- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
-
- Konu Sahibi Hayvanseverdost
kesinlikle umarım söylememissindir o kızgınlıklaSakın nişanlına dayak olayını belli etme. İleride aleyhine delil olarak kullanılabilir
bunu biz yazsak ban yerizzya sinirleniyorum.
boşuna mı konuşuyorum ben burda?
ban yiyeceksem yerim, bu sefer çekinmeyeceğim.
arkadaşlar bu kız "babanız sizi dövüyor mu" diye sormuyor. "babam beni dövdü, haklı mı" demiyor. konunun özüne bi gelebilir miyiz?
kız nişanlısının ailesinin evindeymiş, evine gece 10da dönmüş ve babası aşırı tepki vermiş. bizim başımıza gelip gelmediğini soruyor. kız gece 10a kadar nişanlısının evinde kalmasının gerçekten kötü olup olmadığını anlamaya çalışıyor. yanlış bi şey yapıp yapmadığını bilmek istiyor.
sizin yorumlarınız, böyle sıkıntılı bi dönemde kızı babasından soğutmaya yönelik. "kaç kaç kaç" demişsiniz resmen. nereye kaçacak? 5 ay sonra düğünü olan ve kafasında nişanlısıyla ilgili soru işaretleri de olan bi genç kız babasının evinden nereye kaçabilir? ordan kaçması gerektiğini bu kadar üstüne basa basa söylerseniz sizce kime gider?
erkeklerin eşlerini ve/veya çocuklarını dövmelerini asla onaylamıyorum. ama bu durumdaki bi kıza da "öyle baba olmaz olsun, kaç kurtul o evden" demenin şu an için haddimiz olmadığını düşünüyorum.
yanlış evlilikler böyle böyle yapılıyor işte.
bu kız sizi dinleyecek, "böyle baba olmaz olsun, evlenip kurtulayım" diyecek, seneye de burda "kocam beni dövüyor" konularını okuyacağız.
arkadaşlar kendinize gelin bi.
cnm babanın yaptıgı cok kötü sana vurması hata ama belkide nişanlına güvenmiyorum ne bilimNişanlıyım düğünüme 5 aydan kısa bir süre var eşyalarla uğraşıyoruz bu aralar. Bugun de eşya telaşındaydık nişanlımla. İstanbulda yaşıyoruz fakat evlerimiz biraz uzak nişanlımla. Eşya telaşından yorulup bulunduğumuz yerde nişanlımın evine yakın olduğu için onlara gidip çay içtik hep beraber. Aksam Saat 9 civarı çıkıp 10a tam gelmeden eve döndüm. Evde ne tepki gördüğümü ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bu saatte eve nasl gelirmişim. Utanarak söylüyorum ama Bi güzel baba dayağı da yedim bu yaşta. Şoktayım şuan. Sizce bu durumda kim haklı sizler de bu gibi tepkiler yaşadınız mı hiç ?
Daha nelerNişanlıyım düğünüme 5 aydan kısa bir süre var eşyalarla uğraşıyoruz bu aralar. Bugun de eşya telaşındaydık nişanlımla. İstanbulda yaşıyoruz fakat evlerimiz biraz uzak nişanlımla. Eşya telaşından yorulup bulunduğumuz yerde nişanlımın evine yakın olduğu için onlara gidip çay içtik hep beraber. Aksam Saat 9 civarı çıkıp 10a tam gelmeden eve döndüm. Evde ne tepki gördüğümü ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bu saatte eve nasl gelirmişim. Utanarak söylüyorum ama Bi güzel baba dayağı da yedim bu yaşta. Şoktayım şuan. Sizce bu durumda kim haklı sizler de bu gibi tepkiler yaşadınız mı hiç ?
Su bana guvenirdi karismazdi diye yorum yapanlarada hasta oluyorum ... ulkenin durumu ortada ozgecan olayi daha cok taze hafizalarda .... Sizin bu yazdiklarinizi yeni yetme ergen kizlarimizda okuyor nasil ornek oldugunuza dikkat edin ... Anne baba bu mahalle bakkali degil. Ama tabi anne baba olmak dovme hakkini vermez o ayri ama sende annenin gel demesine ragmen "ay dur bi bardak daha cay iceyim " der oturursan olmaz zitlasmaninda saygisizliginda anlami yok
Babanin seni dovmeye hakki olmadigi gibi seninde babana saygisizlik yapmaya kiskirtmaya hakkin yok
arkadaşlar yanlış anladınız ya dayağı onaylamışım gibi davranmayın rica ediyorum.
kocadan el oğlundan bahsetmiyorum burda. baba ya baba. bu kadar sert yorum yapmayın. ayıptır.
"baban aşırı tepki vermiş, dövmemesi gerekirdi, yaptığı gerçekten yanlış. ama sen nişanlının böyle davranmayacağına emin olmadan evlenme derim ben. nişanlından da bu şekilde muamele göreceğini düşünüyorsan kendi ayaklarının üstünde dur. sırf o evden kurtulmak için evlenmek zorunda değilsin."
anlatabiliyor muyum? düşüncenize hiçbir şey demiyorum, ama ifade edişi biraz yumuşatmalıyız diye düşünüyorum.
bazı babalar böyle eski adetler usuller insan onlarada kızılmıyor ki çünkü onlar bu şekilde yetişmiş yargılayamıyoruz çok takılma zaten 5 ayın kalmış huyuna git evlenince zaten sana eşinden başkası karışamaz :)
Su bana guvenirdi karismazdi diye yorum yapanlarada hasta oluyorum ... ulkenin durumu ortada ozgecan olayi daha cok taze hafizalarda .... Sizin bu yazdiklarinizi yeni yetme ergen kizlarimizda okuyor nasil ornek oldugunuza dikkat edin ... Anne baba bu mahalle bakkali degil. Ama tabi anne baba olmak dovme hakkini vermez o ayri ama sende annenin gel demesine ragmen "ay dur bi bardak daha cay iceyim " der oturursan olmaz zitlasmaninda saygisizliginda anlami yok
Babanin seni dovmeye hakki olmadigi gibi seninde babana saygisizlik yapmaya kiskirtmaya hakkin yok
Biri diğerinin alternatifi değil ki.
Babadan dayak yiyen eşinden de yer zaten. Birincinin kötülüğü yeterince anlatılmazsa kesin yer.
Yani yapılması gereken vurgu gerçekten de babanın yanlışı kısmı.
Bir de şiddetle ilgili en büyük yanlış, özneye göre tutum değiştirmektir, bunu da belirteyim.
Anneniz, babanız, kocanız, sevgiliniz asla fark etmez, şiddet insanlık suçudur.
Nişanlısına kaçacak diye baba pamuklara sarılacak değil. Daha nişanlının yaptığı bir şey yok, olayları büyütüyor ve tartışma çıkarıyormuş. Baba kızın gözü morarana kadar dövüyormuş, şimdi ben burada kime saydırayım?