Biliyorum ki tum getirilen onerilere kulaginizi tikadiginiz gibi buna da hayir diyeceksiniz ama kopegi ise gittiginiz gunler bir arkadasa ya da annenize birakin madem yalnizlik korkusu var. Ya da birisini bulun ucret karsiliginda sizin olmadiginiz gunler evde durmasi ve kopegi gezdirmesi icin. Oglumun mesela yalnizlik korkusu olsa alisacak diye ben tum gun evde birakamam. Bu onu daha kotu yapar, psikolojisini daha da bozar. Madem bebekle ozdeslestiriyorsunuz kopegi, yalnizliktan korkan bir cocugunuz olsa alisir nasilsa diye evde kapali bir basina birakir misiniz?
3 ayda bu korkuyu yenecegi ne malum, siz 3 ay demissiniz de. Barinakta psikolojisi bozulmus yalnizlik korkusu olan ve egitim yasini gecmis bir kopekten bahsediyoruz. Kopeklerin egitimi 2 yasina kadardir cunku.
Kimsenin onerisini dinlemeyecekseniz neden konu actiniz onu da anlamadim.
Tum gun kopekler evde duramaz zaten, gezdirilmek ister. Ben de kopek besledim. Ama bahcemde tabi evde degil. Kedi gibi onlar tum gun evde kalamazlar. Bagirsaklari icin her gun gezdirilmeleri gerekir.
Madem komsular rahatsiz, kopegi dusundugunuz kadar insanlari da dusunmek zorundasiniz, kopek icinndaha uygun bir semte tasinin. Hem hayvana yazik hem insanlara.
14 yasindaki oglumu bile ben 8 saat evde yalniz birakamiyorum, degil ki 3 yasindaki kopegi. Haftada kac gun oldugu onemli degil.