Sizde benim kadar sigara iciyormusunuz - iciyormuydunuz :(

miniksercem000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
948
425
34
Sigaradan nefret ediyorum ama vazgecemiyorum. Hamileligimin basinda azaltmistim ama yasadigim bi kac stres sonrasi bu cogalmaya basladi 1 pakete cikti. Doktorumla konustum nikotin sakizlari vs. Hic birini kullanmama izin vermedi hamile oldugum icin.

Sevdigim insan bana cok kiziyor bu konuda paketi saklayip bana cok istedigim zaman sadece 1 tane verdigi zamanlar oldu. Benden cok cabaladi birakmam icin. Kendiside iciyor ama gerekirse yanimda icmemeye calisiyordu.

Bi cok konularda beni ve bebegimizi umursamiyordu yada ben oyle dusunuyordum hamilelik pisikolojisinden dolayi. Ama konu sigara olunca gercekten destek cikti saolsun. Ama olmuyor olmuyor

Bebegim kronik bi hastalikla dogarsa ben onunla doktor doktor gezicem bunlari biliyorum hatami biliyorum. Bana kizacaksiniz cok haklisiniz. Sigarayi nasil biraktiniz? Hamileliginizde sigara ictinizmi? Bebeginizin saglikli dogdumu?

Ben çokkkk içerim.Genelde günde bi paket,yada 1buçuk.Ortama göre.Ama hamileyken sigara içenlere çokkk karşıyım.Gerçi daha evli değilim bu bağımlılıkla ben hamileyken nası olurum bilmiyorum ama yok yaa... Valla çok üzücü yazık o bebeğe yapmayın öyle ((

Ben de çok çok sigara içerim.
Hiç bırakmaya yeltenmedim.
Ama gebe olsam içmem sanırım. Bebenin ne günahı var?
Bence bırakın.
Allah'ım saklasın çok arkadaşım var gebeyken sigara içip hasta bebeleri olan.

Bende içiyorum normalde ama hamileliklerimde bıraktım. Zaten utanırdım hamileyken sigara içmeye heralde. Biri bir şey der diye ödüm kopardı.

30. Haftaya gelmişsin zaten. Yeterince Nikotin yüklenmiş. Artık içme nolur. Bırak bebeğinle doktor doktor gezmeyi bunun vicdan azabını nasıl atlatırsın? Doğmuş bebeğinin Ağzına sigara dumanı üfler misin? Tabi ki hayır. Aynı şey olarak gör.

Günde 3-5 e ızın verıyor doktorlar dıyenler olacaktır, ben henuz duymadım ama kendımce dıyorum kı, gunde sınırlı sayıda ıcmek, bırakmaktan daha zor, mutlaka bır anınızda yıne bır pakete cıkar o....
Artık 30. haftanıza gelmıssınız zararın neresinden donersenız kardır.... Ben bırakma aşamasında her canım ıstedıgınde bol su ıctım....
Daha önce de yazmıstım, bebeğiniz her hastalandıgında doktorların sordugu ılk soru , gebelikte sigara içip içmediğiniz oluyor.... İçen arkadaslarımın yasadıgı problemler aklıma geldıkce ıcım acıyor, gercekten zor degılmıs, ben ınanamıyorum hala bıraktıgıma, ilk gunler sıkıntı, sonrası alışıyorsun, umarım bırakırsınız.....

Yaklasik 10 yil ictikten ki son zamanlarda 1 -1.5 paket iciyodum bi anda kut diye biraktim daha onceleri azaltmaya calisiyodum ama olmuyodu pat diye birakcan irade meselesi iste 7 yil oldu icmiyorum tiksiniyorum bosuna icmisim ne alkol nede sigara ne strese ne de sorunlara iyi gelir plavra tamamen bebegine yazik simdi saglikli gibi gorunsede beyin hucrelerini olduruyosun belki buyuk bi dahi olcakti yazik degilmi aci bebegine icme

Bir gün boyunca bana 1 tane bile sigara vermemisti o gun basagrisindan uyuyamamistim oturup agladim. Uzuntuden bebege dusecek diye 1 tane verdi. Galiba ben cok asiri tiryakiyim. Hep dua ediyorum Allahim yardim et ne olur birakayim en azindan azaltayim diye yalvariyorum.

Icmedigimde cok etkileniyorum basagrisi basliyor ve cok agresiflesiyorum

Insallah amin ne olur dua edin suanda canim cok istiyor oturup bi bardak süt aldim önüme istegimi azaltsin diye

Görümcem çok sigara içer. Kızı aştım hastası olarak doğdu. Bebekken dişleri çıkarken çürüdü. Şimdi 5 yaşında ağzında diş yok. Her hafta unv hastanesinde yatıyor. Bu durumu yada farklı bir versiyonu yaşayabilirsiniz. Lütfen azaltın yada bırakın.

Astımdan dolayı hastanede yatıyor. Kazançlar çocuğun hastane masraflarını gidiyor. Çocuğun çektiği çile ise çok kötü.

Insallah birakicam ne olur dua edin bugun gidip koca bi paket sakiz aldim ve bir sürü paket süt insallah basaricam

Insallah amin ne olur dua edin suanda canim cok istiyor oturup bi bardak süt aldim önüme istegimi azaltsin diye
İşte böyle lanet bir şey bu zıkkım. Zararlarından Konuşurken bile Canın ister

Bebeğini getireceksin hep aklına. Sen annesin önce Bebeğin gelecek. Çok zor biliyorum ama içme nolur. Benim fosur fosur günde 2 paket içen arkadaşım bıraktıysa sende bırakırsın

Hamile olduğumu öğrendiğim an bir tane daha içip bıraktım. O bir taneyi de niye içtim bilmiyorum. İlk iki gün çok zordu dediğiniz gibi uyku sorunu vardı ağlama nöbetleri geçiriyordum. Halının üstüne yatıp kaç kere ağladım bilmiyorum. 3. Günden sonra düzeldi ama yalnız sizin yaptığınız gibi çok kötü bir anımda bir kerecik hadi bir kerecik daha diye içseydim asla bırakamazdım. İlk günlerin stresini krizlerini hakkıyla yaşamanız gerekiyor. Ben bilmeden içtiğim zamanlar için çok korkmuştum mesela eminim siz de öylesinizdir şimdi yapmayın değmez gerçekten değmez

2 paketmi ve basardi oylemi bende yapabilirim insallah yapicam

Bana sigarayi birak diyen herkese SANA NE BENIM BEDENIM BENIM KARARIM derim ama gebe kalsam tek dal sigara icmem cunku bebegin bedenine zarar vermeye hakkim yok. Agir bagimlilik hali varsa 2-3 tane neyse de gunde 1 paket cok cok fazla nasil vicdaniniz rahatca icebiliyosunuz

Ben sigara tiryakisiyim maalesef... çok girişimim oldu yapamadım... yinede uğraşıyorum bırakmaya... neyse, hamile olduğumu öğrendiğim an içmeyi bıraktım taki emzirme dönemi bitene kadar... bebeğim bana rabbimin emanetiydi, daha mini minnacık karnımdayken onu zehirlemeye hakkım yoktu... bebeğiniz doğduğunda onu nikotinle beslemek istemezsiniz değil mi? Lütfen bırakmaya çalışın ve sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alın...

Vallahi rahat degil vicdanim ama pisikolojik olarak o kadar etkiliyorki. Giren o siddetli bas agrilari aglama krizleri farkina varmadan resmen tiryakisi oluvermisim

İçmiyorum. Bağımlılık duygusundan da haberdar değilim. Ama bebeğini düşünmen içmemeye etki etmiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…