Sizin babanız ne tepki verirdi ?

arkadaşlar yanlış anladınız ya dayağı onaylamışım gibi davranmayın rica ediyorum.

kocadan el oğlundan bahsetmiyorum burda. baba ya baba. bu kadar sert yorum yapmayın. ayıptır.

"baban aşırı tepki vermiş, dövmemesi gerekirdi, yaptığı gerçekten yanlış. ama sen nişanlının böyle davranmayacağına emin olmadan evlenme derim ben. nişanlından da bu şekilde muamele göreceğini düşünüyorsan kendi ayaklarının üstünde dur. sırf o evden kurtulmak için evlenmek zorunda değilsin."

anlatabiliyor muyum? düşüncenize hiçbir şey demiyorum, ama ifade edişi biraz yumuşatmalıyız diye düşünüyorum.

baba var baba var. bir baba kızına şiddetuygulayamaz. o baba değildir benim gözümde. şiddetin ayrıca babası annesi yoktur. hele bir erkeğin bir kadını dövmesinin sonucu ölüme kadar gidebilir. ve bu suçtur.
ha aayrıca evet evlenmek kurtuluş değil. kendi ekmeğini kazanacak
kazanmıyorsa çabalayacak ve bunu yapacak. bilemiyorum bunu yapıyormu.
yapıyorsa da dediğimi yapmalı. yoksa o ev cehennem hayatı olur bu kıza

baba var baba var. bir baba kızına şiddetuygulayamaz. o baba değildir benim gözümde. şiddetin ayrıca babası annesi yoktur. hele bir erkeğin bir kadını dövmesinin sonucu ölüme kadar gidebilir. ve bu suçtur.
ha aayrıca evet evlenmek kurtuluş değil. kendi ekmeğini kazanacak
kazanmıyorsa çabalayacak ve bunu yapacak. bilemiyorum bunu yapıyormu.
yapıyorsa da dediğimi yapmalı. yoksa o ev cehennem hayatı olur bu kıza

demek istediğim son üç satır işte. babayı suçlamak şu an bi şey kazandırmaz, kızı babasına kinlendirir. ayrı eve çıkamıyorsa evliliği tek kurtuluş görür. bunu demeye çalışıyorum.

benim babam sadece kızları değil oğlu da saat 10 da gelse kızar, sonuçta kendi evinize çıkana kadar babanızın kurallarına uymak zorundasınız.. bu tartışmaya açık değil.. bunun yanında dövmek çok alçaltıcı bir hareket, ister baba olsun, ister anne olsun ister kocanız olsun.. "sizin babanız ne tepki verirdi" sorusuna; kızardı derim ama babamı bu güne kadar masaya yumruğunu vururken bile görmemişimdir.. bu biraz karakter, biraz yetiştiriliş tarzı ne yazık ki.. bunun sizi ne kadar kırdığını babanızla sakin bir zamanda konuşun..

Gelelim nişanlına.. Hiç kimse kusura bakmasın, "stresten kötü davranmak" diye bir tepkiye inanmıyorum.. tam tersi stresliyken insan gerçek yüzünü gösterir.. hayat bu günümüzün şartlarında stressiz günümüz geçmiyor, nişanlın bir ömür sana böyle mi davranacak o zaman? lütfen bir yerden kurtulmak için bütün ömrünü yakma.. gerekirse işe gir, para biriktir, yurt dışına git ama bu adamla emin olmadan asla evlenme..

ama baba suçlu. rolmü yapsak ,babandır döverde severdemi desek.

baba suçlu. hemfikiriz.

ama hakaret ve beddua içerikli mesajlar yazılmasını doğru bulmuyorum. konu sahibi "babam o benim, beni yetiştirdi bu yaşa getirdi, bu şekilde konuşamazsınız, ağzınızı toplayın" diyebilir nihayetinde.

sadece öneri getirebiliriz.

"çalışıyor musun, ayrı eve çıkabilir misin, nişanlınla ne gibi sorunların var" gibi şeylerin üstünde durulmalı bence.

Nişanlıyım düğünüme 5 aydan kısa bir süre var eşyalarla uğraşıyoruz bu aralar. Bugun de eşya telaşındaydık nişanlımla. İstanbulda yaşıyoruz fakat evlerimiz biraz uzak nişanlımla. Eşya telaşından yorulup bulunduğumuz yerde nişanlımın evine yakın olduğu için onlara gidip çay içtik hep beraber. Aksam Saat 9 civarı çıkıp 10a tam gelmeden eve döndüm. Evde ne tepki gördüğümü ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bu saatte eve nasl gelirmişim. Utanarak söylüyorum ama Bi güzel baba dayağı da yedim bu yaşta. Şoktayım şuan. Sizce bu durumda kim haklı sizler de bu gibi tepkiler yaşadınız mı hiç ?
babam çok katıdır benim yaş 21 hla cep telefonum yok mesela.ama nişanlımla ev alışverişne gitsem geç kalsam kızmazdı dayak yemezdm.evlenmene nasıl izin verdi canım?

Ondan sonra Turk kizi niye evlilik meraklisi...
Napsin garibim? Daha universite okuyacak da,baska sehre atanmayi bekleyecek de biraz rahata kavusacak. Tewww lolo teww lolo...
Vallahi su ruh hastasi ana-babalari bi islah calismasi yapilmali.

valla ben bu konularda biraz farklı düşünüyorum,
dayak ama nasıl bir dayak?
tek bir tokat mı?
adam akıllı bir dayak mı?
hani baba tek bir tokat attı diye ortalık ayağa kalkmaz ama beni bu yaşımda"bir güzel" döven bir babaya bir daha asla saygı duyamam.
elimden gelen en kısa zamanda da çeker giderim. evlenmek şart değil çalışır ayrı eve çıkarım.

Aboooov... Nişanlın ama sonuçta ne olacak ki? Benim babam vurmaz bana ki bu yaşıma kadar en ufak tokatını bile yememişimdir. Belki uyarır sadece o kadar. Nişanlınız biliyor mu durumu peki?

Nasıl bi aile yapısına sahip olduğunu bilmiyorum ama nişanlanıcak yaştaysan bunu hiç bir aile yapmamalı. Ben gayet muhafazakar yapıda bi babaya sahibim ama inan lise yıllarımdan itibaren bu tarz şeylere karıştığını hatırlamam. Ailemden ayrı istanbuldayım, okuyorum ve bana ev tutmak için ısrar eden ailem oldu kendim yaşıyorum burdan şuna varıcam boğarak sıkarak hele dayakla birini hizaya getiremezsin aksine ona güvendiğini hissettirmen gerek bi aile olarak. Tabi bizimde güveni haketmemiz. Baba çok özeldir bi kız için o yüzden çok üzüldüm böyle bişey yaşamana, yapmaması gerekiyo unutması zor bişey çünkü. Ama biçok kadın cinayeti, tecavüzler vs kol gezerken, helede istanbulda bi baba içinde çok zor. Anlayışla karşılanmaz tabiki dayak ama kin tutmakta ona haksızlık olur.

Nişanlıyım düğünüme 5 aydan kısa bir süre var eşyalarla uğraşıyoruz bu aralar. Bugun de eşya telaşındaydık nişanlımla. İstanbulda yaşıyoruz fakat evlerimiz biraz uzak nişanlımla. Eşya telaşından yorulup bulunduğumuz yerde nişanlımın evine yakın olduğu için onlara gidip çay içtik hep beraber. Aksam Saat 9 civarı çıkıp 10a tam gelmeden eve döndüm. Evde ne tepki gördüğümü ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bu saatte eve nasl gelirmişim. Utanarak söylüyorum ama Bi güzel baba dayağı da yedim bu yaşta. Şoktayım şuan. Sizce bu durumda kim haklı sizler de bu gibi tepkiler yaşadınız mı hiç ?

bızde nısanlıyke gec kaldıgımız zaman babam hafıf kızardı ama dayak olmadı bıde rahmetlı babam sıtresylı hanı evlenıcan gıdcan gıbısıne uzulurdu kız babası ıste evlenınc aylarca odaya ceklıp hıckıra hcıkıra aglarmıs ben alısamdım yokluguna evlılıgıne dermıs hep... babalar merak eder kıskanırlar kızlarını ıste bundan kaynaklıdır ama babnınkı baya agrı olmus ama uzulme bak az bı zaman kalmıs evlılıgıne ama nısanlınla aran kotu sanırım ondande cekıcm demıssın eger boylesyse evlenme lutfen kendıne bunu yapma yagmurdan kaçayım dıye doluya tuttulma babanla nekadr araznıda sorunda olsa ınan osenın baban sonucta bıyerde kıyamaz ama eger kocan ıyı degılse zından olur o evlılık sana

Nişanlımın evine gideceğim zaman otobüsle gitmeyim diye kendi bırakır arabayla bide 11 de 12 de eve dönerim yatıyor olsada usenmeden kalkar gelir alır beni. Ilkokul mezunudur babamda yani öyle çok geniş bi aile de değiliz. Medeniyet insanın içinde varsa var işte. Evlenince kurtulacaksın üzme kendini. Nişanlınla mutlu bir evliliğin olacağına inanıyorsan sık dişini biraz. En güzel en heyecanlı zamanların takmamaya çalış

Canim benim babamda kizardi dövmezdi ama ne olursa olsun 9 dan sonra disarida olmak yasak ti. kizma babana bi hata yapmis evet üzulmustur o da sonra. evlen hele bi dört gözle gelmeni bekler kiz evlendirdikten sonra cok duygusal oluyorlar.onlar böyle yapmak zorunda. dövmek tarafi hata tabi ama disarida gece yarilarina kadar sevgilileriyle gezip bilmem ne yapan kizlari görmuyormusun ben bile sasiyordum onlara bunlarin ana babalari yokmu diye öyle hayat, hayat olurmu sence.sen üzulme az bi zamn kalmis evliligine sabret inan insan babanin bagirmalarini bile özluyor evlenince :KK43:

bazı babalar böyle eski adetler usuller insan onlarada kızılmıyor ki çünkü onlar bu şekilde yetişmiş yargılayamıyoruz çok takılma zaten 5 ayın kalmış huyuna git evlenince zaten sana eşinden başkası karışamaz :)

Benim babam da iyi tanıyabileyim, ölçeyim,tartayım diye evlerine de git, sofralarına da otur derdi..

Ne garip insanlar var, evlenecek olgunluğu buluyorsun da, kendine sahip çıkacak olgunluğu bulamıyor musun kızında.

canım artık koca kız olmuşsun. vurulur mu. babam ben nişanlıyken buluşmamıza bir sey demezdi. bazen kızardı ama asla böyle şeyler yapmadı o da beni sevdiğinden bazen babalar kız çocuklarını kıskanır.

Bende nişanlıyken geç saatlerde gelmişliğim olmuştu sizin gelme saatiniz iyi yine ben 1 de gelmiştim eve yani ama hiç de bişi olmamıştı hatta nasıl geçti neler yaptınız diyede sohbet etmiştik babam ile

X