Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki seferdir bu şekilde yaklaşıyorum zaten ama ben de gerildim artık. Elimde telefon kulağımda kulaklık habire köpek dinliyorum gün içinde, kameradan sesleniyorum falan yok yok. Aa sinemaya gidicem valla komşularda dinlesin modunda değilim.
Komşuları zorlama kısmında da artık köpek olduğu için bu şekilde davrandıklarını düşünüyorum. Kolik bebeğim olmuş olsaydı ne olacaktı? İçlerinden rahatsız olacaklardı, kapıya dayanıp beni daha da strese sokmayacaklardı falan diye düşünüyorum. O zaman anlayış gösterirlerdi mesela, dimi? Yine uyuyamazlardı ama yaparlardı.

Ben evcille bebeği bir tutanlardan değilim maalesef. Bir çok insan da değildir. Evet onlar bizim bebeklerimiz ama herkesin onlara bir bebekmiş gibi yaklaşmasını ve anlayış göstermesini beklemiyorum açıkçası.

benim en sevdigim hayvan kopeklerdir. yan komsumun kopegi var bazi gunler o kopek te aksama kadar havliyor. cocugu uyutamiyorum uyutsam da sesine uyaniyor. rahatsiz edici mi evet, ancak o da bir canli tabiki ses cikaracak... diger yan komsumun da kocasi sabaha kadar horluyor kopek havlamasindan daha rahatsiz edici. ote yandan 2 yasindaki oglum sabah 5 gece 2 demeden oyuncaklariyla oynuyo atliyo zipliyo ne kadar dikkat edersek edelim bi yere kadar kesebiliyoruz sesi. alllah razi olsunalt komsum da bir kere kapima gelmedi.
komsuluk onemli. apartmanda yasamayi da ogrenmeliyiz komsumuzdan gelen seslere kulak tikamayi da. kimsenin kasitli olarak birbirini rahatsiz etmek icin gurultu yaptigini dusunmuyorum.

zavalli kopek nasil korkuyor kimbilir ki saatlerce havliyor kiyamam ya. bence tekrar kapiya geldiginde cocugum olsa sabagtan aksama aglasa ne fark olacak diye sorun. hayvanlarinkj can degilmi yani?
Apartmanda yaşamayı öğrenmek herkesin her gürültüsüne razı olmak değildir. Herkesin kendi gürültüsünü başkalarını düşünüp azaltmasıdır.

Hiç çözüm odaklı değilsiniz. Komşularınız için üzüldüm. Nereden geliyor bu güven bilemedim. Tanıdık falan mı var güvendiğiniz?
Köpek için üzgünüm lakin umarım yaptırım alırsınız ve bana hiç hiç birşey olmaz diyen biri daha öğrenir adaleti.
Şikayet olur olmaz köpek için yaptırım uygulanmıyor.

Dava açılması, ses ölçümü yapılması, karşı itirazlar vs süreç hemen bitmiyor.

Yani güvendiği bir tanıdık olmasa bile sürecin uzunluğundan ötürü gerçekten hiçbir şey olmayabilir konu sahibine.

Herkese selamlar..
Sorunu kısaca anlatmaya çalışıcam. Barınağa terk edilen, 3 yaşlarında bir köpek sahiplendik. İlk zamanlar bize çok yaklaşmıyordu ama daha sonra aramız düzeldi ve ufaklık biz evden çıktığımızda ayrılık anksiyetesi yaşamaya başladı.
Bir gün yalnız kaldığında yan komşum gelip köpek havladı tüm gün, ben uyuyamıyorum. Şikayetçiyim bu köpekten hal çaresine bakın dedi ve ondan sonra çalışmalara başladım, tabiki anında düzelen birşey değil. Az az yalnız kalabiliyor eğitimler sonucunda ama sabah ikimizinde çıkması çok strese sokuyor onu.
Bugün yine yalnız kalması gerekiyordu ve evdeki kameradan takip ettim sabah 3 saat aralıksız havladı, daha sonraki saatlerde sakinleyip arada bir kaç kez havlıyordu. Akşam eve girmemizle komşunun kapıyı çalması bir oldu. Biz gece çalışıyoruz ve uyuyamıyoruz. Köpek tüm gün havladı bu şartlarda uyunmuyor. Buna çözüm bulun dedi. Anlattık ama adam çözün deyip duruyor. Yavaş yavaş öğrenecek desek de anlamadı. Bir dahaki gelişinde (ki kesin gelecekler, 2 gün uzun süre yalnız kaldı ve 2sinde de kapıda bittiler. Köpekten şikayetçilermiş vs vs) benim çocuğum varmış ve ağlıyormuş gibi düşünün. Yapabildiğimi yapıyorum bir daha kapıya gelmeyin deyip konuşmayı bitirmek istiyorum. Eşim öyle dememem yönünde ısrarcı.
Siz olsanız ne yapardınız?
Valla ben köpeğe şiddeti bile şikâyet edip sonuç alamadım. Aynı kişi hakkında komşular gürültü ve pis koku için de şikâyette bulundu. Sonuç alamadılar. Adamın dokuz köpeğ i vardı hem de. Demek istediğim sahipli bir köpek olduğuiçin şikâyet de etseler sonuç alamazlar. O yüzden dert etme. Çok da güzel birşey yapmışsın.

Köpeğe üzüldüm ama insanlar bununla uğraşmak zorunda değil. Bence insan böyle bir durumda ben olsam ne yapardım diye düşünmeli. Yani gece boyunca çalışıp gündüz dinlenmek, uyumak istiyorsunuz ama komşunun travmatik köpeği yüzünden uyuyamıyorsunuz. Bence haklılar siz eğitim için başka bir yol deneseniz belki daha etkili olur.
Benim bilmediğim etkili olan başka bir yöntem söyler misiniz?

Niye çok zor olsun? Eğitimlerle en fazla 3 ayda halledilebilecek bir şey. Hatta 3 ay bu şiddetle de havlamayacak her geçen gün azalacak havlaması.
Desibel olarak aynı oluyor büyük bir köpek değil. Çığlık atan bir çocuk daha fazla bile ses çıkarıyor olabilir.
Şikayet konusunda da bir şey elde edemezler o yüzden çekincem yok.
Eşinizin dedigi gibi yapın net olun cocugunuz olsa engelli mesela krizler gecirse ne olacak atacak misiniz .

eğitim verme seklinizin doğru olduğuna emin misiniz?
Kademeli olarak sürenin uzatılması gerekmiyor mu?
Zaten travmatize olmuş köpeği 3 saat havlatmak neden?
Çocuk kıyasınız doğru, ama 3 saat boyunca aralıksız bağıracak çocuğu da ben şikayet ederdim, aile bakmıyor gelin alın diye.
Bence süreci biraz daha detayli ogrenmeye bakin.
Diğer yorumlarda yazdım nasıl eğitim verdiğimi. Evet doğru olduğuna eminim. Zorunluluktan kaldı 1 ay içinde 2 defa gün içinde yalnız başına. Sorun ayda 2 kez gündüz uyuyamamaları yani. Her gün bu durumu yaşamıyorlar

Ariyoruz kiz :)

Maalesef Avrupa. Bizimki gibi sirketlere dog-friendly/pet-friendly deniyor. Su anda devamli gelen 2 kopek var, bir de ara sira sahibinin getirdigi 1 tane var... Cogu yazilim firmasi kopek dostu oluyor , ozellikle Silikon Vaidis ofisleri cok seker:KK200: : The Top Pet-Friendly Offices in Silicon Valley

Is yerim tamamı iş yeri olan bir binanın giriş katında.
6 ofis var.
Kiracıyız
Kedi besliyoruz diye şikayet edildik mal sahibine.
Söyleyeceklerim bu kadar.

Benimde üst katimdaki komşum köpek sahiplendi ama sesi hicte çocuk sesi gibi değil aşırı rahatsiz oluyorum.hele ayak sesleri o çıkardığı tıkırtılar resmen kulağımı tirmaliyor birgün bile kapısına vurmadım ama keşke köpek sahiplenmek isteyenler apartman katlarında böyle birsey duşunmeseler.müstakil evin olur kimseyi etkilemez istersen 1 değil 5 tane sahiplen ama apartmanda komsunda etkileniyor ve gerçekten zor bı durum.komsunuza anlayış gösterin lütfen keyfi gelmiyor o adam

Ben evcille bebeği bir tutanlardan değilim maalesef. Bir çok insan da değildir. Evet onlar bizim bebeklerimiz ama herkesin onlara bir bebekmiş gibi yaklaşmasını ve anlayış göstermesini beklemiyorum açıkçası.
Bebekle bir tutma nedenim o benim bebeğim çünkü demem değil.
Çocuklar sorunlarını ifade edemezlerse ağlarlar. Köpekler de havlarlar. Laftan sözden o an anlamıyorlar. O yüzden öyle diyorum

Benim bilmediğim etkili olan başka bir yöntem söyler misiniz?
Sizin neyi bilip neyi bilmediğinizin analizini yapacak kadar tanımıyorum sizi. Ama genel olarak yazdığınız cevaplara bakarak insanlara karşı çokta tahammül sahibi olduğunuzu düşünmüyorum. Hayvanlara karşı olan empati ve merhamet duygunuzu insanlara karşı da göstermeye gayret ederseniz ilerleme kat edebilirsiniz.

Sizin çocuğunuz yok. Kolik bebekle havlayan köpeği bir tutmanızdan belli. Birisi keyfi olarak eve aldığınız bir canlı, diğeri yeni doğmuş ve acılar içinde kıvranan bir bebek. Insanlar acı çeken bebeğe karşı anne babaların nasıl çaresizlik içinde olduğunu biliyor. Ayrıca bebeğin 2 ay içinde geçecek ama o köpek daha ne kadar havlayacak belli değil. Hiç kimse sizin köpeğinizin sesini çekmek zorunda değil. Hele ki gece çalışıp gündüz uyumaya çalışan insanlar hiç değil. Polislik olursunuz yakında.

Ben de köpek baktım, ben de barınakta almıştım ama çok sakin bir hayvandı, hiç havlamazdı. Arkadaşım havlayan köpeği için bir cihaz almıştı. Ses mi çıkarıyormuş neymiş havlayınca, susuyordu hayvan. Çözmüştü sorunu. Bir bakın ona.

Diğer yorumlarda yazdım nasıl eğitim verdiğimi. Evet doğru olduğuna eminim. Zorunluluktan kaldı 1 ay içinde 2 defa gün içinde yalnız başına. Sorun ayda 2 kez gündüz uyuyamamaları yani. Her gün bu durumu yaşamıyorlar

Ama siz tekrarından bahsediyorsunuz.
Tekrar olduğunda sorun sizin ayda 2 kez programınızı ayarlayamamaniz olmasına rağmen komşuya çıkışmayı planliyorsunuz.

Yazdığınız tüm yorumları cevap yazdiktan sonra okudum
Zaten ne yaptığınızı biliyormuşsunuz.
Eleştiri de kabul etmiyorsunuz
E belli ki bildiğinizi okuyacaksınız,
Buradan ne umuyorsunuz?

Herkese selamlar..
Sorunu kısaca anlatmaya çalışıcam. Barınağa terk edilen, 3 yaşlarında bir köpek sahiplendik. İlk zamanlar bize çok yaklaşmıyordu ama daha sonra aramız düzeldi ve ufaklık biz evden çıktığımızda ayrılık anksiyetesi yaşamaya başladı.
Bir gün yalnız kaldığında yan komşum gelip köpek havladı tüm gün, ben uyuyamıyorum. Şikayetçiyim bu köpekten hal çaresine bakın dedi ve ondan sonra çalışmalara başladım, tabiki anında düzelen birşey değil. Az az yalnız kalabiliyor eğitimler sonucunda ama sabah ikimizinde çıkması çok strese sokuyor onu.
Bugün yine yalnız kalması gerekiyordu ve evdeki kameradan takip ettim sabah 3 saat aralıksız havladı, daha sonraki saatlerde sakinleyip arada bir kaç kez havlıyordu. Akşam eve girmemizle komşunun kapıyı çalması bir oldu. Biz gece çalışıyoruz ve uyuyamıyoruz. Köpek tüm gün havladı bu şartlarda uyunmuyor. Buna çözüm bulun dedi. Anlattık ama adam çözün deyip duruyor. Yavaş yavaş öğrenecek desek de anlamadı. Bir dahaki gelişinde (ki kesin gelecekler, 2 gün uzun süre yalnız kaldı ve 2sinde de kapıda bittiler. Köpekten şikayetçilermiş vs vs) benim çocuğum varmış ve ağlıyormuş gibi düşünün. Yapabildiğimi yapıyorum bir daha kapıya gelmeyin deyip konuşmayı bitirmek istiyorum. Eşim öyle dememem yönünde ısrarcı.
Siz olsanız ne yapardınız?
Tabiki komşular haklı onlarda gece giderken köpek bıraksa bide öyle düşünün çözüm bulmak zorundasınız

Evde hiç sürekli köpeğim olmadı, hep tedavi vs için geçici yuva oldum ama sürekli kedigillerim var. Ne kadar doğru bir yaklaşım bilemiyorum ama gün içinde sürekli kısa kısa evden çıkın. Kapıdan çıkmadan önce onu sevip okşayın ve ödül maması verin. Kapıyı çekip çıkın. Gerekirse merdivende bekleyin. 15 dk sonra içeri girin. Girer girmez yine sevip okşayın. Bir saat sonra tekrarlayın. Sürekli gün içinde kapıdan çıkıp bekleyin. Çıkarken okşama + mama, girince okşama. Sanırım bu şekilde güven duygusu oluşabilir
Yaa cok tatlisniz ama siz
Bu yöntem çok hoşuma gitti benim 🥰

Sizin neyi bilip neyi bilmediğinizin analizini yapacak kadar tanımıyorum sizi. Ama genel olarak yazdığınız cevaplara bakarak insanlara karşı çokta tahammül sahibi olduğunuzu düşünmüyorum. Hayvanlara karşı olan empati ve merhamet duygunuzu insanlara karşı da göstermeye gayret ederseniz ilerleme kat edebilirsiniz.
Evet çok insan seven bir yapım yok. İnsan sevgimi hayvan sevgime yaklaştırma gayreti içerisinde de olmadım hiç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X