Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 kedi var evde. Sorun bizim onu bırakıp gitmemiz. Yani o terk edildiğini düşünüyor.
Genelde korktukları için havlarlar diye biliyorum hani yaninda bir kedi bir köpek olursa rahatlar diye düşünmüştum...

Gerçi çok da küçükmüş ilgi istiyor belki annesinin sıcaklığını..Üzüldüm yavruya:KK43:

İşyerinden izin alabilseniz birkaç gün belki toparlar.

Bende hayvanları çok severim ama bence siz anlamazdan geliyorsunuz. 3 ay kimse durmaksizin havlayan bir gürültü çekmek zorunda değil. Bence sikayet sonucu yaptırım alabilirsiniz. Bu işler bu sene daha çok önem kazandı.
Ünlü düşünür Gülben Ergen ne demiş, bana unutmayın ki hiç birşey olmaz. :rapci:

Eğitimler tek çözümü. Ancak sihirli bir değnekle düzelmeyeceği için zamanla düzelecek. Rahatsız olmalarını anlıyorum zaten, uğraşıyoruz bizde. Bahçeye bağlayıp gece yanına gittiğim bir köpek olsa sorumsuzlar vs desin anlarım ama öyle de değil.
eğitim aldırdığınız vs anlattınız mı?ne kadar sabırsız insanlar ya:KK43:havlamayan köpekten bile huylanan insanlar olduğu için ne kadar ikna edebilirsiniz bilemedim ama adam çirkefleşmedikçe ılımlı davranın derim.

Kedim çiftleşme dönemindeydi, biraz sıkıntılı durumlar olduğu için kısırlaştırma süreci uzadı. Son 15 gündür neredeyse her gün komşulardan özür diliyordum onlar sesi gelmiyor dediği halde. Her gece saat başı kalkıp sakinleştiriyor, oyun falan oynuyorduk günlerdir. Doğru düzgün uykuya hasret kaldık ama kimseyi rahatsız etmeye hakkımız yoktu ve süreci bir şekilde yönetmeliydik.

Komşunuz haklı. Evet eğitilme ihtimali var ama bu süreci yaşamaya sizinle birlikte komşularınızı da zorlayamazsınız. İnsanlar yorgun argın evlerine gelince dinlenmek isterler ve bu en doğal hakları.

Hiç çözüm odaklı değilsiniz. Komşularınız için üzüldüm. Nereden geliyor bu güven bilemedim. Tanıdık falan mı var güvendiğiniz?
Köpek için üzgünüm lakin umarım yaptırım alırsınız ve bana hiç hiç birşey olmaz diyen biri daha öğrenir adaleti.

Evde hiç sürekli köpeğim olmadı, hep tedavi vs için geçici yuva oldum ama sürekli kedigillerim var. Ne kadar doğru bir yaklaşım bilemiyorum ama gün içinde sürekli kısa kısa evden çıkın. Kapıdan çıkmadan önce onu sevip okşayın ve ödül maması verin. Kapıyı çekip çıkın. Gerekirse merdivende bekleyin. 15 dk sonra içeri girin. Girer girmez yine sevip okşayın. Bir saat sonra tekrarlayın. Sürekli gün içinde kapıdan çıkıp bekleyin. Çıkarken okşama + mama, girince okşama. Sanırım bu şekilde güven duygusu oluşabilir
Mama hariç eğitimler o şekilde veriliyor zaten. Normalde 2 saniye ile başlayıp 2-3 saate çıkmıştık. Ancak kameraları kurunca apartmana girdiğim andan itibaren farkettiğini gördük. Yani eğitim olayı sarpa sardı gibi oldu. Sesini duyabilmek için apartmandan çıkmıyordum çünkü. Bugün işlerimi ayarlayamadığım için yalnız kalmak zorunda kaldı gün içinde

Kedim çiftleşme dönemindeydi, biraz sıkıntılı durumlar olduğu için kısırlaştırma süreci uzadı. Son 15 gündür neredeyse her gün komşulardan özür diliyordum onlar sesi gelmiyor dediği halde. Her gece saat başı kalkıp sakinleştiriyor, oyun falan oynuyorduk günlerdir. Doğru düzgün uykuya hasret kaldık ama kimseyi rahatsız etmeye hakkımız yoktu ve süreci bir şekilde yönetmeliydik.

Komşunuz haklı. Evet eğitilme ihtimali var ama bu süreci yaşamaya sizinle birlikte komşularınızı da zorlayamazsınız. İnsanlar yorgun argın evlerine gelince dinlenmek isterler ve bu en doğal hakları.
Konu sahbi düşünür olarak kendisine Gülben Ergen i feyz alıyormuş. Bana bir şey olmaz diyor. Ne söylesek işe yaramayacak. Siz çok naif davranıyormussunuz keşke sizin gibi anlayışlı olsa insanlar.

Genelde korktukları için havlarlar diye biliyorum hani yaninda bir kedi bir köpek olursa rahatlar diye düşünmüştum...

Gerçi çok da küçükmüş ilgi istiyor belki annesinin sıcaklığını..Üzüldüm yavruya:KK43:

İşyerinden izin alabilseniz birkaç gün belki toparlar.
3 yaşında :KK53:

Öncelikle 3 saat köpek havlaması ile bebek ağlaması bir değil yani bebek zaten 3 saat aralıksız ağlamıyor sonuçta tüm evde yalnız bırakılmıyor değil miii...
Köpeğin yalnız kalması için 2 gün uzun bir süre değil mi yani köpekler yalnız kalabilecek hayvanlar değil bu kadar yoğun çalışıyorsaniz köpek sahiplenerek kötü yapmışsiniz.
Bizim apartmanda da vardı ve herkes çok rahatsızdi mecbur köpeği gondermek durumunda kaldılar gece çalışıp gündüz uyuyan rahatsız olan komşularınizin hakkına giriyorsunuz en başta

Ayy o nasıl bir is yeri 😍 eleman falan aranıyor mu acaba 🥰

Ariyoruz kiz :)

Yabancı ülke mi orası umarım Türkiye'dedir böyle bir şey ne kadar harika ❤

Maalesef Avrupa. Bizimki gibi sirketlere dog-friendly/pet-friendly deniyor. Su anda devamli gelen 2 kopek var, bir de ara sira sahibinin getirdigi 1 tane var... Cogu yazilim firmasi kopek dostu oluyor , ozellikle Silikon Vaidis ofisleri cok seker:KK200: : The Top Pet-Friendly Offices in Silicon Valley

Bu arada köpekler 2 gün yalnız bırakılacak karakterde zaten değiller. Verdiğini eğitimler her ne olursa olsun. Kedi gibi
Ariyoruz kiz :)

Maalesef Avrupa. Bizimki gibi sirketlere dog-friendly/pet-friendly deniyor. Su anda devamli gelen 2 kopek var, bir de ara sira sahibinin getirdigi 1 tane var... Cogu yazilim firmasi kopek dostu oluyor , ozellikle Silikon Vaidis ofisleri cok seker:KK200: : The Top Pet-Friendly Offices in Silicon Valley
Yaaa cok tatlı

Komsunuza hak verdim. Bizim eski komşumuz haftada en az bir gün köpeğini bütün gün yalnız bırakırdı. Zavallı hayvan durmazdan havlıyordu.insanin hem cani açıyor hem bir kac saat sonra sinirin bozuluyor. Insanlar da uykularıni almak zorunda. Bu durumu bebek ile kiyasliyamazsiniz. Cocuk siz yanindayken bile ağlıyor. Cünkü başka imkani yok. Siz evde yoksunuz diye havlıyor hayvan. Bence "bir daha kapıya gelmeyin" gibi konuşsanız daha da sinir olurlar. Sikayetci olsalar söz konusu köpekse onların haklı görülecekleri cok büyük ihtimal. Ek not: hayvanları cok severim. Onun icin kendime almadim çünkü çalışırken bütün gün evde yokum. Her hayvanda yalnız kalmak istemiyor. İşiniz zor, ama komşu da haklı

İki seferdir bu şekilde yaklaşıyorum zaten ama ben de gerildim artık. Elimde telefon kulağımda kulaklık habire köpek dinliyorum gün içinde, kameradan sesleniyorum falan yok yok. Aa sinemaya gidicem valla komşularda dinlesin modunda değilim.
Komşuları zorlama kısmında da artık köpek olduğu için bu şekilde davrandıklarını düşünüyorum. Kolik bebeğim olmuş olsaydı ne olacaktı? İçlerinden rahatsız olacaklardı, kapıya dayanıp beni daha da strese sokmayacaklardı falan diye düşünüyorum. O zaman anlayış gösterirlerdi mesela, dimi? Yine uyuyamazlardı ama yaparlardı.

benim en sevdigim hayvan kopeklerdir. yan komsumun kopegi var bazi gunler o kopek te aksama kadar havliyor. cocugu uyutamiyorum uyutsam da sesine uyaniyor. rahatsiz edici mi evet, ancak o da bir canli tabiki ses cikaracak... diger yan komsumun da kocasi sabaha kadar horluyor kopek havlamasindan daha rahatsiz edici. ote yandan 2 yasindaki oglum sabah 5 gece 2 demeden oyuncaklariyla oynuyo atliyo zipliyo ne kadar dikkat edersek edelim bi yere kadar kesebiliyoruz sesi. alllah razi olsunalt komsum da bir kere kapima gelmedi.
komsuluk onemli. apartmanda yasamayi da ogrenmeliyiz komsumuzdan gelen seslere kulak tikamayi da. kimsenin kasitli olarak birbirini rahatsiz etmek icin gurultu yaptigini dusunmuyorum.

zavalli kopek nasil korkuyor kimbilir ki saatlerce havliyor kiyamam ya. bence tekrar kapiya geldiginde cocugum olsa sabagtan aksama aglasa ne fark olacak diye sorun. hayvanlarinkj can degilmi yani?

Köpeğe üzüldüm ama insanlar bununla uğraşmak zorunda değil. Bence insan böyle bir durumda ben olsam ne yapardım diye düşünmeli. Yani gece boyunca çalışıp gündüz dinlenmek, uyumak istiyorsunuz ama komşunun travmatik köpeği yüzünden uyuyamıyorsunuz. Bence haklılar siz eğitim için başka bir yol deneseniz belki daha etkili olur.

Hiç çözüm odaklı değilsiniz. Komşularınız için üzüldüm. Nereden geliyor bu güven bilemedim. Tanıdık falan mı var güvendiğiniz?
Köpek için üzgünüm lakin umarım yaptırım alırsınız ve bana hiç hiç birşey olmaz diyen biri daha öğrenir adaleti.
Şurdan geliyor mahkeme kararlarına göre köpeklerin havlama hakları var. Yani gece bile havlasa bir yaptırımı olmuyor zaten bizim yaşadığımız 1 ay içinde sadece 2 gün.

eğitim verme seklinizin doğru olduğuna emin misiniz?
Kademeli olarak sürenin uzatılması gerekmiyor mu?
Zaten travmatize olmuş köpeği 3 saat havlatmak neden?
Çocuk kıyasınız doğru, ama 3 saat boyunca aralıksız bağıracak çocuğu da ben şikayet ederdim, aile bakmıyor gelin alın diye.
Bence süreci biraz daha detayli ogrenmeye bakin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X