• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce neden mutlu olamıyorum?

kesinlikle depresyon!!!

yazdıkların çok tanıdık geldi çünkü bende birebir yaşadım bu duyguları...gerçekten bi uzmanla görüşmeniz lazım.geçicek ama merak etmeyin.test

edildi onaylandı tarafımdan :)

Bence sızın kafaya taktıgınız bır sorununuz var ve bunu belkı kendınıze bıle ıtıraf edemıyorsunuz, kımse durduk yere depresyona gırmıyor herkesın bır nedenı vardır dıye dusunuyorum.
Bende karakter olarak mukemmelıyetcı bı ınsanım ve bızım gıbı ınsanların mutlu olmaları zor gercekten, hep kafayı takacak bır sey buluyoruz malesef...
Çok çok buyuk elımızde olmayan mutsuzluklar dısında mutluluk elımızde aslında hata yapıyoruz, mutluluk burnumuzun ustunde duran bır gozluk ama bız o gozlugun varlıgını bılmıyoruz bıle...

haklısınız yetiştirme tarzı öyleyse bunu aşmak zordur.
O zaman psikologa gidip bi şekilde sorununuza çözüm arayın. O size yol göstersin.

Biz burda ne diyebiliriz ki sonuçta.

Boş vakit konusunda da boş vaktiniz çok demedim boş kaldığınız zamanlarda eleştirmeye başlıyosunuz sanırım dedim. Boşluktan kaynaklanıyosa bi şekilde o vakitleri doldurun demek istedim ki enerjiniz o yöne aksın. Kötü birşey demedim ki neden alınganlık yaptınız

uslubunuz ne demek istediğinizi ifade etmiyor kusura bakmayın anladığım kadarıyla cevap yazdım alınganlık değil buuu

bence sızın kafaya taktıgınız bır sorununuz var ve bunu belkı kendınıze bıle ıtıraf edemıyorsunuz, kımse durduk yere depresyona gırmıyor herkesın bır nedenı vardır dıye dusunuyorum.
Bende karakter olarak mukemmelıyetcı bı ınsanım ve bızım gıbı ınsanların mutlu olmaları zor gercekten, hep kafayı takacak bır sey buluyoruz malesef...
çok çok buyuk elımızde olmayan mutsuzluklar dısında mutluluk elımızde aslında hata yapıyoruz, mutluluk burnumuzun ustunde duran bır gozluk ama bız o gozlugun varlıgını bılmıyoruz bıle...

beni anlamanıza sevindim ama bana benzemenize üzüldüm:)) kafaya sorun takmak ne kelime hem de tek bir sorun değil aynı anda o kadar çok şeye takılıyorum ki aslında benim en büyük sorunum şu an devam edenler değil çocukluk ve ilk gençlik yıllarımda yaşadıklarım o yılları hiç yaşamamış gibiyim sadece hüzün var ve bazılarının yaşattığı şeyler.anılar bunlardan ibaret:((

Bİraz kendime benzettim sizi. Mükemmeliyetçilikten kaynaklı mutlu olamama sendromu. :))) Yaşamayan anlamaz. Sürekli kafada şu an mutlu olup olmadığını sorgulamalar, sürekli dünyanın en romantik aşkını yaşama, en iyi filanca olma, en güzel bilmem ne olma gibi bastırılamayan zorunluluk hisleri.
Yaşamayan anlamaz.
Bunu hobiyle, pozitif yaşam kitaplarıyla vs ile çözemezsin. Ben psikoterapi aldım bir süre ve çok işe yaradı. Erken müdehale edersen evliliğinde sorun yaşamaya başlamadan çözersin. Benim gibi yaparsan eşinin her hatası her insanı yanlışı büyük de olsa küçük de olsa büyür gözünde. Herkes 1 görürken, sen 3 görürsün. Neden? Çünkü sen hep mutlu ve mükemmel olmaya kendini mahkum etmişsin. En ufak bir pürüz senin için dünyanın sonudur. Daha uzun yazmaya gerek yok, önerimi dinlersin daha fazlasını içinde keşfedeceksin zaten.

sadece konunu okudum yorumları okumadan direk yazıyorum...

sallaaaaaa....kimseyi hiçbirşeyi umuruna takma...bence kendine fazla sorumluluk yüklemişsin ve bunun altında eziliyorsun..herşey hatasız olmalı mükemmel olmalı gibi..

hata yapmayı dene...kafayı çekmekle başla işe...

eminim baya bi hafiflersin :))))

hemde hata yapmış olusun

Herseyin mukemmel olmasi seni bu sekilde yapiyor belkide…etraftaki kotu hayatlara bak birazcik olsun sukredersin belki…daha dogrusu mutlu olmayi denersin belki o zaman. Birde belki kendine bi ideal belirlersen o zaman biraz daha amaca yonelik hareket ettigin icin, mutsuz olacak vaktin olmaz.

Bİraz kendime benzettim sizi. Mükemmeliyetçilikten kaynaklı mutlu olamama sendromu. :))) Yaşamayan anlamaz. Sürekli kafada şu an mutlu olup olmadığını sorgulamalar, sürekli dünyanın en romantik aşkını yaşama, en iyi filanca olma, en güzel bilmem ne olma gibi bastırılamayan zorunluluk hisleri.
Yaşamayan anlamaz.
Bunu hobiyle, pozitif yaşam kitaplarıyla vs ile çözemezsin. Ben psikoterapi aldım bir süre ve çok işe yaradı. Erken müdehale edersen evliliğinde sorun yaşamaya başlamadan çözersin. Benim gibi yaparsan eşinin her hatası her insanı yanlışı büyük de olsa küçük de olsa büyür gözünde. Herkes 1 görürken, sen 3 görürsün. Neden? Çünkü sen hep mutlu ve mükemmel olmaya kendini mahkum etmişsin. En ufak bir pürüz senin için dünyanın sonudur. Daha uzun yazmaya gerek yok, önerimi dinlersin daha fazlasını içinde keşfedeceksin zaten.
[

beni anladığını anlayabiliyorum. zor ir hayatımız var gerçekten sanırım terapiye başlayacağım. ama yaşadığım yerde böyle bir imkan yok. araştırıp en yakın yere gitmem gerek. ama terapi için nasıl bir araştırma yapmam lazım?

mrb arkadaşlar.
konum için yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
ben yeni evlendim. eşimle yıllardır tanışıyoruz. ve sonunda evlendik. eşim çok sağlam bir insandır. beni hep çok sahiplendi. çok zor günleri aşarak bu güne ulaştık. ufak tefek romantizim sorunları dışında pek sorun yaşamıyoruz. ailesiyle de mesafeli ve saygılı bir ilişkimiz var şimdilik. benim ailemde herkes çok vesveseli ve stresli bir yapıya sahiptir. işin gerçeği çok zor zamanlar da yaşadık maddi manevi. öyle günler yaşayınca stres topağı oldum ben. bir işim var. severek evlendiğim eşim var. ailem sağlıklı. ama ben dolu dolu yaşamıyorum. bazı şeyler beni mutlu etmiyor. nasıl anlatsam bilmiyorum .bazen bir gülücük bile yeter ya bana öyle olmuyor. büyük küçük hiç bir şey beni çoook mutlu etmiyor. çaba harcıyorum çok çaba harcıyorum olmuyor. yetişme tarzı çok önemli aslında. sıfır hata ile büyüdüm ben. hata yapma hakkını vermedim kendime. öyle olunca insan sürekli kendini eleştiriyor. kaç yaşına geldik hala kendimizi eleştiriyoruz. sonra o stresle etraftakileri eleştiriyorsun. eleştiri de olumsuz yüklüyor insanı tabi. halbuki rahat düşünüp pozitif bakınca işler daha güzel yürüyor. günümüz koşullarında donanımlı da bi bayanım. etrafımda birçok insanın benim koşullarıma imreendiğini düşünüyorum.ama ben böyleyim işte.ne yapmalıyım bilmiyorummm. pozitif hayata güzel bakan arkadaşlardan tiyolar istiyorum özellikle. enerjimi yükseltmek istiyorum. hayat zaten geçiyor güzel yaşamalıyız. tavsiyeleriniz benim için önemli.bu arada bu çabamın neredeyse son aşaması halldemezsem psikoloğa gitmeyi istiyorum. bu hususta çok kitap okudum. eşim son derece destek bana. bu aralar farklı insanlar da tanımaya ve sohbet ortamı yatarmaya çalışıyorum.hobiler edinmeye de çalışıyorum. ama içimde aşamadığım o şey duruyor hala ya. :((

Depresyonda olabilirsiniz.

Bazen elimizde olmayan sebeplerle -ki stresli bir aileden geliyormuşsunuz- mutluluk hormonumuz azalıyor ve bunun için tedaviye gereksinim duyabiliyoruz. Bu tarz şeyler oldukça normal.

Kendinizi üzmeyin, bir doktorla hislerinizi paylaşın. O size sorular sorarak sizi yönlendirecektir zaten.

Sıfır hata demişken. Ben de bu şekilde büyütüldüm. Manik depresif başlangıcı tanısı kondu bana. Hislerimi derinden çok derinden yaşıyormuşum. Sonra şu anki nişanlım çıktı karşıma, onun da bilir bilmez desteği, annemin desteği beni iyileştirdi, zaman zaman duygu patlamaları yaşasam da eskisi gibi hüzne batmış değilim. Her insan hata yapar, beşer şaşar demişler. O hata payını bırakın kendinize çünkü dünya matematik formülü değil, çok fazla değişken var..

Yaşamayan anlamaz.
[

beni anladığını anlayabiliyorum. zor ir hayatımız var gerçekten sanırım terapiye başlayacağım. ama yaşadığım yerde böyle bir imkan yok. araştırıp en yakın yere gitmem gerek. ama terapi için nasıl bir araştırma yapmam lazım?

Valla bu işin ne bileyim kadın doğumcu gibi bir araştırması olmaz. Psiko terapide önemli olan doktoruna ya da psikoloğuna içini açabilmen, onunla kan uyuşması yaşayabilmendir. Kimi psikyatrlar terapi ağırlıklı çalışır. Terapi ağırlıklı çalışan bir psikyatr da olabilir bir psikolog da olabilir. Ama ben terapi yapan psikyatrı tercih ederim. Yakın çevrende olan bir tanesini dene bakalım. Mümkünse kolay gidip geleceğin bir yer olsun. İlk başlarda haftada bir çağıracaktır. Sonra süre uzar. Ama sürenin ne kadar uzayacağı ve işe yarayıp yaramayacağı tamamen sana bağlı. Çok içten ve çok açık olursan daha kolay olacaktır herşey.

bundan 1 ay öncesine kadar sizin yaşadıklarınızın benzerini yaşıyordum.. taa ki tesadüfen nette gezerken haberlerde tecavüze uğramış bir filistinli erkek çocuğunun fotoğrafını görene kadar... öyle kanlı manlı canlı canlı çekilmiş fotoğraf... büyük ihtimal yapanlar tarafından yayınlanmış nette.. o kadar içimde hissettimki çaresizliklerini ve acısını... kızımın başına böyle bir şey gelmemesi için dua ettim ve dert ettiğim şeyler için kendimden utandım.. ne zaman kendime dert üretsem o fotoğraf geliyor gözümün önüne..

Valla bu işin ne bileyim kadın doğumcu gibi bir araştırması olmaz. Psiko terapide önemli olan doktoruna ya da psikoloğuna içini açabilmen, onunla kan uyuşması yaşayabilmendir. Kimi psikyatrlar terapi ağırlıklı çalışır. Terapi ağırlıklı çalışan bir psikyatr da olabilir bir psikolog da olabilir. Ama ben terapi yapan psikyatrı tercih ederim. Yakın çevrende olan bir tanesini dene bakalım. Mümkünse kolay gidip geleceğin bir yer olsun. İlk başlarda haftada bir çağıracaktır. Sonra süre uzar. Ama sürenin ne kadar uzayacağı ve işe yarayıp yaramayacağı tamamen sana bağlı. Çok içten ve çok açık olursan daha kolay olacaktır herşey.

inşallah bakalım bi bundan kurtulmak istiyorum artık şöyle bir durum da var bazen her şey çok üstüme geliyor ağlıyorum kötü oluyorum vs. ama bazen de iyi oluyorum o sorunları unutmuyorum ama başka şeyler mi öne geçiyor bilemiyorum.

Back