- 20 Mayıs 2012
- 218
- 5
- 68
- Konu Sahibi yesilkoltuk
-
hayattan beklentilerinizi azaltmanız gerekir mutlu olmak için bilmiyorum dini inancınız varmı ve boyutu nedir bu da birazcık önemli yani yaradana şükretmek,yada neye inanıyorsanız.sizdne daha kötü durumda olanları gözlemleyin derim nacizane.ve mutlu olmak içişn sebep aramayın,birazcık hayatınıza renk katmaya çalışın yani uzun süredir yapmadıgınız birşeyi yapın.
zaman zaman her insan hissediyor böyle. geçer bu durum korkma
herşey mükemmel olmak zorunda mı ya
beklentileri biraz azaltsan daha mutlu ollursun bence
sosyalleşebileceğin aktiviteler yap kendine hobiler bul. psikolog iyi fikir şimdilik yol gösterir sana.
boş kaldıkça eleştirmeye başlıyosun sanırım
cnm anladım kadarıyla çalışıyorsun evlisin ama çocuğunuz yok bu şu an için büyük nimet diceksiki çocuğunun olmaması mı şu an için evet çünkü bu psikolojiyle bir de çocuğun olsa kesin psikolokta almıştın soluğu ya da ona bile fırsatın yoktu. maddi olarak imkanların varken boş anlarını belirle ne bilim hafta içi mi izinlisin hafta sonu mu izinlisin buna göre yapacaklarını belirle. mesela bir gün beğendiğin bir filme git evet sinemaya, bir gün sevdiğin sanatçının konserine at kendini azıcık eğlen sonra bir çok kurs var şimdi ne yapmaktan tam olarak hoşlanacağını bilemediğim için genel sayacağım ismekler var hem para da vermiyorsun boyama minyatür el sanatları ahşap nakış yemek ingilizce diksiyon yazılım programları ki bunların özel olanlarıda var hem çevren değişiyor hem elini ya da aklını oyalayan iş keyif veriyor üretmek her zaman insana içsel bir huzur verir. romantizim konularında ufak tefek sorunlarımız oluyor bir tek demişsin git aşçılık kursuna bu yemek pasta yada hamurişleri olabilir kocana hoş yemekler akşamlar hazırla. neyse ben uğraşamam hazırda bulunan programları tercih ederim diyorsan nette hergün kültür sanat sayfaları yarın ki aktiviteler adresleri ve bilet satışları mevcut bunlara katıl. ya da git çocukesirgeme kurumunu ziyaret et birilerini mutlu etmek belki seni mutlu eder bunu sıklıkla yapabilirsin. düzenli üyeleri var. ya da bir derneğe üye ol yardım kolileri paketle buna bile ihtiyaçları oluyor sende her buralara gittiğinde yaşadığın hayatın inceden güzelliklerini görürsün. pozitif düşümelisin ancak öyle mutlu olabilirsin. Allah yardımcın olsun hoşçakal
Japonların taze balık sevme tutkusu vardır. Ancak ada yakınlarında yeterince balık yoktur. Uzak denizlerden avlanan balıklar da taze olmamaktadır. Bunun üzerine Japon Balıkçılar gemilerine soğuk hava deposu yaptırırlar. Böylece daha uzaklara gidip balıkları kokmadan pazarlayabileceklerdir. Ancak soğuk hava deposunda tutulan balıkların lezzeti Japonların hoşuna gitmez. Fiyatı düşer. Japon Balıkçılar buna bir çözüm arayışı içerisine girer. Sonuçta gemilere akvaryum yaptırmaya karar verirler. Böylece balıklar tazeliğini koruyacaktır. Ancak sonuç yine istendiği gibi olmaz. Balıklar canlıdır ama akvaryum içerisinde gözleri pörtlemiş, uyuşuk, hareketsiz bir halde pazara gelmektedir. Sonuç yine istenilen türden değildir. Balığa rağbet azalır, fiyatı daha da ucuzlar. Balıkçılar yılmaz ve bir ilave çözüm daha üretirler ne mi? Siz tahmin edin bakalım önce. Evet, akıllı bir balıkçı bu kez çok ters gibi görünmüş olsa da bir fikir üretir ve uygular. Avlayıp akvaryum içerisine koyduğu balıkların arasına küçük bir köpekbalığı atar. Sonuç istediği gibidir. Avladığı balıkların küçük bir kısmını feda ederek balıkları canlı, diri, lezzetli tutmayı başarır. Çünkü gemi Japonya’ya varıncaya kadar akvaryumun içerisinde bir kovalamaca, hayatta kalma çabası sürer. Balıklar istenen kıvamdadır artık.
ben hayatımda aşk olmadığı zaman böyle boşlukta hissediyorum.
Ya da elimde olanlara çok kolay kavuştuğumda...
her şey mükemmel olmak zorunda değil tabi teorik olarak bunu söylemek kolay size de bana da. yetişme ortamı,sorunlar,çevrendeki insanlar vs. çok önemli mükemmeliyetçi olmamda. tabi bunlar gerekçeler değil olmamalı ama oluyor. insanın aşamadığı şeyler oluyor. ayrıca boş vakti çok olan bi insan değilim onu nereden çıkardınız bilmiyorum ama insan başka şeylerle uğraşırken de düşünebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?