- 26 Kasım 2014
- 1.802
- 1.231
-
- Konu Sahibi miniksercem000
Ben sigara tiryakisiyim maalesef... çok girişimim oldu yapamadım... yinede uğraşıyorum bırakmaya... neyse, hamile olduğumu öğrendiğim an içmeyi bıraktım taki emzirme dönemi bitene kadar... bebeğim bana rabbimin emanetiydi, daha mini minnacık karnımdayken onu zehirlemeye hakkım yoktu... bebeğiniz doğduğunda onu nikotinle beslemek istemezsiniz değil mi? Lütfen bırakmaya çalışın ve sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alın...
neden başladın ki tekrar? orayı anlayamadım..Ben sigara içiyorum 16 yıldır günde 1 pakete yakın. Fakat hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım.dogurdum ve bebegimin hijyeni içinde 4 ay kullanmadım. 2 aydır tekrar içiyorum. LÜTFEN HAMİLEYKEN SİGARA İÇMEYİN. gözümü kahve ve sigara ile acabilen ben bebeğimi Dumanlar içinde bogmadim.ayrıca belirtmeden gecemicem burdan yapanlar varsa üzerine alınsın. Dışarıda sıkça görüyorum bebeği çocuğu kucağında bir elinde sigara içiyorlar. Deliriyorum sinirimden.ben çocuklarımın yakınında asla icmedim.1 km gidiyorum öteye resmen.daha geçen gün gördüm 6 aylik bebek yaninda anne baba ve hala sanırım piknikteler ve 3u birden bebeğin yanında içiyor. Dik dik bakıp onları rahatsız etmek istedim onu bile anlamadilar .benimde kucagimda 6 aylik bebek ve 8 yaşında kızım var yanımda.ama böyle bir kötülüğü onlara asla yapmadım.bu arada doğumdan sonra 4. Ayda başladım sigaraya çünkü bebeğim mama ve ek gıda ile besleniyor sutum yoktu pek.
Allah kolaylık versin canım, seni taktir ediyorum, aynen öyle bencede bu bencillik.Başım ağrıyor, krize giriyorum demeyin lütfen. Ağrısın, vur duvara, tülbent bağla, ağla ağla otur. Kimse sigara bıraktı diye ölmüyor bu hayatta ama bırakmadı diye ölen de çok çocuğunu öldüren de.
Hiç tatli su romantizmi yapmayacağım kusura bakmayın. Tuzum da kuru değil, 10 yıl boyunca günde 2 paket sigara içtim, eşimi bırakırım onu bırakmam derken hamilr kalınca bıraktım. Şimdi sokakta sigara içenlerin içtiği markaları bile söyleyebiliyorum, salyam akarak izliyorum, içim gidiyor, ne tiksiniyorım ne iğreniyorum ama çocuğum için deyip kırıp totomu oturuyorum. Çok mu mutluyum? Hayır. Ama karnımda kaçacak yeri olmayan bir canlıya sürekli zehir verecek kadar bencil ve kötü kalpli değilim.
Ben bu mesajı yeni hamile kalan ya da kalmayı olanlayan tirkakiler için yazdım. Sizin kalmış 2 ayınız, bebek beyin sinir gelişimi bile ilk 3 aydır, geçmiş ola.
Hakkınızda hayırlısı.
Kızlar içen içer kendi tercihi tabi ama hamileyken benden önce içimdeki can vardır. Ne tiryakiler bırakıyor hele ki hamileyken yapmayın Allah aşkına. Yarın öbürgün bebekte bir şey çıkarsa sorumlusu benim demek yakayı kurtarmaz. Bir de içmeyen biri olarak söylüyorum biraz ağır olacak ama siz içtiğiniz için anlamayabilirsiniz, sigara içen biri ile aynı ortamda bulununca kokudan resmen midem kalkıyor. Hele ki elindeki sigarayı söndürüp toplu taşıma araçlarına binenler nasıl koktuklarının farkındalar mı? Kendi sağlığını düşünmeyen bizim rahatsız olmamızı hiç düşünmez ama inanın böyle insanlara " kardeşim hadi sen içiyorsun da bizim günahımız ne?" demek istiyorum.
Emin olsunlar o kadar eli yüzü düzgün alımlı insanlar o kokuyla yüzüne bakılmayacak duruma geliyorlar. En azından burdan okuyanlar bunu bilsin lütfen.Bende sigarayı bırakınca, sigara içen insanların ve zamanın da kendimin de ne kadar iğrenç kokduğumu anladım. Sigara içen kişiler bu kokuyu asla almıyor ve koktuklarının da inan farkında değiller.
Emin olsunlar o kadar eli yüzü düzgün alımlı insanlar o kokuyla yüzüne bakılmayacak duruma geliyorlar. En azından burdan okuyanlar bunu bilsin lütfen.
Allah korusun korktumDown sendromlu doğmasına sebep olur Allah korusun.o zaman beraber mi içeceksiniz sigarayı.