6 yaşında bir oğlum, 4 yaşında bir kızım var. oğlum kızınızın aynısı. kızım yaşı küçük olmasına rağmen kreşten gelince tekrarlarını yapar, sabah kalkar yatağını kendince düzeltir pijamasını yastığının altına koyar, terlerse terledim der gider atletini değiştirir. bir işi yap denince vakit kaybetmeden yapar kenara çekilir. oğlan bunları kendiliğinden yapmadığı gibi her aşamada da tekrar hatırlatma bekler. üstünü değiş dersin, ve çıkarması tişörtü pantolonu çorabı için tekrar tekrar söylemek gerekir yoksa legoya filan takılır. verilen görevleri yapmak için alarm filan kuruyoruz ama bazı kendi akıl etmes gereken şeylere bir çare yok maalesef.
tabi oğlumu böyle anlattım ama ben de aynı böyle bir çocuktum, o yüzden ona kızamıyorum. şimdi genel olarak yapmam gereken şeyleri yapıyorum ama kafamda hep çok fazla sekme açık, hepsini yetiştirme telaşı ile çok fazla yoruluyorum. ben DEHB tedavisi gördüm lise yıllarında, oğlumda da olabilir diye düşünüyorum ama bir uzmana danışmadık. bu zamana kadarki tüm öğretmenlerine sorduk, belki olabileceğini ama öğrenme güçlüğü olmadığı için müdahaleye gerek olmadığını söylediler. belki kızınızda da olabilir. belki de sadece karakter meselesidir. ödül sistemiyle, süre kurmayla filan yapıyor ama süreklilik kazanmıyor.
bir de endişenizi anlıyorum anne olarak ama emin olun öyle sabah kalkıp yelek çorap giymeyen, terli terli gezen sırtına havlu konmayan çocuklar daha az hasta oluyor. biz de bizimkinin üstüne çok düşüyoruz, hiç de hastalıksız günü geçmiyor maalesef.