• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizde böyle hissediyormusunuz

Korkuyor evet. Dışardan gelen seslerden korkuyor merdiven dairesindeki sesleri duyuyor korkuyor. Korkutacak bişey yapmıyoruz. Sakince anlatıyoruz. Bazen tepki vermiyorum. Bu ara iyice abarttı. Dışarda kediyi seviyor uzaktan. Yanına gidince korkuyor. Yada ilerimizde bi insan bize doğru geliyor korktum diyip kucağıma gelmek istiyor. Ama yanından geçerken bay bay yapıyor. 18 ayda vardı böyle korkular. Şimdi yine başladı.

Evet birebir aynısı çıldırmış gibi ağlaması. Kendine dokundurmaması. Asla beşiğinde yatmak istemiyor mecbur alıyoruz yanımıza. Bende hiç bir zaman ışık açmadım odadan çıkarmadım böyle zamanlarda.
Bizimki uykudan uyanıp bizim odaya geliyor öyle bizim yatakta uyuyor yanında uyuyakalmazsam kendi yatağına geri götürüyorum

Bence alıp yanınıza götürmeyin ona alışmış . Yatağında tekrar yatması gerekiyor . Yoksa sürekli sizin yanınıza gelmek ister . Biliyorum zor oluyor ayakta beklemek ama sonucu iyi olacak
Ama çok ağlıyor normal bi ağlamadan değil ki. Sanki kolunu bacağını koparıyoruz. Bu şekilde beşiğinde tutmaya zorlamak ta hepimize eziyet. Uykusuda tamamen dağılır. Sizinki böyle ağlamıyormu. Kaç aylıktı

Bizimki uykudan uyanıp bizim odaya geliyor öyle bizim yatakta uyuyor yanında uyuyakalmazsam kendi yatağına geri götürüyorum
Odaların ayrı yada aynı olması farketmiyor demekki. Yanımızda beşiğinde yatıyor. Şu an ihtiyacı olan anne baba yanında uyumaktır belki bilemiyorum. Sizinki kaç aylık. Benim kızım 27 aylık

Ama çok ağlıyor normal bi ağlamadan değil ki. Sanki kolunu bacağını koparıyoruz. Bu şekilde beşiğinde tutmaya zorlamak ta hepimize eziyet. Uykusuda tamamen dağılır. Sizinki böyle ağlamıyormu. Kaç aylıktı

Odaların ayrı yada aynı olması farketmiyor demekki. Yanımızda beşiğinde yatıyor. Şu an ihtiyacı olan anne baba yanında uyumaktır belki bilemiyorum. Sizinki kaç aylık. Benim kızım 27 aylık
Benimki 25.5 aylık evet pek fark olduğunu sanmıyorum. Bazı geceler yüzünde korku okuyorum o zamanlarda kalkıp koşa koşa yanımıza geliyor ama çoğunlukla sebepsiz yere yatağında çırpına çırpına ağlıyor dokununca da kıyameti koparıyor sakinleşmesini beklemek zorunda kalıyorum

Düşündüğünüz gibi ekran söz konusu değil ayrıca ben çok hevesliyim sanki gece 2ye kadar yorulmaya dimi napayım çocuk böyleyse benimde abim böyleymiş bebekken oğlan dayıya çeker derler çok aşırı yorgun olduğu zamanlar oldu dışarı götürdüğümüz vesaire aksine yorgun olunca hiç uyumaz 50kere kalkar
Gündüz uykusunu almayan bebek gece sık sık uyanir uykuya direniz . Hem gece hem gündüz düzenli uyumaliydi . Uyumasada odadan çıkmayıp konusmayip uyku desteğini vermelisiniz. Uyku rutini yapın pijama alt alma kitap okuma emiyorsa emzirin pışpış yapıp uyutun. Bunu gece ve gündüz uykusunda düzenli yaparsanız çocuk uyku saati olduğunu anlayıp uyuyor. Sabah kaldirin gündüz 1 kere uyutup en az 1 saat gece 21 de uyutun . TV de vermeyin ne izlerse ondan da korkar gece uykuya direnir. . Evin temizliğine verdiğiniz özeni bebeğinizin uyku düzenine verin. İstikrarlı bebek doğru satte uyuyana kadar vazgeçmeden.
Köy yeri filan mı oturdugunuz yer. Ne demek kötü kadın olursun dışarı cakarsan. Nasıl zihniyet bu. Bende kayınvalidem üst katında 18 senedir evliyim. O gelecek diye evi 40 lamiyorum. Evim dağınık tabiri caizse b...ok götürüyor. Benim canım isterse yapıyorum. Beğenmeyen gelmez evime. Dediğim gibi okula giden 2 çocuğumun ve 2 yaşındaki bebeğimin emrindeyim. Ev önemli değil çamaşıra bekliyor şimdi ütü yapmamı iki makine çamaşır kurumuş vaziyette. Ama boş zamanımda yapıcam.

Evimi b.k götürüyor ama ben oğlumla ilgileniyorum. Yemek yaparken oturtuyorum tezgaha, beni izliyor. Kek, tatlı falan yaparken yumurtayı kırmasına izin veriyorum, mikseri çalıştırıyor. Çamaşır asarken, ütü yaparken açıyorum bir müzik konuşa konuşa iş yapıyoruz beraber. O uyurken de assssla iş yapmıyorum ya film, dizi izliyorum ya kitap okuyorum ya da boş boş uzanıp dinleniyorum çünkü aynı zamanda hamileyim de. Enerjim yoksa uzanıyorum legoları, oyuncakları seriyorum önüne yattığım yerden sohbet ediyorum. Evime vakitsiz gelecek düşüncesizlikte kimse yok komşu momşu oğlumdan önemli değil. eğer habersiz geldiği halde evimin dağınıklığına laf edecek, arkamdan konuşup ayıplayacak biri olsaydı muhtemelen o kişiler hayatımızda olmaya devam edemezdi. Ev işiyle bu kadar meşgul olup çocukla ilgilenmemek ona çok büyük haksızlık. Ayrıca yeni bir çocuk yapıp birlikte oynamalarını beklemek çok komik. Daha ilkine zaman ayıramamaktan şikayetçisiniz iki çocuğu rahat rahat temizlik yapmak için birbiriyle yalnız bırakamazsınız çok tehlikeli biliyorsunuz değil mi?

Ben ütü,yemek yapma, banyo temizligi gibi islerimi gece yapıyorum. Gün icerisinde süpürür, etrafı toplarim. Geri kalan tüm vaktimi çocuklarıma ayırıyorum. Büyük kızım bu sene 1. Sınıfa başladı. Sırf onu ihmal etmeyeyim diye küçük kizimla aralarinda 5 yaş fark oldu. Kızımın en sevdigi sey benimle oyun oynamak. Yazın zaten yatana kadar parkta oluyoruz. Ben de insanim bazen gerçekten bunaliyorum ama yine de kızlarımla vakit gecirmek beni vicdanen daha rahatlatiyor. Oglunuzun bugünleri geri gelmeyecek. Gerekirse islerinizi oğlunuz uyuyunca aksam yapın ama onu ihmal etmeyin.

Arkadaşlar merhaba 2yaşında oğlum var gün içerisinde ev temizliği yemek çamaşır bulaşık derken çok yoruluyorum be oğlumla oyun oynayamıyorum kendimi çok bitkin hissediyorum ve kendimi çok suçluyorum oynamaya çalışıyorum kafam kaldırmıyor kafamı dinlemem için tv açtığım oluyor kendimi çok kötü anne hissediyorum onunla oynamadığım için sizde böylemisiniz ☹️☹️

eşimde işten çok geç geliyor yemek yiyip çay içip banyo derken zaten saat 11-12 oluyor ve yanlz büyütüyorum destekçimde yok hiç
Haftada bir gün dip köşe temizlik yapıyorum diğer günler sadece üstten süpürüyorum silmem gerekiyorsa oğlum uyuyunca siliyorum akşam yemeklerini oğlum öğlen uykusundayken yapiyorum, ütü, çamaşır işini günlere yayiyorum yapamadığım günler haftalarda oluyor dünyanın sonu değil, gün içinde oğluma da yeterli zamanı ayırıyorum eşim sabah 8 de gidip akşam 23:00 da eve geliyor pazar günüde dahil çalışıyor ve destekcim yok ha hiç ekran vermiyorum demiyorum ama günde 2 saati geçirmemeye çalışıyorum hiç izlemediği veya günde 30 dk izlediği zamanlar oluyor. Bütün gün oyun, kitap, yapboz gibi şeylerle geçiyor evet çok bunaliyorum ama çok ekran verince de vicdanım rahat etmiyor güzel havalarda mutlaka parka çıkıyoruz, haftada 1 günde olsa oyun atölyesine götürüyorum.

Maalesef her gün bir işim oluyor oğlum çok haraketli bulaşık çamaşır dağınıklık bitmiyor pat diye gelenler de oluyor
Pat diye gelenler yakınınız olmalı ki gelebiliyor, yoksa kimse kimseye pat diye gidemez.
İşte böyle pat diye gelenlere diyorsunuz ki "canım bulaşık makinesini boşaltır mısın" "canım çamaşır katlanacak" yerlerini bilmiyorum bahanesine aldanmayın, pat diye gelebilme samimiyetine olanlar evi sizden iyi biliyordur.
O çocuk bir kez büyüyecek sevgili anne, kalk ve çocuğunla oyna, eğlen, hayal kur...
Evin her daim temiz olabilir, ama geriye dönüp bir kez daha çocuk buyutemezsin!

Kesinlikle öyle burda beni yanlış anlayanlar oldu benim demek istediğimde buydu elbet ilgileniyorum fazlasıyla ama sosyal medyada göründüğü gibi oynayamıyorum demek istedim yani kendi kendine oynarken onun yanındayım ama yanlız hissedermi acaba diye düşündüm
Küçükte olsa o da bir insan :) o da bireysel biraz vakit geçirip birşeyleri kendi de keşfedebilmeli. Sosyal medya tamamen ilizyondan ibaret

Temizlik, yemek, misafir bahane.. Siz çocuğunuzla oynamak istemiyorsunuz.. Sıkılıyorum da demişsiniz zaten..
Oğlumla yaptığım hiçbir aktiviteden sıkılmıyorum sadece oyuncaklardan sıkılıyorum aslında onuda dün şöyle bişey fark ettim odasına gittiğimizde sıkılıyordum oyuncaklar çok aşırı fazla geldi gözüme bence biraz seçmeli kaldırmalıyım o yüzden sıkılıyormuşum bence oyuncaklarla sıkılırsamda en kötü oyuncaklarnı tek tek siliyorum öyle oyun yapıyoruz hemde temizleniyor bunda bu kadar abartacağınız bişey yoktu oğluö zaten benim biricik oğlum ben ondan nasıl sıkılayım benim buraya yzma amacım fikir veren olur diyeydi ama anneliğime kadar sorgulandı veya şunun cevabını almak içindi bazen tek başına oynuyor ben bulaşık yıkarken filan vicdan yapıyorum eşimde o tek kalacakki keşfedecek diyor ama benim canım sıkılıyor bunu sormak içindi dışarda o kadar kötü anneler varken ben oyuncaklarla nasıl oynarım sıkılıyorum dedim diye kötü anne yapmanıza gerek yoktu kaç gündür piskolojim bozuldu bu gelen yorumlara

Oğlumla yaptığım hiçbir aktiviteden sıkılmıyorum sadece oyuncaklardan sıkılıyorum aslında onuda dün şöyle bişey fark ettim odasına gittiğimizde sıkılıyordum oyuncaklar çok aşırı fazla geldi gözüme bence biraz seçmeli kaldırmalıyım o yüzden sıkılıyormuşum bence oyuncaklarla sıkılırsamda en kötü oyuncaklarnı tek tek siliyorum öyle oyun yapıyoruz hemde temizleniyor bunda bu kadar abartacağınız bişey yoktu oğluö zaten benim biricik oğlum ben ondan nasıl sıkılayım benim buraya yzma amacım fikir veren olur diyeydi ama anneliğime kadar sorgulandı veya şunun cevabını almak içindi bazen tek başına oynuyor ben bulaşık yıkarken filan vicdan yapıyorum eşimde o tek kalacakki keşfedecek diyor ama benim canım sıkılıyor bunu sormak içindi dışarda o kadar kötü anneler varken ben oyuncaklarla nasıl oynarım sıkılıyorum dedim diye kötü anne yapmanıza gerek yoktu kaç gündür piskolojim bozuldu bu gelen yorumlara
Gece 2de uyuyor asıl sorun bu. Hala oyuncak diyorsunuz oyuncak temizliği diyorsunuz. Bunlar önemli değil. Uyku düzenine yönelim bir adım attınız mı?
Asıl sorun çocuğun uyku düzenini ihmal etmeniz

Gece 2de uyuyor asıl sorun bu. Hala oyuncak diyorsunuz oyuncak temizliği diyorsunuz. Bunlar önemli değil. Uyku düzenine yönelim bir adım attınız mı?
Aylardan beri araştırıyorum ben zaten sadece şu bir haftada 1saat öne çekebildim en azından 11-12de uyursa onada razıyım elbette biliyorum o saatlerde geç ama ne yapabilirim uyumazsa uyku ilacına aşırı karşı biriyim annemede sordum konuştum uyumazsa uyumaz çocuk huyudur o dedi ama şöyle yapıyorum artık uyumaz diye önceden ayağıma almıyordum denedim saatlerce salladım uyumamaştı ama bu ara maşallah uyuyor şuan 1de uyuyor temennim daha erken olması

Benim için yanlız hissetmemesi daha önemli uykudan çünkü gelişimi suan maşallah iyi ilerliyor sağlık ocağda takibini yapıyor bir sıkıntı yok dedi çok şükür

Aylardan beri araştırıyorum ben zaten sadece şu bir haftada 1saat öne çekebildim en azından 11-12de uyursa onada razıyım elbette biliyorum o saatlerde geç ama ne yapabilirim uyumazsa uyku ilacına aşırı karşı biriyim annemede sordum konuştum uyumazsa uyumaz çocuk huyudur o dedi ama şöyle yapıyorum artık uyumaz diye önceden ayağıma almıyordum denedim saatlerce salladım uyumamaştı ama bu ara maşallah uyuyor şuan 1de uyuyor temennim daha erken olması
Anneniz çocuk doktoru mu? 1de geç 11de geç. Size uyku rutini ve emek diyoruz ilaç diyen yok. Sabah erken kaldırır öğlen uykusuna 3ten sonra yatırmazsanız bir kaç hafta içinde normale döner.
Yapmanız gereken gece kaçta yatarsa yatsın en geç sekizde kaldırma, 16dan sonra asla uyutmamak. Gerekirse uyandırmak. Biraz sabır gösterip dediğimizi yapsanız uyuyacak.

Benim için yanlız hissetmemesi daha önemli uykudan çünkü gelişimi suan maşallah iyi ilerliyor sağlık ocağda takibini yapıyor bir sıkıntı yok dedi çok şükür
Çocuk sağlıklı dahi olsa büyüme hormonunu alamıyor. Büyüme çağında uyku da yemek kadar hayati öneme sahiptir.
Açık ve net kendi konforunuzu düşünüyorsunuz.
Çocuk sabah erken kalkmıyor rahat uyuyorsunuz diye bu düzende ısrarcısınız/
Ama üzgünüm çocuk gelişimsel olarak geri kalıyor.
Bilimsel gerçekler öyle kafaya göre değişmiyor

Anneniz çocuk doktoru mu? 1de geç 11de geç. Size uyku rutini ve emek diyoruz ilaç diyen yok. Sabah erken kaldırır öğlen uykusuna 3ten sonra yatırmazsanız bir kaç hafta içinde normale döner.
Yapmanız gereken gece kaçta yatarsa yatsın en geç sekizde kaldırma, 16dan sonra asla uyutmamak. Gerekirse uyandırmak. Biraz sabır gösterip dediğimizi yapsanız uyuyacak.
Bence siz bu sert üslubunuzu gidin gerçekten anne olmayı beceremeyen insanlara yazın ben oğlumu 1ay boyunca sabah 7-8de kaldırdım yine aynı saatte uyudu hemde çocuk o ara çok kötü halsiz düştü sürekli yerlerde yatıyor oynamıyordu dahamı iyi böyle

Çocuk sağlıklı dahi olsa büyüme hormonunu alamıyor. Büyüme çağında uyku da yemek kadar hayati öneme sahiptir.
Açık ve net kendi konforunuzu düşünüyorsunuz.
Çocuk sabah erken kalkmıyor rahat uyuyorsunuz diye bu düzende ısrarcısınız/
Ama üzgünüm çocuk gelişimsel olarak geri kalıyor.
Bilimsel gerçekler öyle kafaya göre değişmiyor
Ben erken kalkmayı isterim gecenin şerrinden korkarım benim uyumam 3-4ü buluyor ben çokmu hevesliyim sanki

Bence siz bu sert üslubunuzu gidin gerçekten anne olmayı beceremeyen insanlara yazın ben oğlumu 1ay boyunca sabah 7-8de kaldırdım yine aynı saatte uyudu hemde çocuk o ara çok kötü halsiz düştü sürekli yerlerde yatıyor oynamıyordu dahamı iyi böyle
O zaman kusura bakmayın ama iyi anneyim demeyeceksiniz.
Değilsinzi:
Çocuğunuza normal bir düzen kuramıyorsunuz.

Back