Sizde benim kadar sigara iciyormusunuz - iciyormuydunuz :(

Kızlar içen içer kendi tercihi tabi ama hamileyken benden önce içimdeki can vardır. Ne tiryakiler bırakıyor hele ki hamileyken yapmayın Allah aşkına. Yarın öbürgün bebekte bir şey çıkarsa sorumlusu benim demek yakayı kurtarmaz. Bir de içmeyen biri olarak söylüyorum biraz ağır olacak ama siz içtiğiniz için anlamayabilirsiniz, sigara içen biri ile aynı ortamda bulununca kokudan resmen midem kalkıyor. Hele ki elindeki sigarayı söndürüp toplu taşıma araçlarına binenler nasıl koktuklarının farkındalar mı? Kendi sağlığını düşünmeyen bizim rahatsız olmamızı hiç düşünmez ama inanın böyle insanlara " kardeşim hadi sen içiyorsun da bizim günahımız ne?" demek istiyorum.

Arkadaşım gerçekler acıdır ama, sen gibi içen komşumun bebeği çok sıkıntılı doğdu. şuanda inanılmaz göz problemi yaşıyorlar. ve doktor soruyu yöneltmiş, hamileyken zararlı ne kullandınız? tehlikeli bişey mi yaptınız? aşırı mı strese maruz kaldı bu bebek? diye... Evladına nasıl böyle bir kötülük yaparsın sen arkadaşım ya?. çok üzücü gerçekten.

Simdi biraz sert yazicam arkadasim kusura bakma belki tesirli olur.
O kucucuk mucizenin yaninda senin icip icip havaya savurdugun dumanin adi bile edilmemeli. Ne demek agresiflesiorum filan agresif ol kiz bagir cagir onun canindan onemli mi aklina minicik ayaklari kurdan gibi parmaklari geldi mi hepsi hecer iradeli ol azcik ya. Insanlar bebegim olsun die neler yiyip icio senin bu yaptigin nankorlik degil mi? Ben canim cok istediği jalde kola bile icmiorum aman bebegime bise olur saglikla dogsun gerisi muhim degil die sigara nedir ya cok kizdim sana cooook hoc kusura bakma:KK62:bebeginin tum hastaliklarindan sen mesul olacaksin bunu dusun ve artik o mereti birak dualarim seninle:stop:

Bir gün boyunca bana 1 tane bile sigara vermemisti o gun basagrisindan uyuyamamistim oturup agladim. Uzuntuden bebege dusecek diye 1 tane verdi. Galiba ben cok asiri tiryakiyim. Hep dua ediyorum Allahim yardim et ne olur birakayim en azindan azaltayim diye yalvariyorum.

Icmedigimde cok etkileniyorum basagrisi basliyor ve cok agresiflesiyorum
Agla miniksercem000 miniksercem000 agla basini duvardan duvara vur bebek dusmez hic bise olmaz orda ip ile tutunmuo bu saate kadar o kadar sigaraya ragmen dusmediyse basin agrio agliosun die de dusmez o bebek bu bahanelere siginma icme arkadasim

Bak ben diyabetliyim hemde insüline bağımlı. daha dün konu açmıştım diyetimle ilgili. bende biliyorum pasta kek çikolata yemeyi meyvesuları içmeyi. ama öğrendiğim andan itibaren ödüm kopuyo aman yemeyeyim bişey olur diye. sen içiyorsan dayanamayıp, bende yiyeyim o zaman şekerim fırlasın gitsin e napayım canım çekti diyeyim. Ağzıma bile sürmem yasak olan hiçbişeyi. yüzüstü yatmaya bile korkuyorum ben yaa. Sen nasıl yapıyorsun bebeğine bunu :KK43:

Bir gün boyunca bana 1 tane bile sigara vermemisti o gun basagrisindan uyuyamamistim oturup agladim. Uzuntuden bebege dusecek diye 1 tane verdi. Galiba ben cok asiri tiryakiyim. Hep dua ediyorum Allahim yardim et ne olur birakayim en azindan azaltayim diye yalvariyorum.

Icmedigimde cok etkileniyorum basagrisi basliyor ve cok agresiflesiyorum
Canim hamilelik oncesinde de sigara icmis olsan bebegin etkilenmesi olasilik dahilinde bunu biliyorsun degil mi?doktorlar babanin ictigi sigaranin bile bebege zarari olacagini soyluyor
Zaten ben anlamiyorum hamilelik oncesi sigara ic sacini boya ama hamileyken bunlari birak neye yaradi?senin vucudunda biriken birikti bebege gecti zaten,bebeginden once kendine acimali ve ona gore bir yasam surmeliydiniz esinle birlikte

Ya ben hic sigara icmedim bir seyi merak ediyorum.Simdi hamile oldugunu ogrenip sigara icmeyenler bebek buyudukten sonra neden tekrar sigaraya baslamislar ki ?

Ben buna cevap vereyim kendi adıma. Aslında Birakicak kadar güçlü değildim yada bırakmak istemiyordum. Uzun süre içince hayatında yer ediyor
Ama sorumluluk duygusu durduruyor seni.ve baskı tekrar kalkınca bir süre sonra otomatik olarak eski hayatına devam ediyorsunn.kahvenin yanında bikere bitane ıceyim diyorsun ve hoop anlamadan geri donmussun. Bende böyle oldu.

Masalgibi35 Masalgibi35 bende kendi adima cevap verecek olursam ben de sigara icen biriydim hamile olduumu ogrendiimde biraktim ama tahminimce bebegimin emzirmesi bittikten sonra yeniden baslicam cnk arkadasin dedii gibi bebisin icin yapman gerekenleri yaptiktan sonra normal hayatina geri donuyosun. elbette sigara icerken bebegimi yanimda tutmicam yada icer icmez iceri gecip bebeimi kucaklamicam ama muhtemelen icmeye de devam edicem yani bunu biliorm cnk kendimi taniorum

Eğer ben ceninken annem sigara içmiş olsaydı ve ben bundan ötürü bir hastalık sahibi olsaydım annemi görmek dahi istemez ve anneme 'senin gibi anne olmaz olsun beni hayata 1-0 yenik başlattın' derdim.

Sigaradan nefret ediyorum ama vazgecemiyorum. Hamileligimin basinda azaltmistim ama yasadigim bi kac stres sonrasi bu cogalmaya basladi 1 pakete cikti. Doktorumla konustum nikotin sakizlari vs. Hic birini kullanmama izin vermedi hamile oldugum icin.

Sevdigim insan bana cok kiziyor bu konuda paketi saklayip bana cok istedigim zaman sadece 1 tane verdigi zamanlar oldu. Benden cok cabaladi birakmam icin. Kendiside iciyor ama gerekirse yanimda icmemeye cali:KK61:siyordu.

Bi cok konularda beni ve bebegimizi umursamiyordu yada ben oyle dusunuyordum hamilelik pisikolojisinden dolayi. Ama konu sigara olunca gercekten destek cikti saolsun. Ama olmuyor olmuyor :KK34:

Bebegim kronik bi hastalikla dogarsa ben onunla doktor doktor gezicem bunlari biliyorum hatami biliyorum. Bana kizacaksiniz cok haklisiniz. Sigarayi nasil biraktiniz? Hamileliginizde sigara ictinizmi? Bebeginizin saglikli dogdumu?
dehşet sigara içen ben ne kadar zorlansamda gebeliğimi hissettiğim an (ki doktordan bile önce his geldi) bıraktım.hiçbir şey evladımdan daha değerli değil buna benim 3 dk lık duman çekme zevkim de dahil.

Sigaradan nefret ediyorum ama vazgecemiyorum. Hamileligimin basinda azaltmistim ama yasadigim bi kac stres sonrasi bu cogalmaya basladi 1 pakete cikti. Doktorumla konustum nikotin sakizlari vs. Hic birini kullanmama izin vermedi hamile oldugum icin.

Sevdigim insan bana cok kiziyor bu konuda paketi saklayip bana cok istedigim zaman sadece 1 tane verdigi zamanlar oldu. Benden cok cabaladi birakmam icin. Kendiside iciyor ama gerekirse yanimda icmemeye cali:KK61:siyordu.

Bi cok konularda beni ve bebegimizi umursamiyordu yada ben oyle dusunuyordum hamilelik pisikolojisinden dolayi. Ama konu sigara olunca gercekten destek cikti saolsun. Ama olmuyor olmuyor :KK34:

Bebegim kronik bi hastalikla dogarsa ben onunla doktor doktor gezicem bunlari biliyorum hatami biliyorum. Bana kizacaksiniz cok haklisiniz. Sigarayi nasil biraktiniz? Hamileliginizde sigara ictinizmi? Bebeginizin saglikli dogdumu?
bende çok içerim yaa valla hamileyken fosur fosur içnb çok tanıdığım var :) gayette sağlıklı oldu bebişleri :KK66:

canim arkadasim lutfen karnindaki canliyi dusun. onun senden baska siginacak kimsesi yok. bazen doktorlar senin iddia ettiin gibi coook tiryaki olanlara gunde 1 adet zorunlu olarak izin verebiliolar ama sen sadece 1 taneyle dayanabilcek gibi de degilsin anladiim kadariyla 1 tane hadi 1 tane de aksam yemekten sonra die die o sayi artar cnk. bol bol su ic. calismiosan ve evdeysen canin cok sigara cektiinde git yat ya da banyoya gir gec mutfaga yemek yap kendini oyala. calisiosan zaten senin icin daha kolay ise ver kendini unuttur kendine sigara istediini.

Günde 1,5 paket ortalama sigara içiyorum. Hamilelik öncesi de aynen bu şekilde içiyordum. İlk bebeğimde öğrendiğim gün eşime ve iş arkadaşlarıma bana bir hafta süre vermelerini ve bu konuyu hiç açmamalarını rica etmiştim. 4+0 da öğrendim bide normalde birkaç gün sonra öğrenir ya herkes günüm geçmeden test yaptırmıştım.O bir haftalık süreç daha dolmamışken bırakmıştım sigarayı. Kendimi çok iyi tanıyorum bana hayır içme deyip üstüme gelseler daha ters teperdi bende . 14 ay ara verdim sonra işe başlayınca yeniden başladım maalesef. İkinci bebeğimde de yine 4+3 de öğrendim. Yine aynı ricada bulundum herkesten. 4 gün sonra bırakmıştım tamamen. Hatta her iki bebeğimde de doktorum günde 30-40 arası sigara içen bir insansın eğer yoksunluk çekersen günde 3 taneyi geçmeyecek şekilde içebilirsin çünkü o yaşatabileceğin stres daha da zarar verebilir bebeğine demişti. Ama ben hiç öyle bişey hissetmediğim içinde içmedim bi süre sonra tiksiniyosunuz zaten. İkinci bebeğimden sonra da 36 ay sigara içmedim. Ama maalesef mayıs sonunda yeniden başladım. Ve maalesef kaldığım yerden başladım.

Görümcem hamileleğinde hiç bırakamadı. Doktoru maksimum 3 tane dese bile uzun ve ağır bir sigara içip yarısına kadar içiyorum deyip daha çok içiyordu. Onun şansına bebeğinde bir sorun olmadı ama bu tamamen bi şans. Hayatımda iki kişiyle karşılaştım hamileyken sigara içen başkada görmedim. Benim hiç anlayabildiğim bi konu değil bu. Üstelik gayet empati yapabildiğim bir şey ben ki günde 2 pakete yakın sigara içiyorken üstelik bırakmak aklımın ucundan bile geçmiyorken bebeğimi öğrenip 4 gün içinde hayatımdan tamamen çıkarabildi isem bunun herkesin yapabiliyor olması lazım. Evlat bu daha onun için sigaradan vazgeçmeyi beceremiyorsan ben o anneliği sorgularım şahsen.

Bende günde bir paket sigara içerdim. Hamile kaldım. Öğrendiğim gün elimden düştü çok şükür. Peki neden ? Anne olmayı istemek, sadece istemekle olmuyor. Sorumluluklarını da yerine getirmelisin. Ne demek bırakamıyorum? Küçüçük sabi içeride senin yüzünden resmen günde 1 paket sigara içiyor. Yeri gelir kızarsınız kaynanam çocuğuma şunu dedi, komşum ağzından öptü bilmem ne diye. Kendiniz kendi evladınıza en büyük zararı daha doğmadan veriyorsunuz.. Ben kokusunu aldığımda bucak bucak kaçıyorum o bebek nereye kaçsın ? İradeniz elbette vardır, kullanmayı biliyorsanız.. Lütfen anne olmanın, anne gibi hissetmenin ne demek olduğunu bir daha düşünün, bebeğin de günahına daha fazla girmeyin..

o bebeğe nasıl üzüldüm keşke hamile kalmasaymışsınız
yazık günah o yavruma biz bile senden daha çok düşünüyoruz o günahsız yavrucağı
keşke herkes anne olmasa.

bu konu şaka olsun lütfen..Hangi anne yavrusuna bu kötülüğü yapabilir ki?
Daha doğmadan bin türlü hastalıkla doğma olasılığını yükseltir ki?
Biz bile koca insanlar yanımızda sigara içen biri olunca rahatsız olurken; bebeğin oluşma evresinde bizzat nasıl buna maruz bırakır bir anne?

27 yaşındayım bir tane bile içmedim heveslenmedimde annem babam arkadaşlarım içiyodu ama hiç özenerek başlamadım sigara markalarını bilee pek bilmem markette çalıştığım zamn acayip markalar söylüyorlardı bilmiyodum onlar gösteriyorlardı kendinize yazık etmeyin içmeyin sigarayı

Cok olmasada sigara kullaniyrm.hamilelikten oncede iciyodum.ama evde gebelik testi yptgm an biraktim .ve ynmda bile icirmedm.sigara dumani olan yerlerden uzak durdum.suanda yine kullaniyrm ama asla kizimin yannda icmemde icirmemde..hamileligim ve emzirme donemim boyunca agzma hic surmedm.ve bu yuzden vicdanm cok rahat..bnce sende sana bagimli olan karnndaki yavrunu dusun.snradan yasayqbilecegi saglik sorunlarini.ve sennde bi anne olarak cekecegn vicdan azabini..o zaman icmezsn bnce..

ben zevkle içiyorum.
hiç bırakmayı denemedim.
ama hamile kalsam içmem.
bebeğine bunu yapma.

Canım ben de hamile kalmadan once gunde yarım pakettenfazla içerdim. Hamile kaldığımı oğrendiğimden beri 1 tane bile içmedim mide bulantılarım yardımcu oldu sanırım bıraknama. :) şuanda bulantılarım yok canım bazen felaket sigara istiyor ama içmedim içmiyorum direniyorum :) emzirirken de içmem diye duşunuyorum ama sonra yine başlarım kesin kendi isteğimle bırakmadım çunku bebeğim için bıraktım.
Bi arkadaşım vardı 2. Bebeğini yeni doğurdu tam bir tiryakiydi ve bırajamadı 2 çocuğundada gunde 3,4 tane içiyordu çok şukur bi sağlık problemleri olmadı çocukların ama illa ki zarar gormuşlerdir. Sende sabretmeye çalış içme bebeğin için sonra yine istersen içersin ama bebişine verebileceğin zararı duşun bence bırakmanda yardımcı olur.

X