- 7 Nisan 2015
- 948
- 425
- 34
-
- Konu Sahibi miniksercem000
Bir gün boyunca bana 1 tane bile sigara vermemisti o gun basagrisindan uyuyamamistim oturup agladim. Uzuntuden bebege dusecek diye 1 tane verdi. Galiba ben cok asiri tiryakiyim. Hep dua ediyorum Allahim yardim et ne olur birakayim en azindan azaltayim diye yalvariyorum.Bende içiyorum normalde ama hamileliklerimde bıraktım. Zaten utanırdım hamileyken sigara içmeye heralde. Biri bir şey der diye ödüm kopardı.
30. Haftaya gelmişsin zaten. Yeterince Nikotin yüklenmiş. Artık içme nolur. Bırak bebeğinle doktor doktor gezmeyi bunun vicdan azabını nasıl atlatırsın? Doğmuş bebeğinin Ağzına sigara dumanı üfler misin? Tabi ki hayır. Aynı şey olarak gör.
Insallah amin ne olur dua edin suanda canim cok istiyor oturup bi bardak süt aldim önüme istegimi azaltsin diyeGünde 3-5 e ızın verıyor doktorlar dıyenler olacaktır, ben henuz duymadım ama kendımce dıyorum kı, gunde sınırlı sayıda ıcmek, bırakmaktan daha zor, mutlaka bır anınızda yıne bır pakete cıkar o....
Artık 30. haftanıza gelmıssınız zararın neresinden donersenız kardır.... Ben bırakma aşamasında her canım ıstedıgınde bol su ıctım....
Daha önce de yazmıstım, bebeğiniz her hastalandıgında doktorların sordugu ılk soru , gebelikte sigara içip içmediğiniz oluyor.... İçen arkadaslarımın yasadıgı problemler aklıma geldıkce ıcım acıyor, gercekten zor degılmıs, ben ınanamıyorum hala bıraktıgıma, ilk gunler sıkıntı, sonrası alışıyorsun, umarım bırakırsınız.....
Insallah birakicam ne olur dua edin bugun gidip koca bi paket sakiz aldim ve bir sürü paket süt insallah basaricamGörümcem çok sigara içer. Kızı aştım hastası olarak doğdu. Bebekken dişleri çıkarken çürüdü. Şimdi 5 yaşında ağzında diş yok. Her hafta unv hastanesinde yatıyor. Bu durumu yada farklı bir versiyonu yaşayabilirsiniz. Lütfen azaltın yada bırakın.
İşte böyle lanet bir şey bu zıkkım. Zararlarından Konuşurken bile Canın isterInsallah amin ne olur dua edin suanda canim cok istiyor oturup bi bardak süt aldim önüme istegimi azaltsin diye
2 paketmiİşte böyle lanet bir şey bu zıkkım. Zararlarından Konuşurken bile Canın ister
Bebeğini getireceksin hep aklına. Sen annesin önce Bebeğin gelecek. Çok zor biliyorum ama içme nolur. Benim fosur fosur günde 2 paket içen arkadaşım bıraktıysa sende bırakırsın
Vallahi rahat degil vicdanim ama pisikolojik olarak o kadar etkiliyorki. Giren o siddetli bas agrilari aglama krizleri farkina varmadan resmen tiryakisi oluvermisimBana sigarayi birak diyen herkese SANA NE BENIM BEDENIM BENIM KARARIM derim ama gebe kalsam tek dal sigara icmem cunku bebegin bedenine zarar vermeye hakkim yok. Agir bagimlilik hali varsa 2-3 tane neyse de gunde 1 paket cok cok fazla nasil vicdaniniz rahatca icebiliyosunuz