsun önemli değilde sizin ruhunuzun yorgunluğu nasıl geçecek. Dikkate alirsiniz , almazsınız sizin tercihiniz ben sıradan bir vatandaş olarak yanlış ilerlediğinizi yanlışı düşündüğünüzü iletmek durumundayım. Sormuşsunuz madem bence acilen çocukla birlikte pedegog yardimi almalısınız. Sevgiyle kalın .

Adem güneşin kitaplarını okudum ama sanki bana kendimi hep suçlu ve yetersiz hissettiriyor gibiydi
Ki zaten ben bunları çok kafaya takan biriyim bana pek iyi gelmedi
Onun ebeveynlik anlayışı anneye çok fazla şey yüklüyor gibi geldi
Kitaplarını ben de çok sevemedim. İlk vodeoları da biraz farklı. Ama son videolar çok iyi. Bence bir deneyebilirsiniz. Yolda giderken yemek yaparken vs dinliyorum arada. Direkt o konuyu açıyorum. Dinlersiniz aklınıza yatan kısmı yaparsınız ben öyle yapıyorum şahsen. Bı şans vermenizi tavsiye ederim bu şekilde

Kitaplarını ben de çok sevemedim. İlk vodeoları da biraz farklı. Ama son videolar çok iyi. Bence bir deneyebilirsiniz. Yolda giderken yemek yaparken vs dinliyorum arada. Direkt o konuyu açıyorum. Dinlersiniz aklınıza yatan kısmı yaparsınız ben öyle yapıyorum şahsen. Bı şans vermenizi tavsiye ederim bu şekilde
Haklısınız zaten kitap okuyamadığım zamanlar bende böyle videolar çok dinlerim bir şans daha vereceğim sizin hatriniza çok teşekkür ederim ☺️

Evet çok haklısınız ben hep hayatında olamam ki zaten
Kararlı olmaya çalışacağım zorlasa da bu etkili bir çözüm olabilir
Mutlaka zorlayacak her çocuk zorlar önce bunu kabul edin ve kararinzdan dönmeyin vazgeçersenz bir işe yaramaz...o yaştaki cocuk hangi sonuçları göze alamaz bilmiyorum ya da sizin cocugunz ama o sonuçları tesbit edip ona göre belirleyin, yaptıkları ya da yapmadıklarının sorumluluğunu alsın, kızıma oyuncakları toplamazsa onları çöpe atacağımi çünkü benim hem işte hem de evde yorulduğumu evdeki herkesin kendi sorumluluklarıni alması i söylüyorum, yani en son özetle ben yoruldum sen toplamzsan bu evde kimse toplamaz ve çöpe gider diyorum, iki kez gitti çöpe ondan sonra göze alamıyor ama misal derse bana anne yoruldum yardım eder misn diyor ki zaten belli oluyor yorgunluğu tabi diyorum beraber halledelim

Sizi cok iyi anlıyorum. Benim 7 yaş oğlum da biraz sorumsuz. Aslında bu kadar çok çaba ve endişe esasında ne kadar ilgili bir anne olduğunuzu gösteriyor bana göre. Ve bence sizin yaptiklarinizdan dolayi böyle olmadi bu cocuk. Zaten olacakti, karakteri böyle. Eline kumandayi verip, hiç bunları takmadan onun bi iki pijaması pek ala toplayabilir, dersleri için de endiselenmeyi bırakıp 'kendi bilir okursa da kendine okumazsa da kendine, ben anlattim' diye vicdan rahatlatip devam edebilirsiniz. Ama çocuğun potansiyelini biliyorsunuz, yasindan dolayi su an hiçbir seyin farkinda olmadığının, büyüyüp belli bir yaşa gelince pisman olacağının farkindasiniz. Belki o zaman anne keşke benim aklima uymayip beni zorlasaydin diyecek bunu biliyorsunuz.
Ben artık sinirlenip, degistirmeye calismanin faydalı olmayacagini, zamanla herşeyin kendiliğinden düzeleceğini kabullendim. Hic birimiz ayni degiliz. Onun da karakteri boyle. Ben titizim, o dağınıklık seviyor.
Daha az yipranmak adına arada kendinize zaman ayirin. Bazi sorumluluklariyla baba ilgilensin tamamen. Diş fircalamayi hatirlatmayi anne yapiyorsa, terlik giymeyi baba söylesin. Arada babaya birakip kendi basiniza yürüyüşe çıkın geri döndüğünüzde daha da tahammüllü olacaksiniz. Geçecek elbet bu günler. Elbet bir gün büyüyüp kendi başlarının caresine bakacaklar. Her ne olursa olsun anne olarak her zaman bir adım arkalarinda olacagiz.
Biraz dinlenin sadece. Eşiniz biraz yük alsin üzerinizden. Nineler, dedeler yakınsa biraz onlara bırakın. Her cocuk farklı, bizimkiler de bizim başımızın tatlı, küçük ama inatçı belalari :) cok sinirlenince bebekligini düşünün. Geçecek elbet

Mutlaka zorlayacak her çocuk zorlar önce bunu kabul edin ve kararinzdan dönmeyin vazgeçersenz bir işe yaramaz...o yaştaki cocuk hangi sonuçları göze alamaz bilmiyorum ya da sizin cocugunz ama o sonuçları tesbit edip ona göre belirleyin, yaptıkları ya da yapmadıklarının sorumluluğunu alsın, kızıma oyuncakları toplamazsa onları çöpe atacağımi çünkü benim hem işte hem de evde yorulduğumu evdeki herkesin kendi sorumluluklarıni alması i söylüyorum, yani en son özetle ben yoruldum sen toplamzsan bu evde kimse toplamaz ve çöpe gider diyorum, iki kez gitti çöpe ondan sonra göze alamıyor ama misal derse bana anne yoruldum yardım eder misn diyor ki zaten belli oluyor yorgunluğu tabi diyorum beraber halledelim
Bu yöntemlerin bir kısmı bizde de ise yariyordu aslında yaptım da oyuncak konusunda aynısı ama büyüdükçe umursamaz olmaya başladı mesela sinemaya gidemeyiz yapmazsan diyorum ve olsun gitmeyelim diyebiliyor

Back