• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce neden mutlu olamıyorum?

yesilkoltuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
218
5
68
mrb arkadaşlar.
konum için yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
ben yeni evlendim. eşimle yıllardır tanışıyoruz. ve sonunda evlendik. eşim çok sağlam bir insandır. beni hep çok sahiplendi. çok zor günleri aşarak bu güne ulaştık. ufak tefek romantizim sorunları dışında pek sorun yaşamıyoruz. ailesiyle de mesafeli ve saygılı bir ilişkimiz var şimdilik. benim ailemde herkes çok vesveseli ve stresli bir yapıya sahiptir. işin gerçeği çok zor zamanlar da yaşadık maddi manevi. öyle günler yaşayınca stres topağı oldum ben. bir işim var. severek evlendiğim eşim var. ailem sağlıklı. ama ben dolu dolu yaşamıyorum. bazı şeyler beni mutlu etmiyor. nasıl anlatsam bilmiyorum .bazen bir gülücük bile yeter ya bana öyle olmuyor. büyük küçük hiç bir şey beni çoook mutlu etmiyor. çaba harcıyorum çok çaba harcıyorum olmuyor. yetişme tarzı çok önemli aslında. sıfır hata ile büyüdüm ben. hata yapma hakkını vermedim kendime. öyle olunca insan sürekli kendini eleştiriyor. kaç yaşına geldik hala kendimizi eleştiriyoruz. sonra o stresle etraftakileri eleştiriyorsun. eleştiri de olumsuz yüklüyor insanı tabi. halbuki rahat düşünüp pozitif bakınca işler daha güzel yürüyor. günümüz koşullarında donanımlı da bi bayanım. etrafımda birçok insanın benim koşullarıma imreendiğini düşünüyorum.ama ben böyleyim işte.ne yapmalıyım bilmiyorummm. pozitif hayata güzel bakan arkadaşlardan tiyolar istiyorum özellikle. enerjimi yükseltmek istiyorum. hayat zaten geçiyor güzel yaşamalıyız. tavsiyeleriniz benim için önemli.bu arada bu çabamın neredeyse son aşaması halldemezsem psikoloğa gitmeyi istiyorum. bu hususta çok kitap okudum. eşim son derece destek bana. bu aralar farklı insanlar da tanımaya ve sohbet ortamı yatarmaya çalışıyorum.hobiler edinmeye de çalışıyorum. ama içimde aşamadığım o şey duruyor hala ya. :((

hayattan beklentilerinizi azaltmanız gerekir mutlu olmak için bilmiyorum dini inancınız varmı ve boyutu nedir bu da birazcık önemli yani yaradana şükretmek,yada neye inanıyorsanız.sizdne daha kötü durumda olanları gözlemleyin derim nacizane.ve mutlu olmak içişn sebep aramayın,birazcık hayatınıza renk katmaya çalışın yani uzun süredir yapmadıgınız birşeyi yapın.

canım umarım sorunun bir an önce çözülür ama benim fikrim bi uzmana görün kendi kendine aşmayı denemişsin olmamış bence bi çeşit depresyon ama yinede bilemem tabi:34:

Belki bulundugunuz durum bir depresyon halidir psikiyatr a gorunseniz sorununuz cozulur diye dusunuyorum. Bekarken psikiyatrim bana birsey soylemisti asla unutmam" beyninde bir sise dusun icinde agzina kadar mutluluk hormonu dolu gerektiginde devreye giriyor mutlu oluyorsun eger bu sisedeki mutluluk azalir veya dibi gelir biterse biz buna ilacla ve psikolojik destekle takviye edip dolduruyoruz :)" ben ilac kullanmak istemedigim zaman soylemisti. Ama gercek bu beyinde mutluluk hormonu azalmasi olabiliyormus. Dilerim bu sorununu en kisa zamanda atlatirsin .

Son düzenleme:
Depresyondasınız.
Bir uzmana görünebilirsiniz. daha rahat atlatmanızı sağlar.
Hafife almayın üstünde durun derim.

Son düzenleme:
hayattan beklentilerinizi azaltmanız gerekir mutlu olmak için bilmiyorum dini inancınız varmı ve boyutu nedir bu da birazcık önemli yani yaradana şükretmek,yada neye inanıyorsanız.sizdne daha kötü durumda olanları gözlemleyin derim nacizane.ve mutlu olmak içişn sebep aramayın,birazcık hayatınıza renk katmaya çalışın yani uzun süredir yapmadıgınız birşeyi yapın.

çok güzel tavsiyeler gerçekten teşekkür ederim sebepsiz mutluluk çok önemli tabi hayata geçirmek de çok önemli.dini inanç noktasında çok hassasım aslında ama ibadetlerime özellikle namazlarıma çok dikkat edemiyorum. bu da bi huzursuzlık kaynağı aslında. inanıp da bir şeyi hayata geçirmemek o maneviyattan yararlanmamak çok üzücü.

herşey mükemmel olmak zorunda mı ya
beklentileri biraz azaltsan daha mutlu ollursun bence

sosyalleşebileceğin aktiviteler yap kendine hobiler bul. psikolog iyi fikir şimdilik yol gösterir sana.

boş kaldıkça eleştirmeye başlıyosun sanırım

cnm anladım kadarıyla çalışıyorsun evlisin ama çocuğunuz yok bu şu an için büyük nimet diceksiki çocuğunun olmaması mı şu an için evet çünkü bu psikolojiyle bir de çocuğun olsa kesin psikolokta almıştın soluğu ya da ona bile fırsatın yoktu. maddi olarak imkanların varken boş anlarını belirle ne bilim hafta içi mi izinlisin hafta sonu mu izinlisin buna göre yapacaklarını belirle. mesela bir gün beğendiğin bir filme git evet sinemaya, bir gün sevdiğin sanatçının konserine at kendini azıcık eğlen sonra bir çok kurs var şimdi ne yapmaktan tam olarak hoşlanacağını bilemediğim için genel sayacağım ismekler var hem para da vermiyorsun boyama minyatür el sanatları ahşap nakış yemek ingilizce diksiyon yazılım programları ki bunların özel olanlarıda var hem çevren değişiyor hem elini ya da aklını oyalayan iş keyif veriyor üretmek her zaman insana içsel bir huzur verir. romantizim konularında ufak tefek sorunlarımız oluyor bir tek demişsin git aşçılık kursuna bu yemek pasta yada hamurişleri olabilir kocana hoş yemekler akşamlar hazırla. neyse ben uğraşamam hazırda bulunan programları tercih ederim diyorsan nette hergün kültür sanat sayfaları yarın ki aktiviteler adresleri ve bilet satışları mevcut bunlara katıl. ya da git çocukesirgeme kurumunu ziyaret et birilerini mutlu etmek belki seni mutlu eder bunu sıklıkla yapabilirsin. düzenli üyeleri var. ya da bir derneğe üye ol yardım kolileri paketle buna bile ihtiyaçları oluyor sende her buralara gittiğinde yaşadığın hayatın inceden güzelliklerini görürsün. pozitif düşümelisin ancak öyle mutlu olabilirsin. Allah yardımcın olsun hoşçakal

herşey mükemmel olmak zorunda mı ya
beklentileri biraz azaltsan daha mutlu ollursun bence

sosyalleşebileceğin aktiviteler yap kendine hobiler bul. psikolog iyi fikir şimdilik yol gösterir sana.

boş kaldıkça eleştirmeye başlıyosun sanırım

her şey mükemmel olmak zorunda değil tabi teorik olarak bunu söylemek kolay size de bana da. yetişme ortamı,sorunlar,çevrendeki insanlar vs. çok önemli mükemmeliyetçi olmamda. tabi bunlar gerekçeler değil olmamalı ama oluyor. insanın aşamadığı şeyler oluyor. ayrıca boş vakti çok olan bi insan değilim onu nereden çıkardınız bilmiyorum ama insan başka şeylerle uğraşırken de düşünebilir.

Japonların taze balık sevme tutkusu vardır. Ancak ada yakınlarında yeterince balık yoktur. Uzak denizlerden avlanan balıklar da taze olmamaktadır. Bunun üzerine Japon Balıkçılar gemilerine soğuk hava deposu yaptırırlar. Böylece daha uzaklara gidip balıkları kokmadan pazarlayabileceklerdir. Ancak soğuk hava deposunda tutulan balıkların lezzeti Japonların hoşuna gitmez. Fiyatı düşer. Japon Balıkçılar buna bir çözüm arayışı içerisine girer. Sonuçta gemilere akvaryum yaptırmaya karar verirler. Böylece balıklar tazeliğini koruyacaktır. Ancak sonuç yine istendiği gibi olmaz. Balıklar canlıdır ama akvaryum içerisinde gözleri pörtlemiş, uyuşuk, hareketsiz bir halde pazara gelmektedir. Sonuç yine istenilen türden değildir. Balığa rağbet azalır, fiyatı daha da ucuzlar. Balıkçılar yılmaz ve bir ilave çözüm daha üretirler ne mi? Siz tahmin edin bakalım önce. Evet, akıllı bir balıkçı bu kez çok ters gibi görünmüş olsa da bir fikir üretir ve uygular. Avlayıp akvaryum içerisine koyduğu balıkların arasına küçük bir köpekbalığı atar. Sonuç istediği gibidir. Avladığı balıkların küçük bir kısmını feda ederek balıkları canlı, diri, lezzetli tutmayı başarır. Çünkü gemi Japonya’ya varıncaya kadar akvaryumun içerisinde bir kovalamaca, hayatta kalma çabası sürer. Balıklar istenen kıvamdadır artık.

Bende zaman zaman boşlukta hissederim kendimi. Özellikle işe ara verdiğim dönem hiç bir sorunum olmamasına rağmen mutlu olamıyordum. Ne yapacağımı buldum ama. 3 kursa birden yazıldım. Hepsine yetişebildim mi? Hayır. Ama o birşeylere yetişme sürekli yapmam gereken şeyler olması yeni şeyler öğrenmek beni o kadar iyi yaptı ki. Bir kaç ay önce işe girdim. Bu günlerde yine aynı duyguyu yaşamaya başladım. Eşimi de aldım beraber başka bir kursa yazıldık. Sanki az işim varmış gibi. Ama dediğim gibi, insana yaşam enerjisi veren koşturmaktır yaşamla savaşmaktır. Herşey mükemmel olursa mutlu olmak için nasıl savaşırız?

Son düzenleme:
cnm anladım kadarıyla çalışıyorsun evlisin ama çocuğunuz yok bu şu an için büyük nimet diceksiki çocuğunun olmaması mı şu an için evet çünkü bu psikolojiyle bir de çocuğun olsa kesin psikolokta almıştın soluğu ya da ona bile fırsatın yoktu. maddi olarak imkanların varken boş anlarını belirle ne bilim hafta içi mi izinlisin hafta sonu mu izinlisin buna göre yapacaklarını belirle. mesela bir gün beğendiğin bir filme git evet sinemaya, bir gün sevdiğin sanatçının konserine at kendini azıcık eğlen sonra bir çok kurs var şimdi ne yapmaktan tam olarak hoşlanacağını bilemediğim için genel sayacağım ismekler var hem para da vermiyorsun boyama minyatür el sanatları ahşap nakış yemek ingilizce diksiyon yazılım programları ki bunların özel olanlarıda var hem çevren değişiyor hem elini ya da aklını oyalayan iş keyif veriyor üretmek her zaman insana içsel bir huzur verir. romantizim konularında ufak tefek sorunlarımız oluyor bir tek demişsin git aşçılık kursuna bu yemek pasta yada hamurişleri olabilir kocana hoş yemekler akşamlar hazırla. neyse ben uğraşamam hazırda bulunan programları tercih ederim diyorsan nette hergün kültür sanat sayfaları yarın ki aktiviteler adresleri ve bilet satışları mevcut bunlara katıl. ya da git çocukesirgeme kurumunu ziyaret et birilerini mutlu etmek belki seni mutlu eder bunu sıklıkla yapabilirsin. düzenli üyeleri var. ya da bir derneğe üye ol yardım kolileri paketle buna bile ihtiyaçları oluyor sende her buralara gittiğinde yaşadığın hayatın inceden güzelliklerini görürsün. pozitif düşümelisin ancak öyle mutlu olabilirsin. Allah yardımcın olsun hoşçakal

teşekkür edrim öncelikle tavsiyelerin için. yemek mutfak ve evim en büyük moral kaynağım zaten allahtan yemek yapmayı çok seviyorum eşim de bayılarak yiyor. dolu dolu programlar yapmak istiyorum mesela sonra isteksizleşiyorum hayat enerjim düşüyor ve her şeyi yapmam gerektiği için yapmaya başlıyorum. işte o histen nefret ediyorum.

Japonların taze balık sevme tutkusu vardır. Ancak ada yakınlarında yeterince balık yoktur. Uzak denizlerden avlanan balıklar da taze olmamaktadır. Bunun üzerine Japon Balıkçılar gemilerine soğuk hava deposu yaptırırlar. Böylece daha uzaklara gidip balıkları kokmadan pazarlayabileceklerdir. Ancak soğuk hava deposunda tutulan balıkların lezzeti Japonların hoşuna gitmez. Fiyatı düşer. Japon Balıkçılar buna bir çözüm arayışı içerisine girer. Sonuçta gemilere akvaryum yaptırmaya karar verirler. Böylece balıklar tazeliğini koruyacaktır. Ancak sonuç yine istendiği gibi olmaz. Balıklar canlıdır ama akvaryum içerisinde gözleri pörtlemiş, uyuşuk, hareketsiz bir halde pazara gelmektedir. Sonuç yine istenilen türden değildir. Balığa rağbet azalır, fiyatı daha da ucuzlar. Balıkçılar yılmaz ve bir ilave çözüm daha üretirler ne mi? Siz tahmin edin bakalım önce. Evet, akıllı bir balıkçı bu kez çok ters gibi görünmüş olsa da bir fikir üretir ve uygular. Avlayıp akvaryum içerisine koyduğu balıkların arasına küçük bir köpekbalığı atar. Sonuç istediği gibidir. Avladığı balıkların küçük bir kısmını feda ederek balıkları canlı, diri, lezzetli tutmayı başarır. Çünkü gemi Japonya’ya varıncaya kadar akvaryumun içerisinde bir kovalamaca, hayatta kalma çabası sürer. Balıklar istenen kıvamdadır artık.

ooooooov! çok sonuç çıkarılacak cinsten hiç unutmayacağımmmmm teşekkürler.
bence hayattta neyi ne kadar önemseyeceğimize de karar vermemiz gerekiyor. herkesi herşeyi aynı oranda önemsemek çok zor ha bi de önemseeyince sen de önemsenmyi bekliyorsun ama çoğu zaman anlamayan insanı önemsemiş oluyorsun ya da fazla önemsenmek onu şımartıyor. ama onlar artık benim köpek balığım enerjimi artıran. çok güzel bir metafor.

Son düzenleme:
ben hayatımda aşk olmadığı zaman böyle boşlukta hissediyorum.

ya da elimde olanlara çok kolay kavuştuğumda...

bazen insan hayatta her şeye sahipken bile bir mutsuzluk isteksizlik duygusu yaşayabilir. eğer bu uzun süreli oluyorsa, yani duygu değişiminiz sürekli gitgel haldeyse bir psikoloğa gidin, konuşun. profesyonel yardım almak en iyisi. ama zaman zaman bu duyguları hissediyorsanız, ki herkes hisseder, anlık şeylerle geçiştirip kötü enerjiyi dağıtabilirsiniz. ben örneğin çok mutsuz olduğumda komedi filmi izlemek bana iyi geliyor. dün mesela eyvah eyvah 2 vardı. izledim güldüm, biraz olsun neşem yerine geldi:1: kuantum kitapları okuyabilirsiniz, eşinizle zaman geçirebilirsiniz, ailenizden birileriyle dertleşebilirsiniz vs vs. seçenekler çoğaltılabilir. hayatta çok acılar var, şükredin ki ne güzel bir hayatınız var. allah bozmasın..

ben hayatımda aşk olmadığı zaman böyle boşlukta hissediyorum.

Ya da elimde olanlara çok kolay kavuştuğumda...

elimde olan hiç bir şeye kolay ulaşmadım eşime bile.hayatım hep mücadele ile geçti. Eşimle aramızda aşktan öte bir duygu var hani o heyecan kıpırtı falan değilde birbirinin içinde kaybolma diyelim biz ona. Ama evlenince insan bi tuhaf oluyor biz evlendik mi bu mudur falan yani

Beklentilerinizi azaltarak işe başlayabilirsiniz.
Sağlıklısınız, sevdikleriniz yanınızda, mutlu biir yuvanız ve severek gittiğiniz bir işiniz var.
Bunlar sizi tam olarak mutlu etmeye yetmiyor mu? Bir an tüm bu sayılanların hayatınızda olmadığı
durumu hayal edin.
Bu sizi hem kendinize getirip şükretmeye, hemde mutlu etmeye yetecektir.
(Ben mutsuz hissettiğimde hep bunu denerim, işe yarar.)

Bence,herşeyden önemlısı kendını seweceksın ve ne ıstedıgıne karar wereceksın,
sonra da canın ne ıstıyorsa onu yapacaksın..Mesela degısıklık olsun dıye esınle haftasonu
kacamak yap bıryerlere gıdın huzurlu bır tatıl yap..İnsanlardan beklentını sıfıra ındır
herseyı kendın ıcın yap ..
Alınganlık yapma kımseden bırsey bekleme ..Tek amacın kendını mutlu etmek olsun,mesela ınsanlar kırılacak dıye
herseyı kabullenme ,''hayır'' kelımesını de kullan..Buyuk ıhtımal iş-ew monotonluktan böylesın hayat yoruyor..
İşte sen eglence kat..

her şey mükemmel olmak zorunda değil tabi teorik olarak bunu söylemek kolay size de bana da. yetişme ortamı,sorunlar,çevrendeki insanlar vs. çok önemli mükemmeliyetçi olmamda. tabi bunlar gerekçeler değil olmamalı ama oluyor. insanın aşamadığı şeyler oluyor. ayrıca boş vakti çok olan bi insan değilim onu nereden çıkardınız bilmiyorum ama insan başka şeylerle uğraşırken de düşünebilir.

haklısınız yetiştirme tarzı öyleyse bunu aşmak zordur.
o zaman psikologa gidip bi şekilde sorununuza çözüm arayın. o size yol göstersin.

biz burda ne diyebiliriz ki sonuçta.

boş vakit konusunda da boş vaktiniz çok demedim boş kaldığınız zamanlarda eleştirmeye başlıyosunuz sanırım dedim. boşluktan kaynaklanıyosa bi şekilde o vakitleri doldurun demek istedim ki enerjiniz o yöne aksın. kötü birşey demedim ki neden alınganlık yaptınız

Back