Bİraz kendime benzettim sizi. Mükemmeliyetçilikten kaynaklı mutlu olamama sendromu. :))) Yaşamayan anlamaz. Sürekli kafada şu an mutlu olup olmadığını sorgulamalar, sürekli dünyanın en romantik aşkını yaşama, en iyi filanca olma, en güzel bilmem ne olma gibi bastırılamayan zorunluluk hisleri.
Yaşamayan anlamaz.
Bunu hobiyle, pozitif yaşam kitaplarıyla vs ile çözemezsin. Ben psikoterapi aldım bir süre ve çok işe yaradı. Erken müdehale edersen evliliğinde sorun yaşamaya başlamadan çözersin. Benim gibi yaparsan eşinin her hatası her insanı yanlışı büyük de olsa küçük de olsa büyür gözünde. Herkes 1 görürken, sen 3 görürsün. Neden? Çünkü sen hep mutlu ve mükemmel olmaya kendini mahkum etmişsin. En ufak bir pürüz senin için dünyanın sonudur. Daha uzun yazmaya gerek yok, önerimi dinlersin daha fazlasını içinde keşfedeceksin zaten.[
beni anladığını anlayabiliyorum. zor ir hayatımız var gerçekten sanırım terapiye başlayacağım. ama yaşadığım yerde böyle bir imkan yok. araştırıp en yakın yere gitmem gerek. ama terapi için nasıl bir araştırma yapmam lazım?