Sizde benim kadar sigara iciyormusunuz - iciyormuydunuz :(

Her sigara yakışında dumanını bebeğinin suratına üflediğini düşün.Hamile bir arkadaşım bana öyle söylemişti.Çok etkilenmiştim

Başım ağrıyor, krize giriyorum demeyin lütfen. Ağrısın, vur duvara, tülbent bağla, ağla ağla otur. Kimse sigara bıraktı diye ölmüyor bu hayatta ama bırakmadı diye ölen de çok çocuğunu öldüren de.

Hiç tatli su romantizmi yapmayacağım kusura bakmayın. Tuzum da kuru değil, 10 yıl boyunca günde 2 paket sigara içtim, eşimi bırakırım onu bırakmam derken hamilr kalınca bıraktım. Şimdi sokakta sigara içenlerin içtiği markaları bile söyleyebiliyorum, salyam akarak izliyorum, içim gidiyor, ne tiksiniyorım ne iğreniyorum ama çocuğum için deyip kırıp totomu oturuyorum. Çok mu mutluyum? Hayır. Ama karnımda kaçacak yeri olmayan bir canlıya sürekli zehir verecek kadar bencil ve kötü kalpli değilim.

Ben bu mesajı yeni hamile kalan ya da kalmayı olanlayan tirkakiler için yazdım. Sizin kalmış 2 ayınız, bebek beyin sinir gelişimi bile ilk 3 aydır, geçmiş ola.

Hakkınızda hayırlısı.

Süper böyle devam et, yazık o bebeğe...
Allah göstermesin bebeğin herhangi bir engelle doğarsa (belki içtiğin sigara ile bağlantılı olmaya bilir) o vicdan azabı ile nasıl o çocuğun yüzüne bakacaksın, eşinin yüzüne nasıl bakacaksın hep kendini suçlu hissedeceksin.
Sen 9 ay iradene sahip çıkamadığın için, o en çok sevdiğin yavrun bir ömür boyu belkide bir sorun ile yaşayacak.
Biliyorum biraz sert oldu ama kusura bakma, ben günahsız insan(cıkların) birinin mesüliyetsizliğinden acı çekmelerine dayanamıyorum.

Ben tiryaki degilim aslinda mesela paketi pazar gunu oglen almistim az once sonuncuyu ictim gene az degil aslinda . Iki gun icmesem krize falanda girmem niye iciyorum zaten onu da bilmiyirum. Ve asla cocuklarin yaninda icmem ya balkonda yada odamin penceresinde icerim gormelerini dahi istemem Ama gebeliktte asla ve asla icmedim cocuklarim sutten kesilene kadae agzima koymadim zaten canim istemiyordu da . lutfen bari gebelikte icme bebegini dusun

Hamile iken sigara içmek bana bencillik geliyor.
Neden senin yüzünden bir bebek kronik hastalıkla doğmak zorunda?
Daha hamile iken bir bebeğin sorumluluğunu alamıyorsanız doğunca ne yapacaksınız?

neden başladın ki tekrar? orayı anlayamadım..

Allah kolaylık versin canım, seni taktir ediyorum, aynen öyle bencede bu bencillik.
Bende normalde sigara içen biriyim, hamileliklerimde ve sonrasında emzirirken vs hiç içmedim, şimdi Oğullarım 7 ve 4 yaşında ve ben tek tük onlar yattıktan sonra bahçede bir keyf sigarası içerim ve hemen sonra duş alırım çünkü sigaranın elbiselerdeki kokusu dahi çocuklar için çok zararlı.

hiç içmedim. kokusu dumanı bile aşırı rahatsız eder. ama tut ki, sigara içen bir adamla evlendim.
evde içmiyor yani odalarda falan, ona rağmen, hamileyim, etkileniyor muyum diye düşünürüm. hatta bazen yakınlaştığımızda bile o an aklıma geliyor.
İnşaallah bebeğiniz iyidir. ve artık içmezsiniz. sağlık bu geri gelmez ki...

Bende sigarayı bırakınca, sigara içen insanların ve zamanın da kendimin de ne kadar iğrenç kokduğumu anladım. Sigara içen kişiler bu kokuyu asla almıyor ve koktuklarının da inan farkında değiller.

Su anda 30 haftalik bir bebege sigara iciriyorsunuz farkinda misiniz?

16 yasimdan beri sigara iciyorum, hamile kaldigimi ogrendigim gun sigarayi biraktim, hamileyken hic icmedim, 2 yil emzirdim o surecte de haftada 1-2 tane ictim. Ölmedim, kimse sigarasizliktan ölmez, basim ağrıdı, ellerim titredi, sinirlerim bozuldu, ama bunlarin hepsi bebegimin kalp-akciger yetmezligiyle dogmasindan iyidir.

Down sendromlu doğmasına sebep olur Allah korusun.o zaman beraber mi içeceksiniz sigarayı.

Sigarayi bebeginizden daha mi cok seviyorsunuz? Basiniz agriyor icmeyince ama icince minicik bebek ne acilar cekiyor ya da Allah korusun ilerde cekecek. Onun cektigi aciyi dusunmuyorsunjz hastane hastane dolasacaz diyorsunuz. Siz bir bas agrisina dayanamazken o cocuk hastane hastane dolasirken neler cekecekmminik bedeniyle. Bir kucaginiza alin simdiki aglama krizleri yerini pismanlikla aglamaya birakacak. O sizin yediginize ictigunize muhtac. Sizden baska kimsesi yok suan. Resmen mecbur birakiyorsunuz. Guzel bir salata meyve dururken sizin ictiginiz sigaraya mecbur kaliyor. Yapmayin. Kirdiysam ozur dilerim. Ama tutamadim kendimi...

Genelde hamilelikte tiksindim içemedim diyenleri duydum gördüm ben. Yazık etme bebeğin Allah korusun engelli ya da hasta doğabilir. Onun ömrünü kısaltıyorsun şu an

Bende sigarayı bırakınca, sigara içen insanların ve zamanın da kendimin de ne kadar iğrenç kokduğumu anladım. Sigara içen kişiler bu kokuyu asla almıyor ve koktuklarının da inan farkında değiller.
Emin olsunlar o kadar eli yüzü düzgün alımlı insanlar o kokuyla yüzüne bakılmayacak duruma geliyorlar. En azından burdan okuyanlar bunu bilsin lütfen.

Ben cok icmezdim, ama hamile oldugumu duyar duymaz biraktim.. ve suan hic sigara icmemisim gibi hissediyorum. Gereksinimde hissetmiyorum, kokusundanda rahatsiz oluyorum.. enteresan ama sanki ilahi bir guc geldi ve bir kerede kurtuldum bu meretten.

Emin olsunlar o kadar eli yüzü düzgün alımlı insanlar o kokuyla yüzüne bakılmayacak duruma geliyorlar. En azından burdan okuyanlar bunu bilsin lütfen.

Ve şunu da bilsinler ki gerçek nefes sigarasız alınan nefesmiş. Çok şükrediyorum bıraktığıma ve Rabbim nasip etmesin bir daha.

Nasil bir anne olcaksiniz merak ediyorum...
Eltim iciyodu sigara o cocuk cigerlerinde sigarayla dogdu 1 hafta sonra bronsit oldu,yogun bakimda kaldi.yazik gunah karninizdakine cektiginiz her duman direk rahminize gidiyor bu kanitlanmis bir gercek.kendinze gelseniz iyi olur.

ben 10 yıldır içiorum 2 3 günde 1 paket bitiriorum 1 kere bırakmayı denedim olmadı ama bugün 2 tane sigaram kaldı aylardır düşünüoduk eşimle zaten bu 2 çöpüde bi öğlen bi akşam içicem bida içmiycem inşallah,
herşey kafada bitio karar veremediğin an bırakmanda çok zor oluo bırakmayı istemelisin önce istedikten sonra emin olmalısın yoksa zor

bi tanıdğımın gelini ölü doğum yaptı bu yüzden, lütfen bırakın, çok sigara içerdim, hamile kalmadan önce bıraktım, tüp bebek için mecbur bırakıyosunuz zaten, canım çok sigara isteyince sigaayı ağzıma aldım yakmadan içime çeker gibi yapa yapa krizleri atlattım bi süre sonra tiksindim zaten, bi deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…