- 6 Mart 2024
- 8.836
- 7.533
- 28
yani siz de haklısınız sanırım benim esimin durumu o kadar ciddi değildiBiz de doktor tavsiyeleriyle ilerledik bir sürü ithal takviye beslenme önerileri vs nerdeyse bi tüp bebek parası harcayıp boşa umutlandık. Tüp bebekte mikro çip yöntemiyle sağlıklı sperm seçildikten sonra tüp bebek şansı düşük değil sayısından ziyade morfoloji daha önemli gebeliğin sağlıklı ilerlemesi için. Keşke ilk öğrendiğimiz ay tüp bebek yaptırsaydık diyorum.
Ben de sorun yok acaba tutma ihtimali yüksek mi ?Tutmama ihtimali her zaman var en iyi hastalarda bile şans %70 civarı. Ama azospermide şans daha düşük diye bişey yok çünkü tüp bebekte zaten canlı spermi bulup seçiyorlar sperm seçimi düzgün yapılıp embriyolar oluştuktan sonra şansınız yaşıtınız ve aynı sağlık durumunda olduğunuz kişilerle aynı embriyo oluştuktan sonra iş kadında yani
Bizim iki yılımız bitecek. İlk günden korunmadim .Biz evleneli dört sene bitecek yaklaşık iki yıldır istiyoruz başta ben doktora gitmiştim sıkıntı yoktu çocuk düşünmeye başlayınca eşim sperm testi verince SORUNLAR ortaya çıktı
Bizde morfoloji de de sorun var .Biz de doktor tavsiyeleriyle ilerledik bir sürü ithal takviye beslenme önerileri vs nerdeyse bi tüp bebek parası harcayıp boşa umutlandık. Tüp bebekte mikro çip yöntemiyle sağlıklı sperm seçildikten sonra tüp bebek şansı düşük değil sayısından ziyade morfoloji daha önemli gebeliğin sağlıklı ilerlemesi için. Keşke ilk öğrendiğimiz ay tüp bebek yaptırsaydık diyorum.
Anlaşılan bizde de tek çare tüp BebekAşılama ile hiç uğraşma bizde hiç bir sorun olmadığı halde tutmadı. Zaten en az 5 milyon sperm olması lazım aşılama olmak için onun altında zannetmiyorum doktor aşılama yapsın. Çünkü o spermlerin içinden de ayıklanması gerekir hepsi sağlıklı olmuyor spermlerin
Merhaba, sizin de mi eşinizde tek tük sperm çıkışı oluyordu yoksa başka bir problem mi vardı?Biz de doktor tavsiyeleriyle ilerledik bir sürü ithal takviye beslenme önerileri vs nerdeyse bi tüp bebek parası harcayıp boşa umutlandık. Tüp bebekte mikro çip yöntemiyle sağlıklı sperm seçildikten sonra tüp bebek şansı düşük değil sayısından ziyade morfoloji daha önemli gebeliğin sağlıklı ilerlemesi için. Keşke ilk öğrendiğimiz ay tüp bebek yaptırsaydık diyorum.
İşte sperm olmadığı için kaliteli olanı da olmicak muhtemelen. ben şu an adet olmayı bekliyorum tüp bebeğe başlamak içinMerhaba, benim eşimde de aynı durum var. Altı aydır tedavi görüyor ama pek birşey değişmedi. Sadece bir testte 300bin sperm gördük bunların 200bini hareketliydi ama şimdi tekrar 10-15 tane çıkıyor başa döndü yani. Vitamin kullanmıyorsa eşiniz vitamin kullanabilir. Bitkisel takviyeleri doktor gözetiminde kullanmakta yarar var, çünkü bazı bitkisel takviyeler bazı kişilerin hormonlarını kötü de etkileyebiliyor. Ben de Allah nasip ederse artık tüp bebek tedavisine başlayacağım. Benim de sizin gibi endişelerim var. Ama doktorum sayıya takılmamamı önemli olanın spermin kalitesi olduğunu söyledi. Sayı fazla da olsa spermler kalitesiz olduktan sonra sayının pek bir önemi yok.
Çok büyük kaygılarım var korkuyorum Allah bize yardım etsin Allah korusun tutmazsa bı daha tüp Bebek için çok beklememiz gerekecek.İşte sperm olmadığı için kaliteli olanı da olmicak muhtemelen. ben şu an adet olmayı bekliyorum tüp bebeğe başlamak için
Başka bir doktordan daha fikir alabilirsiniz, devlete de başvurabilirsiniz. Bahçeci çok pahalı, çok da güvenilir gelmiyor bana.Bahçecideki doktora bı sorun olup olmadığı için gittik direk sonuçların böyle olduğunu tüp Bebek yaptırsaniz olur dedi. Şok içinde kaldım, neye uğradiğimi şaşirdim doktorum isterseniz önümüzdeki ay tüp Bebek yaparız dedi ve nerden baksan 150,200 bini bulur.
Bahçeci de tüp Bebek yapıp sonuç alanlar var ama bilmiyorum kiBaşka bir doktordan daha fikir alabilirsiniz, devlete de başvurabilirsiniz. Bahçeci çok pahalı, çok da güvenilir gelmiyor bana.
Aslında sperm var, 1 tane de olsa sperm çıkışı olmuş. Bekleme sürecinde eşiniz sağlıklı yaşamaya dikkat ederse kalitesi de artar inşallah öyle düşünmeyin kesinlikle. Kaygılanmanız çok normal bir durum ama nasibinizde çocuk sahibi olmak varsa öyle veya böyle bir şekilde olacaktır. Nasipte olunca geri kalan her şey sadece vesile oluyor siz içinizi ferah tutmaya çalışınİşte sperm olmadığı için kaliteli olanı da olmicak muhtemelen. ben şu an adet olmayı bekliyorum tüp bebeğe başlamak için
İnşallah dediğiniz gibi olur her defasında umutlanip hüsranla bitmesinden korkuyorum artık.Aslında sperm var, 1 tane de olsa sperm çıkışı olmuş. Bekleme sürecinde eşiniz sağlıklı yaşamaya dikkat ederse kalitesi de artar inşallah öyle düşünmeyin kesinlikle. Kaygılanmanız çok normal bir durum ama nasibinizde çocuk sahibi olmak varsa öyle veya böyle bir şekilde olacaktır. Nasipte olunca geri kalan her şey sadece vesile oluyor siz içinizi ferah tutmaya çalışın
Sıfır sperm olan birinde hangi doğal yöntem bugüne kadar işe yaramış? Herhangi bir akademik çalışma y da herhangi bir örnek var mı bu konu ile ilgili? Sizde işe yaramış olabilir ama yukarıda da yazdığınız gibi eşinizin sperm sayısı 45 milyon,morfoloji elbet bir şekilde hallediliyor. İnsanları koca karı ilaçlarıyla yanlış yönlendirmeyin lütfen. Ayrıca tüp bebek için zaten sadece bir adet canlı sperm gerekli. Eğer yumurta ve sperm kalitesinde bir şey yoksa pekala o yumurta döllenecektir. Hem devlet ve üni hastanelerinde bu hastalar için rapor çok kolay bir şekilde çıkıyor ve özele göre çok çok düşük maliyet çıkıyor.öyle söyleme çok var sıfır olup da sonuc alan. tüp bebek zaten yorucu en azından maddi olarak tüp bebek sürecine başlayana kadar sağlıklı beslenmek kar sağlar da zarar sağlamaz. kaldı ki kafamıza göre de yapmıyoruz. doktor tavsiyesi ile ilerliyoruz. bize de doktor olmaz, ameliyat olun demişti. ama biz denemek istedik ve aradan 1 ay 25 gün sonra gebeliğimi öğrendim. tabii ki herkeste aynı olacak değil ama ne kaybedersiniz yani? düsük spermle tüp bebek şansınız da daha düsük zaten. bari biraz değerleri arttırıp başlayalım
tamam sakin ol şampiyonSıfır sperm olan birinde hangi doğal yöntem bugüne kadar işe yaramış? Herhangi bir akademik çalışma y da herhangi bir örnek var mı bu konu ile ilgili? Sizde işe yaramış olabilir ama yukarıda da yazdığınız gibi eşinizin sperm sayısı 45 milyon,morfoloji elbet bir şekilde hallediliyor. İnsanları koca karı ilaçlarıyla yanlış yönlendirmeyin lütfen. Ayrıca tüp bebek için zaten sadece bir adet canlı sperm gerekli. Eğer yumurta ve sperm kalitesinde bir şey yoksa pekala o yumurta döllenecektir. Hem devlet ve üni hastanelerinde bu hastalar için rapor çok kolay bir şekilde çıkıyor ve özele göre çok çok düşük maliyet çıkıyor.
Peki bu rapor durumu özel hastaneler ve klinikler de de geçerli mi!Sıfır sperm olan birinde hangi doğal yöntem bugüne kadar işe yaramış? Herhangi bir akademik çalışma y da herhangi bir örnek var mı bu konu ile ilgili? Sizde işe yaramış olabilir ama yukarıda da yazdığınız gibi eşinizin sperm sayısı 45 milyon,morfoloji elbet bir şekilde hallediliyor. İnsanları koca karı ilaçlarıyla yanlış yönlendirmeyin lütfen. Ayrıca tüp bebek için zaten sadece bir adet canlı sperm gerekli. Eğer yumurta ve sperm kalitesinde bir şey yoksa pekala o yumurta döllenecektir. Hem devlet ve üni hastanelerinde bu hastalar için rapor çok kolay bir şekilde çıkıyor ve özele göre çok çok düşük maliyet çıkıyor.
Aslında bende bı yandan bu bitkiler ilaçları kullanmayı düşünüyorum aktarlarda satılan onların yaptığı karışımları eşime yedirmeyi düşünüyorum ama bı yandan da zaman kaybı olur mu acaba diye düşünüyorum sonuçta koskoca iki yıl bitti.tamam sakin ol şampiyonhangi kocakarı ilacı? ben de doktorumun bize önerdiğini söyledim sadece. gidin onu için, bunu için mi dedim. neye bu kadar yükseldiniz anlamadım. soğan suyuyla hamile kalmaya çalışanlar var burda gidin onlara çemkirin. ayrıca tüp bebek bile tutmaz hiç sperm yok denilen insan bile sağlıklı beslenince değerleri biraz olsun düzeldi ama genetik bir sorunu olduğu için çocuğu olamadı. yani ben burda kimseye ot satmaya calismiyorum. tecrübelerimi anlattım sadece. neden yükseliyorsunuz? morfoloji sperm değerleri içerisinde (genetik bir engel yoksa) arttırıılması en zor değer ayrıca. ben zaten tüp bebek yapmayın da demedim. gebe olduğumu öğrenene kadar ben de tüp bebeğe başlamak için planlamalar yapıyordum. sadece bu kadar zor ve uzun bir sürece girmeden önce kendinize iyi bakarak sürece de katkı sağlamış olursunuz dedim.
ben onları bilemem. çünkü benim doktorum hormonları dengesizleştirme riskleri olduğunu söylemişti. ama mesela bal, polen, keçiboynuzu bunlar zaten tüm dünya için sağlıklı kabul edilen besinlerAslında bende bı yandan bu bitkiler ilaçları kullanmayı düşünüyorum aktarlarda satılan onların yaptığı karışımları eşime yedirmeyi düşünüyorum ama bı yandan da zaman kaybı olur mu acaba diye düşünüyorum sonuçta koskoca iki yıl bitti.
Benim eşimde de sadece hareket sıkıntısı vardı ama doğal olmadı neyse ki tüp bebek oldu çok şükür 4. Ayı doldurmak üzereyiz inşallahyani siz de haklısınız sanırım benim esimin durumu o kadar ciddi değildiinşallah istediğiniz her sey kavusursunuz Allah yardımcınız olsun