Sizce Ne Yapayım?

amelie poulain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
922
1.915
29
Merhabalar, herkese güzel pazarlar dilerim öncelikle.

Anlatacaklarım dert değil tabi ki ancak değerli görüşlerinizi almak istiyorum. Uzun oldu yazı, şimdiden kusura bakmayın.

4 ay önce bulunduğum şehri geçici olarak degişirdim. 2.5 ay öncede neredeyse 3 yıllık beraberliğimi (beraberlik denemez çünkü her günü kendimi yalnız hissettim.) tükendiğim için sevdiğim halde bitirme kararı aldım. Neler yaşadığımı anlatmayacağım çünkü konu bu değil sadece sizi aydınlatmak amacıyla bu şahısla olduğum sürece bana her türlü küfürü ettiğini, bana değer vermediğini, bencil olduğunu beni değil ona olan ilgimi sevdiğini, gururumu kırdığını, kendisinden hiçbir şey istemeye hakkım olmadığını, bana karşı tek bir adım atmadığını, yaptığı ve söylediği her şeyi hak ettiğimi ama hiçbir güzel şeyi hak etmediğimi düşünen, dertlerim ile anlattıklarımı önemsemeyen daha çok kendisi hakkında konuşulmasını isteyen ve beni kaybetmekten korkmayan bir adam olduğunu söylemem yeterlidir heralde.Geriye dönüp baktığımda hiçbir güzel ve mutlu anımız da yok. Ancak karşı taraf ayrıldıktan sonra engellediğim halde sürekli farklı numaralardan ulaşmaya devam etti. Şimdi ise engelleri kaldırdım çünkü bu ilişkinin ancak onun da rızasıyla (= o başka bir kız bulana kadar) bitebileceğini anladım. Numaranı değişir vs. diyebilirsiniz ama o beni sevmese de ben kalbimin en güzel yerine koyduğum adama böyle bir şey yapamam. Geçmişte de aynısı bana yapıldı. ( Bu konuda beni gömebilirsiniz.)

Ayrıldıktan 2 ay sonra ise bulunduğum çevreyi değiştirmek zorunda kaldım ve çevremden yeni birisi bana açıldı. Şu ana kadar sadece 1 kez dışarı çıktık ve kendisini reddettim çünkü eski şahıs ara sıra da olsa yazıyor ya kavgalar ediyoruz ya da seviyorum ediyorum diyordu. (Sevgisi sadece sözde ve whatsapptaydı gerçek hayatta sevgiye dair sarılma öpme vs. hariç bir hareketini görmedim.) Mümkün olduğuca cevap vermemeye çalışıyorum kedisine. Aslında yeni birini tanımak için daha çok zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Yeni tanıştığım kişi ise bana karşı kibar davranıyor şu an için. Soru sormak için bile izin istiyor benden. Kendisini reddettikten sonra başka bir kızla daha yazıştığını sandım. Sanki sevgilimmiş gibi hesap verdi ve o hesap vermek için çırpındıkça ben utandım çünkü hesap verme zorunluluğu yoktu. Benden hoşlanma sebebi doğal olmam, makyaj yapmamam ve her gün aynı paltoyu giymemmiş. Şu an yaşadığım şehirde geçici olarak bulunuyorum bu ay içinde ailemin yanına döneceğim ancak kendisi bunu hiç istemiyor. Burada kalabilmem için ikimiz hakkında yapmadığı plan sunmadığı fikir kalmadı. (Bu planlar işe yarayacak planlar değil, sıkı bir ailem var.) Burada kalmam için, benim için maddi manevi her şeyi yapabileceğini söylüyor. ( Ben asla bir şey istemedim kendisinden.) Neden diye sorduğumda benden sorumlu olmak istediğini söyledi. Kendisi yurt dışından daha iyi bir iş teklifi aldı bu yaz oraya yerleşmeyi düşünüyordu ancak ben burada kalırsam gitmeyeceğini de belirtti. Bunları yazıyorum çünkü evet daha önce gerçekten sevilmediğim halde sevildiğimi zannettim ancak ilk defa biri bana "değer" veriyor gibi hissediyorum. Yanlış hissediyorsam beni uyarın lütfen.

Bir tarafta içimde zorla sevgisini bitirdiğim ama hala nasıl sevdiğimi hatırladığım ve bana yazmaya devam eden adam, diğer tarafta bana kimsenin vermediği değeri veren ya da verebiliyor ihtimali olan bir adam.

Eski şahıs hep bana "sen başka birini bulacaksın ve beni terk edececeksin." derdi. Hoş, ayrıldığımda hala kendisini seviyordum (kendimi çok zorladım ona karşı bir şey duygularımı kesmek için ve başardım sayılır birkaç sey hariç) ve kimseyi tanımıyordum ama dışardan sanki kendisini haklı çıkarmış gibi görünüyorum şu an. Kimsenin canını yakmamak veya haksızlık yapmamak için kimseye karşı bir adım atamıyorum.

Bazen ikisiyle de tamamen ilişkimi keseyim diyorum.

Kısa ve öz ben napayım?

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yeni kişiye bir şans verebilirsin diye düşünüyorum .Eskisi zaten bitmiş gibi denenmiş şeyin yeniden denenmesi cok ta doğru değil sanırım .
Ancak hala bana yazıp ulaşmaya çalışıyor yeni kişiye şans versem kendisiyle bu şekilde başlamayı sağlıklı bulmuyorum. Birini tanımaya çalışırken eskisiyle yazışmak her iki tarafa da haksızlık gibi.

Eskisiyle yazışma o zaman yani hala ona karşı bir şeyler hissediyorsan bilemem eğer öyle ise zaten yeni kişiye şans verme .

Eskiyi tamamen bitirin. Sevdim bunu ona yapamam ne demek? Alt tarafı numara değiştireceksiniz. Hala yazıyor olması mı hoşunuza gidiyor?
O zaman şunu söyleyeyim böyle hasta tipler yıllar geçse de yazıyor. Ben her şeyimi değiştirdim akla gelmeyecek yerlerden ulaşmaya çalıştı. Beceremeyince 4 sene sonra hop karşıma çıktı. Bir an önce kapatın o defteri. Madem hala karşı tarafın hisleri umrunuzda en azından adam ümit beslemez.

İkinci kişiyi de çok samimi bulmadım. “Her gün aynı paltoyu giyiyorsun” nasıl bir hoşlanma sebebi? Adamın bariz süslenip püslenen, giyimine düşkün kızlarla bir alıp veremediği var. Ben alttan bir düşmanlık sezdim. Doğal kadınlardan hoşlananlar böyle şeyler söylemiyor. Bir erkeğin bunu dile getirmesi çok saçma.

Çok teşekkür ederim farklı bakış açınız için özel değilse sadece fikir almak için ilişkiniz bitirdikten sonra ne kadar süre yalnız kaldınız. Bu dört sene içinde başka bir ilişkiniz oldu mu?

3,5 sene sürmüştü bu kangren ilişki. O bittikten sonra 9 ay sonra falan yeni bir ilişkiye başlamıştım. Tabii onun da üzerinden başka kişiler geçti bitti. 4 sene geçmişken hala rahatsız ediliyorum bu kişi tarafından ve ben asla sizin gibi yumuşak yüzlü davranmadım. Artık adam posta güvercini yollayacak durumda ulaşmak için çünkü hasta.

Palto konusuna ben de takildim ve bir paltonun hoslantiya vesile oldugunu ilk kez duyuyorum.

Her gun ayni paltoyu giymek neden ve nasil arti olarak gorunur ki? Dediginiz gibi, bir sey var burada.

İlkiyle ilişkiyi tamamen kesmek sizin elinizde. Size değer vermeyen, küfür ve hakaret eden bir adamı numara değiştirerek kıracağınızı düşünmek bir tür akıl tutulması olsa gerek.

İkinci adamın sizden hoşlanma sebepleri bana da tuhaf geldi. Açıkçası ya sizi makyaj yapmadığınız, aynı paltoyu vs giyip dikkat çekmediğiniz için namuslu iyi aile kızı olarak görüyor ve bu yüzden seçmiş ya da iyi yav masrafsız bu kız makyaj yok giyim kuşam yok diye düşünüp cimriliğinden seçmiş. İki durumda da duygusal bir şey yok ortada. Mantıklı bulduğu için size yürüyor muhtemelen.

5 yıllık ilişkimi bitirdikten bir hafta sonra yeni bir ilişkiye başladım. 6 yıldır da o adamla evliyim. Aradan 11 yıldan fazla zaman geçti, eski sevgilim hala ara sıra arayıp yoklar boşandım mı diye. En baştan eşime söylemiştim böyle bir durum var, bu adam ara sıra nabız yoklar ama iyi adamdır, sıkıntı çıkaracak bir şey yok diye.

Merhaba eski kişiyi kesinlikle tercih etmeyin.İlişkinizde saygı yokki sevgi olsun.Size hakaret,küfür etmiş.Değer vermemiş,sevmemiş.Beklentiniz nedir ki?Hayır bir de neden kendinize bukadar kötü davranılmasına izin veriyorsunuz.Ne münasebet,ne gerek böyle çirkin şeylere. Bu saatten sonra ilişki de saygıyı geri getiremezsiniz.Böyle saygısız bir ilişki evliliğe gitse bile sonu korkunç olur.Çünkü saygı perdesi yırtılmış.Asla kendinize bunu yapmayın.

Seviyorum diyorsunuz ya inanın anlayamıyorum.İnsan kendine bunları yapan birini nasıl sevebilir.Amacım sizi üzmek değil ama böyle davranan birini sevmekten bahsetmek hiç normal bir psikoloji değil.Karşımdaki bana değer verirse,saygılı olursa,emek verirse onu sevebilirim.Sevgi böyle birşeydir.Neyini seviyorsunuz haraket edişinimi,küfür edişinimi yoksa sizi rencide edişinimi?Adam sevmeyin diye herşeyi yapmış resmen.

Tabiki yeni arkadaşınıza şans vermelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…