- 3 Ağustos 2024
- 875
- 2.370
- 28
- 32
- Konu Sahibi bengokyuzunututamam
-
tabii ki mutlu olacaksin. bence tanimadigin birinin ölümü icin günlerce aglaman saçma .
dunyada o kadar acı şeyler var ki agla agla hangisine aglayacaksin?
biz dedemi gömdük sonra eniştemin köye ilk gelisi diye onu meshur bir tepe var oraya çıkarttık. arkadasimin uc hafta anneannesi öldü, iki hafta önce dudagina burnuna dolgu yaptirdi, yine o anneannenin diger torunu gecen hafta mekan tuttu cocuguna dogumgunu eglencesi duzenledi, dün yakinimin apartmanindan yasitimiz birinin ölüsü cikti, cok uzuldu benimle konustu falan. bugun yine mesaj atmis beraber gittigimiz guzellik salonunda sorun yasamis onu anlatiyor.
yani hayat böyle bir sey.
insan kendi cevresindekiler ölünce bile iki ağlıyor üçüncüde yoluna bakiyor. ates düştüğü yeri yakar. sana ne, sen neyin yasını tutup aglayip duracaksın?
kuzenin kendi aglasin tabii "kuzenimi aramadim sormadim - derdini bilemedim, intihar etmesine engel olamadim" falan diye üzülsün. senlik bir durum yok ki.
kesinlikle katiliyorum. herkesin acısı kendine ozeldir. kimse de kimsenin acısını yasamayamaz - bunu beklemek sacma olur.anneannemin ölüm yıldönümü geçtiğimiz günlerde idi ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen yıldönümüne günler kala olur olmaz anlarda haykırarak ağladım. çünkü benim kıymetlimdi o.
ama anneannem, aylar süren yoğun bakım serüveninden sonra vefat ettiğinde ilk mevlüdü bizim evimizde okunurken mutfağa kaçıp kaçıp beşer onarlı gruplar halinde gözümüzden yaş gelene kadar gülüp "lan o da olsa ne biçim gülerdi şu anda." dedik. kayıp böyle bi şeydir. hayat devam etmesine rağmen artık kaybettiğiniz insanla iletişim kuramayacak olmanızın acısı böyle böyle koyar insana.
bu gibi durumlarda da "ay sen de arkadaşının acısını anla ve onunla yas tut" demek de karşısındakine erdem sinyallemeye çalışmaktan başka bir şey değil çünkü senin arkadaşınla yaşayacağın eşzamanlı yas ya da önerdikleri hoşgörü 8ki bu hoşgörü aslında kibrin ta kendisi oluyor) hiçbir anlayışı geliştirmeyecek çünkü acı ve yas biriciktir.
şöyle, elbette acısı biriciktir ve ben zaten arkadaşımla empati yapamadığımı fark ediyorum. Benim kuzenlerimel aram normaldir, başıma daha mnce bir kayıp da gelmedi, ne hissederim onu bile bilmiyorum.anneannemin ölüm yıldönümü geçtiğimiz günlerde idi ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen yıldönümüne günler kala olur olmaz anlarda haykırarak ağladım. çünkü benim kıymetlimdi o.
ama anneannem, aylar süren yoğun bakım serüveninden sonra vefat ettiğinde ilk mevlüdü bizim evimizde okunurken mutfağa kaçıp kaçıp beşer onarlı gruplar halinde gözümüzden yaş gelene kadar gülüp "lan o da olsa ne biçim gülerdi şu anda." dedik. kayıp böyle bi şeydir. hayat devam etmesine rağmen artık kaybettiğiniz insanla iletişim kuramayacak olmanızın acısı böyle böyle koyar insana.
bu gibi durumlarda da "ay sen de arkadaşının acısını anla ve onunla yas tut" demek de karşısındakine erdem sinyallemeye çalışmaktan başka bir şey değil çünkü senin arkadaşınla yaşayacağın eşzamanlı yas ya da önerdikleri hoşgörü 8ki bu hoşgörü aslında kibrin ta kendisi oluyor) hiçbir anlayışı geliştirmeyecek çünkü acı ve yas biriciktir.
Kaldı ki whatsapp gruplarımızda da aktifti, dakika başı sevgilisiyle de konuştu, hayatına o da devam etti, edecek deAcılıdır vs ama ben burda şuna daha çok takıldım. Sizin storynizi gördüğüne göre kendisi de girmiş sosyal medyaya. E o bile acılı haliyle oraya bakarken sizin ders videosu atmanız neden sorun oluyo. Saçmalamış.
şöyle, elbette acısı biriciktir ve ben zaten arkadaşımla empati yapamadığımı fark ediyorum. Benim kuzenlerimel aram normaldir, başıma daha mnce bir kayıp da gelmedi, ne hissederim onu bile bilmiyorum.
Ama arkadaşımın da 100’e yakın kuzeni var desem abartmış olmam.
Gidip de kahkahalarla konuşmadım, kahkahayla aramadım, saatlerce soğukta onunla beraber ağlayıp evine gidene kadar otogara bıraktım, elimden geleni yaptım.
Hatta sevgilime bile dedim sen ara sor telefonlarımızı haliyle cenaze yükünden açamadı.yapmanız gerekenden fazlasını yapmışsınız zaten.
Ben kişisel hesabıma bir story atmadım, kendime ait bir blog hesabım var, oraya sadece çalışma masamı attım, ilk günler zaten hiçbir paylaşım yapmamıştım, yani kişisel hesabım bile değildiTabii ki hayat sizin hayatınız, bunda alınacak bir şey de yok. Ama insan hassas varlık, özellikle ölüm gibi ötesinin olmayacağı bir konuda. Belki ders çalışırken story atmanızı şov olarak algıladı. -bence de değişik bir kare, anlamsız- belki de ben odaklanamıyorum istesem de , geri kalıyorum her şeyden diye düşündü ve yasına daha da odaklandı.
Ben senin bir hatan olduğunu düşünmüyorum. Cünkü ders çalışmak senin bir görevin, bunu sosyal medyada paylaşmayabilirdin ama bu bir eğlence storysi olmadığı için alınacak bir durum yok.arkadaşımın 2 gün önce kuzeni intihar ederek vefat etti. hatta yanımızda öğrendi. O gün ben de onunla beraber saatlerce ağladım. Sonra onu apar topar memleketine gönderdik. Gönderdikten sonra yanında olduğumu söylediğim bir mesaj attım, başın sağ olsun dedim defalarca hatta sonrasında telefonunu aradım meşgul çalıyordu, sevgilim de aradı meşgul çaldı. Zaten bugün gelecek diye sevgilisinden onunla alakalı haber aldım iki gündür. Sevgilisi de bizimle beraber hayatına devam etti tabii ki. Sınav haftasındayız ve maalesef elimizden fazlası da gelmedi.
Dün kendi hesabımda sadece ders çalışırken story attım. Arkadaşım buna alınmış. Ben bunda alınılacak bir şey göremedim. Aradım sordum yanında oldum beraber ağladım ama hayatıma devam da ediyorum mecbur. Sizce haklı mı? Özür dilemeli miyim?
Hayır tabiki ne alaka.arkadaşımın 2 gün önce kuzeni intihar ederek vefat etti. hatta yanımızda öğrendi. O gün ben de onunla beraber saatlerce ağladım. Sonra onu apar topar memleketine gönderdik. Gönderdikten sonra yanında olduğumu söylediğim bir mesaj attım, başın sağ olsun dedim defalarca hatta sonrasında telefonunu aradım meşgul çalıyordu, sevgilim de aradı meşgul çaldı. Zaten bugün gelecek diye sevgilisinden onunla alakalı haber aldım iki gündür. Sevgilisi de bizimle beraber hayatına devam etti tabii ki. Sınav haftasındayız ve maalesef elimizden fazlası da gelmedi.
Dün kendi hesabımda sadece ders çalışırken story attım. Arkadaşım buna alınmış. Ben bunda alınılacak bir şey göremedim. Aradım sordum yanında oldum beraber ağladım ama hayatıma devam da ediyorum mecbur. Sizce haklı mı? Özür dilemeli miyim?
1. derece yakınını kaybeden biri neden internette dolanıyor? Ben olsam bırak internette dolaşmayı yemeden içmeden kesilirim.sizin yakın gördüğü için tepkisi. yas süreci düşündüğünüzden çok farklı ve çok çok acılı sancılı bir süreç. siz nasıl onu anlamıyorsanız o da sizi anlamaz şu an onun algıları kapalı . dedim ya kasıtlı bile değil yapılan çoğu şey ama 1. derece yakınını kaybeden birinde mantık aramayın
1. derece yakınını kaybeden biri neden internette dolanıyor? Ben olsam bırak internette dolaşmayı yemeden içmeden kesilirim.
Mekanı cennet olsun arkadaşınızın kuzeninin.arkadaşımın 2 gün önce kuzeni intihar ederek vefat etti. hatta yanımızda öğrendi. O gün ben de onunla beraber saatlerce ağladım. Sonra onu apar topar memleketine gönderdik. Gönderdikten sonra yanında olduğumu söylediğim bir mesaj attım, başın sağ olsun dedim defalarca hatta sonrasında telefonunu aradım meşgul çalıyordu, sevgilim de aradı meşgul çaldı. Zaten bugün gelecek diye sevgilisinden onunla alakalı haber aldım iki gündür. Sevgilisi de bizimle beraber hayatına devam etti tabii ki. Sınav haftasındayız ve maalesef elimizden fazlası da gelmedi.
Bana da öyle geldi. Çaktırma.kuzen, 1. derece de değildir ki. 4. derecedir.
Kişisel de paylaşabilirsiniz, bu kimseyi ilgilendirmez.Hesabım kişisel değil bir ders çalışma hesabı çünkü
Kuzeni abisi gibiymiş. Şimdi arkadaşımın yanından geldim. Laf sokarak diğer arkadaşıma “ben sizin abiniz ölse sokağa bile çıkmazdım arkadaşlarımdan hayatına devam edenler var” dedi.Yok deve, arkadaşımın kuzeni intihar etti diye ben neden story atmayacakmışım ya, tamam anne baba kardeşi olur da birkaç gün eğlencemizi paylaşmayız ama bu arkadaşınızın beklediği hassasiyet çok fazla ve gereksiz. Ben hiç umursamazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?