- 26 Aralık 2010
- 1.290
- 647
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşim sigara almamakla tehdit ediyor. Almıyor. Çıkıp ben alıyorum. Bişey olursa sana gösteririm, burnundan getiririm falan diyor. Bu gün de almadı. Ben de bırakmak istemediğim için aldırmadım. Valla benim annem de içmiyordu sigara ama erkek kardeşlerim biri 17 biri 15 yaşından beri içiyormuş. Ben başlayalı bir sene oldu şunun şurasında. Yani ne kadar sakınırsan sakın, içen çocuk içiyor. İçmeyen de içmiyor. Ben yaptığımın savunulacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum, lakin bağımlılık bu. Kurtulamıyorum. Tedavi için ilaçları da kullanamıyorum. Şimdilik bıraktım bakalım. İnşallah başlamamkesinlikle yargılamak ya da ahkam kesmek değil amacım
ama kuzum Allahaşkına eşleriniz napıyor sizin bu durumunuz karşısında. Benim eşim beni herhalde öldürmekten beter ederdi. Madem sen bebeğe yavaş yavaş zarar veriyosun sen de aynı şeyi hakediyorsun düşüncesiyle hareket ederdi.
Evet bebek düşük kilolu doğabilir engelli olmayabilir.
hiç şunu düşünmüyor musunuz?
çocuklarınız ileriki yaşlarında 15 20 30'larında sağlık problemi yaşarsa bunu sigara içmiş olmanıza bağlamayacak mısınız
o çocuklar bebek olarak kalmayacak.
gayet mutlu sağlıklı bir bebeklik geçirip erişkin hayatlarında çok sık hastalıklarla boğuşurlarsa ya...
hiç bunu düşündünüz mü
günde 1,5 paket sigara ne demek ya!!!
bir an önce kurtulmanız dileğiyle...
Ben bıraktım ama ellerim falan titriyor. Zaten ben deoranları düşük olan mentollüleri tercih ediyorum. Normal sigarayı ağzıma dahi alamıyorum. Midem kaldırmıyor. Bakalım ne kadar dayancam. Ayın 9una kadar hedef koydum kendime, ne olacak göreceğiz. :S Eşim bir kere başka markanın mentollüsünü almış, içtiğim an bayıldım. Çok korktuk.çok ilginç bir psikıloji bebeğimiz doğduğunda bir tek zararlı olacak nesne ortam yiyecek vs olsun bakın nasıl koruma altına alıyoruz.bunu yapacağımı biliyorum yanında sigara içmeyi bırak evde içirtmem.şuan bebeğimize.zarar değil kendimize.gibi görüyoruz çünkü.
Ama gelgelelim ben içiyorum
şuan.Winston one sözde zifir vs en az.
vicdan filan zaten mahvalouyor ne okusanda ne izlesende yok kafanda bitirmeden öldürsen bitmiyor.
AllAha dua edyorum sadece yardımcı ol diye.Hakkımızda hayırlısı demekkten başka çarem yok.kimse başına gelmeden de anlamıyor.
Ben başarcam ya, kendime inanıyorum. Bunca sene hiç sigara içmedim. Öğretmenliğe başladığımda stresten başladım. Bir daha da bırakamadım. Allah bütün öğretmenlere sabır versin. Özellikle lise öğretmenlerine. İnsanı çok strese sokuyorlar. Ben eskiden sigara içenlerle dalga geçerdim, şimdi içtiğimi duyan kimse inanmıyor.Bende hep içtim arkadaşlar malesef. En düşük nikotinli olanlardan . Günde 1 paket. Vicdan azabı ayrı bi mesele zaten. İçmeyince elim ayağım titriyor. Şükür ki sağlıklı.keşke bıraksak hiç içmesek ( Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin.
sadece şunu normalde de.içerken duyardım mentollü sigaralar normal sigaralardan da daha kötü olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilmiyorun.daha fazla ciğerlere kolay geçiyormuş.Ben bıraktım ama ellerim falan titriyor. Zaten ben deoranları düşük olan mentollüleri tercih ediyorum. Normal sigarayı ağzıma dahi alamıyorum. Midem kaldırmıyor. Bakalım ne kadar dayancam. Ayın 9una kadar hedef koydum kendime, ne olacak göreceğiz. :S Eşim bir kere başka markanın mentollüsünü almış, içtiğim an bayıldım. Çok korktuk.
Aynen. HAlen içmedin sigara. Sürekli uyuyorum dayanmak için.sadece şunu normalde de.içerken duyardım mentollü sigaralar normal sigaralardan da daha kötü olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilmiyorun.daha fazla ciğerlere kolay geçiyormuş.
Hoş hepsi zarar da işte şimdilik kendimizi kandırmak.
Ben 5-6 gündür hiç içmedim. Bıraktım. Yuppiiiiiii Ama bırakamayanlara da ancak dua edebilirim. Sonuçta irade yani bu. Ne dersek diyelim.Arkadaşlar Napiyosunuz siz ? Ne paketinden bahsediyorsunuz...bende hamileyim cift çizgiyi gördüğüm andan itibaren bıraktım..canim istemiyomu saniyosunuz başıma ağrılar giriyo resmen...ama bitane bile yakmak aklımın ucundan geçmedi...sizin aldığınız havadan oksijen alan bi canli bi bebek var karninizda..kendi zaaflariniz için bu kötülüğü o minnacık bebeğe yapmaya hakkınız yok...bu kadar zayıf olamazsınız bitti diyin bitsin başınızı rahat koyun yastığa...
Teşekkür ederim :) TRTde bir program başladı. onu izlediğimde bıraktımZor ama imkansız değil.ins herkes bırakır en azından hamilelik ve emzirme surecinde..tebrik ediyorum sizi de
İlk bebek ve hala belli olmadı cinsiyeti Doğudayız biz. Hastaneye hastane, doktora doktor demeye bin şahit ister. 6 aylık olacak hala net değil. Hayırlısı bakalım.Sizin ilk bebek mi cinsiyeti belli olmuştur
Hakkariiiii :) Sabrettim denemez. Sabretmek zorunda kaldım. Doktorun biriyle kavga ettim çok feci şekilde. Bir tane kaldı. Ona da ses etmiyorum. Onunla da tartışırsam bebeğim ne durumda bilemiycem. O yüzden sabretmek zorunda kalıyorum. Zaten ne zaman hastaneye gitsem kavga çıkarıyorum. Bıktım artık yine mi siz lafından.Aa 6 aylik mi nasil sabrettiniz masaallah Ben simdiden çıldırıyorum nerdesiniz bu arada
Valla Hakkari imkanlarında ancak böyle oluyor heralde. Dalga geçer gibi, 16. haftada gittim erken, bir ay sonra gel dediler,20. haftada gittim görüntü net değil, kız olabilir dediler. 22. haftada başka doktora gittim o da biraz daha büyüsün kız olabilir ama kesin değil dedi. Şu saatten sonra sokaktan geçen adama sorsan bilir bebeğin cinsiyetini. Zaten ultrasonlar berbat. Silüetini bile göremiyorum ultrason çıktısında :) O kadar kötü yani. Bilet aldım zaten Ankara'da netleşir ancak. Doğuma yakın gitmeyi planlıyordum, erken gideceğim. Buradaki doktorlar cinayet sebebi gerçekten.nasıl bılemedıler ya 6aylık bebegı benım 12.haftada sölemıstı dr
Abooooo. Ne zor hem de. Kavga etmediğim adam kalmadı yahu. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.İmkanların kısıtlı olduğu bi yerde yaşamak zorunda olmak zor olsa gerek...hayırlı sağlıklı bebisler ve doğumlar diliyorum hepimizeee
tebrik ederimm çok sevindim.sigarasız hayat çok güzel değil miTeşekkür ederim :) TRTde bir program başladı. onu izlediğimde bıraktım