Sizde benim kadar sigara iciyormusunuz - iciyormuydunuz :(

Bebeğim benim hayattaki en büyük şansım olacak; bunu şimdiden çok derinden hissediyorum, biliyorum. Anne olarak beni seçtiği için onun en büyük şanssızlığı olmayı kaldıramazdım asla. Bunu kendinize de bebeğinize de yapmayın.

neden başladın ki tekrar? orayı anlayamadım..
İsteyerek birakmadim. sorumluluk,hamilelik, emzirme derken sadece icmedim. Ama hep aklimdaydi içmem zannediyordum.ama yinede sorumluluk baskı kalkınca aklına gelene bu sefer karşı koymuyorsun ve o anlardan birinde iciyorsun sonrada devamı geliyor.zaten etrafında içen biri varsa e eskiye dönüş yapıp devam ediyorsun.aslında sanırım sigara icmiyorsunuz o yüzden anlayamazsiniz. Baskı yüzünden bırakıp baskı kalkınca içmek istemine karşı koymuyorsun olay bu yani

İsteyerek birakmadim. sorumluluk,hamilelik, emzirme derken sadece icmedim. Ama hep aklimdaydi içmem zannediyordum.ama yinede sorumluluk baskı kalkınca aklına gelene bu sefer karşı koymuyorsun ve o anlardan birinde iciyorsun sonrada devamı geliyor.zaten etrafında içen biri varsa e eskiye dönüş yapıp devam ediyorsun.aslında sanırım sigara icmiyorsunuz o yüzden anlayamazsiniz. Baskı yüzünden bırakıp baskı kalkınca içmek istemine karşı koymuyorsun olay bu yani
evet içmiyorum şuan, ama bir zamanlar yiyordum sigarayı:kk77:
herhalde sadece çocuğa bedenen zarar vermekten korktun,
ilerde yalnız büyümesinden, senin sürekli aksırıp tıksırmana
şahit olmasından, büyüdüğün de sürekli seni hastanelere taşımak zorunda
kalmasından, belki de annesinden sırf sigara yüzünden erken ayrılmak
zorunda kalacak bir evlat olmasından korkmadın..:KK69:

Ben 7 yıl sigarayı bıraktıktan sonra aile i sorunlar stres derken tekrar başlamıştım ama günlük 2 paket içıyprdum dıyebılırım Ani bır kararla sıgarayı bıraktım çünkü o donem gunün gecmıstıi ve ben nasıl korkuyordum o vicdan azabımda cabası ben ya hamıleysem ya bılmeden onu zehirlemıssem ama şükür o zaman hamıle kalmamısım ve gelin görünkü 5 Haziran sigarayı bırakıyorum 10 gün sonra son adetımı goruyorum ve korunurken hamıle kalıyorum :) bırakın hamıleyken sıgara içmeyi o günümün gectıgı dönmeli korku bana yetmişti sende yapma onlar bize Allah'ın emaneti

Ben de kendi evimde günde 10 tane içtiğim de oluyor 3 tane içtiğim de. Amaa memlekete gidince üç ay kalıyorum hiç içmiyorum. Atıyorum bir yıl kalsam içmem yani aklıma bile gelmiyor çünkü ailem kalabalık curcuna unutuyorum inan ki. Evime gidince ilk işim sigara yakmak oluyor. Diyeceğim o ki kendini meşgul et sürekli bi şeylerle uğraş

Canım ben de içiyordum ama hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım.
Canım istiyor evet. Hatta bazen içen birinin dumanını koklarken buluyorum kendimi. Ama hemen oradan uzaklaşıyorum bebeğim bunu haketmiyor. Ben zaten hamile olduğumu bilmeden 1 ay günde 1 paket sigara içmedim mi. daha pirinç tanesi kadarken zehirlemişim yavrumu. doğurup emzirme dönemi de geçene kadar ağzıma sürmem. ondan sonra da belki hepten bırakırım. herşey sende bitiyor canım. asabiyet yapıyor sıkıntı yapıyor ama bebeğim için dayanıcam. sen de en azından bundan sonra içme artık az kalmış zaten doğuma

evet içmiyorum şuan, ama bir zamanlar yiyordum sigarayı:kk77:
herhalde sadece çocuğa bedenen zarar vermekten korktun,
ilerde yalnız büyümesinden, senin sürekli aksırıp tıksırmana
şahit olmasından, büyüdüğün de sürekli seni hastanelere taşımak zorunda
kalmasından, belki de annesinden sırf sigara yüzünden erken ayrılmak
zorunda kalacak bir evlat olmasından korkmadın..:KK69:
Of anlamıyorum burada birsürü hamileyken sigara içiyorum diyen varken siz niye bana bukadar taktiniz acaba.hepimiz sigaranın zararlarını biliyoruzdur sanırım. Bu benim tercihim.hayatımızda iyi yada kötü bir sürü şeyin tercihini kendimiz yaparız. Birileri söyleyince çocuk gibi ogrenecek yaşta değiliz. Herşeyin farkındayım. Kocama bile bukadar hesap vermedim .bu kk de nekadar da çok ders veren var herkes herseyi biliyor maşallah

Of anlamıyorum burada birsürü hamileyken sigara içiyorum diyen varken siz niye bana bukadar taktiniz acaba.hepimiz sigaranın zararlarını biliyoruzdur sanırım. Bu benim tercihim.hayatımızda iyi yada kötü bir sürü şeyin tercihini kendimiz yaparız. Birileri söyleyince çocuk gibi ogrenecek yaşta değiliz. Herşeyin farkındayım. Kocama bile bukadar hesap vermedim .bu kk de nekadar da çok ders veren var herkes herseyi biliyor maşallah
gerçekler=acı

içiyordum hamileliğimle bıraktım o küçücük hareketleri görünce kıyamadım ona. şimdi yanıma sigara içip gelen birinin kokusu hele ağız kokusu ya da benden önce girdiğim yerde biri sigara içtiyse kokusundan midem bulanıyor.....

konu sahibi şunu oku istedim

Sigaranın bebek üzerindeki bu olumsuz etkilerini 10 başlıkta toplarsak:

1. Erken doğum eylemine neden olur.
Zamanında gebelik haftası 38-40 hafta olarak kabul edilir. 38 haftadan çok daha önce doğumun gerçekleşmesine neden olur.

2. Erken membran rüptürü: Doğum eylemi esnasında açılması gereken su kesesinin olması gereken zamandan çok önce açılması, bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olur.

3. İntrauterin gelişme geriliği: Sigara bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına neden olmasıdır.

4. İntrauerin exitus: Bebeğin anne rahminde ani ölmesidir.

5. Preaklampsi: Tansiyon yükselmesi, idrarda protein çıkması, vücutta aşırı ödem, görme bulanıklığı ile giden gebelik zehirlenmesi tablosudur. Anne ve bebek hayatı için risk söz konusudur.

6. Hipertansiyon: Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi ile gebedeki tansiyon yükselmesidir. Bu durumda bebeğin beslenmesi üzerine olumsuz etki yapacaktır.

7. Dekolman Plasenta: Plasentanın erken ayrılmasıdır. Normal şartlarda doğum eylemi esnasında bebeğin doğumunu takiben plasenta ayrılır. Dekolman plasentada ise bebek anne rahminde iken plasentanın zamansız ayrılması ve tehlikeli boyutlarda kanamanın olmasıdır.

8. Respiratuar Distres sendromu: Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olmasıdır. Prematür dediğimiz erken doğan bebeklerde akciğerlerin gelişmemesi sonucu ölümcül olabilen solunum sıkıntısı sigara içilen gebeliklerde daha sık gözlenmektedir.

9. Süt miktarının azalması: Lohusalık döneminde süt miktarının azalmasına neden olmaktadır.

10. Yine lohusalık döneminde sütün C vitamini seviyesinde ve besleyici etkisinin azalmasında rol oynamaktadır.

Bebeğim için sigara zararli onu karnimdayken koruyamiyosamm dogunca yanimdayken hiç koruyamam

Arkadaslar konuyu actigim ve yorumlarinizi okudugum andan beri icmemeyi kafaya koymustum. Ve o andan beridirde icmiyorum. Ilk 2 gün cok ama cok zor oldu aptal gibi gezindim evde hep biseyler atistirdim ve hep sakiz cignedim. Ama sukurler olsun artik o kadar canim istemiyor. Insan gercekten isteyince basariyo demekki daha once gercekten birakmayi istememisim.

Tebrik ederim bıraktıysanız :KK9:
Benim babam 40 yıl içti bu yaşına kadar kaç kere yalvardık. Bir kere bıraktı sonra yine başladı. Hatta doktor koah başlangıcı dedi yine içti siz düşünün. Hamile olduğumu öğrendiğinde adam resmen torunu için çat diye sigarayı bıraktı mart ayında. Bir tane bile içmedi o günden beri. Ailecek hayretler içindeyiz.
Siz de hem kendiniz hem bebeğiniz için içmeyin nolur. Zaten tiryakilik vücudun ihtiyacı olduğu için değil tamamen psikolojik. onun yerine psikolojinizi düzeltmek adına birşeyler yapın kafa yorun. Sevgiler...

Tebrik ederim bıraktıysanız :KK9:
Benim babam 40 yıl içti bu yaşına kadar kaç kere yalvardık. Bir kere bıraktı sonra yine başladı. Hatta doktor koah başlangıcı dedi yine içti siz düşünün. Hamile olduğumu öğrendiğinde adam resmen torunu için çat diye sigarayı bıraktı mart ayında. Bir tane bile içmedi o günden beri. Ailecek hayretler içindeyiz.
Siz de hem kendiniz hem bebeğiniz için içmeyin nolur. Zaten tiryakilik vücudun ihtiyacı olduğu için değil tamamen psikolojik. onun yerine psikolojinizi düzeltmek adına birşeyler yapın kafa yorun. Sevgiler...
Kendimi inanin daha iyi hissediyorum tamam gec oldu bi cok kisi burda bebek alacagi zehiri aldi dediler. Ama olsun gec olsada ben basardim.

E zaten son 2 ay kalmış bu zamana kadar vereceği zararı vermiştir teyzemin ortanca kızı 1 yaşına kadar buhar makinası mıydı neydi bir alet kullandı

X