sizce yanlış bir şey mi yaptım?

Benim de çok yakın olduğum bir arkadaşım ev arkadaşıyla kavga etmişti ve evi ayırmak üzerelerdi bütün süreçlerine tanık olmuştum .o sürede o kızın bir fotoğrafını beğendim diye arkadaşlığımız bitirdi halbuki ailesindeki insanlar da beğeniyordu ama ben sürece tanıklık ettiğim için bana alınmış
Sizin durumda da haberi sizin yanınızda aldığı için duyarsız kalmışsınız gibi hissetmiştir
Story’yi gizleyebilirdiniz sanki ama olan oldu

Benim de çok yakın olduğum bir arkadaşım ev arkadaşıyla kavga etmişti ve evi ayırmak üzerelerdi bütün süreçlerine tanık olmuştum .o sürede o kızın bir fotoğrafını beğendim diye arkadaşlığımız bitirdi halbuki ailesindeki insanlar da beğeniyordu ama ben sürece tanıklık ettiğim için bana alınmış
Sizin durumda da haberi sizin yanınızda aldığı için duyarsız kalmışsınız gibi hissetmiştir
Story’yi gizleyebilirdiniz sanki ama olan oldu
Duyarsız kalmam için arayıp sormamam falan lazımdı ki ilk günlerde paylaşım da yapmadım ama yani ders çalışma storysi mutlu falan anlamına gelmiyor neticede?

Arkadaşınızın acısı çok taze mantıklı düşünemiyor. Yanlış bir şey yapmamışsınız ama bir süre alttan alın bence.
Bence abartmış hiç vicdan yapmayın yas onun yası vefat eden sizin hiç bir şeyiniz. Yas tutarken story izleye biliyorsa kusura bakmasın stroy izleyerek yas tutulmaz.
Şu mesaja da hiç katılmadığımı belirtmek isterim. İnsan böyle anlarda beynini uyuşturmak için ister istemez telefona tvye vb. bakıyor. Yas tutmanın herkes tarafından kabul görmüş belli bir yöntemi olduğunu düşünmüyorum.

Duyarsız kalmam için arayıp sormamam falan lazımdı ki ilk günlerde paylaşım da yapmadım ama yani ders çalışma storysi mutlu falan anlamına gelmiyor neticede?
Bence bir şey yok yaptığınızda o öyle hissetmiş olabilir diyorum .yani çok üzerine düşünmeyin alttan alın derim

Benim ailemden biri vefat etti bu yıl maalesef. Bir arkadaşım da aynı sizin gibi baş sağlığı diledi. Kendini "kankim" olarak nitelendiren birisi bu arada. Bu kişi cenazenin üçüncü günü bir şey alacakmış da karar verememiş güya, onu sormak için bana mesaj atmış. Görünce kan beynime sıçradı. Cenaze evindeyim, ağlayanlar, çay ve yemek servisleri, benim ölümü algılayamamam falan hayal edin içinde olduğum durumu. Ben beyefendinin bir şeyi seçmesinde yardımcı olacakmışım. Öleli üç gün, gömeli iki gün olmuş bakın.
En yakınım dediğimiz kişilere karşı duyarlı olmalıyız bence. Ha ben storye takılmazdım o kadar ama yas süreci farklı işliyor işte. O kafayla çok alınıp gücenebiliyor insan.

İyi de sizin hesabınız zaten şahsi hesabınız değilmiş ki, ders çalışma hesabınızmış. Yani hesabınızda amaç dışı ya da absürt bir paylaşım yapmamışsınız.
Arayıp sormuşsunuz da. Hani arayıp sormamış olsanız neyse de aramışsınız, ulaşmaya da çalışmışsınız. Olay sizden çıkalı olmuş bayağı.

tabii ki mutlu olacaksin. bence tanimadigin birinin ölümü icin günlerce aglaman saçma .
dunyada o kadar acı şeyler var ki agla agla hangisine aglayacaksin?
biz dedemi gömdük sonra eniştemin köye ilk gelisi diye onu meshur bir tepe var oraya çıkarttık. arkadasimin uc hafta anneannesi öldü, iki hafta önce dudagina burnuna dolgu yaptirdi, yine o anneannenin diger torunu gecen hafta mekan tuttu cocuguna dogumgunu eglencesi duzenledi, dün yakinimin apartmanindan yasitimiz birinin ölüsü cikti, cok uzuldu benimle konustu falan. bugun yine mesaj atmis beraber gittigimiz guzellik salonunda sorun yasamis onu anlatiyor.
yani hayat böyle bir sey.
insan kendi cevresindekiler ölünce bile iki ağlıyor üçüncüde yoluna bakiyor. ates düştüğü yeri yakar. sana ne, sen neyin yasını tutup aglayip duracaksın?
kuzenin kendi aglasin tabii "kuzenimi aramadim sormadim - derdini bilemedim, intihar etmesine engel olamadim" falan diye üzülsün. senlik bir durum yok ki.

Son zamanlarda şunu farkettim; yakınları vefat edenler kendi yaslarına değil de, o süreçte kim bize karşı duyarsız davranıyor’u takip ediyor. İnanın çok şaşkınım.

Sizinki de ders sonuçta. Parti değil bişey değil. Destek de vermişsiniz. Bilemiyorum herkesin bakış açısı çok ama çok farklı.

Bence abartmış hiç vicdan yapmayın yas onun yası vefat eden sizin hiç bir şeyiniz. Yas tutarken story izleye biliyorsa kusura bakmasın stroy izleyerek yas tutulmaz.
hakikaten yani. senin kuzenin intihar etmis acmis onun bunun reelsini storysini izliyorsun ama story paylasan tü kaka.
acısı gercek olsa zaten kimsenin yaptiginin yapmadiginin cetelesini tutmazdi.
bazilari var ölüsünün basinda sanki düğününde takilan altinalri sayar gibi kim geldi kim gitti kim kac kere aradi falan derdine düşüyorlar. sen kendi kaybini yaşa , duasini oku, kisi adina hayir yap falan. sana ne diger insanlardan.
valla nefret ediyorum böylelerinden. sovmenlik gibi geliyor bana

arkadaşımın 2 gün önce kuzeni intihar ederek vefat etti. hatta yanımızda öğrendi. O gün ben de onunla beraber saatlerce ağladım. Sonra onu apar topar memleketine gönderdik. Gönderdikten sonra yanında olduğumu söylediğim bir mesaj attım, başın sağ olsun dedim defalarca hatta sonrasında telefonunu aradım meşgul çalıyordu, sevgilim de aradı meşgul çaldı. Zaten bugün gelecek diye sevgilisinden onunla alakalı haber aldım iki gündür. Sevgilisi de bizimle beraber hayatına devam etti tabii ki. Sınav haftasındayız ve maalesef elimizden fazlası da gelmedi.

Dün kendi hesabımda sadece ders çalışırken story attım. Arkadaşım buna alınmış. Ben bunda alınılacak bir şey göremedim. Aradım sordum yanında oldum beraber ağladım ama hayatıma devam da ediyorum mecbur. Sizce haklı mı? Özür dilemeli miyim?
babam gittikten kısa bir süre sonra ben mezarlıktayken gruptan arkadaslar yasısıyorlardı kimi bana destek oluyor kimi üzüntüsünü dile getirirken lafın orta yerinde 38 40 senelik arkadaşımda( ki babamı dayısından amcasından daha çok sevdiğini söylerdi. bizim evde büyüdük sayılır) gruba koltuk resim attı. mobilyacıdayız koltuk bakıyoruz diye. hiçbirşey bi daha eskisi gibi olmadı. üstelik onun oncesinde eşini kayetmiş ben duyar duymaz gitmiş 3 ü 7 si bilmem nesi hep yanındaydım kucağımda minicik bebekle.
evet kimse kimsenin acısını bilemez , aynı şeyi hissedemez hatta kasıtlı şeyler bile değil çoğu ama insan güceniyor çok zoruna gidiyor.
helva sizin evde kavrulmadıkça tadı hep tatlı gelirmiş insana.
diyeceğim o ki sosyal meydaya resim atmazsanız bir şey kaybetmezmişsiniz. günün sonunda zaten evet herkes kaldığı yerden devam ediyor.

Bana çok abartılı geldi bu beklenti.
Yas yaşamaya saygım var. Ancak seninki yas, arkadaşınınki üzüntü sadece.
Sosyal medyanın yan okumalarının böyle zor anlarda hafiyelik yaparken ilişkilere yansıyış şekli bu kadar basit mi olmalı?

babam gittikten kısa bir süre sonra ben mezarlıktayken gruptan arkadaslar yasısıyorlardı kimi bana destek oluyor kimi üzüntüsünü dile getirirken lafın orta yerinde 38 40 senelik arkadaşımda( ki babamı dayısından amcasından daha çok sevdiğini söylerdi. bizim evde büyüdük sayılır) gruba koltuk resim attı. mobilyacıdayız koltuk bakıyoruz diye. hiçbirşey bi daha eskisi gibi olmadı. üstelik onun oncesinde eşini kayetmiş ben duyar duymaz gitmiş 3 ü 7 si bilmem nesi hep yanındaydım kucağımda minicik bebekle.
evet kimse kimsenin acısını bilemez , aynı şeyi hissedemez hatta kasıtlı şeyler bile değil çoğu ama insan güceniyor çok zoruna gidiyor.
helva sizin evde kavrulmadıkça tadı hep tatlı gelirmiş insana.
diyeceğim o ki sosyal meydaya resim atmazsanız bir şey kaybetmezmişsiniz. günün sonunda zaten evet herkes kaldığı yerden devam ediyor.
Ya tamam da ne alakası var. Ben çocuğa mı bir şey demişim, çocuğa mı yazmışım. 3 gün geçmiş aradan, sadece çalıştığım masayı çekmişim. Çocukla iletişimim yok bile

Ya tamam da ne alakası var. Ben çocuğa mı bir şey demişim, çocuğa mı yazmışım. 3 gün geçmiş aradan, sadece çalıştığım masayı çekmişim. Çocukla iletişimim yok bile
sizin yakın gördüğü için tepkisi. yas süreci düşündüğünüzden çok farklı ve çok çok acılı sancılı bir süreç. siz nasıl onu anlamıyorsanız o da sizi anlamaz şu an onun algıları kapalı . dedim ya kasıtlı bile değil yapılan çoğu şey ama 1. derece yakınını kaybeden birinde mantık aramayın

Back
X